Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולכם, אז החדשתי אתמול באאודי A6 Quattro 3.2 שנת 06 , הרכב עבר בדיקה והכל היה נראה תקין, נסעתי על הרכב הרכב מאיץ כמו בהמה ונסע מאוד טוב, היום מילאתי שמן מנוע כי הרכב סימן לי שהשמן על המינימום אז קניתי מיכל של אג'יפ (5W/40 סינטטי מלא) ומליאתי.

נסעתי עם הרכב 5-10 ק"מ ושנתתי קיק עם הרכב אתה מרגיש שהוא מגיע ל3000-4000 טור ופתאום מקבלים בעיטה והרכב מאט את עצמו, ניסיתי שוב וזה חזר על עצמו עד שלפתע הרכב התחיל לגמגם בטורים נמוכים ולהיכבות, ניסיתי שוב והרכב מגמגם בהנעה ובטורים נמוכים, לאחר כמה נסיונות הצלחתי להתניע את הרכב ונסעתי עד לבית (20 ק"מ לערך) במהירות 100-110 שבמהלך כל הדרך לא עברתי את ה2000 טורים.

עכשיו שאני נכנס ומניע ועובר את ה3000 טורים הרכב מגמגם...

אשמח לקבל חוות דעת מה הכיוון של התקלה..

חשבתי אולי זה הטורבו או חוטי הצתה/פלאגים.

*הרכב הוא AUDI A6 QUATTRO 3.2T הרכב מטופל במורשה והטיפול הקרוב שלו בעוד 7000 ק"מ..

Audi A6 3.0T Quattro - לשייט ב260 קמ"ש :lol:

פורסם

***עדכון***

חשבתי אולי זו בעיה של דלק, אבל זה לא זה, ברגע שאני לוחץ קיק ומדביק את הדוושה לרצפה הרכב מוריד כמה הילוכים מזנק ואז פתאום אתה מרגיש כאילו הוא נתקע, משהו מוזר כאילו הוא מגמגם ואין זרימה של דלק למנוע..

הבעיה היא רק שנותנים קיק והרכב נמצא בסלד גבוה (משהו סביב ה6-7K)..

אני כבר אובד עצות, אני יכול לעשות נסיעה של 200 ק"מ על 110 קמ"ש בלי להרגיש כלום ואז שאני נותן קיק אני מרגיש את זה..

חשבתי על חיישן מצערת/כבלי הצתה/משאבת דלק/פלאגים/לכלוך בתחתית מיכל הדלק..

אשמח אם יש לכם רעיון מה יכול להיות הכיוון לבעיה, למה אני כבר התייאשתי..

(לא נדלקה שום נורת תקלה ברכב והמחשב לא מצביע על תקלה בסריקת מערכת).

פורסם

הבנתי, אני אנסה את זה..

אני לא יודע אם זה קשור אבל לאחרונה התקני "קסנון" ברכב, הקיט הוא לא מקורי ואמרו לי שאולי הוא גורם את כל הבלאגן בגלל צריכת הזרם הגבוהה שלו..?

**הבעיה התחילה רק אחרי התקנת הקסנון, לפני כן לא היה שום זכר לבעיה הנ"ל, אולי זה קשור ואולי זה סתם צירוף מקרים**

פורסם

היד שלפניך קנו אוטו כזה יקר ושמו לו קיט כנראה סיני זול? אני לא מבין את זה..

כמו שקונים מערכת קולנוע איכותית בכמה אלפים וקונים מקולים ב-100 ש"ח.

ולמה במקום לעשות נסיונות של קיקים על האוטו ובדרך חס וחלילה להרוס שם משהו, תלך למוסך ותבדוק את העניין?

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

מנועי ה- 3.2 הם ללא טורבו - אז כנראה שזו לא בעית טורבו.

הייתי מהמר על פלגים...

ועכשיו כשקראתי שהבעיה התחילה אחרי החלפה לקסנונים - הייתי מחפש את הבעיה שם.

פורסם

יש מצב שהקסנונים חוברו לצמות לא נכונות

ויוצרים הפרעות חשמל \ מפלי מתח,

יש לעבור על כל החיבורים, לראות לאן הם חוברו, לראות אם אור כבוי דלוק משפיע על זה

פורסם
מנועי ה- 3.2 הם ללא טורבו - אז כנראה שזו לא בעית טורבו.

הייתי מהמר על פלגים...

ועכשיו כשקראתי שהבעיה התחילה אחרי החלפה לקסנונים - הייתי מחפש את הבעיה שם.

מדובר על A6 QUATTRO הנעה ִ4*4, מנועי ה3.2 בדגם הקואטרו הם TPSI, קיים טורבו שנכנס לפעולה ב3k סל"ד בערך..

***עדכון***

נכנסתי היום למוסך המורשה, הם חיברו את הרכב למחשב וראו שיש תקלה במודול חשמלי שיושב מעל למשאבת הדלק וכנראה שהוא גורם לבעיה, המכונאי אמר לי שזה נראה לו הכי הגיוני לתלונה שלי "שנותנים קיק ויוצאים לעקיפה הרכב מקרטע בטורים הגבוהים".

המודול הזה אחראי להזרמת הדלק ועוד משהו שלא הבנתי בדיוק.

מחירו כ 1250₪ לא כולל מעמ ולא כולל עבודה...

פורסם

לפני טיפול בבעיה כלשהי עדיף לקפוץ למישהו שמבין.מנסיון מוסך מורשה לא הכי מבין אני היתי ממליץ לקפוץ למוסך רון בתל אביב .

פורסם

מה שלא נשמע הגיוני,

זה שלרוב משאבת דלק נותנת ספיקה מירבית קבוע, ויש שסתום בחנוקיה שזורק לעודפים את ה-עודפים :)

זה ON\OFF לא אמור להיות איזה בקרה מיוחדת,

אלא אם (ואז כל מה שאמרתי בטל) יש ברכב הזה איזה משאבה חדישה עם ספיקה משתנה שמבוקרת ע"י מחשב הרכב,

אני אישית לא ראיתי דבר כזה עדיין, אבל יש מצב שזה המצב.

צריך לבדוק עם מישהו שמכיר את הרכב פיקס כמו רון לדוגמא

פורסם

**עדכון**

חזרתי עכשיו מבדיקה שעשיתי, גיליתי שברגע שהאורות כבויים (הקסנון) אין שום זכר לבעיה והרכב מושך גם ל7k-8k טורים, וגם זאת דרך נפלאה להקפיץ את כל ניידות האבטחה של היישוב על הרגליים. (;

כנראה שזה הקסנון שעושה הפרעות במתח, אני אתן לחשמלאי מקצועי לראות אם התקנתי הכל כשורה..

פורסם

יופי,עכשיו אפשר את שם המוסך המורשה בעל כישורי אבחון יוצאי הדופן שנוכל להיזהר?

איזה קיט קסנון הרכבה?

פורסם

פשוט מדהים איך המוסך שבדק לך את הרכב ישר החליט שזה איזה מודול מונפץ שמורכב על משאבת הדלק...

שמח שזה נפתר בסוף רק מהתקנת קסנון לקויה / בעיית חשמל שנובעת מהקסנון.

תהנה מהרכב וסע בזהירות.

פורסם

תודה לכל החברים,

המוסף המורשה בו בדקתי את התקלה הוא מוסך "ריטס" בבאר שבע.

הקיט המותקן ברכב הוא קיט פשוט שעלה לי כ500 ש"ח לקיט חדש.

השאלה היא איזה קיט אני אוכל לשים ברכב ככה שלא יגרום להפרעות מתח?

תמונות אעלה בקרובב (:

• תוכן חדש...