Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני בודק אופציה לקנות Renault Megan sedan 1.6L RXT הילוכים אוטומטים

שנת 2001

יד 2

115K קילומטרז'

הרכב ישמש בעיקר לנסיעה בעיר. סידורים קניות עבודה לימודים. לא יותר מ20 קילומטר ביום

פעם בחודש נסיעות של 200 קילומטר.

כמובן שאני אבדוק את כל הדברים הרגילים אבל אם מישהו יודע להגיד על מה לשים דגש מיוחד בבדיקה של הדגם המדובר אני אשמח לדעת. מה המחלות שלו.

שמעתי שהחיישנים השונים בדגמים של המגאן רגישים ונוטים להתקלקל. האם מה ששמעתי נכון? יש אפשרות לבדוק משהו כזה

במכון בדיקה? מה עלות של תיקון של חיישן (חיישן זה מאוד כללי אני מודע לכך אבל גם הידע שלי די כללי...)

תודה ושבוע טוב!8)

פורסם

מה לבדוק בגיר? איך לבדוק?

אני לוקח את הרכב לסיבוב, איזה סוג של סיבוב לעשות כדי "להציף" את הבעיה, אם קיימת.

לעשות קיקדאון? או רק להאיץ ל90-100 ולחפש מכות בהעברות הילוך?

תודה

פורסם

בסיבוב כדאי לשים לב למכות בהעברת ההילוכים, במיוחד בהאטה - משלישי לשני.

הכי טוב, זה לקחת את הרכב למכון הגירים לבדיקת תפקוד הגיר.

לגבי מחיר החיישן - 2000 ש"ח במוסך מורשה יבואן.

תשאל את המוכר, אולי כבר תקנו בעבר משהו שקשור לגיר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תשמע, זה לא רציני.

יש בכל רכב מספר חיישנים, לכל אחד יש את המחיר שלו.

לכן אי אפשר לתת מחיר לחיישן, בלי שציינת באיזה חיישן מדובר.

באופן כללי חיישן זה שם של רכיב שמספק למחשב הרכב נתונים שונים.

יש חיישן חום מנוע, חיישן סל"ד, חיישן כמות אוויר, חיישן טמפרטורה חיצונית, חיישן מצב ידית הילוכים,

חיישן מצב מצערת, זו רשימה חלקית בלבד.

פורסם

בשנתון הזה היתה בעיה עם חיישן לחץ שמן ושסתום EVM גם במגאן וגם בסניק.

לאחר מכן אפילו החליפו את יצרן של החליפים האלה .

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אוקי...

חיישן לחץ שמן אני מבין מה זה

האם תקלה בחיישן משביתה את הרכב או שרק תדלק נורת אזהרה שצריך לבדוק שמן?

מה זה שסתום EVM?

מה העלות (בערך) של הסיפור?

פורסם

וואי וואי... עברתי בפורום על הודעות של אנשים עם בעיות גיר ברנו בשנים 00-01, ניראה לי שאני בורח כל עוד נפשי בי:evil:

פורסם

לא צריך לברוח.

צריך להכנס למכון הגירים ולוודא, שהגיר תקין נכון לרגע זה.

אם תעבר על ההודעות של האנשים לגבי טויוטה קורולה 2003-2004 או "תקלה P0420" , תחשוב שאסור לקנות טויוטה?

אתה מתחיל בחיפוש על כל דגם, ומה שאתה מוצא, זה בעיות, כי אנשים פונים לפורום זה כדי לפתור תקלות.

זה לא מייצג שום נתון סטטיסטי.

פורסם

יש מכון גירים מומלץ באזור באר שבע?

האם זה נהוג לקחת רכב לבדיקה במכון גירים בעת רכישה?

כמה בדיקה כזאת אמורה לעלות?

תכלס מה עושים בבדיקה? רק נוהגים ברכב ו"מרגישים" או שפותחים ובודקים? (סליחה אם השאלות טיפשיות אבל זה רכב ראשון ולא בא לי ליפול חזק)

זה משהו שבמכון בדיקה לא ידעו להגיד?

פשוט אני חושש שיש סיכוי שבקשה כזאת תרתיע את המוכר...

אגב זה רכב עם 115K שזה לא הרבה. היה לנו במשפחה רכב שעבר אצלנו 220K בלי ציוץ ולו הקטן ביותר מהתיבה.

פורסם

אם רנו מגאן מהמודלים הללו - עדיף גיר ידני.

אבל אם מדברים על האוטומטי - תשים בבקשה לב בנוסף לנאמר (קח כמובן את הרכב ל"נסיעת מבחן") שהגיר איננו "בועט" בהחלפת הילוכים (עדיף לבצע גם כשהרכב "חם"). כ"כ - שההילוך האחורי משתלב ללא "בעיטה" וללא השהייה ארוכה.

שים לב לפלסטיקה (בצורה כללית) שאיננה שבורה / חסרה.

בקש היסטוריית טיפולים, וראה שאין שם משהו חריג.

alfa 156 2.5.

פורסם

שאלה אחרונה

עד כמה זה מקובל לקחת את הרכב גם לבדיקה כללית וגם למכון גירים לבדיקת הגיר?

האם נכון יותר לקחת את הרכב קודם לבדיקה כללית, ואם יעלה שם סעיף לגבי הגיר (נגיד נקישות מהגיר, שממה שהבנתי זה דבר נפוץ שכמעט תמיד עולה בבדיקה כללית) אז לקחת למכון בדיקה ספיישל לגיר, או שבכל מקרה להתעקש על שתי הבדיקות?

מה העלויות של הבדיקות הנ"ל, האם יש המלצה למקום באזור באר שבע.

אני מצד אחד רוצה להיות שקט בקנייה אבל לא לטרטר סתם את עצמי ואת בעל הרכב.

תודה לעונים

• תוכן חדש...