Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מתעניין ברכישת מרצדס W124 מודל 85 או 86.

הרקע: היום רנו סניק II משמשת את המשפחה (אני גר בהולנד). בנסיעות ארוכות וחופשות היא פשוט מצויינת, אבל 90% מהזמן היא נוסעת בעיר.

עלה בדעתי לרכוש מכונית קטנה כמו רנו קליאו לשימוש העירוני (אגרת הרישוי והביטוח זולים משמעותית מהסניק) ולרכוש משהו אחר לטיולים וחופשות משפחתיות. בהולנד רכב בן 25 נחשב כבר אספנות, ולכן יש פטור מאגרת רישוי והביטוח זול באופן מגוחך, כך שלהחזיק קליאו B וענתיקה לטיולים לא יעלה לי יותר (וכנראה אפילו פחות) מהמצב הנוכחי.

אני יכול לרכוש גם קליאו 2002 1.2 16V וגם מרצדס W124 במחיר שבו אני מקווה למכור את הסניק.

השנה רכב מודל 85 נחשב כבר אספנות, ושנה הבאה מודל 86 ייחשב לכזה. בשנת 2012 הולכים לשנות כאן את החוקים כך שרכב מודל 87 כבר לא ייחשב אספנות, ולכן עכשיו הצ'אנס האחרון שלי לקנות משהו (אני מתכוון לקנות רכב בגרמניה שם רכב בן 25 הוא סתם רכב בן 25, ולכן זול יותר מאשר בהולנד - אם כי עושה רושם שסוחרים הולנדים רוכשים את רוב ההיצע בגרמניה ומוכרים אותם כאן ברווח נאה)

חיפשתי מכונית מרווחת, נוחה ושימושית למשפחה שמטיילת, שלא תרגיש כמו רכב מיושן, ושאפשר יהיה לסמוך עליה בנסיעות ברחבי אירופה, והתכנסתי ל W124 סטיישן.

ה W124 ידועה בעמידותה ואמינותה (יעידו על כך כל המוניות וציי הרכב במדינות מתפתחות), ובזמנה היתה מהמכוניות המתקדמות ביותר בעולם, עם כריות אויר, ABS, עיצוב שלדעתי נותר נאה עד היום, ונוחות ברמה גבוהה.

הרכב צפוי לנסוע כ 5000-6000 ק"מ בשנה.

אז רציתי לשאול האם מישהו מכיר היטב/היה לו את הדגם הזה?

האם יש מחלות שכדאי להזהר מהם? דברים מסויימים שצריך לבדוק?

האם יש בעיות מיוחדות בתחזוקה?

האם יש עדיפות ברורה לדיזל או בנזין? (לא כל כך משנה לי איזה מנוע. רק לא ה 200 שיש לו הספק נמוך מדי לצרכים שלי)

בחיפושים שלי נתקלתי גם במודעות למרצדס S קלאס בסדר גודל דומה של מחיר.

האם ה S קלאס זה אותו סיפור? או שאפשר לצפות לעלויות אחזקה גבוהות יותר?

תודה מראש,

ג'רמי

fs_912719.jpg

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

המרצדס W124 היתה מכונית מעולה לתקופתה, וגם היום, 26 שנה לאחר שהוצגה, היא נראית מודרנית ועדכנית.

בשנית 85'-86' הדגם הנפוץ והנמכר ביותר היה ה 230E, מנוע 2.3 4 בוכנות ו 136 כ"ס.

מבחינה מכאנית ה W124 הינה מכונית פשוטה למדי, ולמעט המיתלה האחורי הרב חיבורי היא די דומה ל W123 שאותה היא החליפה.

הבעייה היחידיה שניתקלו בה בארץ היתה במיתלה האחורי שעושה שימוש בגומיות מקשרות רבות שפשוט לא עמדו בחום הישראלי, בעייה שמן הסתם לא היתה קיימת בהולנד או בגרמניה.

למרות חיבתי הידועה לגיר ידני, במרצדסים מהשנים הללו הייתי מחפש דוקא מכונית אוטומטית; הגיר הידני שלהן כבד ומסורבל יחסית, ואילו יחסי ההעברה הקצרים בהילוכים הראשונים בגיר האוטומטי גורמים לכך שיתרון הביצועים של התיבה הידנית אינו גדול יחסית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

תודה!

אני גם איש של גיר ידני, אבל במקרה של האוטו הזה אני מוכן לקחת גם אוטומטית, בהתאם לשימוש שייעשה בו.

טוב לדעת שיחסי ההעברה נורמליים.

קושי אחד שכבר נתקלתי בו זה למצוא כאן רכב עם מזגן (תנאי חובה אצלי). עושה רושם שרובם נמכרו בלי מזגן באזור הזה.

פורסם

טוב לראות שרשורים כאלה... אחד הרכבים החביבים עליי, למרות שאני מעדיף את הדגמים האחרונים של שנות ה-90 המוקדמות.

אין לי הרבה מה לתרום מבחינת נתונים טכניים, רק כמה הערות כלליות.

שים לב שבגרמניה ובנלוקס המרצדסים של שנות ה-80 התאפיינו לא רק בגיר ידני והעדר מזגן, אלא גם באבזור די בסיסי וריפוד מושבים מזעזע. אני לא מתמצא במרצדסים, אבל תצא מנק' הנחה שדברים שהתרגלנו אליהם בארץ, כמו הגה כח, נ"מ או ח"ח אינם טריוויאליים באירופה, ובמיוחד במכוניות הישנות, כדאי לוודא שהם שם.

ה-W124 לא תמיד נחשב לרכב יוקרה, ולכן יש להניח שגם לא תמיד תוחזק בהתאם. לא נדיר למצוא אקזמפלרים שמורים עם קילומטרז' נמוך (הודות לתח"צ המפותחת במדינות אלה), אבל חשוב לשים לב שהקילומטרז' לא נצבר בנסיעות לסופר או לביה"ס עם הילדים, אלא יותר באוטובאנים או נסיעות קצרות בתוואי בין-עירוני (למשל מהבית לעבודה). מוכרים רבים ישמחו לחלוק את המידע הזה איתך, וגם אם אין להם היסטוריה מלאה של הרכב מהיום הראשון, הם יספרו לך מה עבר עליו בתקופה שהיה אצלהם. לפני שאתה נוסע או טס לראות רכב פוטנציאלי, תעיף מבט במפה לראות שהוא לא חנה על איזה פסגת הר בחור שכוח אל ב-15 שנה האחרונות. פרברים וכפרים קטנים הם בד"כ הסביבה האופטימלית למכוניות כאלה, במיוחד אם אוחסנו בחניה מקורה, אבל יש גם מקרי קיצון שאתה לא רוצה להתחיל להתעסק איתם.

אני לא צריך להגיד לך שליד גבוהה אין משמעות רבה בגרמניה, כל עוד המוכר מציג היסטוריית טיפולים מתועדת היטב. מה שכן, לא הייתי ממהר לחשוף את הכוונות שלי להעביר את הרכב מעבר לגבול, הגרמנים נוטים להיות יותר כנים עם אוכלוסיה מקומית. אם אתה יכול להצטייד במישהו דובר גרמנית ע"מ לנהל את השלבים הראשונים במו"מ, כדאי לעשות זאת.

מהיכרותי (המוגבלת) עם האוכלוסיה ההולנדית, אני חושב שאם תדבר עם המכונאים אצל הדילר המקומי של מרצדס, תוכל לקבל מידע הרבה יותר רלוונטי לגבי הדגם מאשר כאן. בד"כ הם די ידידותיים ושמחים לעזור (או שלא?) ובהתחשב בהבדלי התחזוקה והאקלים בין ישראל והולנד, הם עשויים לדעת דברים שחברי הפורום טרם נתקלו בהם (למשל, איך הרכב מתנהג בחורף).

אני באמת מקווה שתצליח למצוא את מה שאתה מחפש, במיוחד בגרסת סטיישן. שיהיה בהצלחה. 8)

----------------------------------------------------------------------------------

עריכה - לאחר חפירה בארון הספרים, מצאתי מדריך שמסביר מה לבדוק בקניית W124 מיד שניה:

• בעיות טיפוסיות של עייפות החומר בדיפונים ובלוח המחוונים, חריקות מכיוון המושבים
  • חיבורים רופפים בין הפלסטיקים בלוח המחוונים ובגג השמש
  • פגם יצור באטם ראש מנוע (שנת 87 בלבד)
  • מצב משאבת הדלק בדגמי הזרקה
  • תקלות באלטרנטור ובמע' ההצתה
  • פעולה לא אחידה של בלם היד
  • מהלך מוגזם של דוושת הבלם
  • תקלות חשמל בחלונות ונ"מ
  • צנרת רדיאטור לא הרמטית

----------------------------------------------------------------------------------

עריכה #2 - אני מניח שאתה מכיר את סדרת המבחנים הזאת: :-)

http://www.youtube.com/watch?v=-bIV_hHPAFQ דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

ג'רמי, פנק את עצמך ואת המישפוחה, קנה W123.

עריכה - לאחר חפירה בארון הספרים, מצאתי מדריך שמסביר מה לבדוק בקניית W124 מיד שניה:

• פעולה לא אחידה של בלם היד
  • תקלות חשמל בחלונות ונ"מ

2 השגות לענין האמינות של המדריך הנ"ל.

אין בלם יד. יש בלם חניה ברגל שמאל.

נעילה מרכזית מופעלת ע"י ואקום. לא יכולות להיות לה בעיות חשמליות.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

תודה derish!

אכן בהולנד שמחים לעזור, אבל יותר שמחים למכור לי אחת שהם כבר ייבאו מגרמניה. כמובן שלקנות מסוחר בהולנד זו הדרך הקלה, אבל כשאני רואה מודעה למכונית שברור כבר מהתמונות שהיא חבוטה ושחוקה, ומבקשים עליה 4000 יורו בהולנד, כשמכונית דומה בגרמניה נמכרת ב 1000...

לגבי רמת הגימור - מזגן אצלי זה תנאי הכרחי, וזה כבר מצמצם את האפשרויות שלי. דברים כמו חלונות חשמל לא חשובים לי, וראיתי גם שיש הרבה למכירה עם גיר ידני 4 הילוכים. לאילו דגמים היו 4 ולאילו היו 5?

אני גם לא מחפש בהכרח רכב עם קילומטראז' נמוך. אין לי בעיה לקנות רכב עם 200K קילומטר או יותר, כל עוד הוא מטופל היטב עם הוכחות, ומצב השחיקה הפנימית טובה יחסית לגיל.

גם לא אכפת לי אם יש קצת חלודות פה ושם בקשתות הגלגלים וכאלה כל עוד המצב המכאני הוא טוב פלוס. זה גם פותח פתח להורדת מחיר.

רז - חשבתי על W123. גם אוטו שמאוד מדבר אלי, אבל הוא כבר נראה/מרגיש ישן מדי מכדי לשמש את המשפחה לטיולים של 3000 ק"מ בחופשת הקיץ... אם כי אני יודע שאני טועה והוא יכול. זה רק התחושה.

פורסם

המממםם... משיטוט בלוחות למצוא W123 עם מזגן זו משימה לא קלה, ואלה שמצאתי יקרים משמעותית מ W124 מקבילות... יש W123 במחירים נמוכים יותר, אבל לא עם מזגן.

ודניאל - לא אמרת שאתה דואג לעצמך עם עניין החניה? מה קורה עם זה?

היום בדיוק הייתי עם הילדים במסיבת פרידה של חברים מהבי"ס שעברו לבלגיה. מתברר שהם כבדים במיוחד, והבית בבלגיה הוא משהו עצום, עם גינה יותר גדולה מהפארק השכונתי, ומקום חניה פרטי שנכנסות בו 10 מכוניות (אני בכיף הייתי מוותר על חמישית מהגינה בשביל עוד מקומות חניה/עבודה על מכוניות, או אולי פשוט מקים מסלול קארטינג בחצר :-) ), וכל זה במרכז העיר! מרשים.

וכמובן שאני מכיר את הפרק של פיפת' גיר. משהו משהו. :-)

פורסם
משיטוט בלוחות למצוא W123 עם מזגן זו משימה לא קלה' date=' ואלה שמצאתי יקרים משמעותית מ W124 מקבילות[/quote']

מה הכוונה יקרים משמעותית ?

ה-123 יקרה מה-124 בצורה משמעותית ? מעניין. (חבל שאין איייקון של עיניים שהופכות ל $$$).

אם יש לך שאלות לגבי W123 אשמח לעזור.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

2 השגות לענין האמינות של המדריך הנ"ל.

אין בלם יד. יש בלם חניה ברגל שמאל.

נעילה מרכזית מופעלת ע"י ואקום. לא יכולות להיות לה בעיות חשמליות.

מדובר בתרגום מרוסית, שבתורו תורגם מן הסתם מגרמנית או שפה אחרת כלשהי.

"בלם חניה" זה אכן הניסוח המדויק בספר, תרגמתי את זה ל"בלם יד" מתוך הרגל.

לגבי נעילה מרכזית - אין מה לומר, אות קלון לעורכים.

פורסם

מה עם W126?

בארץ לא הייתי קונה אחת אבל באירופה, למה לא?

העלויות לא גבוהות כעקרון.

לי היו שתיים, אחת W126 שנת 85 והשנייה W116 שנת 76.

האמינות טובה מאוד והמחיר לפי הבנתי כמעט זהה ברוב המקרים לW124.

פורסם
ודניאל - לא אמרת שאתה דואג לעצמך עם עניין החניה? מה קורה עם זה?

לא. אמרתי שאני דואג בגלל עניין החניה :cry:

בקרוב כנראה (אני מקווה) שאצטרך למצא דרך לאכסן רכב סופ"שים איכשהו. מבחינת חניה - יש ויהיה היתר לרכב אחד בלבד (אולי במרץ אצליח איכשהו להיות זכאי לשני מקומות חנייה, הסיכוי קלוש).

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

עכשיו אני מבין למה ראיתי בהולנד כל כך הרבה רכבים מסוף שנות השמונים.

לדעתי שווה שלבת על הלוחות באינטרנט, למצוא אקזמפלר שנראה טוב ולנסוע לקנות אותו. אין טעם היום להעזר בסוחרים מקומיים בשביל זה.

לגבי הרכב ספציפית, כפי שנכתב פה זה רכב בעל פשטות מכאנית ואיכות ייצור גבוהה כך שהוא צפוי לשרוד יפה. משיחה עם לקוח שלי בהולנד שמחזיק מרצדס ML מחירי החלפים לא גבוהים משמעותית ממחירי החלפים לקאדי שהוא מחזיק במקביל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני אכן יושב על הלוחות הגרמניים העיקריים. מקבל עדכונים יומיים לאימייל.

כשאתה אומר קאדי אתה מתכוון לקאדילק? או לפולקסוואגן קאדי?

לגבי זמינות חלפים ואנשי מקצוע אני ממש לא מודאג. יש כל כך הרבה על הכביש שזה בטוח לא יהווה בעיה.

מה עם W126?

בארץ לא הייתי קונה אחת אבל באירופה, למה לא?

העלויות לא גבוהות כעקרון.

לי היו שתיים, אחת W126 שנת 85 והשנייה W116 שנת 76.

האמינות טובה מאוד והמחיר לפי הבנתי כמעט זהה ברוב המקרים לW124.

אכן מחירי W126 דומים למחירי W124, אבל עדיין אני מעדיף סטיישן, והאמת ש S קלאס קצת מפחיד אותי. מלא אבזור שעלול להתקלקל ולעלות הרבה כסף. אני מעדיף פחות צעצועים.

הנה - תראה את רשימת האבזור על זאת לדוגמה... מפחיד...

http://cgi.ebay.nl/Mercedes-Benz-500-SEL-W126-fast-Vollausstatter-Bj-1984_W0QQitemZ200496413901QQcategoryZ9855QQcmdZViewItemQQ_trksidZp4340.m263QQ_trkparmsZalgo%3DDLSL%252BPSSI%252BSI%26its%3DI%26itu%3DUCI%252BUA%252BUCK%26otn%3D10%26pmod%3D130406541052%252B130406541052%26po%3D%26ps%3D63%26clkid%3D6933884508849120518

היה S420 בנזין באיביי גרמניה עם מאה וקצת אלף קילומטרים בלבד. סיפור קורע לב על דוד ודודה שגרו בצרפת, הדוד נפטר, הדודה כמעט לא נסעה על האוטו, אבל הביאה אותו לגרמניה פעם בשנתיים ל TUV, הדודה נפטרה, המוכר התכוון להשתמש באוטו והחליף כל מה שצריך להחליף, בסוף החליט משום מה שלא, והמחיר המבוקש - 3000 יורו.

פורסם
לגבי רמת הגימור - מזגן אצלי זה תנאי הכרחי, וזה כבר מצמצם את האפשרויות שלי. דברים כמו חלונות חשמל לא חשובים לי, וראיתי גם שיש הרבה למכירה עם גיר ידני 4 הילוכים. לאילו דגמים היו 4 ולאילו היו 5?

.

לגבי גיר ידני בסדרת W124 :

בדגמי 200E / 230E הוצעו 3 סוגי תיבות : אוטומטית ושתי אפשרויות ידניות - 4 ו - 5 הילוכים . ארבעת יחסי ההעברה

הם זהים : 3.91, 2.17 , 1.37 , 1. בתיבת ה 5 נוסף יחס אחרון של 0.81.

אה, יש גם הבדל ברוורס : 3.78 ב 4 הילוכים , 4.27 ב - 5.

באוטומט לשם השוואה 4 הילוכים : 4.25 , 2.41 , 1.49 , 1.

משמעות ההילוך החמישי ברורה - שיוט חסכוני בסל"ד מופחת בכבישים מהירים.

דרך אגב , השוואת נתוני יצרן לצריכת דלק ל 230TE תיבה ידנית 5 מול אוטומט 4 :

לליטר ל- 100 ק"מ - עירוני/בינעירוני/משולב : לידני 5 : 11.7 , 6.9 , 8.6

לאוטומט 4 : 11.4 , 7.8 , 9.3

דרך אגב ביצועי יצרן לדגם זה (אוטומט/ידני) : מהירות - 188/183 , תאוצה - 11.5 / 11.4.

בדגם 260E / 300E הוצעה 2 סוגים של תיבה אוטומטית או 2 סוגים של תיבות ידניות 5 שונות ביחסיהן מזו שפרטתי.

כל הנ"ל בדגמי בנזין - אם מעניין פירוט לדגמי דיזל/טורבודיזל - אוכל לפרט.

• תוכן חדש...