Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6067 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב,

שלום לכולם ובונז'ורנו.

הדלתא שלי לא מפסיקה לעשות בעיות (כצפוי) ולכן אבקש את עצתכם למספר תופעות חדשות המתרחשות במנוע.

נתחיל מהקדמה קטנה.

המנוע הוא 2.0 ליטר 16 שסתומים אטמוספרי של תמא, שנת 94'.

תופעה שהיתה בעבר ו"עברה" (לא הופיעה כבר בערך 1500 ק"מ) היתה שהמנוע פשוט נכבה תוך כדי נסיעה והיה מניע בנגיעה לאחר הכיבוי, לא משנה באיזה מצב נסיעה זה היה (עליה, ירידה, דוושה עד הרצפה או סתם שיוט מנהלתי),

לא הגעתי לשורש הבעיה והיא כבר לא הופיעה הרבה זמן לכן לא ממש אכפת לי כבר אבל אשמח אם בכל זאת יש למישהו רעיון, היה לי קצה חוט לגבי הצמה או מע' הצתה.

הבעיה העיקרית של המנוע היום היא אחרת.

כאשר אני פותח את המצערת עד הסוף 5-10 דק' מרגע הנעת המנוע לאחר שהיה קר הוא מתפקד מעולה מ2000 עד 7500 סל"ד אך כאשר הוא "מתחמם" ועברו 20 דק' נסיעה (רגועה או לא כ"כ) המנוע מרגיש פשוט הרבה יותר חלש וישנה מין נפילה בכח.

עוד תופעה היא שכאשר מסתובבים בפניה הגונה במהירות הגונה ולוחצים על דוושת הגז תוך כדי המנוע מקרטע לפעמים, כאילו חסר לו אוויר/דלק.

חשבתי שאולי זו משאבת הדלק שעושה בעיות, עוד חיזוק לדעה שלי הוא שהמשאבה היא של המנוע הקודם שהיה ברכב, 1.6T ואלי לא מתאימה לאופי הפעולה של המנוע הקיים או פשוט התעייפה.

מיותר לציין שהוחלפו צינורות דלק לפני כ1000 ק"מ לחדשים.

אשמח לשמוע דעות בעניין.

תודה.

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

פורסם

יש לך דרך לבדוק את תקינות סליל ההצתה (התנגדות סליל ראשי ומשני)?

קראתי על תקלות דומות שהסתיימו בהחלפת סליל ההצתה. סביר להניח שכדאי לבדוק

פורסם

אין לי דרך לבדוק,

אמנם החדר שלי הוא מחסן אבל שאר הבית מתפקד כבית ואין לי ליפט במטבח :)

תודה על התגובה, אנסה לבדוק עם המכונאי שלי.

פורסם

סליל הצתה לא מותקן למיטב ידיעתי באף רכב במקום שמחייב הרמת הרכב על ליפט כדי להגיע אליו.

נכנסים לגוגל, מחפשים מידע רלוונטי, מוצאים דף כמו זה עם תמונה של החלק. מזהים את היצרן והדגם וחוזרים לגוגל לנסות לאתר נתונים על הסליל שניתן לבדוק עם מולטי-טסטר.

הצליח? טוב

לא הצליח? חבל!

פורסם

תודה,

אנסה להשאיל מולטי טסטר ולבדוק את העניין.

דבר נוסף ששכחתי להזכיר הוא שלפעמים ברגע שהמנוע נמצא על סל"ד נמוך ואני לוחץ בפתאומיות על הגז עד הסוף (פותח המצערת במלואה) נשמע פיצוץ קטן (כמו בקפייר רק מתא המנוע), אולי מהסעפת.

גם בקפיירים ישנם אחרי שמתחמם המנוע אבל זה זניח.

• תוכן חדש...