Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לצעיר עד 25K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בעודי בקרוב נהג חדש רציתי מיכם המלצה לרכב.

הרכב צריך להיות ידני וטורבו, לא אטמוספרי (אם רשמתי נכון).

אני חדש בכל העניין אבל לומד מהר. רציתי לשמוע מיכן איזה טיפים/המלצות יש לכם לרכב ראשון.

אני מתלבט האם לקנות ב 25K רכב יחסית במצב טוב אך ללא שיפורים ויד יחסית נמוכה (02/03) ולשפר אותו בעצמי או האם לכלול בתקציב רכב יד גבוהה אבל משופר כבר.

תודה מראש לכל העוזרים.

Clarion CZ500 | Infinity CS6500 | Kicker KX650.4 | JBL GTO 1202D

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האפשרויות שחשבתי עליהן -

מיצובישי סופר לנסר

מיצובישי קולט

הונדה האצ'בק

הונדה קופה

הונדה סיויק

פג'ו - כל הדגמים הספורטיבים

פורסם

אתה מודע לזה שכל אחד מהרכבים שרשמת לא מגיע עם טורבו בתצורה המקורית שלו?

למה הדרישה החד משמעית לטורבו?

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם
אתה מודע לזה שכל אחד מהרכבים שרשמת לא מגיע עם טורבו בתצורה המקורית שלו?

למה הדרישה החד משמעית לטורבו?

אני מודע לכך שהם לא מגיעים עם טורבו אבל אפשר להוסיף להם, כמו שרשמתי רכב לא אטמוספרי.

ולמה הטורבו אתה שואל ? 8) אני כמעט בטוח שבשלב מוקדם או מאוחר אני ארצה להתנסות בשיפור הרכב ולא רק מהבחינה הקוסמטית לכן לא הייתי רוצה מגבלות כאלו ואחרות.

דרך אגב מה אתם אומרים גם על לאנטיס 323 ?

פורסם

בקרוב נהג חדש כלומר שאתה עדיין לא עם רישיון? תראה טורבו או לא טורבו זה לא דבר שתמיד נהג חדש מרגיש בנסיעה. בכל מקרה 2 אופציות שעולות לי -

A3 97 המחירון הוא בסביבות 30K , עם קצת מיקוחים וטיפה העלאה של התקציב תוכל להגיע לזה.

רובר 620 97' טורבו - לא סביר שתמצא, בכל מקרה, אופציה.

כמו שאמרו לך אתה יכול למצוא גם רכב עם ביצועים טובים שהוא לא טורבו, בקשר ליד אתה טיפה אופטימי כי רכבים כאלה עוברים הרבה ידיים, אם הם לא עברו הרבה ידיים, המחיר בהתאם. ה323F (אתה מתכוון אליו כן?) - רכב נחמד מאוד בשבילך לדעתי, אבל אם ביצועים אתה מחפש לא שם תמצא.

עריכה: כמובן שאת הרובר תיקח רק במידה ויש לך נטיות אובדניות

פורסם
בקרוב נהג חדש כלומר שאתה עדיין לא עם רישיון? תראה טורבו או לא טורבו זה לא דבר שתמיד נהג חדש מרגיש בנסיעה. בכל מקרה 2 אופציות שעולות לי -

A3 97 המחירון הוא בסביבות 30K , עם קצת מיקוחים וטיפה העלאה של התקציב תוכל להגיע לזה.

רובר 620 97' טורבו - לא סביר שתמצא, בכל מקרה, אופציה.

כמו שאמרו לך אתה יכול למצוא גם רכב עם ביצועים טובים שהוא לא טורבו, בקשר ליד אתה טיפה אופטימי כי רכבים כאלה עוברים הרבה ידיים, אם הם לא עברו הרבה ידיים, המחיר בהתאם. ה323F (אתה מתכוון אליו כן?) - רכב נחמד מאוד בשבילך לדעתי, אבל אם ביצועים אתה מחפש לא שם תמצא.

עריכה: כמובן שאת הרובר תיקח רק במידה ויש לך נטיות אובדניות

תודה על התגובה העיניינית סוף סוף.

בקשר לאודי, איך היא מבחינת צריכת דלק ? טיפולים ? ובקשר לעניין השיפורים זה אפשרי ? החלפים שלה יקרים ? מאוד אהבתי את המראה של האוטו השאלה אם הביצועים בהתאם.

ומה בקשר לשאר המכוניות ?

הונדה - דגמים של סיויק, האצב'ק וקופה

מיצובישי - סופר לנסר וקולט

פג'ו / רנו / - כל הדגמים הספורטיבים 106 וכו'

ומה זה בדיוק מזדה 323F ? לא ראיתי דגם כזה מעולם.

פורסם
תודה על התגובה העיניינית סוף סוף.

בקשר לאודי, איך היא מבחינת צריכת דלק ? טיפולים ? ובקשר לעניין השיפורים זה אפשרי ? החלפים שלה יקרים ? מאוד אהבתי את המראה של האוטו השאלה אם הביצועים בהתאם.

ומה בקשר לשאר המכוניות ?

הונדה - דגמים של סיויק, האצב'ק וקופה

מיצובישי - סופר לנסר וקולט

פג'ו / רנו / - כל הדגמים הספורטיבים 106 וכו'

ומה זה בדיוק מזדה 323F ? לא ראיתי דגם כזה מעולם.

דלק צריכה סבירה, אני חושב ש1:10 במשולב (אל תשכח שמדובר בטורבו). טיפולים יקרים כיאה לאודי. שיפורים אין לך הרבה מה לשפר, מדובר ברכב חזק מאוד, לדעתי ברגע שתשלוט ברכב בצורה טובה ותצבור ניסיון נהיגה כללי תוכל לחשוב על לשפר את הרכב. הביצועים הם מעולים, אין לך מה לדאוג בנושא הזה, הרכב חזק (150 כ"ס), מדובר גם ברכב בטיחותי יחסית בנוסף לכך.

הרובר 620 iT - רכב מסוכן מאוד, לא יודע לעצור, פשוט מטוס על הכביש, נדיר יחסית במחיר מצחיק לביצועים שלו. זה לא רכב שכל נהג ממוצע יכול לעלות עליו, הצעתי את האפשרות כי מדובר ברכב כנראה עם הביצועים הטובים ביותר שיש בתקציב שלך.

323F או לנטיס F - מדובר בלאנטיס עם עיצוב ספורטיבי אבל לא רכב ספורטיבי בכלל אבל די מהנה דווקא במיוחד לנהג חדש. חלקים זולים ונפוצים, הרבה פוזה, אבל לא ישבור לך את הלסת מרוב מומנט. על סיויק האצב'ק אפשר להגיד פחות או יותר אותו דבר.

סופר לאנסר וקולט, הלאנסר רכב בנאלי ויש לא מעט שמורות אבל צא מזה שמדובר ברכב ספורטיבי זה מדובר סה"כ בעוד רכב שמסיע מA לB. קולט קשה מאוד למצוא במצב טוב, ואם תמצא המחיר בשמיים. לא מאוד מומלץ.

הצרפתיות - אין לי ניסיון ולא הרבה ידע איתם, הייתי מעדיף שמישהו אחר יענה...

פורסם
אני מודע לכך שהם לא מגיעים עם טורבו אבל אפשר להוסיף להם, כמו שרשמתי רכב לא אטמוספרי.

רכב עם טורבו הוא "לא אטמוספרי" (ולא רכב בלי טורבו שאפשר לשים עליו טורבו) רכב בלי טורבו הוא "אטמוספרי"

ברמת העקרון על כל רכב אפשר לשים טורבו (אפילו על רכב שיש לו כבר טורבו אפשר לשים עוד אחד)

השאלה שאתה צריך לשאול היא "כמה יעלה לי לשים טורבו"

והתשובה שאתה תקבל היא "הרבה" (10-15 אלף ש"ח לגדישה בלחץ נמוך על מנוע סגור, כלומר מעט (יחסית) כח, ולכיוון ה30 אלף על מנוע פתוח ולחץ גבוה, כלומר הרבה כח).

עכשיו לגבי האופציות שרשמת. בוא תענה לי על כמה שאלות, בתור בנאדם שמחפש "ניחוח" ספורטיבי ברכב, היית נכנס לסוכנות וקונה סוזוקי SX4 (סדאן) או נאמר ניסאן טידה? אני מנחש שהתשובה היא לא.

הסופר לנסר (שמסיבות שקטונתי מלהבין התחילה להיות מאוד פופולרית בשוק "השיפורים והמשפרים בשקל תשעים") והלאנטיס, ואפילו גם הסיוויק (למרות תפוקת מנוע יחסית גבוהה ל1.6) הן הטידות והSX4ים של אמצע - סוף העשור הקודם.

הייתי מציע לך להתמקד בדגמים ספורטייבים באמת (לאו דווקא בעלי טורבו) של האצ'בקים קטנים (דוגמאת 106XSI, פולו, סקסו VTR/S קליאו RSI פונטו GT) שיתנו לך חוויית נהיגה מהנה ויעלו לך חיוך בכל סיבוב. כי אני אישית מאמין שאם תקנה סופר לנסר בציפייה לספורטיביות כלשהי אתה תתאכזב.

בקשר לשיפורים, בלי להעליב, אבל קודם תלמד לנהוג, ולא, לעשות טסט זה לא ללמוד לנהוג. אני מבטיח שיקח לך כמה שנים ללמוד לנצל את הרכב במלואו.

עצה טובה שיש לי בשבילך והשיפור הכי טוב שאתה יכול לעשות לרכב שתרכוש, ואפילו להעביר אותו מרכב לרכב במהלך החיים שלך, הוא קורס נהיגה מתקדמת. כי מה שהופך אוטו למהיר זה קודם כל הנהג.

מקווה שזה עוזר. בהצלחה וברוך הבא

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

בקשר לשיפורים, בלי להעליב, אבל קודם תלמד לנהוג, ולא, לעשות טסט זה לא ללמוד לנהוג. אני מבטיח שיקח לך כמה שנים ללמוד לנצל את הרכב במלואו.

עצה טובה שיש לי בשבילך והשיפור הכי טוב שאתה יכול לעשות לרכב שתרכוש, ואפילו להעביר אותו מרכב לרכב במהלך החיים שלך, הוא קורס נהיגה מתקדמת. כי מה שהופך אוטו למהיר זה קודם כל הנהג.

מקווה שזה עוזר. בהצלחה וברוך הבא

מצטרף ומחזק

תתקדם לאט

ותפנים שרכב זה נשק על הכביש שהופך להיות קטלני כשנהג חסר ניסיון עולה על רכב חזק ולא יודע איך להשתמש נכון בכוח שלו

פורסם

קולט מודלים 93-96 - אוטו מהיר וחזק, 113 כוחות סוס, לא צורך הרבה דלק, טיפולים במחירים נמוכים, לא עושה בעיות בכלל (גיר זה המחלה היחידית שלו, אבל שוב צריך למצוא קולט משובחת ולא קרועה), בגדול רכב פצצה.

הרכב עצמו הוא לא הכי בטיחותי (מאוד קליל, סיבות ה1400ק"ג) אבל זה בא על חשבון מהירות.

מבחינת שיפורים חיצוניים, אם הכוונה לאנגל אייז אז לא קיים, טורבו כמובן שאפשרי להוסיף אבל לא בתקציב שלך ובכלל לפי דעתי זה מיותר לאוטו ראשון ואוטו כזה על אחת כמה וכמה.

דוגמא לרכב שלי (שבמקרה הוא למכירה):

http://images.yad2.co.il/Pic/200912/29/1_1/o/e1_1_2_24154_20091229171259.jpg

http://images.yad2.co.il/Pic/200912/29/1_1/o/e1_1_1_24154_20091229171257.jpg

e1_1_3_24154_20091229171259.jpg

מודלים יותר גבוהים (97 עד 02 אם אני לא טועה) הם באים בצורה שונה, וכוחות הסוס יורדים ל90 (גורמים סביבתיים וכ'..)

הונדה האצ'בק גם רכב פצצה, אין לי נסיון אישי איתו אבל בהחלט יצא לי לנהוג עליו ושווה לנסות.

רובר - לברוח מהכיוון הזה. חלקים יקרים מאוד (למרות שיש מודל שבא עם מנוע של הונדה, שהוא למיטב הבנתי יצא דיי טוב)

לא הרחבתי על מודלים אחרים מחוסר נסיון.

אור.

פורסם

כן, גם אני קראתי את ה 11 הדיברות והבנתי שבאמת השיפור הראשון שצריך לעשות הוא בעצם לקחת קורס נהיגה מתקדמת ואני בהחלט מתכוון לעשות את זה.

אני לא חושב שאתם מבינים אותי, אני לא מחפש רכב מהיר שיגיע מעל ה 180 קמ"ש כי אני לא חושב שאני הולך להגיע למהיריות כאלו בכלל. מה שכן התכוונתי בטורבו שהאוטו יהיה זריז, המנוע יעשה קצת רעש (במובן החיובי) והוא יהיה יפה חיצונית למרות שזה עניין של טעם. אתם הלכתם רחוק מידי וכבר דיברתם על להרכיב מנוע אחר וכו' .. ולא לא לשם אני מכוון.

לירשום פה שאני מחפש אוטו אמין זה די אבסורד שמדובר באותו שהוא אינו חדש למרות שנכון יש דגמים אמינים יותר ואמינים פחות אבל לדעתי בקטע של היד שניה זה בעיקר תלוי ספציפית במכונית שאתה קונה ובאיזה מצב היא.

ואני מבקש, בלי זילזול בהודעות. נכון אני חדש, אבל זה לא נותן שום לגיטימציה להעליב .. אני מקבל הכל בהבנה :)

or94 האוטו ניראה מעולה מבפנים אבל אני לא אוהב את את המנורות בדגם הזה ועכשיו אחרי שרשמת שלא קיימת אפשרות לאנגל אייז בכלל ירד החשק. כניראה שבסוף הכיוון שלי יהיה באמת A3 97-98, הונדה קופה, הונדה האצ'בק, לנטיס 323F והאמת שגם פזלתי קצת לכיוון הרנו קליאו B למרות שהיא דיי יקרה.

אני אשמח לעוד תגובות מאנשים עם ניסיון שרוצים לעזור ולתרום.

פורסם

אדון אור, מאוד יפה וכל הכבוד לך שאתה מייחצן את הרכב שלך, אבל אתה יכול להסביר מה ההגדרה שלך ל"רכב פצצה"? חזק ומהיר (113 כ"ס על 1400 ק"ג זה ממש לא הרבה, אפילו בכלל לא הרבה, לשם השוואה, הרכב שבו אני נוהג כיום, ניסאן אלמרה דור שני, שוקלת משהו כמו 1200-1300 אם אני לא טועה, מעבר לעובדה ש1400 ק"ג להאצ'בק בגודל של הקולט זה המון)? ואיך לעזאזל רכב משנת 93-4-5-6 לא עושה בכלל בעיות? ואיפה יש ספורטיביות בסופר לנסר חסרת בגאז'?

אני מצטער שאני מתפרץ, פשוט מרתיחים אותי אנשים שנכנסים לשרשורים של אנשים ומתחילם לייחצן את הרכבים שלהם בלי קשר למה שביקש פותח השרשור. :x

TAMI, אפילו לא אות אחת בהודעה שלי (אם התכוונת אליי) נכתבה בזלזול, אנשים שלומדים נהיגה לא לומדים לנהוג, הם לומדים לעבור טסט, וצריך עוד הרבה נסיון עד ש"יודעים לנהוג". העצה שנתנתי לך (לגבי קורס נהיגה מתקדמת) היא בתום לב ואני מציע לך מאוד לנצל אותה, אין לך מושג כמה זה יעזור לך, אני בזמנו עשיתי "קורסון" נהיגת ראלי על פיז'ו 205 שהוסבה לראלי. כשיצאתי משם ברכב שלי, הנהיגה שלי השתנתה מקצה לקצה, החלתי להקשיב ולזרום, לקלוט, להפנים ולפעול בתאם. ומדובר סך הכל בקורס חווייתי חד פעמי של 6-7 שעות, עם נהיגה של סך הכל 20-25 דקות על מסלול עפר סגור.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
כן, גם אני קראתי את ה 11 הדיברות והבנתי שבאמת השיפור הראשון שצריך לעשות הוא בעצם לקחת קורס נהיגה מתקדמת ואני בהחלט מתכוון לעשות את זה.

אני לא חושב שאתם מבינים אותי, אני לא מחפש רכב מהיר שיגיע מעל ה 180 קמ"ש כי אני לא חושב שאני הולך להגיע למהיריות כאלו בכלל. מה שכן התכוונתי בטורבו שהאוטו יהיה זריז, המנוע יעשה קצת רעש (במובן החיובי) והוא יהיה יפה חיצונית למרות שזה עניין של טעם. אתם הלכתם רחוק מידי וכבר דיברתם על להרכיב מנוע אחר וכו' .. ולא לא לשם אני מכוון.

לירשום פה שאני מחפש אוטו אמין זה די אבסורד שמדובר באותו שהוא אינו חדש למרות שנכון יש דגמים אמינים יותר ואמינים פחות אבל לדעתי בקטע של היד שניה זה בעיקר תלוי ספציפית במכונית שאתה קונה ובאיזה מצב היא.

ואני מבקש, בלי זילזול בהודעות. נכון אני חדש, אבל זה לא נותן שום לגיטימציה להעליב .. אני מקבל הכל בהבנה :)

or94 האוטו ניראה מעולה מבפנים אבל אני לא אוהב את את המנורות בדגם הזה ועכשיו אחרי שרשמת שלא קיימת אפשרות לאנגל אייז בכלל ירד החשק. כניראה שבסוף הכיוון שלי יהיה באמת A3 97-98, הונדה קופה, הונדה האצ'בק, לנטיס 323F והאמת שגם פזלתי קצת לכיוון הרנו קליאו B למרות שהיא דיי יקרה.

אני אשמח לעוד תגובות מאנשים עם ניסיון שרוצים לעזור ולתרום.

אהלן בחור, תקשיב אני מאוד רוצה לעזור לך כי אחרי הכל גם אני לא נהג ותיק במיוחד (קרוב ל 3 שנים) ואני הייתי במצב שלך לא מאוד ממזמן. תתעלם מהתגובות המזלזלות, כולם התחילו בדיוק מאיפה שאתה.

הכיוון של סיויק קופה, 323F, קולט (אם תמצא, תבדוק אצל מי שכתב פה 2 תגובות לפני) גם אודי A3 במידה ותצליח לרסן את עצמך קצת הם אופציות טובות מאוד בשבילך. לא צריך לקפוץ מעל הפופיק עם רכבים מסוכנים, אבל רוב הרכבים שהצעת הם סבירים לנהג חדש (ראיתי כבר מספיק נהגים בני 17 שנוהגים בגולף GTI, אקליפס, אימפרזה טורבו וכ'ו) ותהנה מאוד מהם. אל תשכח גם שזה שהנהיגה חדשה שלך תיתן לך את ההנאה של ההתחלה, אבל מה רע בגיל 17 בקצת פוזות ליד בחורות בשער של בית ספר? :wink:

לדעתי, לך על ה323F, מתאים לך בול. בהצלחה בטסט (במידה ונקבע לך כבר) ובהצלחה עם קניית הרכב, תעדכן אותנו כשכבר תקנה.

פורסם
אהלן בחור, תקשיב אני מאוד רוצה לעזור לך כי אחרי הכל גם אני לא נהג ותיק במיוחד (קרוב ל 3 שנים) ואני הייתי במצב שלך לא מאוד ממזמן. תתעלם מהתגובות המזלזלות, כולם התחילו בדיוק מאיפה שאתה.

הכיוון של סיויק קופה, 323F, קולט (אם תמצא, תבדוק אצל מי שכתב פה 2 תגובות לפני) גם אודי A3 במידה ותצליח לרסן את עצמך קצת הם אופציות טובות מאוד בשבילך. לא צריך לקפוץ מעל הפופיק עם רכבים מסוכנים, אבל רוב הרכבים שהצעת הם סבירים לנהג חדש (ראיתי כבר מספיק נהגים בני 17 שנוהגים בגולף GTI, אקליפס, אימפרזה טורבו וכ'ו) ותהנה מאוד מהם. אל תשכח גם שזה שהנהיגה חדשה שלך תיתן לך את ההנאה של ההתחלה, אבל מה רע בגיל 17 בקצת פוזות ליד בחורות בשער של בית ספר? :wink:

לדעתי, לך על ה323F, מתאים לך בול. בהצלחה בטסט (במידה ונקבע לך כבר) ובהצלחה עם קניית הרכב, תעדכן אותנו כשכבר תקנה.

וזה בדיוק הראש שלי. אוטו יפה שיעשה רעש ויפגין נוכחות אבל עם זאת ביצועים ואמינות זה לא פחות חשוב. כמובן שאני אעדכן במידה ואני כבר אהיה ליפני הרכישה פשוט נכון לעכשיו אני רק בודק אופציות ורושם מספרים עוד מעט נתחיל ללכת כבר לראות רכבים בעין והעניין יתפוס יותר רצינות. בכל מיקרה תודה רבה לך גל (galkris) ואני אעדכן גם ליפני שאני אקנה לשמוע חוות דעת.

ושוב תודה רבה לכל מי שעזר.

פורסם

אני יכול להמליץ לך על מיצובישי סופר לנסר.

רכב מאוד נוח, די חזק ביחס לקטגוריה שלו בשנים אז. מאובזר (4 חלונות חשמל, נעילה מרכזית, כריות אוויר בחלק מהדגמים וכו')

מבחינת אמין הוא עומד בזה יופי, גם במודלים הישנים (94 וכו') , אם הרכב טופל כהלכה.

בגיר אוטומט, חשוב לבדוק שיש לרכב קולר גיר ואם לא , והגיר בסדר - לשים בעצמך !

הבעיה שאני יכול לספר לך עליה, היא הדלק - הרכב לא מאוד חסכוני. עושה 1 ל-10/9 בתוך העיר

ויכול להגיע גם 1 ל-14/15 מחוץ לעיר. מבחינת רעש, יופי, דברים כאלה, אפשרי.

יש לרכב בקליות שקופות ושונות, אנג'ל אייז, אגזוזים, ג'אנטים וכו' וכו'.

אם יש לך את התקציב הזה - אתה יכול מאוד להנות מהרכב.

מה גם, שמ-25 אלף ש"ח , יישאר לך הרבה הרבה עודף לתוספות/טיפולים/דלק וכו'.

(כנ"ל גם לגבי מיצובישי קולט בשנים המוקדמות לפני הדגם החדש)

בכל אופן,

שיהיה לך רק בהצלחה ותהנה ממה שתקנה בעזרת השם!

אלעד.

• תוכן חדש...