Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתגורר בבניין משותף ובו חנייה פרטית לכל דייר.

ישנה חנייה מול הבניין,, מה שנקרא חנייה מסודרת.

וישנה חנייה תת קרקעית, גם כן מסודרת.

לכאורה, לכל דייר (ובדקתי את זה מספרית, מספר החניות מול מספר הדירות), אמורה להיות החנייה שלו.

ישנם דיירים שמראש קנו חנייה לשתי מכוניות שברשותם, שילמו על זה כחוק לקבלן ורשום בטאבו.

בכל פעם מחדש, כשאני חוזר לביתי, אם בשעה 5 בבוקר אחרי בילוי, או בשעה 14:00 בצהריים לאחר יום סידורים ואפילו בשעה 18:00 לאחר יום עבודה, אני צריך להמר:

האם היום יתפסו לי את החנייה? האם היום אצטרך שוב לכתוב פתקים ולהשאיר על החלונות של הרכבים?

פניתי לעירייה, למשטרה, אחרי אין ספור פתקים שהושארו על החלון, אני רוצה למצוא פיתרון חד פעמי ולאלתר.

החנייה שלי נמצאת בתת קרקעי, בין שני עמודים גדולים, ובחנייה הזו משתתף איתי דייר נוסף, כך שלי יש שתי חניות, אחת אחרי השנייה, ולו יש חנייה בודדת, לידי, בין שני עמודים.

עליתי על רעיון ואשמח אם תחדדו אותו, או תציעו הצעות נוספות לייעול ושיפור: התקנת שער ברזל דיי פשוט, שיחולק לשניים, כלומר עמוד ארוך, שיחולק לשניים וייפתח כלפי מעלה.

רק לי ולבחור שחולק איתי את החנייה יהיה המפתח, ככה שאם רכב שלישי, שאיננו מוכר לי או לשכן החולק איתי את החנייה יכנס, נדע שהשני הכניס אותו, כי הרי רק לשנינו יש המפתח. מה דעתכם? הערות? רעיונות נוספים? תובנות בעניין? תודה לכולם

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש שלט שאומר שזוהי חניה פרטית ואסור לרכב זר להחנות בה?

אם החניות אצלכם מוסדרות באופן חוקי ועדיין השכנים שלך מרשים לעצמם להחנות לך בחניה הפרטית אז לדעתי קודם תטפל בעובדה שיש לך שכנים בעייתיים, א"כ כמפלט אחרון תלך ותשקיע כסף על מחסומים ושטויות שאולי גם ידרשו ממך אי אילו אישורים.

פורסם

ראשית, מוצע כי תעלה את הנושא בפגישת דיירים. גם הודעה מנומסת על לוח המודעות יכולה לעזור.

בכל מקרה, מוצע כי תשקול להתקין עמוד/י חנייה עם מפתח מול מקום/ות החניה שלך. זה לא יקר ופשוט להתקנה עם 4 ברגי ג'מבו.

עמודי חניה יש לקנות בהום סנטר ואייס/אוטו דיפו. יש גם מסגרים שמרכיבים עמודים כאלה כולל התקנה בבית. תמדוד את החלק הנמוך ביותר באוטו שלך מהרצפה, על מנת שהעמוד במצבו האופקי לא יפגע באוטו.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

דיברתי עם הועד, גם בבניין שלי, גם בבניינים האחרים (מדובר בחנייה ענקית המשותפת לארבעת הבניינים)

הבחור שאיתו אני חולק את החנייה, כל כך התרגש והתלהב כשסיפרתי לו על המיזם שלי ופשוט אמר:

תעשה, תביא, תבצע, אני משלם חצי.

לא אכפת לי לעשות, לרוץ, להביא ולתחום, השאלה היא האם יש פיתרון אחר.

השער עצמו, יהיה בגובה פגוש הרכב, או קצת יותר, בגובה הפנסים הקדמיים, כך שאפילו אם אופנוע יחנה שם (כי יש מעברים בין הקירות בצדדים), אני פשוש אזיז את האופנוע הצידה.

כמה אמור לעלות כזה דבר? בסביבות כמה?

עבודת ההתקנה תכלול: פתיחת החנייה של העמודים הנפתחים לשניים, , כולל התקנה של הג'מבואים כמו שציינו, כולל צירים שיעבדו דנדרש.

סדר גודל של מאות שקלים? אלפי שקלים? כמה אמורה לעלות עבודה כזו?

נ.ב- חשבתי אפילו לעשות שער חשמלי אבל הרעיון ירד מהפרק בגלל בעיות שונות.

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

פורסם

שרשרת ברזל עם מנעול לחודש חודשיים נראה לי הפתרון הזול והטוב ביותר בנסיבות !

ככה גם כל השכנים יתרגלו לרעיון .

פורסם

אם אתה בין 2 עמודים, גם שרשרת ברזל תלויה בינהם תעשה את העבודה, עם מפתח לך ומפתח לשכן.

מעבר לכך, בהנחה שהחניה אכן רשומה על שמך בטאבו, הדרך להגיע לפתרון עוברת גם בשאלה של יחסי אנוש. במקום פתקים, הייתי מנסה לדבר (ממש עם קשר עין) עם השכנים שתופסים לך את החניה. תבין איפה אתה עומד - האם מדובר בחוסר ידע והבנה שלהם לגבי המצב החוקי, או ציפצוף שלהם עליך.

אם הם מצפצפים, אתה יכול לצלם את הרכב החונה, ולהגיש נגד בעליו תביעה אזרחית בבית המשפט. אתה גם יכול להקים מחסומים, אבל קח בחשבון ששכנים שמצפצפים, אין להם בעיה להרוס מחסומים, תצטרך גם להחביא שם מצלמה נסתרת ולתעד...

ובכל מקרה, קח בחשבון שקל להתחיל מלחמות שכנים, קשה מאוד לדעת לאן הן מידרדרות.

פורסם

קודם כל מנסיון, שים שלט בנוסח כזה:

חניה פרטית ! החניה אסורה !

גם לא לפריקה וטעינה, לא לדקה, ולא לשניה !

רכב חונה ייגרר על חשבונו, ותוגש נגד בעליו

תלונה במשטרה על הסגת גבול.

זה לא ימנע את התופעה לחלוטין, אבל מפחית בצורה משמעותית.

דרך אגב, אתה אכן יכול לצלם את הרכב ולגשת למשטרה יחד עם

נסח טאבו של הדירה והחניה, ולהגיש תלונה כזו.

אחרי שכמה דיירים יזומנו לחקירה במשטרה, תאמין לי שיחשבו פעמיים

אם לחנות שם.

פורסם

שלום שוב.

נושא המשטרה עלה על הפרק, דיברתי עם חבר, קצין בכיר מאוד במשטרה המקומית.

הוא טען שאין בעייה לטפל בזה על פי הספר, אבל זה יצריך תלונה רשמית שלי, על הסגת גבול, על פגיעה ברכוש (אם אתלה שרשרת והיא תינזק למשל) ועוד.

בעניין השכנים, כל אחד יודע איפה החנייה שלו, מי שלא יודע, יכול (והוא יודע שיכול כי תלינו שלטים על לוח המודעות בארבעת הבניינים) לגשת למשרדי הקבלן, בדיוק כפי שאני עשיתי ולראות, שלכל אחת מוקצית חנייה משלו.

אינני מעוניין בהגשת תלונות, אחרי הכל אלה שכנים שלי, אנחנו קונים יחד במכולת, נפגשים בסניף הדואר והבנק ולא מתחשק לי מלחמות איתם.

כל רצוני הוא לקבל מה ששייך לי.

אנסה בתור התחלה שרשרת פשוטה, עם מנעול כבד.

לא צריך להביא ברזלים ושערים וכ'ו.

עם קונגו קטן או מקדח עבה במיוחד נעשה חורים, נשתול את הג'מבואים וגמרנו עניין.

תודה רבה על ההערות וההארות, עזרתם לי להגיע להחלטה.

בעניין השכנים עצמה, מצוקת החנייה בשכונה שלנו היא נוראית, מספיק שכל דייר שני, מחזיק ברכב של המשפחה וברכב של העבודה, והופ, מצוקת החנייה מתעצמת.

אז נכון, פעם הם מבינים, פעמיים, אבל כשבאים אליהם אורחים, שום דבר לא מעניין אותם, רואים פנוי? מחנים.

פורסם

אני מסכים עם OSHRI פשוט לשים שתי עמודים ושרשרת שתחברת אותם יחד.

ושלט"חניה אסורה רכב שיחנה יגרר"או משהו כזה.

אם שותים לא נוהגים.

פורסם

היתה לנו את אותה הבעיה עם החניה שלנו שגם לנו יש שתיים ואחת רוב הזמן פנויה והיו כאלה שחשבו שמותר להם להחנות שם אבל לא.

דבר ראשון אבא שלי פנה לאותם האנשים וזה עזר ובמיקרים שלא פשוט חסמנו להם את היציאה מהחניה והם הבין שיותר לא צריך להחנות שם עם הם רוצה להגיע בזמן לעבודה .

מקווה שתימצא פיתרון למה אני יודע עד כמה זה מעצבן. ותישתדל לא לפגוע בשכנים למה יכולים להיות כאלה שיוציא את הכעס על הרכב!

פורסם

מקם את השרשרת בגובה כזה שתוכל לראות אותה במראות הרכב לפני נסיעה לאחור. אתה עלול לגרום לרכבך נזק.

השרשרת צריכה להראות בבירור בתנאי התאורה שבחנייה כדי שלא תגרום נזק לצד ג'. כדאי לצבוע אותה בצבע בולט או לתלות עליה שלט.

אתה צריך לזכור לנעול את החנייה (ולא לשכוח לפתוח אותה לפני יציאה :oops: ) בכל פעם כשאתה או השכן השותף לחנייה מפנים את אחד ממקומות החנייה.

אם השכנים מנומסים ורק צריכים תזכורת לכך שזו חנייה פרטית, יש גם שרשראות עשויות פלסטיק (בצבעי אדום לבן) אשר מאפשרות סימון טריטוריה ברור מבלי להוות מחסום.

http://www.traffic-safety.co.il/asg/Item_6.html

פורסם

שים פתקים על המכוניות,

תדביק מדבקות שלא יורדות וכמובן פשוט תחסום אותם ברמה שלא יוכלו לצאת.

גם אצלנו בבניין יש מלחמת חורמה בבניין במחנים לא חוקיים בחניונים התת קרקעיים,

הטכנולוגיה גורמת לכל זה: אצלנו השער נפתח ע"י התקשרות אליו מהטלפון הסלולרי (וגם ע"י שלט)

הבעיה היא שכפל הדרכים מאפשר לאנשים להכניס עוד רכבים כאוות נפשם, אם רק היו עושים משהו חכם כמו מספר לכניסה ומספר ליציאה ומי שנכנס לא יכול להכנס שוב....

לפעמים צריך להכנס לעימות עם השכנים, בדרך כלל אלה שזורקים ז%ן הם אנשים שגרים בשכירות ולא סופרים את בעלי הדירות האחרים שגרים בבניין.

אחרי פעם אחת שנכנסתי לעימות חזיתי עם אחד השכנים, אין הפרעות יותר בחניה שלי. אמנם היחסים קצת עכורים בעקבות זה אבל הוא לא בעל דירה אז למי אכפת... :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

עדכון פרטים:

הערב אברר בהום סנטר כמה עולה כל העניין במדוייק ואדווח לשכן.

בעייה שנתקלתי בה ופה אתם נכנסים שוב לתמונה:

אין חשמל בסביבה, הכוונה לשקע חשמל.

מאחר ואני גר בקומה החמישית (והאחרונה שבבניין), לא אוכל להוריד כבל של 40 מטר כדי ליצור חשמל, לעבודת הקידוח הפשוטה.

גנרטור לא כל כך בא בחשבון, לא מתאים הרעש שהוא יעשה, בין אם בשעה 10 בבוקר, 4 בצהריים או 12 בלילה.

לא בא בחשבון לבקש מהשכן שגר קרוב לחנייה, שיתן לי חשמל לרגע.

בגדול, אני רוצה לעשות את הכל לבד, בלי "תעשה לי טובה שכן יקר ותחבר לי חשמל לרגע".

נשאר לי למצוא נקודת חשמל (או פיתרון אחר שתיתנו), לקנות את השרשרת והג'מבואים, כולל מנעול כבד וזה הכל.

יש מי שיבצע את העבודה, זה הדבר האחרון שמדאיג אותי.

אשמח לתובנות בעניין.

• תוכן חדש...