Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר כשיצאה לפועל תוכנית הגריטה אמרתי שזה הולך ליצור קטסטרופה לתחום שימור הרכבים המעניינים (יותר ופחות) בארץ - ולפני שבוע נוכחתי בזה באופן אישי.

היתה לנו במשפחה פז'ו 305, שנת 88 (בזמנו הדגם נקרא "סלקט"), שהתחילה את חייה אצל סבא שלי, עברה לדודים שלי, והמזימה שלי היתה לשים עליה יד באיזשהו שלב, ולשמר אותה. אני לא מעריך של 305 יהיה פעם איזשהו ערך אספני, אבל מי חשב לפני 30 ו 40 שנה שמישהו יהיה מוכן לשלם כסף טוב על פיאט 500, איזטה, פז'ו 404 או כל רכב יומיומי אחר - זו היתה תחבורה בסיסית ותו-לא, כזו שאנשים השתדרגו ממנה למשהו אחר כשרק יכלו.

אז לפני שבוע נודע לי בדרך-אגב, בשיחה עם דודים שלי, שהפז'ו הלכה לגריטה - יד שניה, במצב מעולה. וכן, זו סתם פז'ו שנת 88, אבל איכשהו התבאסתי, והבנתי שוב שבעוד 30 שנה הרכבים האלו פשוט לא ישארו כדי שמישהו ימצא אותם באיזה אסם חשוך או חצר מוזנחת, וישפץ אותם.

פורסם
כבר כשיצאה לפועל תוכנית הגריטה אמרתי שזה הולך ליצור קטסטרופה לתחום שימור הרכבים המעניינים (יותר ופחות) בארץ - ולפני שבוע נוכחתי בזה באופן אישי.

היתה לנו במשפחה פז'ו 305, שנת 88 (בזמנו הדגם נקרא "סלקט"), שהתחילה את חייה אצל סבא שלי, עברה לדודים שלי, והמזימה שלי היתה לשים עליה יד באיזשהו שלב, ולשמר אותה. אני לא מעריך של 305 יהיה פעם איזשהו ערך אספני, אבל מי חשב לפני 30 ו 40 שנה שמישהו יהיה מוכן לשלם כסף טוב על פיאט 500, איזטה, פז'ו 404 או כל רכב יומיומי אחר - זו היתה תחבורה בסיסית ותו-לא, כזו שאנשים השתדרגו ממנה למשהו אחר כשרק יכלו.

אז לפני שבוע נודע לי בדרך-אגב, בשיחה עם דודים שלי, שהפז'ו הלכה לגריטה - יד שניה, במצב מעולה. וכן, זו סתם פז'ו שנת 88, אבל איכשהו התבאסתי, והבנתי שוב שבעוד 30 שנה הרכבים האלו פשוט לא ישארו כדי שמישהו ימצא אותם באיזה אסם חשוך או חצר מוזנחת, וישפץ אותם.

הנושא הזה מסרב לטפס לגבהים של ריטינג גבוה,כפי הנראה שנגזר עליהם הדין, חבל ? ימים יגידו.

הרגשתי האישית היא שרובנו אוהבים לראות את ההשקעה ברכבים ישנים אצל השני,שהוא ישקיע בברזל.

פורסם

זה טיבו של עולם בכל תחום ולא רק בשימור רכב.

פורד מודל T או חיפושית הן דוגמאות נפלאות לרכב שפעם היית יכול למצוא אותו ולקחת בגרושים והיום הוא נדיר ואספני. אמנם לא כמו מרצדס משנות השלושים, אבל בכל זאת.

הסיבות שאנשים אוספים רכבים הם מגוונות. סיבה רווחת במיוחד היא קשר אישי לרכב בילדותנו. אם תציץ באלבום שלי שבקישור למטה תראה שיש לי גם פלקון 1960 וזה רק בגלל קשר חזק לילדות שלי (אני בן 62...). הפלקון 1960 היתה מאד מבוקשת כחדשה (השיגה שיאי מכירות בפורד ארה"ב) אבל כיום היא לא מבוקשת ורבות זרוקות בשדות וכו' וגם משופצות לא שוות הרבה. ככה זה בחיים...

(ראו גם כאן

http://www.5club.org.il/articles/article_1.asp )

לכן תמיד יהיה מישהו שבעוד 30 שנה יחלום על פיג'ו 305 סלקט או סובארו ג'אסטי ובסוף הוא ימצא אותה במחסן. בפורום רכבי אספנות תמצא סיפורים כאלה על מכוניות כאלה וגם במפגשי מועדון החמש חונות רנו 4 או סובארו "פשע" ליד מוסטנגים או שברולט משנת 1953 (שגם עליה לא הסתכלו פעם...)

בני

(בעל מסטנג 1966 קלאסית ופלקון 1960 אהובה)

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אני דווקא מאוד אוהב את ה 305, היתה כזו לידידה של אימי וזכור לי מילדותי שהרכב היה מאוד מפואר ומרופד קטיפה ובפנים ואוטומטי(!) שבכלל נראה לי פלא.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אני מבין, ושואל, לאן נעלמו כל הלנצ'יות שהיו בכבישים בשנות ה-80?

פריזמה, דלתא, בטה...

התמא משנות ה-90 כבר נדירה על הכביש ובודדים האנשים שממשיכים להחזיק אותה.

כואב הלב.

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם

מניח שנרקבו ממזמן ונמכרו לברזל. הלנצ'יות הישנות סבלו מחלודה נוראית אבל אתה בטח יודע.

תמיד ימצאו כמה מציאות נדירות אצל אנשים קפדניים במיוחד. כמו הסיפור של הFF1 של דודי חורש, רכב בן 40 שנה ללא גרגיר חלודה שנמצא במחסן לאחר ש"נח" שם כ15 שנה.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם
אני דווקא מאוד אוהב את ה 305, היתה כזו לידידה של אימי וזכור לי מילדותי שהרכב היה מאוד מפואר ומרופד קטיפה ובפנים ואוטומטי(!) שבכלל נראה לי פלא.

גם 504 -505 כבר לא רואים משום מה.

פורסם

פיאט 500 ואיזטה - כמו מיני, חיפושית ועוד כמה יחידות סגולה - הפכו לקלאסיות עוד כשהיו צעירות יחסית. לכן אם יש להן רישיונות,

הסיכוי שהן ייגרטו או יושלכו היה קטן מאז ומתמיד.

לעומת זאת מכונית שכולם (כמעט...) שמחו לשכוח כמו פיז'ו 305, לא נהנית מהילה נוסטלגית ולא מבוקשת על-ידי אספנים. לכן זה לא

מפתיע שמכונית כזו שבאופן בסיסי היא די גרוטאה מיושנת (עם כל החיבה שלי לגרוטאות מיושנות), תשודרג לכמה פחיות קולה.

אגב - אם הדודים שלך היו מתקשרים ומציעים לך לקנות אותה מהם ב-3,000 שקל, מה שאומר שהיית צריך לשלם אגרת רישוי,

טסט פעמיים בשנה וביטוח חובה - או להשבית אותה במקום בטוח לשמונה שנים ואז לשפץ אותה - האם היית קופץ על המציאה?

אם התשובה היא "לא", אתה יכול להבין בדיוק את הסיבה למה מכונית כזו ממוחזרת.

פורסם

אני מבטיח לך שתוכל בעוד 8 שנים לרכוש אחת כזו בחו"ל ולהביא אותה.

אני מאחל לך שתהייה לך עבודה מספיק טובה שתוכל להרשות לעצמך את זה וזמן פנוי כדי לשפץ את המציאה.

עד אז - אני מאחל למדינת ישראל שלא יסעו בה רכבים לא בטוחים, מקרטעים - שסותמים את הכבישים ורק מביאים פרנסה למוסכים.

מחכה לרגע שבו התוכנית תתן 4500 ש"ח ותכלול את כל הרכבים באשר הם - זה יוריד עשרות אלפי גרוטאות מהכביש.

פורסם

אני מאחל לך שתהייה לך עבודה מספיק טובה שתוכל להרשות לעצמך את זה וזמן פנוי כדי לשפץ את המציאה.

עד אז - אני מאחל למדינת ישראל שלא יסעו בה רכבים לא בטוחים, מקרטעים - שסותמים את הכבישים ורק מביאים פרנסה למוסכים.

מחכה לרגע שבו התוכנית תתן 4500 ש"ח ותכלול את כל הרכבים באשר הם - זה יוריד עשרות אלפי גרוטאות מהכביש.

לא הוגן מה שכתבת ...

"עד אז - אני מאחל למדינת ישראל שלא יסעו בה רכבים לא בטוחים, מקרטעים - שסותמים את הכבישים ורק מביאים פרנסה למוסכים."

למה בעלי מוסכים לא רוצים פרנסה ?

כשאתה קונה פיתה עם שומשום אצל אבולעפיה ביפו וסותם את כל הרחוב בפקק אימים אתה לא מספק פרנסה למישהו ?

אז מדוע שלא תיהיה פרנסה למוסכים,שתיהיה באמת כנות וכבוד הלקוח,למה לא ?

והפאבים שיוצאים מהם שיכורים,למי אתה מספק פרנסה ?

אני מאחל למדינה שיסעו בכל,בישנים מסודרים ובטיחותיים,בחדשים,שיסתמו את הכבישים הישנים בדיוק כפי שהחדשים סותמים את הכבישים.

בוא נחשוב לרגע מי סותם יותר ? החדישים ברבבותיהם,או קומץ הישנים במסודרים שנוסעים ?

בוא נעמיק מחשבה,אתה באמת מאמין שהמקרטעות הן הבעייה ? או אולי המודרניות הטסות בפנים הערים 100 קמש ומסכנות את ילדינו הממתינים על איי התנועה בציפייה לאור ירוק.

חביבי,הכל פופוליזם,הר געש אחד רעידה קטנטונת אחת ואבא טבע מזהם מרחבי טבע ענקיים.

יותר חשוב שידללו קצת את העומס בכבישים של רכבים מודרניים,כאלו שאפר צמיגיהם ומערכות הבלימה שלהם בהיותם רוב מכריע,עולה למעלה ונשאף לריאותינו,כל חיפוש אשמה בקומץ ישנות הוא פופוליזם טהור של שר זה או אחר.

פורסם

האמת שעד לפני כמה שנים לאחי היה 305,הרכב היה נוח בצורה בלתי רגילה,את השסתומים המתקתקים שמעו ממרחק של 10 ק"מ,והיה לו הגה של משאית,אבל אמין בצורה מדהימה.

פורסם

אני לא זוכר את הפ'זו 305 85' של ההורים שלי מבקרת לעיתים קרובות במוסך. היפך הוא הנכון - למכוניות חדשות ומודרניות בעלות מחשבים וטכנולוגיה לרוב יש פוטנציאל גבוה יותר לבקר במוסך.

בנוסף - אם נסתם לך הקרבורטור ברכב ישן אתה יכול לטפל בבעיה בחצר ביתך. אם הלך לך המחשב ברכב חדש - תאלץ להגיע (איכשהו) למוסך.

מה שנכתב מוגש בחומר למחשבה, ולא כתחקיר מקיף.

אוסטרליה, אוסטרליה, ההיית או חלמתי חלום:?:

פורסם

תמיד הייתה לי חיבה ל305.

אם לא היה לי את כל הכסף שלי מושקע בעסק, הייתי קונה כמה וכמה רכבים סתם כדי שיעמדו לי בגינה.

יש רנו 5 שנת 77 שאני רוצה להציל מגריטה.

אולי אני אעשה חוזה השבוע עם הבעלים כדי שימכור לי אותה עוד חודשיים.

הוא חבר טוב שאמר שתוך שבועיים הוא גורט את האוטו אם לא קונים אותו וסיפור כזה עצוב גורם לי לחשוב על זה שוב.

פורסם
אני לא זוכר את הפ'זו 305 85' של ההורים שלי מבקרת לעיתים קרובות במוסך. היפך הוא הנכון - למכוניות חדשות ומודרניות בעלות מחשבים וטכנולוגיה לרוב יש פוטנציאל גבוה יותר לבקר במוסך.

בנוסף - אם נסתם לך הקרבורטור ברכב ישן אתה יכול לטפל בבעיה בחצר ביתך. אם הלך לך המחשב ברכב חדש - תאלץ להגיע (איכשהו) למוסך.

מה שנכתב מוגש בחומר למחשבה, ולא כתחקיר מקיף.

זה נכון ומי שהיו לו מעט ידיים טובות גם תיחזק 305 רגילה עם הילוכים די בקלות.

לגבי המחשב,מה שנראה בימים אלו כמפחיד יתברר בעתיד כמשחק פשוט וקל,כך היה ברכבים ישנים מאוד שבעליהם למדו אותם בעל פה והיום מסתדרים איתם,כך צפוי להיות בניתוק וחיבור יחידת ניהול מנוע חדשה,יותר מזה,בעוד זמן לא רב ימכרו קיטים מאוד בזול בחנויות לסריקת תקלות עם קודים,ובנתיים צפוי גל חדש של טכנולוגיה ששוב ייקח זמן עד שנלמד אותו.

זה טיבו של העולם,תמיד מסתובב.

פורסם
תמיד הייתה לי חיבה ל305.

אם לא היה לי את כל הכסף שלי מושקע בעסק, הייתי קונה כמה וכמה רכבים סתם כדי שיעמדו לי בגינה.

יש רנו 5 שנת 77 שאני רוצה להציל מגריטה.

אולי אני אעשה חוזה השבוע עם הבעלים כדי שימכור לי אותה עוד חודשיים.

הוא חבר טוב שאמר שתוך שבועיים הוא גורט את האוטו אם לא קונים אותו וסיפור כזה עצוב גורם לי לחשוב על זה שוב.

החיבהל305 הסתימה בעבר כשהגעת לגיר...

אלו עם הידניות היו טובות מאוד,עם רצועת אביזרים כמו נדיה קומנצ'י.

• תוכן חדש...