Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים לכל חברי הפורום!

ברצוני להחליף נוזל בלם לרנו מגאן 96 1.6 סמ"ק שלי.כמה שאלות אליכם:

1. מתי צריך להחליף ובאיזה תדירות?
  2. כמה עולה, איזה כדאי והיכן ניתן להשיג?
  3. איך מבצאים זאת באופן עצמאי (אבקש פירוט נרחב ממי שמבין)?

תודה לכולם מראש.

יעקב.

"כל מעשנו בחיים נובעים רק מאינטרסים"

פרידריך ניטשה

האינטרס שלי הוא להעזר באנשים ולעזור להם.

:lol:

פורסם

1. ההמלצה היא להחליף אחת לשנתיים.

2. אך ורק שמן של ATE. DOT 4 , סביב 25 ש"ח למיכל של400 מ"ל וצריך בין 2-3 מיכלים.

3. שלא תעז לבד, בטח לא כאשר מדובר בבלמים, במוסך יקחו לך גג 200 ש"ח.

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

אני לא יודע מה רע ב STP, אני יודע שATE מעולה ומומלץ ע"י רבים בתעשייה

בנוסף הוא משמש כיצרן OEM של חלק מהחברות המובילות בשוק, למשל בדיסקים ורפידות.

נ.ב - במחיר של 25 ש"ח למיכל אני ממש לא יודע מה יש לחפש חברות אחרות.

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

תודה על התגובות אך הייתי רוצה עוד תגובות לשאלות ששאלתי

תודה.

יעקב.

"כל מעשנו בחיים נובעים רק מאינטרסים"

פרידריך ניטשה

האינטרס שלי הוא להעזר באנשים ולעזור להם.

:lol:

פורסם

לבקשתך,

1. ע"פ AUTODATA לרנו מגאן 96,1.6 יש להחליף נוזל בלמים כל 60,000 ק"מ או 48 חודשים (4 שנים)-הקודם מבינהם.

2. לא יודע כמה עולה,ניתן להשיג בחנויות חלפים,סניפי אוטו דיפו או הום סנטר.בתגובות מעלי קיבלת המלצות למותגים.

3. דעה אישית:בגלל שמדובר על מערכת בטיחותית ממדרגה ראשונה,אם אינך יודע כיצד להחליף,וע"פ השאלה שלך אכן אינך יודע

כיצד להחליף,גש למוסך ע"מ לבצע את ההחלפה.

*לגבי סוג הנוזל:על המכסה של מיכל הנוזל בלמים צריך להיות רשום באנגלית מהו סוג הנוזל הדרוש (DOT 3 או DOT 4).ע"פ AUTODATA דרוש DOT 3 וזה הגיוני לשנת הייצור של הרכב ואני מניח שזה מה שיהיה רשום על המכסה.תתיעץ עם בעלי מקצוע בפורום ו/או במוסך שבו תחליף את הנוזל,מצטרף למה שכתבו מעלי - ע"פ מה שאני יודע ממולץ להתקדם ולהשתמש ב - DOT 4.

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

להתקדם?? מה פתאום! אל תחליף נוזל! אם רשום DOT3 אז תשים DOT3

אם תשים נוזל אחר יכול להיות מצב שהוא יאכל לך את הגומיות שלא נועדו לעבוד עם DOT4

פורסם

ישי שלום.

אין צורך להילחץ ולהלחיץ לחינם.

נוזלי בלמים מסוג dot3,dot4 ו dot5.1 הם כולם מבוססי פולי אלקליין גליקול או בקיצור PAG.ה- DOT3 וה DOT4 הם גם פחות או יותר בני אותו דור וה- DOT5.1 נועד להתמודד ברמתו עם ה-DOT5 הסיליקוני שהוא אכן תוקף את רכיבי הגומי במערכות שמותאמות לנוזלי ה- PAG ושימוש בו אכן יגרום לכשל מערכת הבלימה שמבוססת על נוזלי ה- PAG.בנוסף,ברכבים שבהם יש ABS יש להקפיד על תקן נוזל הבלמים - אינני זוכר איזה אבל במקרה הנ"ל אני חושב שאין ברכב ABS.

ולסיום - הדגשתי בתגובתי הקודמת ואני חוזר ומדגיש - שימוש ב-DOT4 במקום DOT3 רק לאחר ייעוץ מבעל מקצוע מוסמך וגם אוסיף שממה שידוע לי אסור לערבב נוזלי בלמים כך שיש לנקז את כל הנוזל הישן לפני מילוי של נוזל חדש,גם אם מדובר באותו סוג.

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

• תוכן חדש...