Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5999 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוא לא נגזים.

זה ממש לא אוטו חלש. ובמיוחד בצירוף עם תיבת ה-DSG בעלת 7 הילוכים, הביצועים בכלל לא רעים.

שתבין שאני לא ילד בין 18 שמחפש מכונית רקטה קטנה (סטיל 207 GTI).

אני עובר עכשיו לרכב פרטי אחרי 10 שנים עם רכבי ליסינג גרוטאות סטייל מאזדה ושות.

הגטה 1.4 122 כ"ס זה רכב שנותן לי גם חיסכון בדלק (אני עושה 35000 ק"מ בשנה) וגם עושה את זה בצורה סטיליסטית ומהירה (שוב הכל יחסי). הגרסה הבא בליין של הרכב הזה עם 160 כ"ס עולה 30000 ש"ח יותר.

נראה לי ששווה 2800 ש"ח בשביל לקבל כמעט את אותו הספק מהשדרוג של ה-122 כ"ס, לא?

פורסם

לא.

לא מכיר את הרכב המדובר, אבל בד"כ אם יש פער של 30K, יש אינטרקולר טוב בהרבה, אולי בוכנות ורכיבים מחוזקים יותר, גם מערכות בלימה טובות בהרבה, מתלים, מוטות מייצבים עבים יותר, ואולי עוד כל מיני שטויות של פאר ...

גם אני שדרגתי אל הלאון שלי ב 30 כ"ס, אבל הושקעו סכומים די דומים בשאר המערכות שהזכרתי כדי שהרכב יהיה מאוזן ...

עריכה: אני מכיר המון חברים שחסכו 30K וקנו איביזה 1.4 "ספורט", במקום את הקופרה\FR היקרות ב 30K, אחרי חודש כולם הבינו את השגיאה, מכרו ועברו הלאה, ההפרש הכספי במקרה כזה כפול בדיוק.

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם
לא הבנתי.

התצרוכת דלק שלך השתפרה בק"מ אחד לכל ליטר?

מה היה השיפור בתאוצה?

מה אתה מתכוון כשאתה אומר שלאחר התקנת הצ'יפ ישנה הרגשה שמדובר ברכב אחר לחלוטין ולא באותו רכב "מחוזק".

דרך אגב, לפי מה שהבנתי מדובר על תכנות המחשב מחדש ולא החלפת צ'יפ.

התצרוכת שלי לא השתפרה אלה ההיפך- הרכב שתה יותר משום שלחצתי יותר ובמשולב אכלתי ק"מ אחד יותר לליטר. בעיר שתיתי כשני ק"מ לליטר יותר מאשר בסטנדרט.

השיפור בתאוצה היה דרסטי אך לא מדדתי עם סטופר.

כמובן שמדובר בתכנות מחדש, הרכב מרגיש ומתנהג אחרת לגמרי. זה לא ירגיש כמו ג'טה סטנדרטית עם 160 אלה כמו ג'טה 160 שקיבלה הוראה לחטוף עצבים.

התצרוכת תשתפר אך ורק במהירות שיוט רגועות

ובנסיעות של "חצי דוושה"

הבעיה הגדולה עם הצ'יפים (לפחות מה שראיתי על עצמי ) זה שאחרי שעושים צ'יפ

קשה להפסיק ללחוץ או לעזוב את הגז, וזה מבזבז המוןןןן דלק :lol:

אמר וצדק, זוהי הסיבה שאני ממתין עם הצ'יפ לסקודה עד שאני מקבל רכב נוסף מהעבודה.

אני דווקא בדיעה הפוכה מהמגיבים מעליי

בוא ותסביר לי למה אתה קונה רכב חדש וחלש (כי יש מנועי 1.4 חדשים וחזקים יותר) וישר רץ לשפר.

למה לא לקנות ישר מה שרוצים ? חזק !

לא לקחת נסיעת מבחן על 122 ועל הגירסאות החזקות יותר של ה TSI ?

ליאור

כפי שאמרתי קודם, יש הבדל בין ג'טה 160 ללא צ'יפ, לבין ג'טה 122 עם צ'יפ שמביא אותה ל160. האחרונה תהיה עצבנית יותר ועל הדרך הקונה חוסך 25K בערך. לא רע בכלל.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

עריכה: אני מכיר המון חברים שחסכו 30K וקנו איביזה 1.4 "ספורט", במקום את הקופרה\FR היקרות ב 30K, אחרי חודש כולם הבינו את השגיאה, מכרו ועברו הלאה, ההפרש הכספי במקרה כזה כפול בדיוק.

ליאור

עם כל הכבוד, אל תשווה בין 1.4 אטמוספרי לבין 1.8T.

בג'טה, בקלות אפשר לחסוך את ה-30K בין הגרסאות בעזרת הצ'יפ.

בלי קשר, אם תרצה לקנות את הג'טה 122 כ"ס ולהשקיע עליה את ה-30K של ההפרש,

תקבל רכב אחר לגמרי.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

תודה, אני כבר "מסודר" עם לאון-4 שהתווספו לו 30K ו 30כ"ס ...

זומם לעבור ל STI מקורית (300 כ"ס, 41 קג"מ)

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

חברים שלום,

כמה דברים:

1. לא מדובר על התקנת צ'יפ אלה רק על סוג של עדכון תוכנה
  2. המידע שעובר עדכון נמצא על רכיב זיכרון שהגישה אליו היא דרך שקע האיבחון (דיאגנוסטיקה) לשינוי מידע זה צריך להכיר את פרוטוקול התקשורת וגם את סיסמאת הכניסה
  3. למעשה אפילו לא התוכנה היא שמעודכנת אלא כמה טבלאות נתונים פשוטות של ההזרקה וההצתה מול כול מיני פרמטרים (טמ"פ, זרימת אויר וכו')
  4. אני לא מאמין גדול בשיפורים הללו כי מנסיוני אין רווח בלי פשרה (צריכת דלק, התנהגות לא מעודנת ועוד), אני נותן קצת יותר קרדיט ליצרן מנועים כמו VW (עם מערך אבטחת האיכות שלהם) מלאלטרנטיבה. (2 נקודות מיותרות נמחקו ובכך נחסכו לקופת הפורום 2536 ש"ח)
  5. סעו בזהירות.(גם כאן, 2536 ש"ח נחסכו לקופת הפורום)

אלעד.

פורסם

1-3. ידוע, זה פשוט השם בברנג'ה שנשאר מהימים שעדיין החליפו רכיבים (מי זוכר שפעם פתחנו את המחשבים והחלפנו בהם ציפ?) -את הציפ המעודכן היינו מקבלים דרך קו הטלפון מאנגליה (לא היה אינטרנט ומייל) ובשביל לצרוב "ג'וק" אחד היה צורך ליצור 4-5 פעמים תקשורת כי לעיתים קרובות, רעש בקו היה פוגע בשלמות התוכנה.

4. היצרן יוצר פשרות, אנחנו מחפשים ביצועים ולכן עידכוני התוכנה (במיוחד בשבילך לא קראתי לזה ציפ) הם פתרון מצויין לנו. אם לך לא, אז מה אתה עושה כאן? זה פורום שיפורים (לא שאני חו"ח מגרש אותך).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יקיר (אני לא יודע את שמך),

שיפורים זה כותרת לאינסוף נושאים (כמובן כולל שיפורי ביצועים),

עדכוני תוכנה היא נישה מיזערית ושנויה במחלוקת - אני פה (פורום שיפורים) בשביל להגיד את זה וגם בשביל כל השאר...

בעיני חבילה שלמה ומהוקצאת תסב הנאה ולעומת זאת דברים לא מושלמים יציקו שעות נוספות.

אגב, אל תדאג אני לא בורח מעניין לי כאן.

סעו בזהירות,

אלעד.

• תוכן חדש...