Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתקופה האחרונה יש יותר ויותר פרסומות בטמבלויזיה למתן הלוואות בקלות (לאומי, ויזה, ישראכרד, ג. יפית), בכל הפרסומות אנו פוגשים אנשים נונוחים המעוניינים בהלוואה לצרכים חמודים ותמימים, רכב חדש, חופשה, מסלול באולינג בסלון.

לפרסום מסוג זה מטרה אחת בלבד, להוריד לנו את המגננה ולמצב את ההלוואות מחדש כפעולה לגיטימית וידידותית.

מבחינתי זה הקש ששבר את גב הגמל:

http://gemel.walla.co.il/?w=/5611/1703420

כתבה פרסומית לכל דבר עם באנרים בתוך ה"כתבה" עצמה לגוף המפורסם בה וכל זה במדור היעוץ והמידע וואלה!פנסיה שקהל היעד שלו הוא מן הסתם פנסיונרים עם נטיה מוגברת לתמימות.

הפיצו הלאה ודעו לעצמכם, הלוואה, בכל ריבית ובכל מצב, לא תשפר את מצבכם הכלכלי ב80 אחוז מהמקרים.

הלוואה לצורך קניית רכב זו ההלוואה הכי לא משתלמת שיש, מאבדים באופן דרסתי מערך הנכס וממשיכים לשלם את אותו הסכום כל חודש.

הלוואה לצורך חופשה זה בכלל דבילי, לא יודע איך אפשר לנפוש בראש שקט כשאתה יודע שהכסף לא שלך.

בקיצור, תמיד עדיף להתייעץ עם כלכלן אובייקטיבי ולא כזה שעובד בבנק לפני קבלת החלטה חשובה כל כך שמנסים בכוח להפוך לגור חתולים חמוד.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

בגדול מסכים אבל לפעמים יש הלוואות בריביות באמת נמוכות כמו הלוואות סטודנטים למשל שזה P ו 1% נכון שפריים יכול להשתנות אך לא בצורה רצינית וההשפעה בכומים המדוברים היא לא גבוהה.

זה טוב למי שלא חסך שנה מראש למשל , יקח הלואה וישלם שנה אחרי. בסה"כ ההפסד הכספי לא גבוהה. מצד שני . הרבה יותר קשה לחסוך מראש מאשר לשלם כבר על משהו שמחוייבים אליו.

במיוחד שבמדינה שלנו שהשכר בה מאוד נמוך יחסית ליוקר המחיה. ותמיד ניתן למצא על מה להוציא את ה 400 ש"ח במקום לחסוך אותם . אבל כאשר כבר יש הלוואה אז אין ברירה ומשלמים.

בקיצור אני לא אומר שזה משהו חיובי אבל עד גבול מסויים כאשר גם ההחזר הוא חלק נמוך יחסית מההכנסה אני לא פוסל את זה.

כי אני רואה בזה פשוט כחסכון שלילי מאולץ.

פורסם

לא חסכת אל תקנה.

גם הלוואה ב0% ריבית מכניסה אותך לפינה.

בוא נגיד שאתה רווק עם מקום עבודה קבוע עם שכר יפה, החלטת לקנות רכב אבל לא חסכת בשבילו, מה בעיה? יש הלוואה.

לקחת הלוואה בתנאים מעולים לארבע שנים וכל חודש אתה מחזיר 1500 ש"ח.

שנה ראשונה הכל טוב ויפה, שנה שניה חברה שלך הפכה להיות רצינית והתחתנתם, שנה שלישית כבר יש לכם תאומים והופה ה1500 ש"ח האלה שאתה מוציא כל חודש על האוטו שקנית לפני 3 שנים פתאום הופכים להיות ממש חיוניים.

מה עושים? מוכרים את האוטו בהפסד וממשיכים לשלם את ההלוואה.

יש עוד מיליון דוגמאות, פחות קיצונית ויותר קיצונית.

להגיע למצב ש"אין ברירה ומשלמים" זו הטעות שכולנו עושים.

פורסם

אני כל כך מסכים איתך.

אנשים לוקחים הלוואות על ימין ועל שמאל ו"מתגלגלים" בלי להבין שהם כורים לעצמם בור.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

זה נכון גם לעסקאות תשלומים.

כעיקרון עדיף להימנע ככל הניתן מאשראים אבל לפעמים אין ברירה. כשאני התחלתי את השיפוץ בבית למשל תכננתי על סכום מסויים וממש לפני תחילת העבודה החלטנו להרחיב אותו. יכולתי לדחות הכל בעוד שנה או שנתיים אבל העדפתי לקחת 50K אשראי (בתנאים סבירים) ולגמור עם זה.

אני יודע שהאשראי הזה עולה לי אבל העלות שווה לי את התוצאה ואני יכול לעמוד בה. אם היה לי ספק בזה לא הייתי לוקח אותו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם המרצה שלי למימון היה שומע שסירבת להלוואה ב-0% ולפריסת תשלומים ללא ריבית, הוא היה הורג אותך.

אבל מה שכן נכון הוא שצריך להיות מודע ומחושב (גם פסיכולוגית) בעת לקיחת הלוואה או פריסת תשלומים (שזו בעצם לקיחת הלוואה).

172

פורסם

אין דבר כזה פריסת תשלומים ללא ריבית כי אם נותנים לך את זה אז אתה יכול לקבל הנחת מזומן.

הבעייה הגדולה היא שרוב האנשים לא יודעים לחשב כמה ריבית הם משלמים על עיסקאות תשלומים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אין דבר כזה פריסת תשלומים ללא ריבית כי אם נותנים לך את זה אז אתה יכול לקבל הנחת מזומן.

הבעייה הגדולה היא שרוב האנשים לא יודעים לחשב כמה ריבית הם משלמים על עיסקאות תשלומים.

ועוד איך שיש דבר כזה, במקומות כמו סופר מרקטים גדולים יש לך אפשרות לפרוס לתשלומים ללא ריבית, ובעוד מקומות דומים שהתשלום במזומן לא מקנה לך הנחה כלשהי (בעצם בכל מקום בו מציעים תשולמים ללא ריבית ולא ניתן להתמקח על המחיר). אני מסכים מאוד עם המשפט השני שלך.

172

פורסם
הלוואה לצורך קניית רכב זו ההלוואה הכי לא משתלמת שיש, מאבדים באופן דרסתי מערך הנכס וממשיכים לשלם את אותו הסכום כל חודש.

א) גם אם קנית רכב חדש במזומן, עדיין הפסדת חלק נכבד מסכום הקניה ברגע שקיבלת את המפתחות. עכשיו סביר להניח שאתה לא הולך למכור את האוטו ישר (אחרת למה לקנות, לשמחתי אין בארץ רכבים שעולים כיד שניה יותר מחדשים), אלא הולך לנסוע בו כמה שנים טובות, משמע עם כל מטר וכל שניה שהאוטו אצלך, אתה תפסיד כסף שלא יחזור.

אז ההלוואה היא אותו דבר, רק בתשלומים.

ב) הלוואות לרכבים חדשים זה דבר טוב, היות ולא לכולם יש את הסכום הנדרש כדי לקנות רכב חדש במזומן. אתה יכול להגיד "שלא יקנו", ותהיה צודק באיזשהו מובן. אבל הקטע הוא שכל רכב יד שניה היה פעם חדש, משמע מישהו קנה את הרכב בסוכנות. אז כל עוד התקנות בארץ לא מאפשרות (או הופכות ללא כדאי) ייבוא אישי של רכבי יד שניה מאירופה/ארה"ב/יפן, ואתה רוצה לקנות רכב יד ראשונה מפרטי עם ק"מ נמוך, רמת אבזור גבוהה ומצב מכני מעולה, אז מישהו חייב לקנות את הרכב הזה כחדש. אחרת כל הרכבים פה יהיו עם עבר ליסינג/השכרה/חברה.

ג) גם אם זה הלוואה לרכב יד שניה. מה אם זה מישהו שחייב דחוף רכב כדי להתנייד (במקום רכב שנגנב/רוסק/מקולקל עם עלות תיקון לא כדאית, או שצריך רכב שני), אין לו את הסכום הנדרש, אבל יש לו הכנסה קבועה? או שיש לו חלק מהסכום ביד, אבל רוצה לקנות רכב מתקדם יותר?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

א) אתה שוכח את הריבית? כבר נתתי דוגמה לאיך פתאום ה1500 שקל האלה שאתה נותן כל חודש לבנק הופכים לחיוניים לצרכים אחרים.

ב,ג) אתה יודע איפה מתחילה הבעיה? אדם חסך 60K לקניית רכב שהוא ממש צריך לעבודה ולימודים, אבל במקום לקנות סוזוקי אלטו חדשה או איזו מישפחומטית יד שניה הוא לוקח הלוואה וקונה BMW סדרה 3 יקרה לתחזוקה.

הרי מה אכפת לו, אפשר לקחת הלוואות.

אגב, אחד הסודות להתנהלות כלכלית נכונה היא כל הזמן לחסוך, קיבלת עליה בשכר? מעולה, השתדל לא להעלות את רמת החיים אלה להעלות את הסכום שאתה שם בחיסכון כל חודש.

אתה לא חייב לקחת את הכסף איתך לקבר, אחרי שחסכת מספיק שדרג את הבית או הרכב ותתחיל לחסוך שוב.

פורסם

בנושא הזה נופלים המון המון אנשים, וחבל מאד.

יש לי חבר שנוהג על גולף חדשה, אבל אין לו כסף לקחת את החברה לצימר. למה? כי הוא משלם שכר דירה גבוה והלוואה של 2000 שח על הרכב (ל5 שנים קדימה) - ולא נשאר לו כלום אחרי ההוצאות הרגילות, דירה, חשבונות, רכב, הלוואה, דלק ואוכל.

זה פשוט נורא, ירייה ברגל - כמובן שחברות האשראי מעודדות את זה, אבל זו מחלה, היום הכל אפשר לקנות במאות שקלים בחודש. הבעיה היא שרוב הציבור הוא שכירים שחיים מחודש לחודש ומתן ההלוואות האלו פשוט יכול להפוך להתמכרות קשה.

פורסם

לפני 4 שנים כמעט קניתי לאון ספורט ב75K.

תכננתי לקחת הלוואה ל4 שנים וככה להחזיר כל חודש 1560 ש"ח לא כולל הריבית, מכיוון שאני עובד מדינה יש לי קביעות בעבודה, שכר לא רע והלוואות בריבית נמוכה מאוד.

הו מה רב הוא מזלי שבסופו של דבר קיבלתי שכל, חכיתי שנה וקניתי קליאו ספורט זולה יותר בלי הלוואות.

אני רק חושב על איפה היה מצבי אם כל חודש הייתי צריך להחזיר עוד 1600 ש"ח בנוסף לשכר דירה, שכר לימוד, תחזוקה של האוטו והחתונה המתקרבת.

פורסם
א) אתה שוכח את הריבית? כבר נתתי דוגמה לאיך פתאום ה1500 שקל האלה שאתה נותן כל חודש לבנק הופכים לחיוניים לצרכים אחרים.

א) זה יכול גם לקרות עם 1500 ש"ח שאתה חוסך בחודש. תמיד יכולות לצוץ הוצאות לא צפויות.

ב) זה לא חייב להיות 1500, זה יכול להיות גם 500. אל תתן לקסנון של הגולף (של חבר של יגאל) לסנוור אותך.

ג) ריביות זה דבר משתנה.

ד) כדי להתנייד, לא חייב אוטו של 200 אש"ח.

ה) הלוואות צריך לקחת בשכל.

מה שאני אומר, שהכל צריך להיות בפרופורציה. נכון שלא צריך לנסות לקפוץ מעל הראש ולנסות לחיות מעבר להכנסות שלך, אבל גם לא צריך להחזיק עשרות אלפי שקלים מתחת למזרון, ולחיות על לחם, חומוס ומים.

נ.ב. ההבדל ביני לבינכם, זה שאתם מתרגמים הכל לכסף, ואני מתרגם כסף למוצרים ושירותים שאפשר לקבל תמורתו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כשאתה חוסך 1500 ופתאום אתה צריך אותם אתה פשוט מפסיק לחסוך, כשאתה מחזיר הלוואה אתה עם הגב לקיר.

בגדול, אנחנו בדעה דיי דומה :)

הפואנטה בכלל הייתה המיצוב מחדש ששלל הגופים מנסים לעשות להלוואת והעצבים שזה נותן לי כשזה מפורסם כ"יעוץ" לפנסיונרים.

• תוכן חדש...