Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5861 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בכוונתי לרכוש את הרכב הנ"ל שנת 1996, והרעיון הוא להתקין עליו מערכת גז לאחר הרכישה. ראיתי מספר רכבים, מאחד התרשמתי במיוחד: שמור מאד, קילומטראז' יחסית נמוך (170), אדם מבוגר שנוהג עליו וטיפל בו בזמן, עם הוכחות. יש לציין שיש לי מחלה למכוניות גדולות (מין מגלומניה) ובמיוחד לוולבואים. אני לא נוסע הרבה (לרוב מסתובב על אופנוע) אבל כשנוסע - זה תמיד מרחקים ארוכים. כל כלי הרכב שברשותי מטופלים על ידי אישית (עד כמה שאפשר אני נמנע ממוסכים ולא רק מטעמים כלכליים).

מספר שאלות:

1. מה הם הבעיות הכרוניות של הדגם הזה שיש לבדוק לעומק לפני רכישה?

2. האם ידועה למישהו בעייתית בהתקנת מערכת גז בדגם הנ"ל? כי לי הוא נראה כאילו "תפור" לעניין הזה.

3. האם יש בעיה לטפל ברכב בעצמי, בהנחה ויש לי את הכלים והידע הנדרש ומכשיר דיאגנוסטיקה (אגב עולה 90 דולר)

4. האם יש בעיה באופן כללי לעשות טיפולים ותיקונים פשוטים כאשר מע' גז מורכבת על הרכב?

סך הכל העניין נראה לי די כדאי, תמורת כ-26000 ג'ובות אפשר לקבל רכב מצויין שנוסע על 3.3 ש"ח לליטר. אבל אתם יודעים, אני כבר משוחד - אז אני רוצה לשמוע השגות ואזהרות כדי שאוכל להחליט בלב שלם אם ללכת על הפרוייקט או לא.

פורסם

בעיה כרונית אחת שאני יודע עליה היא שמנוע ה 3 ליטר רגיש לסדקים כלומר עדיף ה 2.5 ליטר.

כמו כן מדובר כבר ברכב שהצרפתים התערבו בתיכנונו ואינו אמין כמו ה940\740\240 האגדתיים.

אל תשכח שמערכת גז עולה איזה 10 גובות גם כן.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם
בעיה כרונית אחת שאני יודע עליה היא שמנוע ה 3 ליטר רגיש לסדקים כלומר עדיף ה 2.5 ליטר.

כמו כן מדובר כבר ברכב שהצרפתים התערבו בתיכנונו ואינו אמין כמו ה940\740\240 האגדתיים.

אל תשכח שמערכת גז עולה איזה 10 גובות גם כן.

מערכת גז תעלה כ-8K + מע"מ, וצריכת הגז מעט גבוהה מאשר דלק (כ-10%). אני נוסע על גז בוולבו S60 חדשה כבר כמעט שנה ואין תלונות - לקח להם קצת זמן לכוונן את המערכת אבל כיום הכל בסדר. קח בחשבון שתפרושת התחנות מוגבלת - באופן מפתיע דווקא מחיפה וצפונה אין בעיה, אבל כשנסעתי עד אילת המצב קצת קשה יותר...

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

הבעיה היא שלא ניתן להתקין גז על רכב שנת 91, מה עוד שקשה מאד למצוא 740 מהשנים האלה במצב טוב באמת. חוץ מזה לא קניתי חברת נפט ואין לי קשרים בבתי הזיקוק.

פורסם

דווקא לא חסר 740 שמורות. בהחלט ישנן מכוניות שעברו לא יותר מ2-3 ידיים.740 עם מנוע 2000 עושה 1:8 בנסיעה מעורבת. כמעט כמו משפחתומטית מודרנית, אבל הנוחות, הנוחות....

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

740 עם מנוע 2000 הנו רכב חלש ואין בו תועלת.

השאלה היא לגבי הרכב הנ"ל, ומע' גז, ושאר השאלות ששאלתי.

פורסם

אם אתה נוסע הרבה, מוכן לא לחנות בחניונים תת קרקעיים, לשלם אגרת רישוי יותר גבוהה, לחפש תחנת מילוי גז, לקצץ בבגאז' לטובת הבלון, להשקיע 10 אלפים במערכת והתקנה - לך על זה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אם אתה נוסע הרבה, מוכן לא לחנות בחניונים תת קרקעיים, לשלם אגרת רישוי יותר גבוהה, לחפש תחנת מילוי גז, לקצץ בבגאז' לטובת הבלון, להשקיע 10 אלפים במערכת והתקנה - לך על זה.

+1

מערכת הגז מגבילה מאד ולפעמים מעיקה.

פורסם

וואו,כמה שטויות במשפט אחד.

איפה האגרת רישוי יותר גבוהה? זה רק שמועות,כרגע אגרת הרישוי נשארה זהה. (בואו לא נכנס לפורום "עתידות").

10 אלף ? שילמתי 9200 על המערכת הכי איכותית בזמנו וזה היה לפני 5 שנים ו160 אלף ק"מ.

• תוכן חדש...