Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. נניח ואני רוכש רכב בעלות של 65,000 ש"ח מאדם פרטי,

אני לא מתכוון להוציא את הכסף במזומן ולהעבירו לצד השני במזוודת ג'יימס בונס מאובטחת,

הכי נוח לי לתת המחאה רגילה, אבל מן הסתם הצד השני לא יסכים לקבל נייר שלא בהכרח שווה משהו :-)

האופציה שאני חושב עליו הוא צ'ק בנקאי, רק שהסניף שלי הוא מרוחק,

ולהוציא צ'ק בנקאי מסניף אחר זו קריעת ים סוף, מניסיון.

(רק בשעות שבהן הסניף המרוחק שלי פתוח, מעבירים בפקס ניירות, מעבירים שוב - הפעם את הניירות הנכונים,

ממתינים לאישור, ממתינים לציפי שתחזור מהפסקת סיגרייה, כי רק היא יכולה לאשר, הסניף משוחח איתי בטלפון,

מצלמים ת.ז, מפקססים, הפקס כמובן לא עובד, ממתינים, ואולי בסוף גם מצליחים).

האם יש שיטה אחרת, נוחה יותר (לשני הצדדים) שלא חשבתי עליה ?

2. מה בד"כ המוכר מתחייב (אם מוכן להתחייב) בבדיקה לפני רכישה ?

שלדה, מנוע וגיר ? רק שילדה ?

ברור שאנחנו יכולים לסכם בינינו שהוא מתחייב גם שעץ הריח עדייו מפיץ ריח, השאלה היא מה בד"כ מקובל.

3. האם יש טופס מוכן שניתן להוריד מהאינטרנט ע"מ להחתים את המוכר לפני בדיקת הרכב ?

(הכוונה לא לחוזה רכישה, אלא רק לטובת הבדיקה, אם יש דבר כזה - למרות שתוך כדי כתיבה סביר שזה סעיף בחוזה המכר :-))

4. יש באינטרנט לא מעט טפסים, אשמח לקבל קישור לחוזה רכישה/מכירת רכב מקיף וטוב, הוגן לשני הצדדים.

תודה רבה !

פורסם

1.צ'ק בנקאי אכן אופציה מועדפת.

מוכרים לא רוצים צ'ק רגיל,וקונים לא אוהבים להסתובב עם עשרות אלפים במזומן.

העברה בנקאית? לא יודע עד כמה זה מקובל בין 2 אנשים פרטיים.

2.יש שמתחייבים על שלדה,יש שמתחייבים על מנוע שלדה גיר.

ויש שטוענים "מתחייב על כל בורג" :roll:רוב המוכרים שפגשתי התחייבו על שלדה וזהו.

טפסים:

אולי זכרון דברים?

http://www.dr-car.co.il/agreament.asp

V5

פורסם

תודה רבה !

האם נתקלת במוכרים שלא התנגדו לצ'ק רגיל ?

אגב, לגבי בדיקה, האם בסיומה הבודק מעריך מה עלות כל התיקונים שנדרשים (אם נדרשים),

או שיש לגשת למוסך עם טופס הבדיקה ?

אגב, אני לא מעוניין לעשות זכרון דברים (זה חוזה בעייתי מאוד), אלא חוזה רכישה.

פורסם
http://cars.walla.co.il/?w=/4715/1436914/499422/5/@@/media

הטופס הזה יכול לעזור לך מאוד. בהצלחה ברכישה.:-)

הטופס הזה הוא טופס גילוי נאות. אני מאמין שפותח השרשור התכוון לטופס זיכרון דברים ששני הצדדים חותמים עליו לפני ביצוע הבדיקה. בין יתר הסעיפים בטופס הזה, המוכר מתחייב לתקינותם של מכלולים מרכזיים ברכב, והקונה מצידו מתחייב לרכוש את הרכב בהינתן ותוצאות הבדיקה מאשרות את תקינותם של אותם המכלולים. אם אחד או יותר מהמכלולים הללו אינם תקינים לפי תוצאות הבדיקה, המוכר משלם לקונה את עלות הבדיקה.

הטופס הוא לא חוזה מסובך ולכן רוב הטפסים שיש באינטרנט יתאימו לצרכיך.

פורסם
תודה רבה !

האם נתקלת במוכרים שלא התנגדו לצ'ק רגיל ? כן, בתנאי שממתינים 3 ימי עבודה ממועד הפקדת צ'ק. השאלה היא, האם אתה מוכן לרשום צ'ק ולחכות 3-4 ימים להעברת בעלות וקבלת מפתחות?

אגב, לגבי בדיקה, האם בסיומה הבודק מעריך מה עלות כל התיקונים שנדרשים (אם נדרשים), לא

או שיש לגשת למוסך עם טופס הבדיקה ? כן, לרוב המוסך לא ימצא לנכון לתקן את כל מה שרשום בבדיקה.

בהצלחה!

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אף מוכר שפוי לא יסתפק בשיק רגיל, כי החשיפה לעקיצה הוא גדול מדי. לעומת זאת, שיק בנקאי ינתן על ידי הבנק רק אם סכום הכסף קיים בחשבון הבנק (זה למעשה שווה ערך למזומן).

כשמכרתי את רכבי לפני כשנה, מכון הבדיקה ציין בפני הקונה את העלויות הצפויות לתיקונים (כדאי לוודא זאת מראש מול המכון).

פורסם
הטופס הזה הוא טופס גילוי נאות. אני מאמין שפותח השרשור התכוון לטופס זיכרון דברים ששני הצדדים חותמים עליו לפני ביצוע הבדיקה. בין יתר הסעיפים בטופס הזה, המוכר מתחייב לתקינותם של מכלולים מרכזיים ברכב, והקונה מצידו מתחייב לרכוש את הרכב בהינתן ותוצאות הבדיקה מאשרות את תקינותם של אותם המכלולים. אם אחד או יותר מהמכלולים הללו אינם תקינים לפי תוצאות הבדיקה, המוכר משלם לקונה את עלות הבדיקה.

הטופס הוא לא חוזה מסובך ולכן רוב הטפסים שיש באינטרנט יתאימו לצרכיך.

אני מניח שלקח לך יותר מ2 דקות לכתוב את ההודעה, כי אם לא היית רואה את ההודעה לפניך ורואה שזיכרון דברים זה לא מה שהוא רצה.

שיהיה לילה טוב.

פורסם
תודה רבה !

האם נתקלת במוכרים שלא התנגדו לצ'ק רגיל ?

אגב, לגבי בדיקה, האם בסיומה הבודק מעריך מה עלות כל התיקונים שנדרשים (אם נדרשים),

או שיש לגשת למוסך עם טופס הבדיקה ?

לא נתקלתי,פשוט כי כשקניתי תמיד שילמתי בצ'ק בנקאי ואף פעם לא הצעתי צ'ק רגיל.

וכשמכרתי קונים אף פעם לא שאלו אם אני מוכן לקבל צ'ק רגיל אלא הציעו צ'ק בנקאי או מזומן.

הבוחנים במכון לפעמים אומרים מה עלות התיקון פחות או יותר ולפעמים אומרים "לא יודע" (כנראה כי הם אמורים לשמור על ניטרליות ולא להשפיע על הקונה לכיוון כזה או אחר)

אחרי הבדיקה גש למוסך מורשה או למוסך אחר שאתה סומך עליו ותקבל חו"ד לגבי מה סתם כסת"ח,מה צריך תיקון,וכמה זה יעלה.

V5

פורסם
אני מניח שלקח לך יותר מ2 דקות לכתוב את ההודעה, כי אם לא היית רואה את ההודעה לפניך ורואה שזיכרון דברים זה לא מה שהוא רצה.

שיהיה לילה טוב.

זה בדיוק מה שקרה.

• תוכן חדש...