Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

היום לקחתי פונטו ספייס שנת 2006 לבדיקה

הליקויים שהכי מפריעים לי הם ליקויי המנוע

כמה הם חמורים באמת?

מצורפת הבדיקה

תודה

יניב

4.jpg

5.jpg

8.jpg

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

אני הייתי מוותר על רכב עם כ"כ הרבה ליקויים!

לפני כשבוע בערך רכשתי טויוטה קורולה 2006 גם כן וצצו בבדיקה בדיוק 2 איקסים לא משמעותיים (תתרחק מבעיות במנוע, גיר)

פורסם

עושה רושם שהרכב הוזנח, למרות שהק"מ לא כ"כ גבוה.

אני מוכן להראות לך את הבדיקה שאני עשיתי, כמעט ולא היו ליקויים. אני קניתי את הספייס 2006 שלי עם 113 אלף ק"מ בערך (אולי 114).

תבדוק במוסך מורשה כמה רוצים על מנת לסדר את כל הליקויים הנ"ל. אם המוכר לא מוכן להוריד את הסכום, תגיד שלום ולא להתראות.

פורסם

אני בכלל לא בטוח שהרכב מוזנח ויש סיכוי יותר מסביר שרוב מה שמופיע כאן זה כסת"ח של מכון הבדיקה.

אי אפשר להשוות בין בדיקות רכב על סמך כמות האיקסים שמופיעה בדו"ח, זה לא רציני. יש מכונים שמכסת"חים יותר, יש כאלו שפחות. יש רכבים שמועדים יותר לכסת"חים ויש כאלו שפחות. בקיצור, זה לא קובע כלום.

אם יש לרכב היסטוריית טיפולים מלאה ונוזל קירור במיכל העיבוי, אתה יכול לקחת אותו לבדיקה אצל מכונאי או בעל מקצוע שאתה סומך עליו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לפני כשבוע בערך רכשתי טויוטה קורולה 2006 גם כן וצצו בבדיקה בדיוק 2 איקסים לא משמעותיים (תתרחק מבעיות במנוע, גיר)

מרבית "הליקוים" הם כיסוי תחת של המכון בדיקה , הרכב בהחלט נראה שיחסית לק"מ הוא במצב די טוב.

יש להוריד במחיר על מנת לתקן את הליקוים המינורים אשר נמצאו ברכב , מעבר לזה אין באמת מניעה לקנות את הרכב.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

הייתי לוקח את הרכב למוסך לבדוק האם מדובר בכסת"חים או שמה יש באמת משהו במנוע.

לדעתי? הרכב הזה במחיר הנכון הוא אחלה עסקה והבדיקה היא בסדר גמור ונראית בדיקה רגילה עם כל הכסת"חים רגילים - אבל שוב, לבדוק מה באמת מצב המנוע במוסך, ולהוריד במחיר בהתאם.

פורסם
מרבית "הליקוים" הם כיסוי תחת של המכון בדיקה , הרכב בהחלט נראה שיחסית לק"מ הוא במצב די טוב.

יש להוריד במחיר על מנת לתקן את הליקוים המינורים אשר נמצאו ברכב , מעבר לזה אין באמת מניעה לקנות את הרכב.

נכון שמרבית הליקויים הם כיסוי התחת של מכון הבדיקה, אבל מכון הבדיקה לא יכתוב ליקוי שאין בו קצה אור.

למשל אצלי נכתב שחגורת המזגן טיפה יבשה והיא באמת הייתה יבשה, אז נכון שזה כיסוי תחת של מכון הבדיקה אבל בכל זאת זה משהו שצריך לציין.

פורסם

סה"כ זה נראה סביר. יש הבדל בין מדידת כח במנוע למדידה בגלגלים וזה נראה לי סביר.

שאר הליקויים הם ריג'קטים קבועים (לבדוק רצועת תזמון למשל), וצריך לבדוק האם הרעש מתיבת ההילוכים הוא רציני או לא.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
נכון שמרבית הליקויים הם כיסוי התחת של מכון הבדיקה, אבל מכון הבדיקה לא יכתוב ליקוי שאין בו קצה אור.

יכתוב גם יכתוב.

פורסם

טוב, הצלחתם לבלבל אותי

אותי מטריד שהוא צריך להוסיף נוזל קירור מפעם לפעם, והוא לא שם את הנוזל המתאים אלא משהו כחול- ירוק של דלקול

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורסם

עושה רושם שהרכב הוזנח, למרות שהק"מ לא כ"כ גבוה.

על מה אתם מדברים? למה לכתוב פה שטויות?

הרכב המדובר במצב טוב מאוד עד מצויין: צריך לבדוק מהי הבעיה בפנס ראשי ולבדוק מה הבעיה בבלם היד (אולי למתוח את הכבל). כחלק מיישור הקו אפשר לשטוף מנוע ולראות על אילו נזילות שמן מדובר (רוב הסיכויים שמדובר בסתם הזעות ולא צריך לגעת), ולראות האם צריך לכוון את ההגה (אולי לא ממורכז, אולי כיוון פרונט, אולי עוד כיסוי תחת מטופש). בכל אופן הרכב במצב מצויין יחסית לק"מ ולשנת הייצור.

בדו"ח מצויין משהו גם לגבי תאונה / פגיעה בחזית - אם מדובר על סתם תיקוני פח או החלפת חלקים כמו כנף / פגוש אז לא צריך להתייחס, אם מדובר על פגיעה בשלדה צריך לבדוק יותר לעומק.

פורסם

תשמע הספק המנוע נבדק בצורה לא רצינית במכוני הבדיקה.

כלומר הם בודקים את ההספק בגלגלים כלומר הכל תלוי בצמיג.

אם הצמיג חדש אז יהיה הבדל שהוא אינו משמעותי אם הצמיג ישן הוא יחליק ותקבל הספק ממש נמוך עוד יותר לא רציני שלא יידעו אותך על הדברים האלה, עוד דוגמא לתרבות הישראלית המכוערת שנקראת כיסוי תחת וצריך למצוא פתרון לטמטום הזה שנקרא בדיקת רכב.

אם אתה לא מבין:

כשאתה עושה בדיקה במכון כמו דינמומטר או קופיוטסט אני לא זוכר את כולם הם נותנים לך אחריות לחצי שנה על מה שלא תקול.

כלומר הם יכולים להגיד מה שהם רוצים בכדי לחסות את התחת שלהם ושלא תבוא אליהם בטענות הכי טוב כמו שכבר נאמר פה ללכת למוסכנית שאתה מכיר ולשאול לתת לו להסתכל על הרכב.

פורסם

אותי מטריד שהוא צריך להוסיף נוזל קירור מפעם לפעם, והוא לא שם את הנוזל המתאים אלא משהו כחול- ירוק של דלקול

אלו בדיוק סוג הדברים שכדאי לשאול לפני שלוקחים רכב לבדיקה במכון, ואולי מצליחים לחסוך כמה מאות שקלים על הבדיקה.

כעיקרון ברכב תקין לא אמור להיות אובדן של נוזל קירור. זה שיש אובדן והוא משתמש בנוזל קירור שאינו מקורי - זאת בעיה. כמה היא גדולה? לא יודע, אי אפשר לקבוע על סמך שורה אחת שכתבת בפורום.

פורסם

אין לי ספק שיש הרבה כסת"ח בבדיקות.

אין לי ספק שבחיים לא היה יוצא בבדיקה הספק כמו בנתוני היצרן.

השלדה ללא שום בעיות לפי הבדיקה.

רוב הדברים הם שטויות

מצמד מחליפים, הוא באמת לא תקין

בלם יד - גלגל שמאלי לא עוצר, גם שטויות

פנס- מחליפים, התושבות שלו שבורות

חיצונית הרכב עם הרבה מכות קטנות ונקודות חלודה בגג, זה גם לא משהו יותר מידי בעייתי

העיניין שהוא טיפל במוסך של חבר שלו, אז אין רישומים ואין לי מושג איזה נוזל קירור שמו בטיפול.

אם זה היה רכב בשבילי, אז אני מניח שהייתי מוריד את עלות התיקונים מהמחיר וסוגר עניין.

אבל זה רכב לאחותי, ואני לא רוצה שהיא תקנה רכב שאחרי זה יבלה במוסך כל הזמן, וזאת הדילמה.

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

• תוכן חדש...