Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5856 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאור כתבה שהתפרסמה היום בגלובס בנוגע לייבוא אישי של רכבים קטנים "ירוקים" , האם כדאי לייבא בייבוא אישי את הגולף 1.2 TSI שכבר נמכרת בגרמניה אבל עדיין לא בארץ? האם זה חוקי? האם מעשי? האם כדאי? האם תהיה לה אחריות ושירות בארץ? האם ניתן לייבא רכב משומש?

זהו אוטו "ירוק" ולפיכך שיעור המס עליו לפי הכתבה 60%. מישהו מכיר את הנושא ויכול לאשר?

לפי אתר mobile.de הרכב עולה בגרמניה 15000-16000 יורו (אולי אפשר להשיג דיל יותר טוב). לפי חישוב שערכתי לאחר מיסוי + הובלה וביטוח (כמה תעלה? 10000 ש"ח?) החסכון יכול להיות של 15000-20000 שקל ,וזאת כמובן אם לא טעיתי. זהו חסכון שהוא דיי גבולי מבחינת הכדאיות של כל העניין.

תגובתם.

פורסם
לאור כתבה שהתפרסמה היום בגלובס בנוגע לייבוא אישי של רכבים קטנים "ירוקים" , האם כדאי לייבא בייבוא אישי את הגולף 1.2 TSI שכבר נמכרת בגרמניה אבל עדיין לא בארץ? האם זה חוקי? האם מעשי? האם כדאי? האם תהיה לה אחריות ושירות בארץ? האם ניתן לייבא רכב משומש?

זהו אוטו "ירוק" ולפיכך שיעור המס עליו לפי הכתבה 60%. מישהו מכיר את הנושא ויכול לאשר?

לפי אתר mobile.de הרכב עולה בגרמניה 15000-16000 יורו (אולי אפשר להשיג דיל יותר טוב). לפי חישוב שערכתי לאחר מיסוי + הובלה וביטוח (כמה תעלה? 10000 ש"ח?) החסכון יכול להיות של 15000-20000 שקל ,וזאת כמובן אם לא טעיתי. זהו חסכון שהוא דיי גבולי מבחינת הכדאיות של כל העניין.

תגובתם.

החשבון שלך גרוע מאוד.

אם הרכב עולה 15,000 יורו ושיעור המס הוא 60% אז המס לאחר חישוב הוא 9000 יורו .

תוסיף עלות הובלה,מכס ושאר ירקות וכבר לא ממש בטוח שזה ישתלם.

מעבר לכך,לגבי חוקי היבוא ערוך חיפוש נוסף והמתן לתשובות נוספות

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הי.

משיחות שקיימתי עם סוכני יבוא אישי, עולה שהרבה פעמים החסכון המושג עם רכישת הרכב במחיר זול יותר, מתקזז ברגע שמוכרים את הרכב.

מסתבר שבזמן המכירה, רכב מיבוא אישי אינו מקבל את מחיר המחירון, אלא מחיר הרבה יותר נמוך, כנראה שלוקחים בחשבון שהרבה פעמים הבעלים הראשון בארץ אינו בעצם הבעלים הראשון של האוטו.

כי במכוניות יוקרה נניח - הרבה פעמים סוכן היבוא האישי קונה רכב עם 2000 ק"מ ששירת בצי ליסינג או השכרה בחו"ל.

דבר נוסף, ישנה בעייתיות מסוימת מבחינת אחריות וגם מבחינת מפרט הרכב, שהרבה פעמים אינו זהה למפרט של רכב המיובא ביבוא סדיר- נניח מבחינת מזגן לארצות חמות, רדיאטור לארצות חמות ועוד כהנה וכהנה התאמות שיבואן סדיר משיג עבור מכוניות שמיובאות לארץ.

לכן, לדעתי אם אתה רוצה ראש שקט וגם לקבל מחיר הגון בזמן המכירה- שווה לרכוש רכב ביבוא סדיר.

יחד עם זאת, בהחלט שווה לחכות ליבוא המקביל ולראות כיצד זה יתפתח פה בארץ.

אהרן

פורסם

אני לא יודע אם כדאי או לא...אבל דגמים עממים (לא יוקרה), אם תביא למשל סידרה מיוחדת שלא נמכרת בארץ (כמדומני שהיה פה שרשור על גולף "פירלי") זה ייחד לך את הרכב ובמכירתו תוכל לדרוש מחיר גבוהה יותר בגלל יחודיותו.

לגבי אחריות....לא פשוט, בדר"כ דורש תשלום ואח"כ התקזזות מול היצרן, אבל אפשרי.

לגבי מזגן לארצות חמות? אני לא משוכנע שיש כאלה דברים היום, פעם היה.

העניין בסיפור הוא גם היכולת לשלב טיול עם האוטו באירופה עד המעבורת, שזו גם חוויה.

אגב...פעם רכבים שהובאו ביבוא אישי נחשבו ליקרים יותר. הם הגיעו מאובזרים יותר.

לא ברור לי למה מר יצחק לוי מפחת בערכם של הרכבים מהיבוא האישי.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
אגב...פעם רכבים שהובאו ביבוא אישי נחשבו ליקרים יותר. הם הגיעו מאובזרים יותר.

לא ברור לי למה מר יצחק לוי מפחת בערכם של הרכבים מהיבוא האישי.

מה לא ברור? האם לדעתך לוי יצחק אוביקטיבי? ואפילו אם נניח שכן, האם הוא מסוגל לתמחר נכון?

יהודה

פורסם
מה לא ברור? האם לדעתך לוי יצחק אוביקטיבי? ואפילו אם נניח שכן, האם הוא מסוגל לתמחר נכון?

יהודה

יהודה,

אל תעצבן אותו - הוא עוד יעלה על סוג הרכב שבבעלותך וכנקמה על זלזולך בו יוריד את ערכו ב-30% בחודש הבא :?

שבוע טוב!

• תוכן חדש...