Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לפני תחילת עבודה עם פיברגלס מעוניין לסגור פינות

מיכו
שימו לב! השרשור הזה בן 5226 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום חברים,

אני לפני תחילת פרויקט בניית פודים בעזרת פיברגלס למידבאסים ולטוויטרים ולפני שאני מתחיל רציתי לדעת כמה דברים שלא מצאתי מענה עבורם בצורה מפורשת לאחר קריאה אינטנסיבית בפורום.

1. יש סרט דביק מסוים להכנת השטח לתחילת עבודה? כי אני מעדיף סרט דביק שלא יהיה הכי דביק ושיהיה מספיק גמיש לקבל את הצורה של האזור ללא קפלים (איזולירבנד לא מתאים כי הוא מתכווץ לאחר מתיחה).

2. כאשר מורחים פוליאסטר ושמים סיבי זכוכית ואותם מצפים שוב בפוליאסטר, כמה זמן צריך לחכות עד שאפשר לשים עוד שכבה כזו? עד אשר זה נראה לי מספיק קשיח או שצריך להמתין עד לייבוש מלא לגמרי? (ברור שהזמן קשור ליחס של הפוליאסטר מאיץ ומקשה אבל הכוונה לרמת קשיחות)

3. אפשר אולי לשים כמה שכבות של סיבים בפעם אחת במקום שכבה והמתנה ושוב שכבה והמתנה?

4. כשאני אתחיל לעשות את הבסיס של הפוד למידבאס אני חייב לעשות זאת על הדלת עצמה כי אין לי פלסטיק שעליו אני בונה את הפוד והשאלה היא האם החומרים (פוליאסטר וסיבים) יחזיקו מעמד בנקודה שבה אני שם אותם או שזה יחליק/יפול/ינזל מהדלת?

5. יש לי איטום בדלתות (שכבה אחת), האם לבנות את הבסיס על האיטום או להוריד אותו ואז להתחיל?

6. איזה סוגי בדים טובים לעבודה, מה ההבדלים ביניהם ומה מחירם?

7. מהם הסכנות בדיוק בעבודה זו מבחינת נשימה ומגע: נשימה של הפוליאסטר ושל הסיבים?

מגע של הסיבים?

הסכנות הם רק בזמן עבודה עם החומרים? אחרי שהתייבש אפשר לגעת בידיים חשופות? כי אחר כך זה נמצא ברכב ואולי באוויר ומסוכן עדיין לנשום את זה.

8. מהם היחסים של הפוליאסטר המואץ עם המקשה שלו וה- BONDO עם המקשה שלו?

מצטער על החפירה הארוכה (מאוד) וכל מידע שתתנו יעזור לי ולרבים אחרים.

אני מצרף תמונות של החומרים שברשותי.

DSC02906.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. יש סרט דביק מסוים להכנת השטח לתחילת עבודה? מסקינטייפ צהוב רחב, אידיאלי.

2. כאשר מורחים פוליאסטר ושמים סיבי זכוכית ואותם מצפים שוב בפוליאסטר, כמה זמן צריך לחכות עד שאפשר לשים עוד שכבה כזו? עד אשר זה נראה לי מספיק קשיח או שצריך להמתין עד לייבוש מלא לגמרי? (ברור שהזמן קשור ליחס של הפוליאסטר מאיץ ומקשה אבל הכוונה לרמת קשיחות) אין צורך לחכות לייבוש מלא, אני אישית לא מחכה בכלל.

3. אפשר אולי לשים כמה שכבות של סיבים בפעם אחת במקום שכבה והמתנה ושוב שכבה והמתנה? כן אבל למרוח פוליאסטר לאחר כל שכבה.

4. כשאני אתחיל לעשות את הבסיס של הפוד למידבאס אני חייב לעשות זאת על הדלת עצמה כי אין לי פלסטיק שעליו אני בונה את הפוד והשאלה היא האם החומרים (פוליאסטר וסיבים) יחזיקו מעמד בנקודה שבה אני שם אותם או שזה יחליק/יפול/ינזל מהדלת?

תפרק את הפאנל מהדלת ותעבוד עליה במצב מאוזן.

5. יש לי איטום בדלתות (שכבה אחת), האם לבנות את הבסיס על האיטום או להוריד אותו ואז להתחיל? למה להוריד?

6. איזה סוגי בדים טובים לעבודה, מה ההבדלים ביניהם ומה מחירם?

7. מהם הסכנות בדיוק בעבודה זו מבחינת נשימה ומגע: נשימה של הפוליאסטר ושל הסיבים? תשים נשמית. זול וחשוב.

מגע של הסיבים? תעבוד עם כפפות חד פעמיות ובגדים ארוכים.קשה להוריד את הדרעק הזה כשהוא עליך.

הסכנות הם רק בזמן עבודה עם החומרים? אחרי שהתייבש אפשר לגעת בידיים חשופות? כי אחר כך זה נמצא ברכב ואולי באוויר ומסוכן עדיין לנשום את זה. אין בעיה לאחר שזה מתייבש.

8. מהם היחסים של הפוליאסטר המואץ עם המקשה שלו וה- BONDO עם המקשה שלו? בד"כ רשום עליהם. לפוליאסטר טיפוסי מוסיפים 1%-2% של מקשה.

הערותיי באדום.

שמור על עצמך ואל תשכח להעלות תמונות!

מתחדשת*

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על התשובה,

הפאנל שבדלת אצלי נראה מוזר, לא כמו אף פאנל שראיתי פה בתמונות.

יש לו מין חלל לצורך מקום למידבאס כך שהוא לא שטוח באיזור החיבור של הרמקול ולכן אין בסיס לעבוד עליו במצב מאוזן.

בשאלה 5 לא הייתי ברור כל כך, התכוונתי האם כדאי להוריד את האיטום שבאיזור הפוד (ולא את כל האיטום) או להתחיל את הבסיס של הפוד על האיטום?

מחר (או היום בעצם) אני כנראה מתחיל לעבוד וחשוב לי לדעת האם הפוליאסטר והסיבים (במצב "רטוב") נצמדים למשטח אנכי או אפילו למשטח בזווית חדה? כלומר זווית שהפוליאסטר והסיבים יכולים להחליק או ליפול למטה.

לגבי הפאנל אני כנראה אחבר פלטת עץ כבסיס לפאנל במקום שיש בו חלל ומשם אמשיך.

תודה.

DSC02901.jpg

DSC02894.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני אתייחס לנקודות שרשמת שפי שיטות העבודה שלי.

אני אישית מכין תבנית/תבליט (להלן אלמנט)

* לאחר מכן מורח מעט פוליאסטר על חתיכת פיבר (אני מכין מראש ריבועים של 10X10 של פיברגלאס) ע"מ לצור מעין "דבק" ראשוני להנחה נוחה של הפיבר על המודל.

* בשלב זה אני מורח פוליאסטר על החתיכה במלואה (כשהיא כבר על האלמנט), וממשיך בפעולה עם כל חתיכה שאנימניח (לא תמיד צריך פוליאסטר כדבק, מכיוון שמניחים את הפיבר בצורה חופפת ("חצי על חצי" עם אתה מבין אתה כוונה)

* אני אישית נותן משהו כמו רבע שעה יבוש ראשוני ואז ממשיך לשכבה השניה (לפעמים בועות אוויר וכיסי אוויר נוצרים מספר דקות לאחר מריחת הפוליאסטר, אם נוצרות אני עוברת עליהן עם עוד טיפה פוליאסטר ואחר מצמיד עם (קלף פלסטיק גמיש, או מגב קטן שאני קונה לכל פרוייקט באיזה עשר שקל).

* אני ממליץ לקנות מעבר לנשמית, פוליאסטר מכיל אדים של חמר שנקרא סטירן, חומר רעיל מאוד, אני אישית משתמש במסכה של 3M עם מסננים לרמה של אדים רעילים, אומנם יקר, אבל מבחינתי batter safe then sorry, יש מסכות מאות טובות גם ב90 שקל. אני אישית על נשמית לא סומך. חשוב לעבוד עם כפפות (לייטקס עושות את העבודה מצויין), אני אישית עובד עם סרבל מלא, אבל גם חולצה ארוכה ודקה עובד, הבעיה עם פיבר שהוא מגרד אש (ולא בריא לנשימה), לא ידוע לי עםהם רעיל, משקפי עבודה זה בגדר המלצה.

*בדים טובים הם בדרך כלל פליסים למיניהם ובעקרון בדים סופגים (עדיף עם גמישות קלה על מנת לצור מתיחה טובה).

בקשר לבונדו זה מסובך. בעקרון, אני מכין כמה מקבצים קטנים של 3X3 ס"מ משחת בונדו ועליהם שם בערך 2ס"מ תולעת של מקשה, אבל היחס הוא לא אחיד, אני שאישית לא עובד עם בונדו בגלל הקושי בעיבוד שלו, יש משחות יותר רכות שאני מעדיך לעבוד איתן, הם פשוט יותר יקרות. בבונדו תכלס? ברגע שהצבע וורוד מספיק יש מספיק מקשה לבונדו (תעשה כמה טסטים, בונדו צריך להיות יבש לעבודה אחרי 10-15 דקות, אחרת זה בזבוז זמן עבודה יקר לדעתי. בקשר לפוליאסטרף אני לא מסתמך על %, יש יחסים ברורים של גרם לק"ג, או של מ"ל לליטר. דבר אם מי שקנית ממנו. היחס של הפויאסטר שאני משתמש בו הוא 2 מ"ל ל100 מ"ל פוליאסטר, כן זה 2%, אבל תעבוד מדויק, זה חשוב, יותר מדי עלול להתייבש מהר מדי, פחות ולא יתייבש לך גם אחרי שבוע.

*חושב לבדוק עם הפוליאסטר של מואץ או לא, למרות שלרוב כן, אבל תבדוק.

* פוליאסטר מתייבש ייבוש סופי (בהנחה שהיחסים נכונים) אחרי 24 שעות. לרוב גם אחרי 12 שעות אפשר כבר לעבוד, אבל אם לא לחוץ, חכה 24 שעות (עדיף לייבש באיזור עם כמה שפחות לחות, אבל לא קריטי, סתם טיפ שנתנו לי פעם)

*שני החומרים לא רעילים למגע ולנשימה אחרי ייבוש. החומרים לא רעילים לאחר ייבוש סופי שכן הסטירן מתנדף. בקשר לבונדו, אותו דבר רק שהייבוש הרבה יותר מהיר, החומר רעלי ושורף למגע ישיר עם העור אבל לא רעיל למגע אחרי ונשימה ייבוש.

מקווה שכיסיתי הכל.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מיכו, היתה לי בעיה דומה לשלך.

מה שעשיתי הוא לקבע את טבעת העץ (הבסיס) על הפח במקום היעודי שלה, ועטפתי אותה במסקינטייפ.

כיסיתי גם את השטח שמסביבה במסקינטייפ.

הלבשתי את הפאנל ודרך הרווחים יצקתי קצף פוליאטילן (צריך גם לכסות את הרווחים בפאנל מיד לאחר היציקה).

מה שקיבלתי לאחר הייבוש את את הפאנל עם טבעת העץ במרחק האמיתי שלה מהפאנל, ולאחר קצת עבודת חיתוך אתה יכול לקבל שרוול שיוביל מטבעת הבסיס למקום בו ישב הרמקול (גם שם יש למקם טבעת מראש).

בהצלחה.

מתחדשת*

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני רואה שנתתי לך השראה לפודיומים ואתה הולך על זה!

רק נשאר להתקין את הטוויטרים במקום נורמלי ובמה שלך תתחיל לעבוד יופי!

בהצלחה!

אדי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5226 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...