Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צבע את האוטו בכחול וזרוק לים חבל על המאמץ.

הוא כבר בכחול אז חסכת חצי עבודה. סתם...

זאת החלטה קשה, אוטומט = נוח ומיוחד אך יקר ומסובך לטיפול, ידני = פחות נוח יותר זול ויותר פשוט שזה גורם לפחות תקלות.

אם אתה נוסע במקרה לדרום קרוליינה אתה יכול לפרק את הטרנספורטר הזה והביא חלקים

http://www.thesamba.com/vw/classifieds/detail.php?id=1199990

אני גם ממליץ שתדבר עם בני.

sound connecting people

פורסם
שרון ידידי,

כמו שכתבתי מוקדם יותר בשרשור זה, ממליץ לעבור לידני..כך גם תהנה יותר מהרכב.

יש ברשותי גיר 091 תקין מרכב שהיה לי לחלקים (מתאים למנוע טייפ 4 2000 של טרנספורטר), כולל מנגנון הידית+מוט העברה מהידית עד לגיר.

כרגע בחו"ל, חוזר בשישי הקרוב. אשמח לעזור. לגבי אדם שיבצע הסבה שכזו. אם תהיה מעוניין..יש לי רעיון, נדבר כשאהיה בארץ

חג שמח, גרצמן

חג שמח ניר!

אהה, הפעם מכיוון שפשוט נמאס לי לשלם אלפים על אלפים ולראות את הבעיה חוזרת אני פתוח לרעיון הידני.

מתי אתה בארץ? שלח לי בבקשה את הטלפון בה"פ (אני שולח את שלי)

תודה ולהתראות

Sharon :viking:

VW Bus 73

(שירשור הפרויקט BUS 73 בפורום:http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1999394#post1999394

פורסם
אני אשאל קודם וכמובן שאני אשמח אם תקראו גם את הרקע שהוספתי:

יש (שוב :cry:) בעיות עם הגיר האוטומטי וזאת רק שנתיים ואולי אלף ק"מ מאז השיפוץ היסודי שבוצע בגירומטיק :מכה בינונית עד חזקה בשילוב לרוורס.

שאלות:

1.האם ניתן לבצע הסבה לגיר רגיל? מי עושה דברים כאלו? למי יש גיר משופץ ומה לגבי דוושות לקלאץ?

1.א. יש לי מנוע TYPE 4 (האם זה משנה לגיר הידני?)

2.אם לא ידני, למי יכול להיות גיר אוטומטי משופץ? זה גיר מסוג 003 (לא אני המצאתי שם כל כך לא מקורי)

3. האם למישהו יש ידית הילוכים לאוטומאטי?

רקע :

יש עוד סימפטום שהופיע מזמן לאחר השיפוץ והוא שהגיר לא תמיד נכנס לפארקינג מלא כשהזזתי את הידית לP אלא היה במצב של חצי רוורס.

בהתייעצות הראשונית בגירומטיק לגבי המכה בשילוב רוורס ובעית הP, הוא סבר שיש תקלה קלה ב"מוח" ושהידית זקוקה לכיוונון. לאחר שהוא פתח את המוח נתגלו מלא שבבים מה שאומר שכנראה צריך שיפוץ נוסף.

לאחר שנתגלו השבבים משפץ הגירים סבור שהבעייה בשילוב לפארקינג היא שגרמה להתנעת הרכב ברוורס או חצי רוורס מידי פעם גרמה לנזק בגיר (ההגיון שלי נוטה להסכים עימו), יש למישהו ניסיון כזה? כמו כן הוא אומר (ויודע) שבגיר הזה אין מנגנון שקובע את מצבו של השסתום הידני באופן מוחלט ורק הידית הרחוקה מהגיר אחראית למיקום (מרחק = חופשים). לטענתו אין טעם לשפץ את הגיר עד שמחליפים ידית. כי שלי גמורה ולא ניתן לכוון את המנגנון

לצערי בכל האינטרנט ידית או חלקים לידית (רק כבל מצאתי גם זה אולי). לאחר עיון בשירטוט של הידית, נראה לי אפשרי לחדש את הידית שלי (מקווה שאני צודק).

עיקר חששי הוא לשפץ שוב (בעלות אלפי שח) את הגיר ולגלות שגם בלי בעיית הפארקינג הוא יהרס שוב אחרי כמה מאות ק"מ כי הוא דפוק מסיבה אחרת.

אשמח לכל התיחסות שלכם.

תודה ומועדים לשמחה

מצטט את הודעתי כדי לחסוך את הגילגול אחורה.

בינתיים יש 2 אפשרויות

אחת: מעבר לגיר ידני (אשמח אם תתיחסו לכמה זה מסובך יקר או לא)

שניה: להשאר באוטומטי: אני כמעט כבר החלפתי מנוע למנוע 1800 במצב מעולה שמצאתי אבל עכשיו זה נעצר עד שאני אגמור עם הגיר. מצאתי רכב קומפלט עם גיר אוטומאט ומנוע 2000 (אמרו שבמצב טוב-צריך לבדוק). . . שיפוץ גיר אוטומאט יקר לאללה וגם החלפת המנוע שתכננתי לכן אולי (אם המנוע והגיר של ההוא טובים) כמעט באותו כסף פשוט לחבר את המנוע + גיר של ההוא לשים מזגן ולנסוע כבר

Sharon :viking:

VW Bus 73

(שירשור הפרויקט BUS 73 בפורום:http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1999394#post1999394

פורסם

אם למישהו יש מנגנון שיפטר לאוטומטי, זה לחבר'ה האלו:

http://bustedbus.com/

יש להם כמות דמיונית של באסים מפורקים לחלקים. המחירים לפי המצברוח.

אני הייתי נשאר עם האוטומטי, בגלל שלהסב לידני זה כאב ראש בלהשיג חלקים.

כי הסבה לידני די פשוטה, אבל צריך למצוא את כל החלקים (כולל הכל), והידית עצמה היא החלק הכי פשוט (עוד חודש תהיה לי ידית בשבילך, אני מחליף לידית משופרת). חוץ מהידית אתה צריך את כל המוט שהולך אחורה (רק מפירוק, או שאתה מוריד מידות מאחד מפורק ומייצר לבד), ואת הבושינגים של המוט והקופלונג בחיבור של המוט לגיר (יש חלקי חילוף בכל חנות אינטרנטית), והדברים הקשים להשגה - החלק שמרותך מתחת לשיפטר (שתומך את הידית), והדוושת קלאץ' (רק מפירוק, וקשה למצוא בגלל שיש שם חלק יצוק שנוטה להישבר. אני, כמובן, הייתי קונה דוושת קלאץ' של באגי מארה"ב).

אפשר גם להרכיב קלאץ' הידראולי של ואנאגון - אז אתה חוסך כבל אבל מוסיף משאבות וצינור. היתרון הוא שאת הדוושה הזו תמצא בקלות יחסית בפירוקים.

אסף.

• תוכן חדש...