Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, היום החלטתי לפנק את הרכב שלי למרות שנשאר לו עוד 2K לטיפול אבל בגלל שקניתי אותו לפני 4 אלף ק"מ ואני לא באמת יודע אם הוא עבר טיפול או לא כמו שהבעלים אמר אז הקדמתי קצת.

קניתי פילטר שמן ייעודי, שמן פריסטון 10/40 חצי סינטטי ורפידות ברקסים.

את מהלך העבודה אני יודע אך נתקלתי בבעיות, תחילה פירקתי את הג'אנט, ובקליפר יש 2 ברגים, אחד גודל 14 למעלה ולמטה משהו כמו 16, אני אומר זאת משום שניסיתי לפתוח עם פטנט פלייר ומפתח שוודי ופשוט לא הצלחתי, מפתח 17 גדול, מפתח 15 קטן, לכן 16 זו המידה. אין לי מפתח 16, הכי גדול שיש לי זה 15

בכל אופן לאחר כמה ניסיונות ראיתי שהראש מתחיל להחליק ואני פשוט מתחיל לעשות אותו כמו פלסטלינה הוא משנה את הצורה, הפסקתי מיד כדי לא לגרום נזק בלתי הפיך.

אמרתי טוב נו לפחות נסיים עם השמן, לפני שריקנתי את כל השמן מהקרטר אמרתי ננסה קודם לבדוק שאני יכול לסובב את הפילטר שמן.

מי שמכיר את תא המנוע, יודע שהפילטר יושב צמוד למדחס מזגן, מתחת צמוד לסעפת וצמוד לוונטה של הרדיאטור! בקיצור צריך ידיים של ילד בן 4 כדי להכנס לשם.

אמרתי לא נתעצל, פירקתי את מגן הסעפת, הוצאתי את הוונטה ופתחתי מרווח אך עדיין לא מספיק בשביל לתפוס כמו שצריך את הפילטר, אלא לתפוס אותו עם האצבעות רק ולכן אי אפשר לנצל את הכוח בידיים כדי לפתוח, ניסיתי עם כפפות גומי אבל שוב אני לא מצליח לנצל כוח כי אין מקום.

למישהו יש פתרונות? או שפשוט להרים ידיים ללכת לבעל מקצוע ושיקח את זה כמו פיצוחים ויוציא לי עוד כמה מזומנים מהכיס על העבודה.

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

אלף בית של עבודה זה שיהיו לך את כלי העבודה הדרושים לביצוע העבודה ולא אילתורים למיניהם .

אם אתה אוהב לעשות את העבודה בעצמך תשקיע ותקנה כלי עבודה שישרתו אותך בעתיד , אם לא חבל סתם להרוס ,תן לבעל מקצוע לבצע.

פורסם

כן, הבעיה שלא נראה לי שאנשים פה מחזיקים בבית ראצ'רים ושרשראות כאלה כמו שיש למוסך שפותחים פילטר שמן.

מרכבים קודמים וכו' אני הייתי עושה זאת לבד ולא הייתי לי בעיה, פשוט בתא המנוע של הקולט/ סופר לאנסר אין הרבה מרווח להכניס יד ולסובב את הפילטר ולכן אני שואל לגבי אפשרות החלפה או שהדבר היחידי שאפשרי זה רק מוסך.

דבר שני יש לי את רוב המפתחות והכלים, ספציפית מפתח 16 ו 21 אין לי, סיפור ארוך, אבל בקצרה נפלו לתוך חבית שמן.

פורסם

לא הולך להטיף בך מוסר, אבל רצוי שתקנה כלים מתאימים.

לגבי הבורג שהרסת - אולי עדיין בכל זאת תוכל לפתוח אותו עם בוקסה במידה הנכונה.

פילטר שמן פותחים עם מפתח יעודי, שנותן מנוף גדול יותר ממה שהיד שלך יכולה לתת.

כל אחד, שמטפל באוטו שלו לבד מחזיק בבית מפתח כזה.

פורסם

אוך! קצת מתסכל, את הטיפול הזה תמיד הייתי עושה בכל רכב שהחזקתי!

אז האופציה היחידה זה פשוט מוסך? אין הרבה מה לעשות?

פורסם

ברקסים עם פלייר פטנט ?? שוודי ???

אתה שומע את עצמך ?

אתה לא מבידל בין הבורג של התושבת לבורג הקליפר , ואתה רוצה לעשות ברקסים ?

אתה משתמש בכלים לא מתאימים ואתה חסר נסיון ,

הרשלנות שלך יכולה לגרום לאסון ,

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

פורסם

אולי תקםוץ לחנות כלי עבודה ותקנה מפתח 16 ב25 שקל ומפתח 21 ב25 שקל ומפתח פילטר שמן ב50 וככה תחסוך בעתיד את הטיפולים גםץ

פורסם

בוקסה 16 היא הבוקסה של המצת הקטן בסט. (פלגים של צרפתיות וכו') בכל מקרה קנה סט בוקסות סטנדרטיות שיהיה לך.

כל הכבוד על היוזמה ואל תתפתה ללכת למוסך.

פורסם

מה נפלתם על הראש ?

אתם מעודדים אדם שאין לו מושג במכונאות לעשות ברקסים ?

הוא לא בצליח לפתוח פילטר שמן, מנסה לעשות ברקסים עם מפתח צינורות מה קורה פה ..

אם הייתה כתבה בעיתון על ילד שנדרס בגלל רשלנות במערכת בלמים גם הייתם מגיבים כך ?

ובקשר אילך מר' פותח השירשור , תעשה לכולם טובה ולך תעשה ברקסים במוסך , אני יותר מאשמח ללמד אותך מה שתרצה והענה על כל שאלה אבל רבק לעשות ברקסים בלי כלים מתאימים וידע זה מוגזם .

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

פורסם

למען הסדר הטוב: אני ממליץ לכל אחד שרוצה לטפל ברכבו לבד לקנות ספר "workshop manual" סט בוקסות ושני בוקים ולהתחיל לעבוד.

אם לא יודע - שואל . יש פורום

פורסם

בספרות היצרן לא מלמדים איך להחזיק מפתח ביד ואיך לפתוח ברגים. עם כל הרצון הטוב, בלי חוש טכני ונסיון מעשי מינימאלי, טיפול עצמי יכול להגמר בנזקים ועוגמת נפש, במקרה הטוב.

פורסם

אנשים מה נסגר איתכם??

ככה אתה מעוניין לבצע עבודה של חיים ומוות, בלי כלים מתאימים, בלי שום ניסיון קודם ואתם עוד מעודדים אותו?

הכלי רכב שלו מפגע בטיחותי בכביש,רק חסר שהיה מנסה לפתוח את הקליפר אם השיניים, ורק אז היה נדלק לכם מנורה בראש.

שבן אדם כזה ללא שום ידע לפחות שיודרך בפעמיים הראשונות שלו על ידי אדם מאומן ומנוסה.

מקווה שתיזהר ושתסע אם רכבך למוסך לעשיית הברקסים

נירן.

• תוכן חדש...