Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אודה לתשובתכם המלומדת על הסוגיה הבאה:

ברשותי רכב מטעם מקום העבודה. הרכב אינו חדש (פוקוס שנת 2004/5).

מהם הכללים לחישוב שווי המס לרכב שכזה, שאינו חדש . האם לפי השיטה הלינארית? האם לפי שיטת הקבוצות (קבוצה 2 למיטב ידיעתי)? ואולי לפי שווי השוק (מחירון) הרכב עצמו? (הנני משלם לפי שווי מס של 2330 ש"ח בחודש).

תודה מראש,

פורסם

שיטת החישוב לרכב ממודל הזה היא לפי קבוצות רישוי.

הרכב הוא קבוצה 2, אלא אם מדובר ברמת גימור גבוהה או מנוע 2 ליטר, ואז הוא קבוצה 3.

2230 ש"ח זה בדיוק שווי שימוש לרכב מקבוצה 2 מכל מודל עד (כולל) מודל 2009.

ממודל 2010 עברו לשיטה הלינארית. מודלים ישנים יותר נשארו עם שיטת הקבוצות.

פורסם

באופן מקומם ומרתיח, אין שינוי בתחשיב המיסוי לאורך גיל הרכב. אם תקנה לצורך העניין מרצדס S קלאס בת 10, עדיין תשלם קבוצה 7 כאילו קנית אותה חדשה (למרות שעכשיו יש את הגזירה הלינארית; עדיין אותו עקרון תקף).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
אם תקנה לצורך העניין מרצדס S קלאס בת 10, עדיין תשלם קבוצה 7 כאילו קנית אותה חדשה

אם תקנה מרצדס S קלאס בת 10, תשלם הרבה פחות כסף ממה שהיית משלם, אם היית קונה אותה חדשה.

מה הקשר בין קניה לנושא השירשור ?

או שזו טעות, ובמקום "תקנה" רצית לרשום "תקבל ממקום העבודה" ?

חוץ מזה - אני לא רואה בזה בעיה.

למה שעל רכב ישן העבד ישלם פחות ?

פורסם

זה לא חשוב, תקנה או תקבל. במקרה אני קונה לעצמי את המכוניות שעליהן אני משלם שווי שימוש ולא "מקבל" ממעסיק עלום, ועל כן יצא ככה.

ולעניין, העבד (כדבריך) משלם את שווי השימוש בשביל למסות את ההטבה שבקבלת הרכב מהנוגש. מחיר ההטבה הוא פשוט - עלות הרכב ואחזקתו. מאחר וS-קלאס בת 10 עולה חלקיק לאחזקה לעומת S-קלאס חדשה (נכון, תיקונים עולים יותר ודלק אולי עולה מעט יותר, אבל ירידת הערך כחדשה - עשרות אלפי שקלים בשנה ואולי גם יותר - מבטלת את אלו לחלוטין), הרי שווי ההטבה יורד עם הזמן, ככל שהרכב מתיישן. אתה עדיין משלם את אותו הדבר.

ובמילים אחרות, זה לא משנה שלקנות ולהחזיק S-קלאס בת 10 יעלה לך, נניח, 3 לחודש, וחדשה יעלה לך, נניח, 14 לחודש; אתה עדיין תשלם בדיוק את אותו המיסוי, שנגזר ממחיר הרכב כחדש.

האם זה נראה לך הגיוני?

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

זה הגיוני מאוד לעובד שכיר, למקרה שלך זה לא הגיוני.

עובד שכיר מקבל תמורת תשלום שווי שימוש רכב ברמת יוקרה X, ולא משלם יותר על אחזקתו שום דבר. ולכן מבחינת העובד זה לא משנה אם

הרכב הוא חדש או בן 10. ההטבה היא אותה הטבה. ההטבה לא נמדדת באחוזי ירידת ערך או עלות האחזקה.

ההטבה זה מה שתכלס העובד מקבל מהחברה.

פורסם

אז אתה טוען שאם קיבלת S-קלאס בת 15 ואם קיבלת אחת חדשה, זו אותה הטבה?

רשות המיסים לא ממסה את ההנאה או הסטטוס שהעובד מפיק מהרכב, הם ממסים את ההטבה הכספית. וחד וחלק, ההטבה הזו נגזרת ממחיר האוטו - ולכן גם המיסוי נגזר לינארית משוויו. כמובן שככל שעובר הזמן ההטבה הזו שווה פחות כסף. מיסוי הוגן היה קובע את שווי השימוש לפי מחיר מחירון כזה או אחר. כאן לא.

פורסם
אז אתה טוען שאם קיבלת S-קלאס בת 15 ואם קיבלת אחת חדשה, זו אותה הטבה?

זו דוגמה תלושה מהמציאות.

אבל אם קיבלת מאזדה 3 מודל 2005 לעומת מאזדה 3 מודל 2009 - זו אותה הטבה בדיוק.

למרות שברמת העיקרון אני מסכים איתך.

רק שיש לזה גם את הצד השני.

נניח, אני ואתה עובדים באותה חברה, באותו תפקיד ובאותו שכר.

לשנינו רכב צמוד מדגם זהה, רק שלי שנת 2007 ושלך שנת 2010. אותו דגם בדיוק, אפילו באותו צבע.

למה אתה צריך לשלם יותר יקר על אותה תמורה ?

פורסם

אה, מאוד פשוט - כי אם הייתי קונה מכיסי הפרטי מאזדה 3 שנת 2007, הייתי משלם X, ואם הייתי קונה שנת 2010, הייתי משלם Y. זה באמת לא משנה שבסופו של דבר העובד לא מרגיש בשינוי. הסיפור הזה הוא הכסף הגדול ועל זה היו צריכים להלחם, לא עוד עשירית אחוז בחישוב הלינארי. חבל.

פורסם

או, קי, מקובל, כתבתי כבר שעקרונית אני מסכים עיתך, בעיקר בזה שהמעבר לשיטה הליניארית לא שינה כלום, מעבר להתייקרות שווי שימוש של הדגמים הנפוצים.

אם היו באמת קושרים את שווי השימוש למחיר מחירון משומשות - זה חתיכת עבודה לרואי חשבון, המחירון הרי משתנה כל חודש, כלומר כל חודש צריך לחשב מחדש את שווי השימוש לכל עובד לפי דגם הרכב, חודש עליה לכביש, קילומטרז' וכו' - סיפור ענק.

פורסם

אני חצי-מסכים:

א. חישוב המשכורות גם כך ממוחשב ולא היה קשה להכניס גם את הנתון הזה

ב. אפשר היה לחשב לפי ירידת ערך חודשית או שנתית קבועה, ללא קשר למחירון.

פורסם

ב. אפשר היה לחשב לפי ירידת ערך חודשית או שנתית קבועה, ללא קשר למחירון.

זה לא היה הולך, לפי עיקרון שאתה עצמך רשמת :

"עולה לי לקנות מכיסי הפרטי X שקלים, ובשווי שימוש מחייבים אותי Y שקלים."

לא כל הדגמים מאבדים במחיר באופן שווה, יש הבדלים של עשרות אחוזים.

לפעמים גם המחירון נשאר קבוע מספר חודשים, או אפילו עולה.

אבל זה בקטנה, גם ככה הכל בגדר חלומות.

נראה כמה זמן השיטה הלינארית תחזיק.

פורסם
אפשר היה לחשב לפי ירידת ערך חודשית או שנתית קבועה, ללא קשר למחירון.

אפשר היה לעשות כפי שעושים בהרבה ממנגנוני העידכון הנפוצים במערכי גביה/תשלום מול רשויות המדינה.

למשל:

עידכון חצי שנתי בתאריכים נקובים מראש, אל מול המחירון.

עידכון אל מול אחוז מסויים משינוי המדד.

הצמדה ביחס הפוך אל שכר החכי"ם :shock:

וכיו"ב.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

בשביל מה צירפתי את התקנות בהודעה הקודמת, בשביל מה????

הכל רשום שם כולל מנגנון העדכון.

רק שיקום מי שמבין מה כתוב שם!!! ויסביר לעם הפשוט היושב בציון

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...