Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אני צריך לבדוק רכיב חשמלי כלשהו ברכב, לדוגמה משאבת דלק או צופר, אני רוצה לחבר אותו ישירות למצבר, איך עושים את זה?

פורסם
אם אני צריך לבדוק רכיב חשמלי כלשהו ברכב, לדוגמה משאבת דלק או צופר, אני רוצה לחבר אותו ישירות למצבר, איך עושים את זה?

כם חוט חשמל לפלוס וחוט חשמל למינוס.

תיזהר לא לקצר.

פורסם

פלוס ל-פלוס מינוס ל-מינוס. אתה יכול להעזר בתנינים שתחבר בין חוטי המשאבה להדקי המצבר או חבר ישירות לבורג ההידוק של המצבר.

אני אישית תמיד מחבר גם פיוז בעל ערך נקוב של 20A לשם הגנה בפני קצר בלבד.

איזה כייף לי :)

פורסם

מתעלק על השירשור ומוסיף:

האם במידה והחלק מורכב ברכב, לצורץ הדוגמא משאבת סולר.

במידה והיא כבר מורכבת ברכב אין צורך לחבר גם את כבל המינוס נכון? מספיק לחבר את כבל ה+ משום שה- מגיע מגוף הרכב למשאבה.

קובי

פורסם

יש להזהר לא לשרוף את הרכיב. מצבר הרכב אמנם מוציא מתח של 12V אבל בזרם אדיר של 50 60 אמפר. נתקלתי במקרים שאנשים לא ידעו כמה זה 60A ופשוט שרפו רכיבים, טייפים וכו'. לשם השוואה בבית הנתיכים הם כ 16A והזרם הזה סוחב את כל המכשירים שמחוברים למעגל, אז תחשוב כמה זה 60A

פורסם

כל רכיב אמור לעבוד עם זרם שמתאים לו. עם אתה מחבר משהו ישירות למצבר שמוציא 60A שזה המון בלי שום הגנה, וקרה וקיצרתה הרכיב נשרף. אם אתה מחבר למצבר עדין תשתמש בפיוז מתאים. אן יש קצר, הפיוז נשרף ולא הרכיב.

פורסם

1. מתח מצבר תקין = 12.7 ווולט

2. קיבולת המצבר = 60 אמפר/שעה

אם תחבר לדוגמא מנורה מסוג H7 שצריכת הזרם הנקוב הינו בסביבות 4 אמפר במתח של 13.8 וולט, אזי זה לא ממש משנה אם המצבר מסוגל לספק 60 אמפר מכיוון שאת צריכת הזרם קובע הצרכן ולא מקור האנרגיה קרי המצבר. אם מתח המצבר יירד גם צריכת הזרם של המנורה תרד.

כאשר קיים קצר במערכת הכול משתנה ולכן המלצתי כבר בתחילת האשכול לחבר גם פיוז בטור לצרכן.

פורסם

אני רוצה לחבר כרגע צופר למצבר ואני לא רואה במגעים שלו סימונים של פלוס או מינוס, אז כל מה שאני צריך לעשות הוא לחבר כבלים (תנינים) ממגע אחד ישירות לפלוס של המצבר ומהמגע השני ישירות למינוס של המצבר?

פורסם

אם על הצופר לא קיימים סימונים +/- אזי זה לא משנה באיזה קוטביות תחבר את הצופר.

במידה ולצופר יש ברקט מתכתית (חתיכת פחית) לחיבור הצופר לרכב אזי זה המינוס ולכן תצטרך להעביר רק כבל פלוס למצבר וכמובן לחבר את הפחית לגוף מתכתי ברכב שהינו מינוס.

1. מומלץ להשתמש במוליך חשמלי בעל שטח חתך של 12-14 AWG

2. במידה ואתה מעוניין לחבר מפסק לצופר ולהפעילו מהדשבורד תצטרך לחבר ממסר של 10A לפחות.

untitled.JPG

• תוכן חדש...