Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בבוקר כשנסעתי לתומי לת"א ראיתי קצת לפני עתלית קליאו הפוכה בנתיב הימיני

וכמובן איזה דרדס שחסם את הדרך...

קודם כל, משהו יודע מה הסיפור שם ?

דבר שני, אני מנסה להבין איך אפשר להגיע למצב כזה, שהופכים ככה את האוטו,

האוטו לא נראה פגוע מדי מהצדדים, כאילו מישהו הרים אותו, הפך אות באויר וזרק חזרה למסלול בימיני, זה באמת תמוהה לי.

שששששששששירוקו אדומה

פורסם

סביר שברגע התאונה היו במקום עדי ראייה בודדים בלבד. (אולי רכב או שניים שנסעו מאחוריה).

למה אתה חושב שהם גולשים דווקא בפורום הזה ?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

בוודאי! בכל נקודה במרחב שקיים בה שדה כבידה, כמו לדוגמא על שטח פניו של גוף בעל מסה, כמו לדוגמא כוכב לכת, כמו לדוגמא כדור הארץ, כמו לדוגמא קצת לפני עתלית - על כל גוף בעל מסה שתניח בשדה הכבידה יופעל כח.

הכח יהיה פרופורציונלי לגודל המסות המעורבות, וההעתק של כל אחת יהיה פרופורציונלי ליחס המסות. כך שאם נקודת הייחוס שלנו היא סמוך לשטח פניו של גוף כדורי בעל מסה גדולה מאוד וקצת לפני עתלית, וגוף הבוחן שלנו הוא מסבך מתכת וחומרים סינתטיים (לדוגמא רנו קליאו) בעל מסה זניחה יחסית לגוף השני, עיקר ההעתק המורגש יהיה על הגוף הקטן מהשניים, ההעתק של הגוף השני יהיה אינפיניטסימלי ולכן יכול להיות מוזנח במקרה שלפנינו.

בכל מקרה. במידה ומרכז ההשפעה של הכח הגרביטציוני (להלן מרכז הכובד) המופעל על הגוף הקטן יחרוג מאיזור המגע בין הגופים, אזי הגוף הקטן ייטה על צידו. במידה והאפקט הנ"ל עובר סף מסויים הגוף הקטן עשוי להתהפך.

עד כאן ההסבר הפיזיקלי. לגבי הדרדס שחסם את הדרך - באמת שאין לי תשובה בשבילך. דרדס הוא דמות מיתולוגית שמוצאה בתרבות הפופולרית בת זמננו, אם כי היא מבוססת במידה מסויימת על מיתוסים עתיקים רבים (הגמדים מהמיתולוגיה הנורדית, הלפריקונים מהמיתולוגיה הקלטית, נתן שרנסקי). ברמת העיקרון, אין איזכורים משמעותיים של מעורבות של דרדסים בהטיה של ההתנהגות הפיזיקלית של גופים במרחב, כך שלדעתי העובדה שראית דרדס אינה קשורה לקליאו ההפוכה, וצריכה להיחשב לתצפית נפרדת.

למעשה, העובדה שראית דרדס סמוך לעתלית היא תצפית מעניינת הרבה יותר מהקליאו ההפוכה. אתה יכול להוסיף קצת פרטים, על מנת שנוכל אולי לעזור לך בזיהוי? האם הדרדס המדובר היה זכר או נקבה? האם היה לו זקן לבן? הוא נראה זועף במיוחד? החזיק חבילה דמויית מתנה ביד? נראה רדום?

נשמח לשמוע פרטים!

פורסם

ושוב התשובות החכמות והמשכילות שלכם גורמות לי רק להבין יותר ויותר למה חברי פורום

עוזבים.

שששששששששירוקו אדומה

פורסם
ושוב התשובות החכמות והמשכילות שלכם גורמות לי רק להבין יותר ויותר למה חברי פורום עוזבים.

ואללה, המקרה המובהק ביותר של הפוסל במומו פוסל שראיתי מזה שנים!

ידידי היקר. אם תבדוק טוב טוב למה חברי פורום עוזבים, תבין שזה בגלל שרמת הדיון פה מדרדרת ל"ראיתי קליאו הפוכה".

פורסם
ושוב התשובות החכמות והמשכילות שלכם גורמות לי רק להבין יותר ויותר למה חברי פורום

עוזבים.

כנראה שלא קראת את השאלה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

בוודאי! בכל נקודה במרחב שקיים בה שדה כבידה, כמו לדוגמא על שטח פניו של גוף בעל מסה, כמו לדוגמא כוכב לכת, כמו לדוגמא כדור הארץ, כמו לדוגמא קצת לפני עתלית - על כל גוף בעל מסה שתניח בשדה הכבידה יופעל כח.

הכח יהיה פרופורציונלי לגודל המסות המעורבות, וההעתק של כל אחת יהיה פרופורציונלי ליחס המסות. כך שאם נקודת הייחוס שלנו היא סמוך לשטח פניו של גוף כדורי בעל מסה גדולה מאוד וקצת לפני עתלית, וגוף הבוחן שלנו הוא מסבך מתכת וחומרים סינתטיים (לדוגמא רנו קליאו) בעל מסה זניחה יחסית לגוף השני, עיקר ההעתק המורגש יהיה על הגוף הקטן מהשניים, ההעתק של הגוף השני יהיה אינפיניטסימלי ולכן יכול להיות מוזנח במקרה שלפנינו.

בכל מקרה. במידה ומרכז ההשפעה של הכח הגרביטציוני (להלן מרכז הכובד) המופעל על הגוף הקטן יחרוג מאיזור המגע בין הגופים, אזי הגוף הקטן ייטה על צידו. במידה והאפקט הנ"ל עובר סף מסויים הגוף הקטן עשוי להתהפך.

עד כאן ההסבר הפיזיקלי. לגבי הדרדס שחסם את הדרך - באמת שאין לי תשובה בשבילך. דרדס הוא דמות מיתולוגית שמוצאה בתרבות הפופולרית בת זמננו, אם כי היא מבוססת במידה מסויימת על מיתוסים עתיקים רבים (הגמדים מהמיתולוגיה הנורדית, הלפריקונים מהמיתולוגיה הקלטית, נתן שרנסקי). ברמת העיקרון, אין איזכורים משמעותיים של מעורבות של דרדסים בהטיה של ההתנהגות הפיזיקלית של גופים במרחב, כך שלדעתי העובדה שראית דרדס אינה קשורה לקליאו ההפוכה, וצריכה להיחשב לתצפית נפרדת.

למעשה, העובדה שראית דרדס סמוך לעתלית היא תצפית מעניינת הרבה יותר מהקליאו ההפוכה. אתה יכול להוסיף קצת פרטים, על מנת שנוכל אולי לעזור לך בזיהוי? האם הדרדס המדובר היה זכר או נקבה? האם היה לו זקן לבן? הוא נראה זועף במיוחד? החזיק חבילה דמויית מתנה ביד? נראה רדום?

נשמח לשמוע פרטים!

כבר כמה ימים לא בכיתי ככה מצחוק (בעצם, מאז הפרק של סאות'פארק ששודר ביום חמישי, שמפילים את סנטה קלאוס מעל עירק). ברשותך אני אשלח לינקים לכמה מקורבים...

עשה לי את היום. תודה !!!

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אגב, היום ראיתי ביגאל אלון, ממש בפינה של יד אליהו רכב הפוך. פשוט ככה. באמצע הפניה, רכב הפוך על הצד. איך קיבינימט מגיעים לכזה מצב?!

vot tol'ko na nas gnat' ne nado....

פורסם

שיט אני לא מצליח לסדר את זה..

טוב אז אני יעשה את זה ידני:

אישפוז כתב:

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

ishpuz יצאת לא רק גבר אלא גבר גבר . אתה בחור טוב ! עושה מלאכת קודש בלהצחיק אותנו !

קבל ח"ח והמשך כך ! smgreen_125.gif

8)
  • תוכן חדש...