Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

ברשותי פיג'ו 106XS מנוע 1600 שעבר שיפוץ ראש לפני כשנה.

הדבר היחיד שהיה מאד מורגש מאותו רגע שהאוטו יצא מהשיפוץ הוא חוסר סחיבה/כח לעומת איך שהוא היה לפני השיפוץ.

נאמר לי להמתין מעט עד שהרכיבים שהוחלפו "ישתפשפו"

כרגע המצב רק הולך ומחמיר (זאת לאחר שגם נעשה ניקוי למערכת ההזרקה שגם לא הועילה ומאז ההרגשה שהצלצולים גברו וצריכת הדלק עלתה)

השאלה שלי היא כזאת, האם יש סיכוי שבחריטה הורידו שכבה גדולה ממה שהיו אמורים מה ששינה את יחס הקומפרסיה?

במידה וכן האם ישנם סוגי אטמי ראש שונים לפי עובי ושהחלפת אטם ראש עבה יותר ממה ששמו לי יפתור את הבעיה? ואם כן האם יש טעם לעשות את זה או לסחוב עם האוטו במצב הנוכחי (איבוד שמן מזערי, ומבחינת מים אין איבוד כלל)

** נעשה טיימינג ואף לאחרונה נבדק, הוא במצב תקין ומכוון כמו שצריך להיות

מה הייתם ממליצים לי לעשות בנושא?

(המצחיק הוא שממה שאני מתאר ניראה שאם לא הייתי נוגע בכלום באוטו הייתי במצב יותר טוב כרגע הן מבחינת שיפוץ הראש, והן מבחינת בזבוז הכסף על ניקוי מערכת הזרקה שגרם לצריכת הדלק שלי לעלות ל-1:12 במקום 1:14 והצלצולים שמעיקים בזמן לחיצה על דוושת הגז)

בכל אופן תודה לעונים ולעוזרים מראש!!

פורסם

שלום רב !

ראשית אנא פרט מה הסיבה שראש המנוע פורק מלכתחילה, האם בגלל התחחמות יתר, איבוד מי קירור, ו/או חדירת קומפרסייה למי הקירור, או חדירת מים לשמן, או שמן למים?

שנית השחזת יתר של ראש המנוע, מחייבת החלפת אטם ראש עבה יותר, על מנת לשמור על רמת הדחיסה של המנוע, כפי שקבע היצרן, למנוע זה.

השחזת יתר, גורמת להעלאת הדחיסה, צלצולים חזקים למנוע, שלא ניתן לפותרם באמצעים קובנציונלים, ולכן גם שימוש באינפוזייה מיותר, ולא עוזר.

הפתרון היחיד למניעת הצלצולים, הוא פירוק ראש המנוע, והרכבת אטם ראש עבה במידה אחת יותר.

מיותר לציין שאחרי הטיפול בזמנו, היה על המוסך להחליף חגורת טיימניג, והסחיבה היתה אמורה להשתפר ולא לרדת, וצריכת הדלק אמורה לרדת בהתאם.

קשה לדעת ולאבחן דרך מסך המחשב, את הסיבות לחוסר הסחיבה, שמתבטא גם בתצרוכת דלק גבוהה יותר, אך אני יכול רק להניח שהסיבות הם כוון שסתומים סגורים, ותאום מנוע.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום גבי

קרוב לודאי שהשערה שלך לגבי גובה הראש או שימוש באטם דק מדי היא הנכונה, לפי הוראות היצרן אסור שגובה הראש

יהיה נמוך מ -111.3 מ"מ. אם בזמן שיפוץ הראש הוא הגיע לגובה נמוך מזה אין אפשרות להשתמש בו יותר אם לא מגביהים.

התוצאה של שימוש בראש נמוך מדי תהיה בדיוק כמו שאתה מתאר - צילצולים ,סחיבה חלשה ועליה בתצרוכת הדלק.

אם הראש עדין בגובה טוב יש אפשרות להחליף אטם ראש בעובי נכון שיחזיר את המנוע לעבודה תקינה

בכבוד רב

פורסם

האם יש דרך לעשות את הבדיקה מבלי לפרק כלום ובמידה וכן בוצעה השחזה מוגזמת יש טעם לעשות בהקדם או שאפשר למשוך עם זה?

ועל הדרך כמה אמורה לעלות החלפת אטם בערך?

פורסם

אז ככה:

עשיתי סיבוב במוסכים על מנת לבצע בדיקת קומפרסיה ולאמת אם אכן יש בעיה עם הראש אך ללא הועיל, רצו 300 ש"ח על הבידקה.

בכל אופן ממה שהבנתי, אחד אמר לי שאם נעשתה חריטה מוגזמת עליי להחליף ראש מנוע ושאין דבר כזה אטם יותר עבה.

כרגע אני לא יודע מאיפה להתחיל ואשמח לקבל ממכם כיוון

האם יש דרך לבדוק באופן עצמאי אם עובי הראש תקין או לא?

אם מספיק להחליף אטם ראש לעבה יותר, איפה אני מוצא כזה מאיכות טובה?

אם צריך להחליף ראש מנוע, מאיפה אני משיג ראש משופץ בזול?

תודה מראש...

• תוכן חדש...