Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6070 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע אין לי אפשרות לסרוק את הבדיקה,אבל החלק המשמעותי בבדיקה זה:

שילדה ומרכב:

ליקויים בעלי משמעות גבוהה:הוחלף סף,תיקונים בעמודים,הרכב לאחר תאונה!!!(שלושת סימני הקריאה במקור)

ליקויים בעלי משמעות נמוכה:פגושים פגומים,תיקונים במרכב+צבע,תיקוני תאונה בדופן שמאל,הוחלפו חלקי מרכב

ליקויים בעלי משמעות שולית:לחיצות פח

האם זה תאונה רצינית?

האם זה בעיה בטיחותית?

כמה ירידת ערך בערך אמור להיות לתאונה כזו?

עד שמצאתי פונטו עם ק"מ נמוך=/

פורסם

מדובר בתאונה רצינית, מה שנקרא בשפת העם שאסי, יש משמעות בטיחותית, בתאונה הבאה הרכב יהיה פחות בטוח.

אני הייתי ממשיך הלאה בחיפושים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

תודה לכם,אני אתרחק מהרכב הזה

אחרי 4 בדיקות,נראה לי אפרוש מחיפושים אחר פונטו.

היום הוצע לי לרכוש פיאסטה דינאמיק 98' ידנית,יד חמישית(יד ראשונה השכרה),מקרוב משפחה שאני סומך עליו.

יש לי את הטופס בדיקה שהוא עשה כשהוא קנה אותה,מלפני ארבעה חודשים.חוץ מעוד 10,000 ק"מ שהוא עשה,ורעש די חזק שנשמע כשלוחצים על הקלאץ' לא השתנה שום דבר.

אגב,הוא קנה אותה ב9.5k והוא מביא לי אותה ב7.5k,בגלל הקרבה המשפחתית.

היום נסעתי על הרכב מהמרכז לירושלים,2 אנשים עם מזגן בפול והרכב סחב טוב.

ממה יכול לנבוע הרעש בקלאץ',ועד כמה עלול להסתכם הנזק?

זה טופס הבדיקה

יש לציין שהוא לא ביצע את התיקונים שנדרשו בבדיקה,ומלבד החלפת מים מזוקקים,שמן גיר ועוד כמה סוגי שמנים הוא לא השקיע כלום ברכב

http://img37.imageshack.us/img37/6381/66010812.jpg

http://img20.imageshack.us/img20/7487/10107467.jpg

הק"מ כנראה לא נכון,והאמיתי הוא 225k בשעת הקניה,והיום 234k(בעיה ידועה בפיאסטה היא שהספרה הראשונה לא קיימת)

פורסם

יש לציין שקרוב הספיק לצבור הרבה ק"מ בזמן קצר מאוד, כך שהסבירות שהרכב במצב פחות טוב גבוהה למדי.

לדעתי תצתרך להשקיע הרבה יותר מ- 2K ש"ח בעבור יישור קו לרכב, קח את זה בחשבון.

בכל מקרה אני מציע לך לעשות בדיקה משלך אם תחליט ללכת בכיוון הרכב הזה.

אגב, שאלת את הקרוב מדוע אחרי ארבעה חודשים בלבד הוא נפטר מהרכב?

ומה המחירון של הרכב ?

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

זה קרוב ברמה שכזו אני רואה אותו ואת הרכב כמעט כל יום,כך שאין סיכוי שהוא מסתיר ממני משהו.

הסיבה שהוא הציע לי את הרכב היא שהוא קונה רכב ישן יותר,ב2500 ש"ח.

המחירון שלו בלוי יצחק יצא לי 12,000 אך בשנתון כזה א"א לשקלל ידיים וקילומטרז'.

בפועל,ראיתי שרכבים כאלה נסחרים בערך ב9-10k,כך ש 7.5k זה עדיין מחיר זול,ואני אומר לעצמי במחיר כזה מה כבר אפשר להפסיד?אם אחזיק את הרכב שנתיים ואמכור אותו בערך ב4k אז הפסדתי מעט.

השאלה אם אני לא אבזבז הרבה על תיקונים,מה דעתכם?

חשבתי שמיותר לגמרי לעשות בדיקה שוב,ובמקום זה אנסה לקחת את האוטו למוסכניק אמין שיראה את הרכב,ויתן הצעת מחיר על הקלאץ' ושאר הדברים.

יש לציין שיש לרכב טסט לעוד 8 חודשים בערך

פורסם

שלום,

אני רואה לאיזה כיוון פנית, וזה מוזר לי ביותר.

בדיוק לפני שבוע יכולת לקנות פונטו ספייס מודל 2006 ללא פגיעות שלדה, עם מנוע וגיר במצב טוב,

עם תיקון ליקויים ע"י טרייד מוביל ואחריות (נדמה לי, לשנה):

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=292601

אמרת " לא רוצה ליסינג" - מקובל עלי ואני גם מסכים שעדיף מפרטי.

אבל עכשיו אתה רוצה לקנות רכב יד חמישית (ראשונה השכרה).

למה? כי זה זול?

וברכב הזה אתה מתכוון לעלות לירושלים כמה פעמים בשבוע?

נכון שעל פונטו 2006 צריך לשלם יותר, אבל גם תקבל יותר.

רכב יותר חדש (הרבה יותר חדש ), יותר בטיחותי, יותר נח ולדעתי גם הרבה יותר אמין (עם כל הרג'קטים שהיו בו).

אולי אני בנוי אחרת, אבל החישובים של "בכמה אמכור את הרכב בעוד X שנים" אצלי נמצא בתחתית סדר עדיפויות.

לכן זאת דעתי: אתה צריך רכב שמתאים לצרכים שלך כדי להגיע לעבודה, לא להתקע, רצוי חיסכוני, לא יקר לאחזקה ובטיחותי.

ושוב דעתי בלבד: פונטו (גם 2003 וגם 2006) מתאימים לצרכים שלך,

פיאסטה 1998 לא כל כך.

ולא סתם פיאסטה 98 עולה 7.5 אלף ש"ח, ופונטו 2006 - 38 אלף.

אולי אין לך מספיק סבלנות כדי למצוא משהו טוב (למרות שאמרת שיש ), אולי כל כך חבל לך על הכספים שהשקעת בבדיקות,

ואולי חשבת שתוכל למצוא רכב ב 35-40 אלף ש"ח במצב ,שלא יהיה צורך להשקיע שום דבר - את זה אפשר למצוא בסוכנות רכבים חדשים, רק במחיר שונה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

vladcar,

אם אני משקיע 35k על רכב,מאוד חשוב לי שהוא יהיה כמה שיותר קרוב למושלם,לכן מפריע לי שהוא ליסינג,והליקויים שנמצאו בבדיקה.

אבל אם אני יודע שהשקעתי רק 7.5k,אני לא מצפה לקבל רכב כמו חדש.

האמת היא שיש לי ביד רק כ 22k(יש בצד כסף לביטוחים)ובשביל רכב טוב תכננתי לקחת הלוואה של 10-15k.

אין לי הכנסה גדולה כל חודש(סטודנט)מה שיש לי יספיק לדלק ובקושי לטיפול בתקלות.

אם אני קונה פונטו ב37-8k מטרייד מוביל כמו שהם דרשו(אחרי תיקונים אצלם)לא ישאר לי הרבה כסף לטיפול בתקלות במידה ויהיו,לעומת זאת בפיאסטה ישאר לי.

לכן חשבתי שאולי כדאי לנהוג שנתיים-שלוש על רכב פשוט יותר,ובהמשך לרכוש רכב יותר יקר ויותר טוב

ועדיין,אם אמצא פונטו שמורה אני בטוח אקנה,בטח אם המחיר לא יהיה יותר מ30k,כך שאני עדיין לא סגור על הפיאסטה,

אבל אני די מתחיל להתייאש מלמצוא פונטו במצב טוב.

אגב,טרייד מוביל הציעו אחריות של חצי שנה.כמו"כ,אני מתכנן לעלות לי-ם בד"כ רק פעם אחת בשבוע

איך נראית לך הבדיקה של הפיאסטה?כמה השקעה היא דורשת ביישור קו שאעשה במידה ואקנה אותה,כמה אצטרך להשקיע בה בטווח הארוך?

פורסם

איך שזה נראה,

גם ברכב הזה (שעולה 7,5 אלף ש"ח) צריך להשקיע על ההתחלה איזה 5 אלפים, לפחות:

נזילות שמן, משאבת מים, בטח גם להחליף טיימינג, צמיגים, ברקסים (צלחות+רפידות), מערכת חימום, תושבת גיר, נזילה מהגיר.

בכללי, הבדיקה נראית מתאימה לרכב ממודל 98, כצפוי.

אני חולק על מי שהציע ללכת לבדיקה נוספת -חבל על הכסף.

אם יש לך מוסכניק טוב ואמין, תגיע אליו עם הרכב כדי לקבל מושג לגבי מחירי התיקונים.

מה עוד עלול להתקלקל ברכב בן 11-12, יד חמישית ,שהיה בליסינג וכבר עבר 225 אלף ק"מ בעתיד הקרוב (או רחוק)?

אלוהים יודע..

כל אחד והשיקולים שלו (כולל כספיים)- תעשה מה שנראה לך יותר נכון.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם שמת לב אמרתי בדיקה נוספת , לא בהכרח בדיקה במכון.

אדרבא, אני בדעה שאם יש לך מוסכניק ופחח טובים, אזי זה עדיף מונים מכל המכונים למינהם.

בהצלחה!

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

הפונטו עברה תאונה בעמוד כלומר תאונה מהצד(לאחד הרכב שהיו לי היתה פגיעה גם בעמוד כשמכרתי את הרכב זה לא הוזכר כפגיעה בשילדה כך שלמיטב ידעתי פגיעה בעמוד= לא פגיעה בשילדה)

כמובן שפגיעה בעמוד היא משמעותית גם לבטיחות וגם לשווי הרכב, לעומת זאת אתה בורח מהרכב הזה שעבר תאונה לרכב אחר שגם עבר תאונה אפילו יותר משמעותית, אז לא ברור לי למה אתה יורד מהרכב הראשון בגלל התאונה? ואתה רוצה את הפיאסטה למרות התאונה?

פורסם

לרכב אחר שגם עבר תאונה אפילו יותר משמעותית

הפיאסטה עברה תאונה משמעותית יותר מהפונטו?!כתוב שם ליקויים בעלי משמעות נמוכה

למען הסר ספק,הלינק לדף הבדיקה זה של הפיאסטה,והתוצאות בראש הנושא הם של הפונטו.

פורסם

מישהו יכול לעזור בקשר לתאונה בפיאסטה?

הוצע לי פונטו ספייס 2001 s/young ידנית,עם 86k ק"מ בלבד,יד ראשונה פרטי מטרייד מוביל.

הרכב טופל רק בפיאט מורשה,ולפני 2k החליפו טיימינג,משאבת מים.יש היסטוריית טיפולים מלאה בפיאט.

הם מתחייבים בבדיקה,והם רוצים עליה 20k אבל לדעתי אוכל להוריד די בקלות כמה אלפים.

שווה בכלל ללכת לראות את הרכב,בגירסת האבזור הזו?

יש לציין שאני אעשה נסיעות לי-ם על בסיס שבועי

• תוכן חדש...