Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

לאחרונה המנוע של הרכב (לנטרה 96 1.8 אוטו' עם מערכת גז) החל לצרוך מים בצורה מוגזמת,

חצי ליטר מים בנסיעה של 200-300 ק"מ. כל פעם שאני ממלא גז, אני ממלא גם מים.

המים מתנדפים\מתרוקנים ממכיל העודפים.

אין סימן לטחינה.

אין מים בשמן או בועות אויר בשמן.

לא נראה שיש נזילת מים (לפעמים, בכדי לחמם את המנוע, כדי שיגיע לטמפ' עבודה עם הגז,

אני משאיר את המנוע עובד 10-15 דק', לאחרונה התחלתי לבדוק אם יש נזילה, ואין).

כמו כן המנוע אוכל שמן בכמות מועטה, כחצי קילו לאלף קילומר.

השמן בצבע דומה לצבע המקורי של השמן.

ממה הבעיה יכולה לנבוע?

תודה 

לנטרה 96' 138 כ"ס

אשה חונה = אשה הורסת

פורסם

סיכוי טוב שנפרץ אטם ראש.

בדוק את מה שיוצא מהאגזוז-אם אתה מריח ריח שונה או רואה יותר מידי אדים/מים.

2 גלגלים תמיד עדיפים על 4

פורסם

אין יותר מידי אדים או מים והריח קצת שונה, אבל מזכיר את הריח של הגז, אז אני משער שמדובר פשוט בשריפה של הגז.

כדאי בכל מקרה להחליף אטם ראש?

שמתי לב שהמנוע מזיע קצת שמן, אבל ממש מעט.

אני מתכוון לעשות טיימינג בחודש הבא (שזה עוד כ 2000 ק"מ בשבילי), כדאי לעשות את שני הדברים יחד?

לנטרה 96' 138 כ"ס

אשה חונה = אשה הורסת

פורסם

בשביל לסדר את ההזעה של המנוע, את בסך הכל תריך לקנות ת האטם ולהחליף (לפתוח כמה ברגים להחליף ולסגור).

לא בהכרח שהבעיות קשורות אחת לשניה. תחפש סימני קורוזיה סביב החיבורים של המערכת קירור- חיבורי צינורות, משאבת מים, פקק רדיאטור (מה מצבו?).

טיימינג הוא רבע דרך לראש מנוע, כלומר אם אתה עושה ראש, תחליף רצועה על הדרך. אבל כדי לעשות ראש, חוץ מטיימינג צריך לפרק גם סעפת יניקה ופליטה, מכסה שסתמים, וראש.

לפני שאתה מחליט על דרכך, אולי כדאי לגשת למוסך שיבדוק אם יש בריחת לחץ מהבוכנות (בדיקה שמתבצעת דרך הפתחים של הפלאגים).

פורסם

ארל'ה, המצב של הרדיאטור סביר, שטפתי אותו מבפנים עד שיצאו מים נקיים.

הפקק במצב טוב, אבל משהו בתוך המערכת ממש מלא קורוזיה.

מיכל העודפים מתמלא בשכבה של חלודה כל פעם מחדש.

(מדובר בחלודה ולא בשמן, המרקם הוא גושי יותר וכששפכתי טיפת אקונומיקה, לא הייתה כל תגובה).

בריחת לחץ מהבוכנות, לרכב שמותקנת בו מע' גז, ניתן לעשות בכל מוסך?

לנטרה 96' 138 כ"ס

אשה חונה = אשה הורסת

פורסם

במכוניות שמותקנת מערכת גז יש בעיה של אתחממות יתר של שסתומים ביגלל סיבא אחד שגז הוא לא שומני כמו דלק אז זה אחד הסיבות לרוב של אחילת שמן במנועים אלו! ו תעשה כיוון של שסתומים כדי מאוד ו עם יש אפשרות תתקין בקבוק עם שמן במערכת גז... לגבי נזילה אתה לא חייב לראות אותה יכול להיות שזה משאבת מים והיא נוזלת רק כש האוטו חם ובטורים גבוהים צריך לבדוק ב לחץ, עוד משהוא מערכת גז עובדת גם עם מערכת מים כיימת באוטו שלך זה בדרך כלל לוקחים צינורות חימום ומפצלים אותם לכיוון מאדה גז!

פורסם

מהו טווח המחירים לכיוון שסתומים?

לפני שהתקנתי את מע' הגז המליצו לי שלא להתקין מערכת שימון, הסבירו

שזו מערכת שמתקינים רק על מנועם בעיתיים.

הכוונה שלך היא שמנוע שעובד על גז אמור לאכול הרבה יותר מים ממנוע רגיל?

תודה

לנטרה 96' 138 כ"ס

אשה חונה = אשה הורסת

• תוכן חדש...