Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הגיע הזמן, ויש לי זמן פנוי. התחלתי בחיפושיי אחר רכב העונה לדרישות הבאות.

תקציב למחיר הרכב עד 90000 ש"ח. אני אישית מעדיף כמה שפחות... והבעיה העיקרית היא התקציב (בגדול יש לי חצי מערך האוטו...ואת השאר אעשה בתשלומים, ולכן הנהירה אחרי לקנות רכב מהחברה...). חשוב לי לציין שאני מחפש אוטו שיתיישן בכבוד, ויסחוב 5-6 שנים, תוך הפגנת אמינות טובה. (שנהיה בריאים...).

מבחינתי, אוטו עם מינימום איבזורים. ממש ספרטני. העיקר שייסע כמו שצריך, ויתניע בבוקר. לא מחפש חישמולים מיותרים.

הקריטריונים:

1. בטיחות (כריות אוויר ABS וכו'...). לא מחפש אוטו צ'יקמוק (למרות שהכנסתי לכאן את קופסת הפח הידועה בשם אלטו).

2. חסכון (הוצאות תחזוקה שוטפות בזול, ביטוח שיהיה בזול, וחסכון בצריכת הדלק - קריטריונים). מחפש רכב עם גיר ידני בלבד

3. נוחות נהיגה - כסאות נוחים מבלי שיישבר הגב. תנוחת נהיגה נוחה. יחסית שקט בתא הנהג (מנוע שאינו רועש ככל שניתן).

4. עיצוב - כן, זה גם חשוב בעיניי.

המועמדים הם.

1. סקודה פאביה. ברור לי שהיא לוקחת פה בהליכה את כולן. קצת חושש מעלויות הטיפולים/חלקים/ביטוחים - למרות מחיר הקניה האטרקטיבי...

2. פג'ו 107 - כרגע, די מוצא חן בעיני. הזמנתי נסיעת מבחן, ומחכה לראות מה יהיה. יש הסדרי מימון, ואני יכול לעמוד בתשלומים עליו. הוא מגיע עם אחריות של שלוש שנים... ומניסיוני המוגבל בתור נוסע, פג'ו די נוחים, לא?

3. סוזוקי אלטו (רק כי מגיעה בגירסה הידנית...). האופציה שמתאימה לצרכיי, על הנייר... אבל קצת חלש מבחינתי.

4. יונדאי I10

5. יונדאי I20

4,5 הוכנסו רק כי יש להם גירסה ידנית...

בגדול, מקסימום שלושה אנשים באוטו כולל הנהג, נסיעות עירוניות לרוב (מהבית לעבודה, בממוצע 30 קילומטר ביום). קצת קניות בסופר.

ואל תאמרו לי בבקשה לקנות את הפולו 2008 של המשפחה (למרות שהגיונית, זאת החלטה מצוינת, אבל לצערי אין לי את ה70K שקל ביד כרגע, וברכישת רכב חדש יש אפשרות למימון...).

אני בוגר 2 סיאט איביזות (חדשות מהחברה בזמנן, ומסחרית מרצדס 410D) ככה שאין לי הרבה ניסיון בנהיגה על רכבים.

על מה הייתם הולכים?

תודה רבה!

שאו ברכה.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

ה107 היא אופציה מגניבה לדעתי, אם הגיר הרובוטי לא מפריע לך. אני מציע לך לעשות נסיעת מבחן כדי לוודא את זה.

חוץ ממנה - נסה לבדוק גם את הספלאש. היא איפשהו על התפר שבין המיני לסופר מיני והיא עונה על רוב הדרישות בצורה טובה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ספלאש אינה אופציה מכוון שהיא אוטומטית בלבד.

כפי שדיברנו בעבר - הפביה היא התמורה הטובה ביותר לכסף, בעיקר כשמדובר במנוע TSI (אומנם לתקציבך נכנסת ה-86 כ"ס).

היא איכותית, נעימה, מרווחת, חסכונית ונוטה להאמין שתרגיש זריזה ממה שמעידים הנתונים על הנייר.

עלויות האחזקה והביטוח של הפביה לא ירגשו אותך יותר מידי - הן זולות יותר מאשר בפולו של אמך.

לפני כן, רצוי שתשאל את עצמך האם אתה באמת זקוק לסופר מיני, או שתוכל להתפשר על מיני עירונית וקטנטנה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
סקודה פאביה. ברור לי שהיא לוקחת פה בהליכה את כולן. קצת חושש מעלויות הטיפולים/חלקים/ביטוחים - למרות מחיר הקניה האטרקטיבי...

• הפאביה סטיישן שלי (1.4 ידנית) צורכת 14 ק"מ/ל' בממוצע (רב הנסיעות פרבריות ראשון ת"א).
  • ביטוח מקיף פחות מ-2400 ש"ח ללא צורך בקודן ושאר חולרא'ס.
  • טיפול 15K עולה כ-550 ש"ח (בהנחה שתקפיד לדרוש אי הוספת תוספ דלק ואי רכישת ליטר שמן שישכב בתא המטען...)
  • טיפול 30K עולה כ-1050 ש"ח (כולל החלפת שמן +מסנן + מסנן אויר + מסנן אבקנים + פירוק גלגלים לביקורת, ללא החלפת רפידות).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

צביקה,

גיר רובוטי? אפשר עוד פרטים ?

אני רוצה גיר רגיל, משמע, ידית הילוכים... בלי שום דבר אוטומטי (הייתי מתלהב מידיות בנוסח F1 אבל... אין).

נסיעות מבחן יהיו בזמן הקרוב.

ואם אפשר להוסיף - מחפש רכב פרקטי לצרכים שלי. שיעלה מינימום שבמינימום.

Menir1 - אתה מטפל במוסך של היבואן?

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

לאחרונה החלו לשווק את ה-107 גם עם תיבת הילוכים ידנית, נשמע שהיא מתאימה לדרישות שלך.

אני אישית למרות העיצוב האנמי יותר הייתי לוקח את ה-I10 משום שתא הנוסעים שלה מרגיש הרבה יותר איכותי ונעים לשהייה, ובכלל הנסיעה בה לא מרגישה כמו במכונית מיני פצפונת, היא נעימה בנסיעות ארוכות ואחרי שימוש קצר בה ובאלטו הבנתי לאן הולך פער המחיר בניהן.

אם הכנסת לשיקול את ה-I20, היא נוחה יותר ונעימה יותר לנסיעה בכבישים בין עירוניים, אבל אם רוב הנסיעות שלך הם לבד ובתוך העיר אין סיבה לרכוש אותה משום שהיא גדולה ובזבזנית יותר.

בהצלחה.

פורסם

ישבתי ב-107. הרגשתי שבניתי מכוניות מלגו שמרגישות יותר איכותיות מזה. ממש התאכזבתי.

סיאט איביזה במבצע החדש מציע המון במחיר שאתה חפץ בו. רכב יפה, מאובזר עד הגג (כולל גג שמש) ידני ובקיצור אחלה חבילה תמורת פחות מ-90 אלפיות. ובאמת שלא ניתן להשוות אותו ל107/אלטו.

פורסם
צביקה,

גיר רובוטי? אפשר עוד פרטים ?

לא שמתי לב שביקשת רק רכבים ידניים.

ה107 אכן משווקת בארץ עם גיר ידני או גיר רובוטי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ה- i10 רחוקה מלהיות רכב שמרגיש איכותי, גם בתא הנוסעים וגם בנהיגה. גם ה-107 לא מרגישה איכותית ורואים שחסכו בעלויות הייצור אבל בשונה מה-i10, ב-107 אתה מרגיש שהשקיעו מחשבה בעיצוב והרכב פשוט נראה ומרגיש יותר טוב (פרט למבט מאחור).

כשאתה מבצע נסיעת מבחן ב-107 תבדוק אם מורגשות רעידות מנוע בזמן נסיעה במהירות נמוכה. אני ביצעתי נסיעת מבחן על גיר רובוטי ולא יכלתי להבחין אם הרעידות בתחילת נסיעה נובעות מההעברות של הגיר או מהמנוע.

בשביל להשוות עלויות טיפולים וביטוח תרים טלפון למוסכים מורשים וחברות ביטוח ותבקש הצעות מחיר. אני מניח שההבדל לא יהיה כל כך גדול.

הפאביה אמורה להגיע לארץ עם המנוע החדש (1.2 TSI) שאמור להוות שיפור משמעותי. כדאי לחכות לה. אם אתה מעוניין רק לקבל הרגשה כללית של הנסיעה ברכב, תבקש לבצע נסיעת מבחן על הפולו עם המנוע הזהה (שני הרכבים חולקים מכלולים זהים).

פורסם
אחינו, תיקח טויוטה יאריס ידנית בלי לחשוב פעמיים! תהנה ‎:)

בהחלט הבחירה ה"טובה" ביותר.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

כן צודק עדיף תיקח סקודה פביה. כך תכיר מקרוב את מוסכי סקודה. אה ויהיה לך אוטו עם גג לבן! אוי כמה שזה מכוער

פורסם

תיזהר שלא תתקע לך בטעות דוושת הגז, אתה יודע...

וברצינות: היאריס אופציה נחמדה (חסכונית) אך לוקה בחסר בתחום האיבזור (בעיקר הבטיחותי) ואינה מספקת תמורה הולמת למחיר.

ההורים של גיסתי רכשו יאריס חדשה (אומנם רובוטית) וזה לאחר ש... לא נבדקה שום אופציה אחרת, רק כי זה "טויוטה".

אז סלח לי, כל העדר שקונה טויוטה כי זה "טויוטה" - הוא עקום. היאריס (בעיקר הידנית) והקורולה מספקות תת תמורה למחיר, ועם איבזור בטיחותי חסר.

יתרה מכך, אני מוכן לבלות כל חודש במוסך - רק לא לקנות טויוטה במחשבה שזה טויוטה זה הכי הכי ו... לא מעבר לזה.

אז נכון שהפביה הנוכחית שלי מבלה במוסך, אבל היא אינה מבלה על תקלות ביזיוניות כמו דוושות גז נתקעות ומערכת ABS שמחליטה שלא מתאים לה לתפקד.

אה, וכן, ה-4 פביות האחרות שעברו תחת ידינו גילו אמינות מצויינת.

למען ההגינות, תסייג ותגיד שהיא הבחירה המומלצת עבורך. לא כולם מוכנים לקנות טויוטה (כי זה טויוטה) ולהתפשר על האיבזור (הבטיחותי בעיקר).

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...