Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5839 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הכוונה לנקישה 'מתכתית' כזו אז אני אוכל לומר לך שזה קרה גם בכמה רכבי מאזדה 3 (מליסינג - דור קודם) שאני מכיר וכאשר פנו לקצין הרכב הוא בדק ואמר שזה תקין(כלומר שהגיר והמנוע תקינים). לפי דעתי זה לא אמור לקרות וכדאי לברר לעומקו של עניין כי ככה מתחילות בעיות.

בהצלחה

פורסם

בדיוק לזה אני מתכוון מעין נקישה 'מתכתית' וזה נשמע מוזר.

אולי זה תושבות גיר או תושבות מנוע.

אני אשמח לקבל עוד ייעוץ וחוות דעת.

תודה.

פורסם

אם תיתן למישהו לבצע את שינוי הכיוון ברכב ותעמוד קרוב לגלגלים הקדמיים תשמע שהנקישה הנ"ל באה מהגלגלים, יש לזה פתרון הוספת רכיב מסויים (דיסקית מרווח) בשתי הגלגלים וחומר מיוחד שנמרח על הציריה.

אתה שמת לב בדיוק שזה בשינוי הכיוון בתחילת הנסיעה לאחר שינוי הכיוון הרעש מופיע נכון?

פורסם

ניסן אתה יכול לפרט יותר על הדיסקיות?

איפה מרכיבים אותם בגלגל ?

מה התפקיד שהדיסקיות עושות בשביל להשתיק את הנקישה??

תודה מראש.

פורסם
הנקישה מופיעה לי כשאני מעביר את הידית ל-D או ל-R.

בתחילת נסיעה.

אני מכניס את ההילוך ואז יש נקישה ואח"כ הכלל סבבה.

תראה אני ישאל שוב כי כנראה לא הצלחנו להבין אחד את השני.

הרכב כעת ב P הוצאת אותו ל D או R והרכב עדיין לא זז אין שום רעש, התחלת נסיעה קדימה נשמע הרעש רק בתחילת הנסיעה, עצרת את הרכב שינית את כיוון הנסיעה לR השילוב נעשה חלק ללא רעש, עזבת את דוושת הבלם והרכב מתחיל בנסיע אחורה נשמעת הנקישה שוב.

בדר"כ הרעש יהיה משמעותי יותר כאשר הרכב קר.

אני צודק או שהבנתי אותך לא נכון?

פורסם
ניסן אתה יכול לפרט יותר על הדיסקיות?

איפה מרכיבים אותם בגלגל ?

מה התפקיד שהדיסקיות עושות בשביל להשתיק את הנקישה??

תודה מראש.

בחיבור של הציריה לגלגל וגם מוסיפים חומר מיוחד של MAZDA.

מבטלות חופש קטן שיש בין הציריה לגלגל.

פורסם

ניסן תודה על הייעוץ.

הנקישה מתחילה עוד לפני הנסיעה כבר בשילוב של ההילוך איך שאני מעביר את הידית ל-D או ל-R זה נשמע בלי שהוזזתי את הרכב. נשמע כזה "תיק" עוד כשהרגל על הברקס.

פורסם

אוקי אז אין לך את הבעיה שדוברה כאן, אלא הבעיה היא בך בתור נהג שאתה לא יודע כיצד לחנות רכב עם גיר אוטומט.

ממחר נסה לבצע עצירה של הרכב בדרך שאכתוב לך כאן ותאמר אם נפתרה הבעיה.

שלב ראשון - לחיצה על דוושת הבלם.

שלב שני - הרם את ידית בלם החניה והעבר את ידית ההילוכים ל- N.

שלב שלישי - הורד את הרגל מדוושת הבלם (תיהיה לרכב לעיתי הדרדרות קלה עד שבלם היד יעצור

לחלוטין את הרכב).

שלב רביעי- שלב את ידית ההילוכים ל P.

כך במקום שה -P יחיזק את משקל הרכב הבלם חניה מחזיק והגיר לא נתון בלחצים.

אהה ועוד דבר קטן ברגע שאתה מניע את הרכב חכה עד לירידת הטורים לטורים נורמאלים לפני שילוב ההילוך.

בעקרון הרעש שאתה שומע זה שחרור הרכב מ-P וכאשר הוא נתון תחת עומס אז לא רק שנשמע רעש לעיתים גם יותר קשה להוציא את הרכב להילוך.

• תוכן חדש...