Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם הדו"ח מצדיק את המעשה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

והוא לטענתו יטען שעוד 20 מטר הוא רצה לפנות שמאלה, וזה לא שהוא נסע על קמ''ש 20 אני מניח, שלא לדבר על זה שלטענתו הוא עקף רכב בכלל. לדעתי זה לא מוצדק ושווה ללכת למשפט על זה.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

על בסיס תקנה 35 לתקנות התעבורה:

נוהג רכב ישתמש ככל האפשר בצידו הימני הקיצוני של הכביש, אף בכביש חד-סטרי, או בצדו הימני הקיצוני של הנתיב המיועד לאותו סוג רכב...

נסיעה בנתיב הימני אינה קשורה כלל וכלל לענין עקיפת כלי-רכב. למי שמעוניין - תקנה 47 עוסקת בנושא עקיפה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אז ישפטו אותו על שימוש לרעה בנתיב השמאלי? קצת אפור, לדעתי די פשוט לצאת ממשפט על זה. כל עוד לא באמת הפרעת לתנועה

פורסם
אני נוסע ופתאום איזה מתנדב מבוגר מסמן לי לעצור בצד.

למתנדב הזה היה שפם במקרה?

אם כן, יצאת במזל ענקי שהוא שיחרר אותך.

נהגכ שתקוע בנתיב השמאלי כשהוא לבד לגמרי הוא נהג שתקוע בשמאלי גם כשהכביש עמוס.

אתה סתם עושה הכללות, ואתה טועה במה שאתה אומר עכשיו.

לפי דעתי צריך לייזום פרויקט כזה שיהיו סמויים בדרכים שיתחפשו לאנשים רגילים ויתפסו את אותם המנייאקים (כן כן, ואל תצנזרו אותי כי לא כל השוטרי/מתנדבי התנועה מלאכים) שעושים "כתם" ברשיון של אנשים תמימים. אני גם זוכר אחד מהמנהלים פה בפורום קיבל גם דו"ח על מקרה שאני לא ממש זוכר משהו על השתלבות לנתיב מסויים הגרם לסכנה.

שחיטות וחוסר צדק תמיד יהיו, אבל צריך לצמצם את זה כמה שיותר כדי שגם אותם המתנדבים/שוטרים ירגישו את הפחד הזה אם יתפסו אותם בשעת "המעשה".

פורסם

תסביר לי דבר אחד בלבד, כביש החוף, 4 בבוקר, אתה לבד ואין אף אחד חוץ ממך על הכביש.

איזה סיבה בעולם יכולה להיות שתהיה בנתיב השמאלי?

כי ככה בא לך? אז ככה גם תקבל את הדו"ח!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
קצת אפור

אולי הכביש קצת אפור אבל החוק כתוב בשחור ולבן.

גם כשאתה נוסע באדום בשדרות אשכול בואכה חולון, אתה לא מסכן אף אחד, אפילו מעבר חציה אין שם, אבל רמזור יש.

גם אם אתה נוסע בקוממיות בת ים, בירידה לאיילון צפון, אין שום סיכוי שתפגוש מישהו ברמזור, זולת חייזרים משמיים, עדיין כשהרמזור אדום הוא אדום.

גם אם אין אף אחד בכביש, אתה עדיין חייב לנסוע בימני, לא לזגזג, לשמור על המהירות המותרת ושאר חוקים.

גם כשאתה בולם חירום במגרש ריק ומגודר ללא נפש חיה ב-2 בלילה, אתה מקבל דו"ח - היה על זה שירשור.

מי שחפץ לפרש את החוק באפור - אוהב להתגרות במזל. לפחות שלא יבכה אח"כ.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לא זכור לי שהזכרתי שנסעתי בכביש החוף ב 4 בבוקר..:|

יש דו"ח שהוא אכן מצדיק את העבירה שביצעת ויש דו"ח שהוא חרטה כמו אותו אחד שכתב אותו.

פורסם

אני גם חושב כמוכם שאין שום סיבה בעולם לנסוע על השמאלי,גם אם הכביש ריק.

ואני גם בעד שהמשטרה תתחיל לאכוף את זה יותר ברצינות.

אבל במקרה שלי לא מדובר על איילון ולא כביש החוף,אלא על כביש של נתיב אחד שנהפך ל2 נתיבים לכמה מאות מטרים,וחוזר לנתיב אחד,ואין שום רכב בסביבה! אז אפשר גם להפעיל שיקול דעת,גם אם משעמם לך.

נראה לי שהיה לו שפם לבן,הוא היה די מבוגר.

פורסם

כפי שאתה מתאר את השינויים בכביש, הגיוניי שדוקא במקום הזה יעמוד שוטר ויתפוס את כל אלה שמצפים להתחשבות בעקבות שינויי הכביש.

אני מניח שכמעט כל נהג יודע שאחרי עליה תלולה, תבוא ירידה חדה וסביר גם שתהיה ניידת שתתמקם שם לתפוס את אלה שיטענו שהירידה החדה גרמה להם לא לשים לב שהם חרגו מהמותר.

החוק גם דורש לשמור מרחק 100 מטר מרכב ביטחון מילל ומהבהב. יש שיגידו שאין הגיון לשמור מרחק כה רב מאחורי הרכב שכבר חלף.

יכול להיות שיש הגיון, יכול להיות שאין - מי שרוצה להסביר את הנסיבות ההגיוניות שצריכות להילקח בשיקלולי ההתחשבות יכול לשלם לעו"ד ולקוות שבית-המשפט יקבל את הבקשה. אם לא יקבלו את הבקשה, ישלמו גם לעו"ד וגם את הקנס.

החכם, עיניו בראשו ויכלכל צעדיו בתבונה.

.

פורסם

אני לא חושב שיש מקום להשוואה בין לעבור לאדום לבין לסוע על נתיב שמאלי. באותה מידה שהכביש עמוס צריך לתת לכל מי שנמצא בנתיב השמאלי קנס, כי החוק אומר שחור על לבן לסוע על הנתיב הימיני?

יש נסיבות וזה לא שחור על לבן כמו שמישהו פה אמר.

פורסם
יש נסיבות וזה לא שחור על לבן

נלך עם מה שאתה אומר:

1. נסיעה בשמאלי שלא לצורך = דו"ח.

2. נסיעה בשמאלי כי היה צורך בכך = אין דו"ח.

3. נסיעה בשמאלי סתם כי לא הפרעת לאף אחד = דו"ח.

4. משפט/עירעור/השגה.

5. אם היתה תנועה = עונשים הקבועים בחוק.

6. לא היתה תנועה = אפשר להקל בעונש אך לא חייבים. (בינתיים אולי שילמנו לעו"ד, הפסדנו ימי עבודה בגלל משפט וכו').

עדיף להיות חכם ולחשוב מה יכול להיות וממה כדאי להימנע כדי לא לחפש אח"כ התפתלויות, התפלפלויות, התחכמויות ופרצות כדי לצאת בפחות נזק.

.

פורסם

מסכים, אבל בשביל לתת דו''ח על זה צריך להיות קטנוני בטירוף. יש לי חבר שחברה שלו שוטרת תנועה אז במקרה יצא לי להסתכל בספר חוקים של המשטרה, ואם הם מחליטים להיות קטנונים אז תקבל את הדו''ח שלך בכל מקרה , וזה מה שהיא אמרה שהם עושים ברגע שהם לא עוברים את המכסה הם מתחילים לתת דו''חות על שטויות. אז זה אחד השטויות שלהם, ולגופו של עניין הבנתי שהוא עקף בכלל רכב אז יש סיבה אבל השוטר החליט שהוא קטנוני באותו יום ואם הוא היה משכנע את השוטר שהוא צודק הוא כנראה היה מקבל דו''ח על משהו אחר.

פורסם
אבל השוטר החליט שהוא קטנוני באותו יום ואם הוא היה משכנע את השוטר שהוא צודק הוא כנראה היה מקבל דו''ח על משהו אחר.

סיכמת את זה בשורה יפה.

רק הכנראה=בטוח. אותו המתנדב רק חיפש על מה לתת את הדו"ח.

אצל חבר שלי ברכב היה תלוי השלט של הנהג חדש, השלט היה דבוק רק בצד אחד בגלל הרוח שניכנסה לאוטו והורידה צד אחד מהשלט.אז אותו המתנדב "נפל" על חבר שלי גם על השלט ופשוט אח"כ הוא בחר מבין 2 האופציות לתת את דו"ח.:evil:

פורסם

מקרה מוכר, אותי פעם עצרו על מישהי לא חגורה מאחורה, השוטר לקח את המסמכים של האוטו (הדבר הראשון שמצאתי באוטו) ואמר לי שהמסמכים לא בתוקף ושאל של מי האוטו, אמרתי לו רכב חברה ליסינג אז הוא אמר "אה חברה? טוב אז אני אתן לך דו''ח על החגורה אז"

נשמע שהוא עוד לא החליט על מה הדו''ח...

פורסם

גם בלי חגורה גם רשיונות לא בתוקף (הנהג צריך לוודא ולא להאשים את קצין התחבורה) והעיקר שהשוטר "נפל" עליך! :mm_eek:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...