Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5942 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי סוזוקי באלנו שעשתה 135k ק"מ

בהנעה ראשונה בבוקר במזג אוויר קר המנוע מרעיש קלות למשך כשתי דקות ואחר כך משתתק ועובד חלק ושקט .

במוסך נאמר לי שברב המכוניות כמו שלי זהו המצב עקב בלאי סביר במנוע .

נכון להיום אני משתמש ב 10/40 של ליקווי מולי .

האם כדאי להחליף לשמן בעל צמיגות גבוהה יותר , או שעדיף להישאר איתו ובבוקר לתת למנוע לעבוד בסרק כשתי דקות ?

אייל .

פורסם

מעבר לשמן סינטטי 5W40 כנראה שיקל על הבעיה מכיוון שהוא יותר דליל בטמפרטורות נמוכות, ועל כן יהיה יותר שקט ויקל על ההנעה. כמובן שאתה צריך לראות אם הצמיגות הזאת מתאימה למנוע שלך ולמצבו.

הדיעה הרווחת היא שאין צורך להמתין מספר דקות לאחר ההנעה (רכב מודרני, תקין): תניע, סדר את החגורה, מראות, שלב להילוך וסע (רגוע עד שהוא יתחמם!!). בחורף, כשקר, אתה יכול להמתין עוד כ 20 שניות כדי שיבנה חום מינימלי. (ההיגיון הוא שצריך הרי שהמנוע יתחמם כמה שיותר מהר - והוא עושה את זה הכי טוב בנסיעה)

פורסם

אם זה רעש חזק שגורם לך להיות מוטרד, אולי כדאי שתיסע למוסכניק שאתה סומך עליו שישמע את הרכב ?

למרות שאם זה רק במנוע קר בטח תצטרך להשאיר שם את האוטו בלילה...

זה רעש של תקתוקים ? זה רעש ממש חזק ? תמיד היה או התחיל בפתאומיות ? (אגב תנסה להרים את המכסה מנוע לאחר ההנעה, אולי זה רצועה או משהו כזה)

פורסם

האוטו אצלי כ - 3 שנים ועשיתי עליו 30000 ק"מ.

רק בחורף במזג אוויר קר יש את הרעש הזה שנשמע כמו מנוע מצלצל אבל בעדינות .

בסרק הוא שקט ורק שמעלים טורים הוא מרעיש קלות .

פורסם

ייתכן וזו בעיה של שמן , או שחסר או שיש סתימה אם במסנן או במערכת בכללי,

אם הכל תקיןועדיין יש דפיקות מהמנוע אז כדאי לעבור לצמיגות גבוהה יותר

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

הייתי אצל בעלי מקצוע ונאמר לי שברב המכוניות האלו יש את הבעייה הזו .

חופשים פנימיים שמתבטלים לאחר דקה , שתיים .

בקרתי בפורומים בחו"ל וגם שם הבעייה מופיעה .

השאלה שלי היא האם אפשרי לשנות את צמיגות השמן כדי להקטין את הרעש בדקה הראשונה .

פורסם

האם בעל המקצוע שמע את הרעש? אולי תפרט באיזה רעש מדובר?

צמיגות שונה של שמן יכולה לשנות את רמת הרעשים של המנוע אך עלולה לגרום לתופעות אחרות, אם מדובר במנוע שצבר נסועה, כמו תצרוכת שמן, נפילת לחץ שמן ונזילות.

פורסם

דניאל , המנוע עבר כ -130 אלף קילומטר .

לא אוכל שמן ולא מאבד מים .

עובד חלק וסוחב מצוין .

אני תמיד משתמש ב 10/40 של ליקווי מולי .

הרעש בבוקר לא נשמע בסיבובי סרק אלא רק כשמתחילים לנסוע או שמעלים טורים .

הוא נשמע כמו מנוע מצלצל רק יותר חלש .

• תוכן חדש...