Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5872 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אייל בשביל תאוריה ללכת לקורס ולשלם עשרות אלפים?

איך אתה מצפה שידחסו 50 שנות פעילות במסעדה לתוך קורס של חצי שנה?

עובדה אתה עדיין לומד אחרי כל השנים האלה, אז מה ילמדו בקורס הזה בכלל?

מה שכתבת נכון לכל מקצוע אקדמי אז היית מוכן שינתח אותך רופא שלא למד אבל היה אח בחדר ניתוח 20 שנה?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אני לומד ומתעדכן 20 שנה , תאורטית ופרקטית - כנ"ל עזרא קדם .

בלימודי המטבח בתדמור - אתה מקבל את כל הידע הנ"ל בשנתיים , והוא מעודכן נכון להיום :idea:

יש דברים שהלימודים מטמיעים בך - ואחרים אוספים זאת לאט לאט .

אייל .

אורון, אם אתה כשרוני ואתה אוהב את התחום, אתה תהיה שף טוב בכל מקרה.

בתחילה לא הבנתי מדוע חשובה התעודה. ההסבר של ליין מן קנה אותי.

בסופו של יום אתה תהיה שף טוב, אבל אם תלמד, זה יקרה מהר יותר :).

בהצלחה, חיים.

-

פורסם

שי זה לא השוואה בכלל, לא יודע מה איתך, אבל איפה שאני למדתי הקורס היה חצי שנה.

אז נכון שלימדו שם טובי השפים בארץ, אבל חצי שנה זה כלום לדעתי. וזה לא חצי שנה, זה רק 40 שעות לימוד בחודש שזה פשוט בדיחה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

תומר, קיבלת תעודת הסמכה לשף?

לא כל לימודים מקצועיים הם לאותה התעודה ולא כולם באותה הרמה. לדעתי הלא מלומדת לא ניתן להכשיר קבוצה של אנשים לנהל מטבח תוך חצי שנה אלא אם הם הגיעו כבר עם ניסיון כטבחים במטבח מקצועי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני לא למדתי בישול אלא משהו אחר, אבל במקביל אלי היה קורס בישול והם קיבלו תעודה.

תגדיר רמה, זה שבאו ללמד שם שפים בעלי מסעדות גורמה מוכרות בארץ, זה אומר שהקורס ברמה והתעודה שווה משהו?

בררתי גם בתדמור לגבי מה שאני רציתי ללמוד, אז הם נתנו שם עוד איזה חודש חודשיים יותר, לא הבדל גדול.

היחידי בארץ שנתן שנה זה דן גורמה, ואז לפחות היה להם רק בחיפה ולכן ויתרתי על הלימודים שם.

ממה שראיתי, ומה ששמעתי ממקור ראשון, בארץ חבל ללמוד בגלל הרמה הירודה. לכן המלצתי לו להיכנס בתור עוזר וככה להתחיל, בישול בניגוד לקונדטוריה, זה לא בדיוק כימיה ואם לא שמת מספיק מלח אז אתה יכול להוסיף ולאקרה כלום.

ואני אתאר לך את המצב בארץ בתשובה של מישהי שלמדה איתי.

המרצה הסביר משהו, ואז שאל אם יש שאלות. יודע מה מישהי ענתה לו? "אנחנו מכינים מתכון והולכים הביתה איזה שאלות יכול להיות?"

וזה מה ששמעתי מאנשים שלמדו גם במקומות אחרים. זה גם למה הקורדון בלו לא מתחבר לאף מקום בארץ, כי הם לא עומדים בשום סטנדרט. שים לב שהשפים הגדולים בארץ או למדו ככה בתור עוזרים בכל מיני מסעדות, או למדו בחו"ל. אני עד היום לא שמעתי על שף אחד גדול שלמד בארץ.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

ToMeR - יש טעם בלימודים מסודרים, גם כאלה שכבר עבדו , הבינו כי חסר הבסיס הנכון .

למדתי בתדמור: שפים בוגרי תדמור - איפה הם היום

http://www.tadmor.co.il/articlesview.asp?id=11

"עבדתי שנה בסידני, אוסטרליה, במסעדה איטלקית. למדתי בתדמור ואחר כך עבדתי עם חיים כהן ב"קרן" וב"רוטשילד" כשף. הקמתי את "ספגטים" הראשונה, שהפכה לרשת עם לא פחות מ-10 סניפים בכל הארץ, והייתי השף הראשי של "ספגטים" 13 שנה. הקמתי את האספרסו בר הראשון"

(השף חיים גילי)

"אנדרה קואנטרו, הבעלים של בית הספר הצרפתי לבישול קורדון בלה, בא לארץ לביקור של 48 שעות, כאורח בית הספר לבישול תדמור בהרצליה. בתוך כך ביקש לטעום מהחידושים הקולינריים שיש לישראל להציע: ביום הראשון לביקור סעד בירושלים במסעדת "לה רג`אנס", ביום השני בהרצליה - במסעדת "שגב" של השף שגב משה, בוגר תדמור בעצמו"

(השף משה שגב בכתבה בעיתון `הארץ`)

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...