Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

ביום חמישי ניגשתי להחליף שמן , פילטר אויר ופלגים. בסיום הטיפול נסעתי מס' קילומטרים והאוטו החל לקרטע - מדובר במזדה לנטיס שנת 97 1600 אוטומטית. לאחר שהדבר החריף ואפילו לאחר עצירה ברמזור היה קשה לרכב להתחיל נסיעה חזרתי מיד למוסך. הוציאו את הפלגים ושמעתי את הבחור ממלמל שהפלגים דפוקים ושאחד או יותר נסגרו. הבחור החליף לפלגים של דנסו אך עדיין הצילנדר הראשון משמאל לא עבד והבנתי שאין בו קומפרסיה. לבסוף אמרו לי שהם לא יודעים מה קרה ואף ניסו לטעון שאולי הייתה בעיה באוטו לפני כן ואמרו לי שאלך למזדה. לציין שהרכב במצב מכאני מעולה נסע 122,000 ק"מ בלבד והגיע למוסך תקין לחלוטין. למחרת ניגשתי למוסך מזדה בדקו מהתחלה אם יש בעיה חשמלית וכד' ולבסוף בדקו שאין קומפרסיה ואמרו שצריך לפתוח ראש מנוע. המוסך מסרב לקחת אחריות כמובן. לציין כי אחרי שהחליפו לפלגים של דנסו הרכב נוסע הרבה יותר טוב ולא נחנק כפי שהיה קודם אך המנוע מזייף מאוד בטורים נמוכים אך בנסיעה יותר מהירה נוסע די בסדר. בכל אופן אני אובד עצות ולא יודע מה לעשות. האם לפתוח ראש מנוע במוסך מזדה? איך אני מוכיח שהנזק נגרם באוטו דיפו? האם לזמן מומחה ואת מי כשיפתחו את המנוע? אנא עזרתכם ורעיונות ממה הדבר יכול היה להיגרם.

תודה לכל העוזרים.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• ספונסר פורום
פורסם

אובדן הדחיסה בגליל אחד בלבד שהתחילה פתאום

יכולה להיות קשורה להחלפת המצתים רק אם נגרם נזק מכני

כתוצאה של גוף זר שנפל לתוך הגליל דרך חור המצת .

יתכן כי המצת עצמו נשבר וחלקו נפל פנימה

האם ראית את המצתים הלא תקינים שפרקו מהמנוע ?

אם ימצא נזק מכני שכזה או גוף זר לאחר פרוק ראש המנוע

אז יתכן ותוכל לתבוע את הנזק מאותו המוסך ,אם לא ימצא כזה נזק

והסיבה תתברר כחוסר אטימה של שסתום או בוכנה או טבעות ,

במקרה כזה יהיה קשה להוכיח את הנזק כי ההקשר לא הגיוני לתוצאה .

אני מציע שתחזור לאותו מוסך ותנסה לברר מה עמדתו לאור העובדה

שכעת יש לך נזק במנוע ואתה נדרש להסיר את הראש ,יתכן והם יסכימו

לבצע את זה אצלם .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

רון נתן לך תשובה מקצועית. אבל אני תוהה למה החליפו סוג מצתים. אני יודע שבמזדה המצתים ארוכים יחסית אולי הם שמו מצתים ארוכים מדי והם נגעו בבוכנות ונסגרו?. איפה המצתים הישנים תסתכל בקבלה קוד מוצר.

פורסם

אם הפלאג שהוציאו מהמנוע היה סגור (המרווח של האלקטרודה) אז רוב הסיכויים שהפלאג היה ארוך מידי(לא מתאים למנוע וסתם דחפו פלאגים) הבוכנה דפקה בפלאג הארוך ונשברה.

עובדה שאין קומפרסיה.

קח את הפלאגים הישנים ל"ראיות", רשום לנו את הדגם של הפלאגים שגרמו לנזק.

בכל מקרה גם אם ניראה לך שאין עכשיו נזק אז בעוד זמן לא רב המנוע ישבוק, וזאת משום שברגע שהבוכנה דופקת על הפלאג האלקטדרודה של הפלאג נשברת יש מסביב לאלקטרודה חרסינה, החרסינה מתנפצת בחלל הצילינדר ועם הזמן השבבים שוחקים את כל הצילינדר.

עיצה שלי כבר עכשיו תפסיק ליסוע וברכב(גרור אותו) ופתח ראש מנוע במוסך אחר רצוי מורשה של מזדה, לתעד הכל לבקש חו"ד ואז לחזור לאוטודיפו עם החו"ד או שלפנות לבית משפט.

בכל מקרה אתה צריך לפתוח מנוע כי אין קומפרסיה בבוכנה אחת וככל שתמשיך לסוע ברכב תגרום לנזק.

אם הבוכנה נשברה/נסדקה אז הדלק יגיע לשמן, ידלל אותו והמנוע ישבוק- כך או כך אתה בבעיה ואין ברירה חייב להוריד ראש.

אני לא מבין למה פנית לאוטודיפו, חסר מוסכים?, אישית לא הייתי נותן להם למלות לי אוויר בצמיגים.

פורסם
אובדן הדחיסה בגליל אחד בלבד שהתחילה פתאום

יכולה להיות קשורה להחלפת המצתים רק אם נגרם נזק מכני

כתוצאה של גוף זר שנפל לתוך הגליל דרך חור המצת .

יתכן כי המצת עצמו נשבר וחלקו נפל פנימה

האם ראית את המצתים הלא תקינים שפרקו מהמנוע ?

אם ימצא נזק מכני שכזה או גוף זר לאחר פרוק ראש המנוע

אז יתכן ותוכל לתבוע את הנזק מאותו המוסך ,אם לא ימצא כזה נזק

והסיבה תתברר כחוסר אטימה של שסתום או בוכנה או טבעות ,

במקרה כזה יהיה קשה להוכיח את הנזק כי ההקשר לא הגיוני לתוצאה .

אני מציע שתחזור לאותו מוסך ותנסה לברר מה עמדתו לאור העובדה

שכעת יש לך נזק במנוע ואתה נדרש להסיר את הראש ,יתכן והם יסכימו

לבצע את זה אצלם .

בבירורים שערכתי העלה מהנדס רכב אפשרות שעבודה של המנוע עם פלגים לא נכונים גרמה לכך שהרינג בצילנדר פשוט נתפס וגורם לאיבוד קומפרסיה. הוא הציע שבטרם נלך לפתוח ראש מנוע ננסה להוציא את הפלאג לשים קצת שמן גיר ולתת לזה ליליה ואולי הרינג ישתחרר.

מה דעתכם?

פורסם
המהנדס אמר לך דברים לא נכונים

תודה!

אפשר קצת הסבר?

המהנדס מסר שקרו מקרים כאלו בעבר.

האם לדעתך שווה לנסות את הצעתו

תודה

פורסם

מבלי יכולת לקבוע מה בדיוק קרה ברור שהדבר קשור לטיפול שבוצע. לכן הדבר הראשון שעליך לעשות הוא לגשת למוסך ולדבר עם בעל המוסך. בהנחה שמדובר בבנאדם הגיוני הוא יבין שעליו לקחת אחריות. מה זה בכלל התשובה הזו לגשת למאזדה?!

אם תראה שתיתקל בקיר תגיש תלונה באיגוד המוסכים ותפעיל שמאי להערכת ובירור הנזק. לחילופין אתה יכול לגשת למוסך שיפתור את הבעיה ויסכים לתת חוות דעת בכתב אודות הממצאים. תסביר למוסך שטיפל לך ברכב שאתה מתכוון לתבוע ממנו את הנזק במידה והוא מסרב לקחת אחריות.

כמובן שהדרך הנוכנה היא לגשת למוסך בדרכי נועם ולהסביר את עצמך בהגיון. אם אתה אדם צעיר מומלץ כי תעזר באביך או באדם מבוגר שמבין קצת בעסק. בהצלחה וחזור לעדכן.

פורסם

תודה!

אין לי רצון שאוטו דיפו יפתחו את ראש המנוע ויעשו הכל להקשות ולהעלים ממצאים לכן אני גם מעדיף שהדבר יעשה במוסך המרכזי. שם מבקשים עבור שיפוץ ראש ורינגים 5000 ש"ח לפני מע"מ. לדברי בעל המוסך אם יתברר שיש פגיעה כתוצאה מהטיפול לדוג' נזק לבוכנה אז נפעיל שמאי. ואני שואל האם רק נזק לבוכנה ניתן לתבוע? האם לא יכול להיות שנגרם נזק לשסתומים או כל דבר אחר כתוצאה מפלגים לא טובים/מתאימים?

האמת אני די אובד עצות ובעל המוסך מוביל אותי גם לרינגים כי לדבריו לא יהיה אחראי אם הרכב יעשן לי בבוקר.

פורסם

שמע עובדה פשוטה לכאורה היא שהרכב נכנס תקין ויצא לא תקין. לדעתי זו צריכה להיות נקודת פתיחה לפני שאתה נכנס להוצאות. אם מדובר באוטו דיפו יכול להיות שזה יהיה יותר פשוט כיוון שמדובר ברשת גדולה, יש שירות לקוחות, יש הנהלה והטיפול במקרה לא מסתיים בשיחה עם מנהל הסניף או איך שלא קוראים לו.

כמובן שאתה יכול ללכת על הדרך השניה, אבל מי מבטיח לך שתימצא ראיה שמוכיחה את מה שגרם לנזק. אם יראו נזק פיזי על הבוכנה מה טוב, אולי נפל גוף זר, גרם לנזק ויצא?

אתה מבין את כוונתי? לכן אני ממליץ שתחשוב טוב טוב ואולי תערב כבר מהתחלה שמאי שמתמחה בדברים כאלה, שלפחות ידע מה לבקש מהמוסך לחפש וכו'.

פורסם

נראה שיש גם מכות על הבוכנה עצמה, כנראה שאכן הפלאג לא היה מתאים, נשבר ע"י הבוכנה וגרם נזק לשסתום, ולכן לא היתה קומפרסיה.

בדרך כבר תעשה ראש מנוע אם צריך ושים לב שם למעברי המים שחלקם סתומים.

לסיכום:

עכשיו אין ספק שמי שהחליף לך את הפלאגים אחראי לזה.

בברכה,

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

צריך לבדוק גם את מצב הצילינדר, תסובב את ציר המנוע כדי שאותה בוכנה שדפקה על הפלאג תרד עד הסוף למטרה(נ.מ.ת) וצריך לבחון את מצב הצילינדר שלא קיבל חריטה.

יש לנקות את הצילינדרים עם לחץ אוויר מסביב לרינגים היטב, כדי שלא ישארו שאריות מהשבר של האלקטרודה.

ללא ספק היה בצילינדר גוף זר, כניראה הפלאג נשבר(האלקטרודה שלו) ושאריות חרסינה כמו שאמרתי קודם גרמו לנזק.

פורסם

ארז אני יהיה גס כיוון שמעצבן אותי לראות דברים כאלו, קח את ראש המנוע הנ"ל תלך לאוטודיפו תזהה את הבחור שהרכיב לך את הפלאגים ותן לו אותו בראש.

הנזק שהוסב לך הוא עקב אי התמצאות ברכב נקודה ושיקחו אחריות על זה, תעשה להם את המוות גם אם זה אומר להעביר את תכולת ביתך לשער הכניסה למקום ופשוט לעבור לגור שם.

אני משתתף בצערך על כך שחוסר הידיעה שלך וחוסר המקצועיות של אחר הובילו אותך למצב עגום שכזה.

• תוכן חדש...