Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט sole

eyalscuts
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא אותה מכונית. הדגם שאתה קורא לו SOLE הוא הפונטו הראשון, שיוצרה משנת 1993 עד 2000.

הספייס יוצרה משנת 2000-2006. אין שום קשר בין המכוניות למעט הסמל.

אם יש לך כסף לכך קנה את הספייס, היא מודרנית יותר.

פורסם

לא חיפשתי את הקשר בין המכוניות אלה את השוני, ראיתי המון שירשורים באתר - השוואות בין רכבים אפילו לא של אותו יצרן

למשל שרייד מול סוייפט מול פונטו ספייס.

אני לפני קניית רכב ומצאתי דגם sole קראתי המון המלצות על הספייס אבל על הsole לא מצאתי מידע...

פורסם
זה לא אותה מכונית. הדגם שאתה קורא לו SOLE הוא הפונטו הראשון, שיוצרה משנת 1993 עד 2000.

הספייס יוצרה משנת 2000-2006. אין שום קשר בין המכוניות למעט הסמל.

אם יש לך כסף לכך קנה את הספייס, היא מודרנית יותר.

לא ממש מדויק SOLE יוצרה בין 98 ל2000 היה מדובר בדגם /55S /60S שמגיע עם מזגן מקורי מהיצרן

אבל בגרסה מופשטת כלומר ללא חלונות חשמל או פגושים בצבע הרכב ומדבקת SOLE בצדדים .

מדובר במנוע 1242 דגם פייר מאותה התצורה של האונו 45 1000 רק גדול יותר .

בסה"כ רכב חביב עם טיפת בעייתיות בנושא חימום יתר בדרך כלל פותרים את זה בהוצאת הממסר/טרמוסטט האחראי על המאוורר

וכך המאוורר נשאר דולק קבוע .

יוסי:wave:

24-03-2009-ID_33597_PUNTOSOLE1.jpg

פורסם

בsole אתה מתכוון לפונטו דור ראשון, סול זה רק הרמת גימור. ספייס זה פונטו דור שני (בשאר העולם אם תגיד "יש לי פונטו ספייס" לא יבינו מה אתה רוצה)

והמלצה שלי בפונטו אל תתיחס בכלל למה שאומרים לך שהרמת גימור, אלא תבדוק באמת איזה אבזור יש.

בפונטו שלי כתוב ברשיון sole אבל היא בכלל xtz (יש כל אבזור אפשרי והיה מדבקה של xtz על הבגאז' שקילפתי) ועל הדלתות כתוב stile. גם בדור שני אי אפשר ממש לדעת, חוץ מelx שיש לה מנוע שונה קצת.

בקשר לשונה / דומה - כמו שאתה יודע הבטיחות, הרבה יותר טובה בדור שני. מבחינת מנוע - כל עוד ב2 הדגמים מדברים על ה60 כ"ס אז המנוע הוא בדיוק אותו דבר רק עם מערכת הזרקה פשוטה יותר בישנה, ב2 המקרים ההזרקה אמינה ולא עושה בעיות מיוחדות. בנוסף לזה בדגם הישן דווקא יש גם 75 כ"ס שזה אותו מנוע רק עם הזרקה משודרגת.

בקיצור בכולם אותו מנוע, אותה אמינות.

בפונטו דור שני יש הגה כוח חשמלי ובישנה יש הידראולי - האידרואלי יותר טוב ואמין. זה יתרון של הדור ראשון.

מבחינת מזגן, בפונטו דור ראשון אל תקנה כזאת שיש לה 3 מהירויות במאוורר של המזגן כי אז הוא ישראלי מחורבן ולא מקורי. רק מזגן עם 4 מהירויות הוא מקורי. בדור שני זה תמיד מקורי.

מבחינת פנים - בפונטו דור שני יש מקום לרמקולים נורמליים מקדימה, יתרון נחמד, אבל לפונטו דור שני יש גם דיפונים שמתקלף להם הריפוד ובדור ראשון זה מחזיק מעמד יפה. הכסאות בדור 2 קצת יותר נוחים. ולפי דעתי בפונטו דור ראשון מהשנים האחרונות (99-2000) יש עיצוב פנים (וחוץ) עדיף בהרבה משל הדור שני, אבל זה כבר ממש רק העדפות אישיות.

מבחינת אלקטרוניקה יש הרבה הבדלים והדור ראשון יותר פשוטה מהבחינה הזאת ולפי דעתי פשוטות = אמינות. אבל אין בעיות נפוצות ככה שזה לא צריך להיות שיקול.

עכשיו בקשר לרמות גימור - בדור ראשון יש כאלה שאין להם חלונות חשמל, נעילה מרכזית, מזגן מקורי, הגה כוח, שעון סל"ד, שעון חום - חשוב מאוד לא לקנות אחת שאין לה את כל הדברים האלה, אלא אם כן אתה מוכן לחיות בלעדיהם או מוכן להוסיף אותם לבד.

בדור שני - האבזור החשוב היחיד שיכול להיות חסר זה שעון חום ושעון סל"ד (ומחשב דרך), ודווקא ברובם הוא חסר.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
VW130071, יש גם מנוע 1108 בsole מלבד ה1242.

אכן ה55S זה 1108 וה60S זה 1242

לליאור

תבדוק את העבר של הרכב שלך אני קניתיב99 SOLE 60S צבע לבן הרכב מגיע ערום עם 2 מדבקות בצדדים .

איו דבר כזה רכב אחד עם 3 רמות גימור XTZ SOLE וSTILIE

משהו שם לא מובן ?

יוסי:wave:

פורסם

תודה לכל המגיבים, היום אני הולך להכניס את הרכב לבדיקה, מקווה שלא יהיו בעיות והכל ילך חלק (כמובן שאם יש לרכב בעיות שיגלו אותן)...:wink:

• תוכן חדש...