Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם הדו"ח מצדיק את המעשה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5932 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום אני והחברים שלי נסענו בדרך למכללה כמו כל בוקר.

הכביש הישר בו נסענו הוא קצר יחסית. המהירות המותרת בו היא 60 קמ"ש. בנתיב הימני נסע רכב במהירות מאוד איטית..חבר שלי אותת לשמאלי בכדי לבצע עקיפה. בזמן העקיפה ראינו ניידת של מתנ"ע עומדת בצד הכביש ומסמנת לנו לעצור.

השוטר ניגש לחבר שלי (שהיה הנהג) ואומר לו "ראיתי אותך עכשיו נוסע בנתיב השמאלי יותר מדיי זמן, וגם השלט של הנהג חדש שלך לא נראה לעין טוב כך שבמקום שאני אתן לך דו"ח של 500 ש"ח על השלט, אני אתן לך דו"ח על עבירת תנועה שביצעת").

השוטר הוציא את הפנקס, והתחיל לרשום את הדו"ח על סך 250 ש"ח +6 נק'. בזמן שהוא רשם הוא היה בלי כובע ובלי אפוד זוהר.

הטעות הגדולה שלנו היא שלא צילמנו אותו כשהוא ללא אפוד זוהר וכובע! בנוסף לכך אם אינני טועה יש חוק שמאפשר לנסוע בנתיב השמאלי לא יותר מ 40 שניות/נסוע לביצוע עקיפה/פנייה שמאלה.

עשינו בדיקה אני וחבר שלי שהכביש שנסענו בו במהירות 60 קמ"ש לקח לנו בדיוק לא יותר מ 20 שניות!

השוטר כפי שהוא טען ש"ראיתי אותך עכשיו נוסע בנתיב השמאלי יותר מדיי זמן", אין לו את הזכות לפלוט סתם דברים לאוויר, מילא הייתה מאחורינו ניידת אז הסיפור היה כבר אחר.

אחרי כל העצבים על הבוקר, והחפירה הזאת אני רוצה לקבל חוות דעת שלכם.

כדאי לשלם את ה250 ש"ח ולקבל את ה6 נק' על דבר שה&*4 המציא, או שכדאי לללכת על זה עד הסוף?

תמונה המתארת את הכביש:

picec.jpg

*הרכב הירוק -רכב העוקף (חבר שלי)

*הרכב הכתום - רכב הנעקף

*טרנזית - השוטר הרשע!

דעתכם?

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שוטר או מתנדב?

בכל מקרה, חיפש לדפוק מישהו לא משנה על מה, אז המציא. מה רשום בנסיבות המקרה? "ראיתי את הרכב הנ"ל נוסע יותר מידי זמן בשמאלי?" תעזור לנו לעזור לך. חפש את הטיפשות שלו בדו"ח.

בכל מקרה - גם אם הוא, חס וחלילה, רחמנה לצלן, היה לא מגולח, הדו"ח הזה עדין תקין ולא איכפת לאף אחד גם אם היה לו כתם של עמבה על המדים.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

אני לא יודע אם הדו"ח מצדיק את המעשה, אך יתכן והמעשה מצדיק את הדו"ח.

האם השוטר רשם במדוייק היכן הוא עמד ?

האם לשוטר יש שדה ראיה מהניידת, לאזור שלפני העקומה ?

מה המרחק במטרים, מן העקומה ועד לניידת ?

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

הדו"ח לא שלי, הוא של חבר אבל אני רותח יותר ממנו.

הכתב ממש ממש לא ברור!

יש לי קרוב מהמשפחה של הגיס שדווקא אמר שכן כדאי ללכת לערער, יש לחבר שלי 2 עדים (אני ועוד חבר שהיינו באוטו) 3 היינו עדים לכל הסיפור הזה.

הקרוב משפחה הזכיר שיכולים לקנוס את המתנדב /שוטר והוא ויקבל על כך נזיפה.

לא יודע עד כמה זה נכון ויטופל..

אמיר,

-כן אני זוכר שהוא כן רשם היכן הוא עמד.

-לפני עקומה אין לו שום דה ראייה שמאפשר לראות.

-לא רוצה סתם לזרוק מספרים במטרים, כדי שאני לא אזורק סתם מספר לא נכון, אבל הבדיקה שעשינו כמו שהזכרתי למעלה הנסיעה במהירות המותרת מן העקומה עד לאיפה שהוא תפס אותנו לא לוקחת מעל 20 שניות.

פורסם

תבדוק את הדו"ח, תראה מה רשם הגמד. מה תיאור המקרה, זה חשוב.

אם אשכרה רשם "נסע יותר מידי זמן בשמאלי", תמליץ לחברך לפנות לבית המשפט. זה פשוט בושה של דו"ח, בערך כמו הדו"ח "פניה ימינה שלא בסמוך ככול הניתן לאבני השפה הימניות" שקיבלתי לפני תשע חודשים, שעליו אני הולך למשפט ולא נח עד שיבוטל.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

גם אני בדעה שלך, אני אומר לחבר שלי שילך עם זה עד הסוף שילחם על זה!

אבל הוא בדעה של לשלם ולשכוח מזה.

בגלל זה רציתי להתייעץ איתכם לשמוע כמה שיותר דעות האם כדאי להתעסק עם זה או לשכוח ולשלם את הדו"ח.

פורסם

חשוב היכן קרה המקרה (איזה בית משפט) ולאיזו שופט התיק יגיע. ישנם השופטים שמקבלים את דיברי המשטרה אוטמטית כתורה מסיני ואף מחפילים את סכום הקנס, ויש כאלה שמבטלים דו"חות כגון זה תוך נזיפה בעורכיו. בכל אופן, החוק איננו מגדיר במדויק את הזמן בו ניתן לשהות בנתיב השמאלי. הנתיב הנ"ל מיועד לעקיפה. אם מישהו נכנס לשם, לא עוקף, ותוקע אחרים - זהי הפרעת לתנוע. נסיעה בנתיב השמאלי כאשר הימני פנוי גם לא תקין. ואילו במקרים אחרים הרי מדובר בתחום האפור.

פורסם

אתה לא יכול לבוא לשופט או לערער כאצל קצין את"ן, כשהנתונים שלך הם ערטילאיים.

תתאמץ להביא נתונים מדוייקים שקשה לסתור אותם.

תתאמץ לקרוא את הדו"ח. קשה לך לפענח את הכתוב - סרוק והעלה לאתר. (הסתר פרטים אישיים של החבר).

הדרך שלך לסתור את הדו"ח היא להוכיח שמהמקום שיש לשוטר שדה ראיה ועד אליו לא יכולת לנסוע יותר מזמן מסויים, ולנסות להוכיח שמדובר בזמן ומרחק סביר לביצוע עקיפה במהירות המותרת.

אם הוא ראה אותכם החל מהעקומה- במהירות של 60 קמ"ש (המותרת) ולמשך 20 שניות, משמע הניידת עמדה במרחק 333 מטר.

יש הבדל אם הוא עמד במרחק 333 מטר לבין אם הוא עמד במרחק 800 מטר והאם הוא בכלל יכול להבחין מה קורה במרחק 800 מטר.

חשוב גם לוודא מה הוא רשם כמקום שבו הוא החל לראות אותכם: האם מהעקומה או לאחריה וכמה אחריה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
ולמשך 20 שניות.

זו הייתה מתיחה, אין דבר כזה בתקנות התעבורה. נניח כי המהירות המותרת הינה X והנתיב הימני תפוס ע"י שיירת הנכים שנוסעים פחות מכך. אז מותר לעקוף אותם כל זמן סביר שנדרש, כל זאת כמובן במהירות שלא עולה על X+5-10.

פורסם

אתה דיברת על שניות, אני דיברתי על מטרים ועל מהירות.

יש הבדל בין לעקוף רכב בודד, בין לעקוף שיירה ובין לעקוף כשהתנועה מתנהלת בטורים.

אם המהירות המותרת היא X, אסור לך לעקוף במהירות העולה על X.

.

פורסם
אם המהירות המותרת היא X, אסור לך לעקוף במהירות העולה על X.

.

כך זה בחו"ל, וזאת בגלל חסינות מכשירי האכיפה. בארץ מפחיתים 5 קמ"ש מהתוצאה (לא נכנס לנסיבות). אזי X+5 למעשה מותר. בכבישים המהירים הלכה למעשה לא רושמים דו"חות על X+10. כי הרי לא חסר למי לרשום על X+40 וצפונה.

פורסם

שמע, בלי הנוסח המדויק של מה שהשוטר רשם בדו"ח, הכל פה זה טחינת מים.

אם אתה רוצה לעזור לחבר, תעלה פה את הנוסח המדויק של מה שהשוטר אמר ואז נראה מה אפשר לעשות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מה זה נוסע בנתיב השמאלי יותר מדיי זמן?? איזה מין עברה זאת!? זה מזכיר לי את ההנפצה שרצה במייל, עד כמה שידוע לי אין שום הגבלה למספר הזמן שאתה יכול לסוע בנתיב השמאלי כל עוד אתה לא מפריע לתנועה שעל זה באמת יכולים לתת דו''ח.

כנראה שהשוטר קיבל במייל את החוק החדש ולא סיפרו לא שזה הנפצה

פורסם

atikot, אתה מתייחס לנסיעה בכביש שיש בו מספר נתיבים. במקרה הזה הנהג יצא לעקיפה כאשר הוא נכנס למסלול של הנתיב הנגדי, במקרה כזה אין אומנם בחוק התייחסות לזמן ספיצפי אך כן מוגדר שהעקיפה צריכה להתבצע ללא סיכון לעוקף או לאחרים וללא הפרעה לכלי הרכב הנעים בדרך.

ייתכן שהנהג העוקף הפריע לרכב שבא ממולו, השוטר (ולא הגמד כפי שכתב פה מישהו) יכול להבחין בקלות מהמקום שבו הוא עמד אם הייתה הפרעה לתנועה.

כפי שbagira כתב, כדאי לעלות לפה את צילום הדו"ח כדאי שנראה מה רשם השוטר ולא את הפרשניות כפי שהובנו.

פורסם

באמת לא רשום פה אם זה כביש עם נתיבים או לא, משנה את התמונה.

אבל אני לא בטוח שהשוטר היה אומר לו שהוא נוסע בנתיב השמאלי , אם זה הנתיב הנגדי אני מניח שהשוטר היה אומר נתיב נגדי.

• תוכן חדש...