Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לידידה שלי יש מיני מיינור. האוטו ביום חם לא יכול לנסוע מעל 10 קילומטר ולא להתחמם. יש מיים ברדיאטור אין שום נזילות. המאוורר עובד (עם רצועה מחובר לאלטרנטור). לכאורה הכל בסדר, איך פותרים את הבעיה ? אולי הרכב כנראה לא מיועד לימים חמים בישראל אלא תוכנן כנראה לאנגליה הקרה. אין לי הסבר אחר.

הסתכלתי על הרדיאטור. זה פשוט פיצי. מה עושים ? מישהו נתקל בבעיה ?

האם כדאי לשים מאוורר חשמלי גם מהצד השני של הרדיאטור ?? להגדיל את הרדיאטור למרות שאין ממש מקום במחשבה שניה. אני בטוח שזה בעייה נפוצה. אם מישהו יכול לחלוק איתי מניסיונו אני אשמח.

תודה

פורסם

ניסיון אישי אין לי, אבל בעיית ההתחממות של המיינור היא בעיקר בגלל המיקום המטופש של הרדיאטור - בצד.

אני יכול להגיד לך שממה שידוע לי גם באנגליה הקרה המכוניות האלה שמחו להתחמם בכל הזדמנות...

לגבי פיתרון אני אשמח לקרוא מה מומחי הפורום יגידו, זה נושא שמעניין גם אותי למרות שאין לי מיני.

דניאל.

אני שונא את הקיץ!

פורסם

שלום

כבעלים גאהה של 3 מיני ששנים נוסעות ואחת בשיפוץ ואחת נוסעת יום יום על כול כביש 6

הפיטרון הוא בכמה שלבים

1. להרכיב מאורר מברזל 6 צלעות .הקירור יותר טוב, עם המאורר מפלסטיק בזמן שהוא חם הוא לא הפקטיבי .

2. להרכיב רדיאטור עם 3 או 4 תעלות קירור רחב יותר .(ויש מקום).

3.למלאות במים ירוקים בלבד.

4. משאבת מים טובה.

5.טרמווסטט.

6. להרכיב מאורר יונק אוויר בצד השני של הרדיאטור צמוד לרדיאטור או מעבר לכנף הרכב.

אני אישית נסעתי בחודש שעבר בימים שהיה שיא החום בכביש 6 הרוח היתה מאוד חמה ממש כמו להיות בתנור נסעתי עם חצי חלון פתוח מרוב רוח לא נעימה לפנים .

למיני לא הפריע כלום החום לא עבר את ה-N.

בהצלחה

אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי לקבל יותר פרטים

טל גלאפו

מיני רכב שכובש את הלב]

פורסם

היי,

למיטב ידיעתי יש שתי פתרונות לבעיה של ידידה שלך:

1) אני החלפתי את הרדיאטור לרדיאטור אלומיניום מלא, ואת הוונטה החלפתי לכזו שדוחפת אוויר בצורה יעילה יותר (כמו כפות מאשר סתם חתיכות פלסטיק), כמו כן להחליף לנוזל קירור איכותי יכול לעזור. תשים לב שבדרך זו לא נדרשים שינויים מסיביים בבית המנועץ

2) יש אנשים, שמעבירים את הרדיאטור לקדמת הרכב (כפי "שצריך להיות") ומשתמשים בוונטה חשמלית. זה יפתור את כל הבעיות אבל דורש הרבה עבודה (הזזה של הדיסטריביוטור, ועוד כמה חלקים).

אני אישית לא סובל מבעיות חימום של הרכב, למרות שהרכב הוא לא רכב יום-יומי שלי ולכן אני לא יכול לומר כמה הוא מתחמם ביום חם בשעות הצהריים.

בהצלחה,

נאור

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם
לידידה שלי יש מיני מיינור. האוטו ביום חם לא יכול לנסוע מעל 10 קילומטר ולא להתחמם. יש מיים ברדיאטור אין שום נזילות. המאוורר עובד (עם רצועה מחובר לאלטרנטור). לכאורה הכל בסדר, איך פותרים את הבעיה ? אולי הרכב כנראה לא מיועד לימים חמים בישראל אלא תוכנן כנראה לאנגליה הקרה. אין לי הסבר אחר.

הסתכלתי על הרדיאטור. זה פשוט פיצי. מה עושים ? מישהו נתקל בבעיה ?

האם כדאי לשים מאוורר חשמלי גם מהצד השני של הרדיאטור ?? להגדיל את הרדיאטור למרות שאין ממש מקום במחשבה שניה. אני בטוח שזה בעייה נפוצה. אם מישהו יכול לחלוק איתי מניסיונו אני אשמח.

תודה

בדגמים הראשונים שיובאו לארץ, הרדיאטור היה של 2 שורות, לאחר שהחליפו ל-3 שורות, ברוב המקרים הבעיה נפתרה.

קיימים גם רדיאטורים של 4 שורות, דהיינו נפח מים גדול יותר.

ממליץ, לבדוק איזה טרמוסטט קיים ברכב. רצוי להתקין טרמוסטט של 74 מעלות צלסיוס.

ניקוי רדיאטור, מאבן ולכלוך שהצטבר עם השנים, עוזר מאוד, כאשר הרדיאטור קטן במיוחד במיני.

לידיעתך, למיני קיימים 2 סוגי משאבות מים, ההבדל אורך ה"אימפלר" שגורם לתנועת המים מהמשאבה לבלוק. בדגמים מסויימים של המשאבה, האימפלר מפלסטיק, ולאחר שנים, הוא "מחליק" על הציר.

אני הייתי מתחיל בניקוי רדיאטור, והחלפת טרמוסטט ל-74 מעלות, לא עוזר, מחליף גם משאבת מים לאימפלר ארוך.

בהצלחה.

תרבות האספנות ושימור הרכבים היא העיקר, ואין לאיש מונופול על התרבות הזו".

חפשו אותנו גם בפייסבוק - "המפגש הצפוני לרכבי אספנות"

פורסם

מיני תקינה לא צריכה להתחמם, היתה לי מיני למעלה מחמש שנים בי-ם

והיא נסעה ללא כל בעייה !

גש לחשמלאי רכב טוב ובצע כיוון הצתה מושלם ותאום מנוע, ניקוי רדיאטור אצל מומחה

ובמקרים קשים בדוק סתימות במעברי המים במנוע!

ניקוי פשוט יחסית באמצעות ממיס אבנית ולחץ מים, באותה הזדמנות בדוק משאבת מים!

אם אחרי הטיפול הזה עדיין יתחמם נדבר שוב-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
שלום

כבעלים גאהה של 3 מיני ששנים נוסעות ואחת בשיפוץ ואחת נוסעת יום יום על כול כביש 6

הפיטרון הוא בכמה שלבים

1. להרכיב מאורר מברזל 6 צלעות .הקירור יותר טוב, עם המאורר מפלסטיק בזמן שהוא חם הוא לא הפקטיבי .

3.למלאות במים ירוקים בלבד.

4. משאבת מים טובה.

5.טרמווסטט.

6. להרכיב מאורר יונק אוויר בצד השני של הרדיאטור צמוד לרדיאטור או מעבר לכנף הרכב.

אני אישית נסעתי בחודש שעבר בימים שהיה שיא החום בכביש 6 הרוח היתה מאוד חמה ממש כמו להיות בתנור נסעתי עם חצי חלון פתוח מרוב רוח לא נעימה לפנים .

בהצלחה

טל גלאפו

קודם כל תודה רבה לכולם

שאלה - לבטל את הרצועה של המאוורר המכני ? ובמקומו לשים מאוורר חשמלי חזק ?

מאיפה משיגים רדיאטור 3 צלעות או 4 צלעות בארץ ? ואיך מזהים בכלל מה יש לה ברכב ?

אפשר תמונות של רדיאטורים להשוואה ?

פורסם
קודם כל תודה רבה לכולם

שאלה - לבטל את הרצועה של המאוורר המכני ? ובמקומו לשים מאוורר חשמלי חזק ?

מאיפה משיגים רדיאטור 3 צלעות או 4 צלעות בארץ ? ואיך מזהים בכלל מה יש לה ברכב ?

אפשר תמונות של רדיאטורים להשוואה ?

בנוסף למאוורר המכני אתה מוסיף מצד שני של הרדיאטור מאוורר חשמלי שיונק את האוויר .

יש בארץ כמה מפעלים שמיצרים רדיאטורים לרכבים החדשים שיש בשוק אחד שאני מכיר ושם עשיתי ולא יקר במושב צופית ליד

כפר סבא

לזהות רדיאטור זה פפשוט לפתוח את הפקק מלוי ולהכניס אצבע ולהרגיש כמה שורות יש .

נוזל הקירור הוא מאוד חשוב שיהיה נוזל קירור ולא מים מהברז או מהולים עם נוזל קירור

המשך ערב נעים

טל גלאפו

מיני רכב שכובש את הלב]

פורסם

אוי אוי ,,

קשה לי לקרוא עם שגיאות כתיב .... סליחה על התיקונים אבל כל זאת !

שלום

כבעלים (גאהה) גאה של 3 מיני ששנים נוסעות ואחת בשיפוץ ואחת נוסעת יום יום על (כול) כל כביש 6

(הפיטרון) הפתרון הוא בכמה שלבים :

1. להרכיב (מאורר) מאוורר מברזל 6 צלעות .הקירור יותר טוב, עם המאורר מפלסטיק בזמן שהוא חם הוא לא (הפקטיבי)

אפקטיבי .

3. (למלאות) למלא במים ירוקים בלבד.

4. משאבת מים טובה.

5.טרמווסטט.

בהצלחה

טל גלאפו

אבל תודה על ההסבר המפורט . בטוח יעזור לבעלי מיני :-)

שבת שלום ,

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם
מיני תקינה לא צריכה להתחמם, היתה לי מיני למעלה מחמש שנים בי-ם

והיא נסעה ללא כל בעייה !

גש לחשמלאי רכב טוב ובצע כיוון הצתה מושלם ותאום מנוע, ניקוי רדיאטור אצל מומחה

ובמקרים קשים בדוק סתימות במעברי המים במנוע!

ניקוי פשוט יחסית באמצעות ממיס אבנית ולחץ מים, באותה הזדמנות בדוק משאבת מים!

אם אחרי הטיפול הזה עדיין יתחמם נדבר שוב-רן

העיקר שכחתי טרמוסטט מתאים ופקק תקין (לחץ הקפיץ) של הרדאטור-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אין כל כך מקום מצד שני להרכיב מאוורר יונק. אולי מאוורר בגודל שיש במחשב אפשר להתקין. אלא אם כן מזיזים את הרדיאטור קרוב יותר למנוע. פשוט אין שם מקום. איפה משיגים מאוורר כזה "יונק" ?

פורסם

3 שנים שירתה אותי מיני מינור,ללא התחממות,אחרי שלקחתי רדיטור פנימי (זה שמחמם את תא הנהג) מפיאט ישן,

כזה עם שתי יציאות שתואמות לקוטר הצינורות של חימום הפנים של המיני.

את הרדיאטור שהוא די קטן הרכבתי בין הגריל הקדמי למנוע, בקיץ צינורות החימום הפנימי של המיני ,עברו לקידמי ובחורף

חזרו למקורי.

אין צורך במאוורר כי האוויר מהנסיעה קירר מספיק ורק בפקקים נוראיים הייתי צריך להיות עם יד על הדופק ולשים לב לחום.

ובמקרים נדירים נאלצתי לחכות בצד עד שחרור פקק התנועה.

יתרון השיטה לדעתי,זולה וקלה לביצוע.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם
אין כל כך מקום מצד שני להרכיב מאוורר יונק. אולי מאוורר בגודל שיש במחשב אפשר להתקין. אלא אם כן מזיזים את הרדיאטור קרוב יותר למנוע. פשוט אין שם מקום. איפה משיגים מאוורר כזה "יונק" ?

יש ויש מקום אצלי באחת מהמיני המאוורר נמצא בין הקנף לרדיאטור ומיני שניה בין הגלגל לכנף

ומאוורר 10'' נכנס כמו גדול

מסומן באדום בתמונה

שבוע טוב

DSCF5003121212.jpg

מיני רכב שכובש את הלב]

• תוכן חדש...