Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה קורה חברה?

יש לי בעיה רצינית עם המחירונים של לוי יצחק ויד2,

פיאט פונטו ספייס דגם ELX 2002 לפי יד2: 21000

לפי לוי יצחק:18800

אישה אחת שרוצה למכור לי את האוטו שלה מתווכחת איתי שהיא רוצה ללכת לפי יד 2 ולא לפי לוי יצחק, אבל בשטח כל החברות ביטוח עובדות עם לוי יצחק.

מה עושים בנדון?

מי קובע מחירים למכוניות שלנו???

מה יהיה אני מאבד עכשיו אחלה רכב בגלל השטות הזאת

פורסם

תסביר לה שהולכים לפי לוי יצחק ובמקרה של תאונה גם חברת הביטוח שלה תלך לפי לוי יצחק. אם היא עדיין מתעקשת וזה הרכב היחיד שנראה לך, תתפשרו באמצע.

פורסם

ואם המצב היה הפוך שבו המחירון של לוי יצחק היה גבוה יותר מהמחירון של יד 2, על מה היית מבקש להסתמך?

ברור שכאשר יש שני מחירונים, כל אחד מהצדדים מבקש להסתמך על המחירון שמתאים לו יותר.

נגיד שאין שני מחירונים, יש רק את המחירן של לוי יצחק, זה שעליו אתה מבקש להסתמך. והגברת שממנה אתה רוצה לרכוש את הרכב מבקשת מחירון+. מה היית עושה אז?

אותו דבר תעשה עכשיו, אם הרכב נראה טוב ושווה לך לשלם עליו מחירון+ תן לה ותשמח בחלקך שקבלת רכב כרצונך. אם הרכב לא נראה לך כאחד כזה ששוה לשלם עליו מחירון+ סע לשלום וחפש רכב אחר.

אתה לא מאבד רכב בגלל כזאת שטות, אתה מאבד רכב בגלל שאתה לא מוכן להתפשר.

פורסם

אחלה אחי זה בדיוק מה שעשיתי אבל היא לא מוכנה היא מבקשת על האוטו 23000

ועוד אין לו טסט משבוע הבא וצריך להחליף לפחות שני צמיגים והיא לא מוכנה לרדת היא מבקשת 23000 ולא רוצה לזוז מזה עקשנית וטיפשה

פורסם

תסביר לה שאין לה על מה לבקש מחיר כזה מכמה סיבות.

מחירון של י2 הוא סוג של ממוצע בין כל המוכרים של המכוניות, אם אני ילך ויכתוב על הדגם שלך שאני רוצה 100K אז אני סביר מאוד להניח שימשוך את המחירון כלפיי מעלה.

מחירון לוי יצחק הוא המקובל בכל חברות הביטוח ולכן כולם הולכים לפי המחירון הנ"ל.

בכל אופן כמו שכבר אמרו, אם האוטו שווה את זה אז כדאי לך לתת קצת יותר ולהנות, למרות שאני במקומך הייתי יושב ומחכה, ברגע שאין לה טסט אוטומטית יורידו לה את המחיר של האוטו(2000 ש"ח על הטסט בלי לתקן שום דבר) אם היא לא מוכנה לרדת במחיר היא תתקע עם האוטו ולבסוף תוריד את המחיר.

קובי

פורסם

המחירון הוא לא פרה קדושה.

מחירון יד-2 משקף את המודעות שמתפרסמות באתר.

מחירון לוי יצחק משקף... רק את הגחמות של לוי יצחק.

לא תמיד המחירון של לוי יצחק משקף את המצב האמיתי בשטח. כשמכרתי את הטווינגו שלי, דרשתי וקיבלתי מחיר גבוה בהרבה.

זכותה של המוכרת לדרוש איזה מחיר שהיא רוצה, כמו שזכותך לא לשלם מחיר שלא נראה לך.

כמו שאמר קודמי, אם לא היה מחירון שני והיא היתה דורשת מחיר גבוה מהמחירון?

אם הרכב מצא חן בעיניך תתחיל משא ומתן. אם לא, יש עוד רכבים בשוק.

בהצלחה לשניכם.

Mazda Miata NB

Honda CBR500R

פורסם

חברה הכל טוב ובגלל שכולכם אומרים שאם לא היה מחירון שני מה היינו עושים הבאתי את השאלה הזאת מהתחלה...

צריך שיהיה מחירון אחד וחלאס וסבבה אם היא מבקשת יותר או פחות כשיש מחירון אחד החיים הרבה יותר קלים בהתמקחות

פורסם

ומי יקבע את המחירים שיופיעו ב"מחירון האחד" הזה ?!

הרי במשך 40 שנה היה רק לוי יצחק. וזה אולי היה פשוט יותר, אבל טוב זה ממה לא היה.

חוץ מהמכוניות המרכזיות, שכיום זה בעיקר מאזדה 3, פורד פוקוס וטויוטה קורולה, במכוניות האחרות הקשר היחיד שיש למחיר המכירה ולמחיר המחירון זה נקודת המוצא למו"מ.

הרי איך זה הגיוני פער של 15-20 אחוז במחיר של אותו רכב רק עם סמל אחר מקדימה (פעם פז'ו ופעם סיטרואן) ?

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

שהממשלה תקבע מישו מסוים וקונקרטי מספיק שיתן מחירון אחד

תשמע הבעיה פה שיש הפרשים יותר מידי גדולים בין שניהם וכל פעם לכיוון אחר,זאת בעיה רצינית אחי כי יש אנשים שרואים שהם מרוויחים יותר אצל אחד מהם והם פשוט נדבקים אליו גם אם הרכב שלהם לא שווה את המחירון הזול,מבין?

פורסם

מחירון יד 2 לדוגמא נותן על רכב מסוים מחיר 20000

ולעומתו יצחק לוי נותן על אותו הרכב 25000

ההפרשים גדולים מידי וזה מקשה על הקונה מול המוכר...

פורסם

כשיש לי רכוש שרכשתי, בין אם זה רכב, דירה, מחשב או בלנדר, זכותי לקבוע לו איזה סכום שאני רוצה.

אני יכול להשתמש בהערכת שמאי פרטית, בהערכת מחירון X, מחירון Y או להמציא כל סכום שיתחשק לי - ולנקוב בו כמחיר המכירה.

אתה, בתור הקונה, זכותך להחליט אם לשלם לי את הסכום הנקוב או לא.

לפיכך גם אם היה רק מחירון אחד - זה עדיין לא אומר שזה המחיר בו היו מוכרים לך את הרכב.

לראייה, רק פה בפורום מדברים על עסקאות שנסגרו באלפי שקלים (ולפעמים עשרות אלפי שקלים) מעל המחירון של לוי יצחק בתקופה בו הוא היה היחיד בשוק.

המחירון של לוי יצחק או יד2 הינו נקודת מוצא ותו לא.

הוא מתבסס על רכב ממוצע מהדגם אותו בחרת.

אם רכב ממוצע במהלך 5 שנים על הכביש מחליף 3 ידיים והרכב שלי עדיין יד ראשונה - לא מגיע לי תוספת מחיר על כך?

אם רכב ממוצע עובר מידי שנה 16.5 אלף קילומטר והרכב שלי, אחרי 5 שנים, עבר בסה"כ 25 אלף - לא מגיע לי תוספת מחיר על כך?

אם רכב ממוצע נכנס למוסך לעיתים נדירות רק כאשר מתקלקל בו משהו והרכב שלי מקבל טיפולים סדירים ואני משקיע ומטפל באוטו - לא מגיע לי תוספת מחיר על כך?

בקיצור - יש 1001 משתנים שונים אשר קובעים את מצב הרכב ואף מחירון לא יכול לקבוע את הסכום המדוייק שרכב ספציפי שווה.

יותר מכך, גם אם המחירון היה קובע את המחיר המדוייק שהרכב שלי שווה, יש לי כל זכות שבעולם למכור את הרכוש שלי באיזה מחיר שאני רוצה.

רוצה לקנות במחירון? לך תקנה ממי שפרסם את המחירון..

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

בעצם באת לפורום לבכות שמצאת רכב במצב טוב אבל המוכר לא מוכן להתגמש ואתה לא תוכל לספר לחברים שקנית רכב במחיר מציאה.

הבעיה שלך לא קשורה בכלל למכוניות...

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

• תוכן חדש...