Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5489 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

אני מעוניין בהמלצה למכונית בעלת מבנה מאסיבי (קורות פלדה בחזית, מאחור ולאורך הדלתות). רכב בטיחותי ואמין שיכול להתנגש בעמוד במהירות נמוכה ולא להתעקם (שלא יצטרך לבקר אצל פחח), או להיכנס בקיר לבנים ולצאת מהצד השני. לא שאני מתכוון להיכנס איתו בקירות, אבל אני רוצה שיהיה לו מבנה חזק, שבמידה ותהיה תאונה לא יגרם לו נזק ממשי.

לגבי שאר הדרישות, אני רוצה שיהיה לו מנוע חזק (4000 סמ"ק - רכב מאסיבי צריך מנוע חזק כי הוא בטח כבד) שיאפשר לו לטוס בלחיצה קלה על הגז. שיהיה מהיר ויציב גם ב160 קמ"ש ומעלה.

מאחר והדלק בארץ יקר, רצוי מאוד שהוא יהיה חסכוני בדלק.

מאחר ואני עוד לא בן 60, אני רוצה רכב עם לוק יפה. אני יודע שרכב מאסיבי לא יכול להיראות ספורטיבי, אבל שיראה טוב (מראה "מרושע") עם כנף גדולה מאחור, פנסי איגל-הייז מקדימה, פנסי לדים מאחור, תוספת של מוטות פלדה עם גומי בחזית, גג-שמש נפתח, כונסי אויר, מגנזיום 15 אינץ' עם צמיגים רחבים, סלון מרווח ונוח, לוח מחוונים ספורטיבי, מערכת סטריאו לא built-in (אני רוצה לשים מערכת שלי).

המליצו לי על רכב אמריקאי, באופן ספיציפי - שברולט לומינה 3800 סמ"ק.

הבעיה היא שאני לא אוהב גיר אוטומטי. אני רוצה רכב עם גיר ידני סטנדרטי (ספורטיבי).

לגבי המחיר, אני רוצה להשקיע בקניה של הרכב בסביבות 10 אלף ש"ח (לא כולל המחיר של כל התוספות) - רכב עד שנת 2000.

אשמח לקבל המלצות על דגמים ספיציפיים של רכבים שעונים על הדרישות שלי.

במידה ויש כאן מכונאי שיכול לתת לי הצעת מחיר לרכב טוב ואמין שעונה על הדרישות שלי, ביחד עם תוספות שביקשתי, אשמח לקבל הודעות בפרטי.

תודה מראש!

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה רוצה מאסיביות של טנדר אמריקאי, ביצועים של מנוע 4000, יציבות של במוו ועוד חיסכון בדלק וכל זה במחיר של 10000₪? 

אתה בטוח שלא שכחת עוד כמה דרישות בדרך?

תצטרך קצת להתגמש בדרישות שלך: לוותר על חלק מדרישות או להכפיל תקציב.

בלי פשרות בדרישות שלך, למאט צריכת הדלק ומאסיביות זה במוו סדרה 740. אבל אתה צריך סכום לפחות פי 5 ובכל שנה להיות מוכן להוציא לפחות 20000₪ על אחזקה.

רכב חזק עם מנוע 4000 לא יהיה חסכוני. רכב פרטי לא יהיה מאסיבי ברמות שאתה מדבר, מאסיביות זה גיפ או טנדר אמריקאי. אבל אז אין לך אחיזה במהירות גבוהה. ואם תקח כזה טנדר, תעשה טובה, תודיע לי באילו כבישים ומתי אתה עולה - אני באותם ימים לא ייסע באיזור. זה שוב פעם עולה לפחות פי 2 ממה שאתה מתכוון להוציא.

בסכום שלך, קונים רכב שהוא בכושר נסיעה וכל שאר הפרמטרים שלו זה בונוס. לדעתי כדאי לך לחשוב בכיוון של אלפא 145.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

את כול זה אתה רוצה ב 10K?

שיתנגש ולא יקרה לו כלום??

מנוע 4000 ואתה מדבר על חיסכון??

ועוד גיר ידני על כזה נפח מנוע?

לא קיים כזה אוטו..

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

טסט כבר עברת ?

או במילים אחרות תתחיל לעבור על הפורום ותלמד קצת על רכבים ותחזור עם דרישות נורמליות.

פורסם

תראו, יש לי רישיון נהיגה כבר 12 שנה, ונהגתי בהרבה רכבים.

בשנים האחרונות היה לי רכב חברה מאזדה 3 אוטומאטית. בעיקרון, זה רכב נוח, אבל יקר בשבילי וגם לא מתאים לי כרגע.

אני רוצה רכב עם גיר ידני.

כיום יש לי פיג'ו 306 ידני עם מנוע 1600 סמ"ק. רכב טוב ומהיר וגם חסכוני בדלק, ואני מאוד מרוצה ממנו. אבל, קצת עיצבן אותי, למרות שאני מתייחס אליו מאוד יפה.

בכל השנים שיש לי רכב, היתה לי רק תאונה אחת במאזדה שנהג משאית התעקש להיכנס במרווח צר ושפשף לי את הצד.

בפיג'ו היתה לי לאחרונה תאונה טיפשית. נכנסתי בעמוד כשניסיתי להניע את הרכב בירידה והתעקם לי הפרונט והמכסה מנוע. תיקנתי אותו והוא בסדר, אבל אני שוקל לעבור לרכב יותר גדול.

חוץ מזה, אני נהג די זהיר. אמרו לי שבאמריקאיות יש מוטות פלדה המגינות על הרכב ובמכות לא חזות כאלה לא קורה לרכב כלום.

המליצו לי על שברולט לומינה 2000 עם מנוע 3100 סמ"ק שאפשר להשיג אותה ב10K-15K. אמרו לי שאותו רכב עם מנוע 3800 סמ"ק יותר חסכוני בדלק, כי המנוע יותר גדול אז הוא פחות מתאמץ וצורך פחות דלק.

אני לא רוצה טנדר או ג'יפ, כי זה רכב גבוה שלא בטיחותי בסיבובים ובמהירויות גבוהות. אני רוצה מכונית נורמלית שנראית טוב, ונוסעת טוב.

לגבי הביצועים, אני מתכוון להחליף את הגלגלים שלה בג'נטים מגנזיום בשביל היופי עם צמיגים חדשים ורחבים שיתרמו לאמינות ולאחיזה על הכביש.

לגבי הנפח של המנוע, אני לא מתעקש על 4000 סמ"ק. פשוט, רכב מאסיבי שיהיה בטיחותי אמור להיות קצת הרבה יותר כבד מהפיג'ו שלי, אז הוא יצטרך מנוע יותר חזק בשביל להגיע לאותם ביצועים, או לביצועים יותר טובים.

אני חייב גיר ידני. זה יותר כיף מגיר אוטומאטי, וגם יותר חסכוני בדלק.

לגבי המחיר שציינתי (10K-15K), זה לא כולל החלפה של הגלגלים ותוספות נוספות.

אני יודע שאני צרך במוו או מרצדס. אבל, זה יקר מדי בשבילי, אז אני מחפש אמריקאית (יפניות כמו מאזדה הן לא מאסיביות) לא יקרה, אמינה וחזקה עם גיר ידני.

פורסם

הלומינה תתפורר אם תיכנס בקיר או בעמוד.

אפשר וולו 240 אבל היא לא סוחבת.

לכן, הייתי ממליץ לך על סדרה 7 של תחילת שנות ה-90, אחת עם מנוע גדול.

אתה יכול להשיג אחת ב-15K-20K, תבדוק ביד 2.

אם אתה רוצה ידנית חפש בכפרים אצל ערבים, בטוח תמצא ידנית למכירה.

לנו הייתה סדרה 5 מהשנים האלו, ידנית, נכנסנו בסבתא שעברה באדום, הפגוש טיפה השתפשף ונשבר פנס,

האוטו שלה נחצה לשניים והיה צריך לחתוך אותו כדי להוציא אותה.

רכב יפייפה!

e231_3.jpg

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

ליאור, ברכבים אמריקאים זה תמיד גיר אוטומטי. אם אתה רוצה גיר ידני, קח רכב אירופאי. רכב אירופאי לרוב לא כל כך מאסיבי כמו שאתה מחפש וגם נפח המנוע יהיה צנוע. 306 זה רכב מעולה למחיר שלו ובאופן כללי רכב ממש טוב. כמו שכבר רשמתי לך, תעלה תקציב או ותר על דרישות כלשהן. בתקציב שלך הדרישה העיקרית צריכה ךהיות שרכב מסוגל לנסוע בכוחות עצמו.

רוצה רכב נוח מאוד וחזק? קצת מעל 30,000₪ אפשר לקנות ביויק מדהימה יבוא אישי עם סופר צ׳ארג׳ר, אבזור שראוי למלכים. רק חבל יהיה מאוד לדעת שכזאת יצירת אומנות אתה תכניס לעמוד.

סדרה 7 שהמליצו עליה, האחזקה שלה מטורפת, תכין כל שנה 20,000₪. הדגם בתקציב שלך בעל מנוע חלש, הדגמים עם מנוע חזק עולים יותר או שמדובר על אקזמפלר גמור. והרכב הזה בטוח יהיה אוטומטי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הפיג'ו 306 הוא באמת רכב טוב, אבל הוא עשוי רק מפח. אני מחפש רכב שבנוי מפלדה (חיזוקים ממוטות פלדה).

יבוא אישי זה לא ממש טוב. אני רוצה רכב שיש אותו הרבה בארץ, כדי שהחלפים והחלקים שלו יהיו זולים - אחזקה לא יקרה בטיפולים.

הפיג'ו 306 הוא מטוס עם מנוע 1600 סמ"ק, וגם לא זולל דלק. רכב יותר גדול עם סלון מרווח ונוח יותר הוא יותר כבד, ולכן יצטרך מנוע יותר חזק. אולי 3000 סמ"ק.

אני לא חפש טנדר או רכב שטח מאסיבי, וגם לא טנק מרכבה סימן 4. אני פשוט רוצה רכב אמין ובטיחותי שבנוי מפלדה ולא ממלכודת פח. הדרישות המיוחדות שלי ממנו הן שהוא יהיה מטוס ועם גיר ידני, ושגם יראה טוב.

לגבי התקציב, 15K לרכב שנת 1999-2000 זה לא מספיק? אני צריך להוסיף אח"כ עוד כסף על גלגלים, רמקולים, גג שמש, פנסים וכיו"ב.

לגבי ההערה שאני אכניס את הרכב הבא שלי בעמוד, זה לא ממש במקום. שתי תאונות קלות ב12 שנים שאני נוהג במכוניות מעידות על נהג די זהיר.

פורסם

מה גורם לך לחשוב שהפיג'ו עשויה מפח? נראה לך שמסגרת חיצונית זה כל מה שיש ברכב?

יש דבר שנקרא "שלדה" ו "בלוק מנוע" שעומד בינך לבין האדם השני בתאונה חזיתית, מפח הם בטח שלא עשויים....

כנ"ל הקורות בתא המנוע שמחזיקות את כל העסק.

נ.ב- הדבר שאתה קורא לו "פח", זו פלדה.

בקצרה, הרכב שאתה מחפש לא קיים. רכב ישן עם מנוע גדול בחיים לא יהיה קרוב להיות חסכוני, רכב ישן עם מנוע גדול ומורכב לא יהיה אמין במיוחד, ורכב ישן+מנוע גדול עם גיר ידני די קשה למצוא.

פורסם
הפיג'ו 306 הוא באמת רכב טוב, אבל הוא עשוי רק מפח. אני מחפש רכב שבנוי מפלדה (חיזוקים ממוטות פלדה).

מה שאתה מבקש, למעשה זה רכב עם שלדת סולם, כלומר ג'יפ, טנדר או רכב מירוץ (שאין לו רישוי לנוע על הכביש). אבל כמו שכבר הזכירו מעלי, אין רכבים שהם רק פח. לרכבים יש מרכב אחוד, כלומר שלדה היא חלק מגוף הרכב.

בתקציב שלך רכבים שנת 2000 שאפשר לקנות, זה פונטו, שרייד, מגאן, קסארה ודומות.

ליאור, נסה להוציא את עצמך ממעגל דרישות ללא מוצא ואז היה אפשר להמליץ לך על רכב טוב. הדרישות הנוכחיות שלך לגמרי לא ריאליות. אם תמצא רכב שעומד בכל הדרישות שלך שהוא שנת 2000 בארץ וניתן לנוע איתו באופן חוקי בכבישים, אני גם יקנה כזה.

פורסם

כמות השטויות שאנשים כותבים לפעמים היא אדירה,

לא כל אמריקאית היא בהכרח עם גיר רגיל נכון שרובן כן וזה לא נורא אלה תענוג אחד גדול,

לומינה לא תתפורר אם תיכנס בקיר סמוך עליי,מוכן להציג לך הוכחות לכך ואף להיות בתוך הרכב בזמן מבחן לנושא.

היפניות יקצרו את חייך מאוד מהר ואם מדובר על רכב קטן אז על אחת כמה וכמה,

דבר ראשון אתה חייב קצת להגדיל תקציב,מהדרישות שלך יש לך רק 2 אופציות או אמריקאית או גרמנית בנפחים של בין 2200-3800 יספק אותך בהחלט,ולא תצרוך הרבה מידי דלק,אם תרצה עזרה לגביי דגמים ספציפיים שלח הודעה.

פורסם

לגבי מה שכתבתי על הפח ממנו הרכב בנוי, אני מניח שאתם מבינים למה אני מתכוון. הפח הוא פלדה, אבל זה עדיין פח דק שמתעקם בקלות בפגיעה קלה אפילו במהירות ממש נמוכה.

אני לא רוצה טנק, אלא רכב שבנוסף לפח יש לו גם חיזוקים מסביב (בפרונט, מאחור ולאורך הדלתות) בצורה של מוטות פלדה עבים שמעניקים לרכב חוזק ועמידות גבוהה יותר מהתנגשויות מאשר חתיכת פח דקה. אמרו לי שלשברולט לומינה יש מוטות פלדה כאלה שהופכים אותה למאסיבית יותר, כך שאם היא תתנגש בעמוד במהירות נמוכה כמו שקרה לי עם הפיג'ו 306 אז לא יקרה לה שום דבר. אבל, אין שברולט לומינה עם גיר ידני.

חשבתי גם על אפשרות להוסיף לחזית של הרכב בפגוש שני מוטות פלדה עבים לרוחב הרכב עם גומי, שבזמן התנגשות הם יוכלו להיכנס פנימה 30 ס"מ לפני שהם יגעו ברכב עצמו, ואח"כ יחזו למקום. אבל, זה לא קשור כ"כ לדיון הזה, וגם צריך לבדוק האם תוספת כזאת חוקית.

לגבי רכב שנת 2000, אני לא נעול על זה. 1997 זה גם טוב, במידה והרכב טוב ואמין. אני יכול למתוח את התקציב ל20K. אבל, אני מעדיף לא להגדיל את התקציב שלא לצורך, מכיוון שבכל מקרה יהיו לי הוצאות נוספות על גלגלים חדשים, ברקסים חדשים וכיו"ב, כמו גם קוסמטיקה.

אני לא רוצה להישאר עם הפיג'ו 306, מכיוון שבכל מקרה אני צריך רכב יותר גדול עם מרחב פנימי יותר גדול בשביל העבודה. מאחר והרכב יותר גדול, הוא צריך גם מנוע יותר חזק בשביל תאוצה ובשביל חיסכון בדלק (מנוע קטן ברכב גדול יתאמץ יותר ויאכל יותר דלק).

אשמח לקבל המלצות לגבי דגמים ספיציפיים של אמריקאית או אירופאית עם גיר ידני שגם נראית טוב.

פורסם

חשבתי גם על אפשרות להוסיף לחזית של הרכב בפגוש שני מוטות פלדה עבים לרוחב הרכב עם גומי, שבזמן התנגשות הם יוכלו להיכנס פנימה 30 ס"מ לפני שהם יגעו ברכב עצמו, ואח"כ יחזו למקום. אבל, זה לא קשור כ"כ לדיון הזה, וגם צריך לבדוק האם תוספת כזאת חוקית.

התוספת הזאת לא חוקית, זה נקרא שינוי מבנה. אתה כל הזמן מדגיש תוספות לחיזוק הפגוש, רכב שיכול להכנס לקיר ועוד.

אנשים שקונים רכב כדי לנסוע, קונים רכבים בלי מחשבה על כניסה בקירות. אני מפחד אפילו לשאול בשביל מה אתה קונה את הרכב אבל נוצר לי הרושם שכדי לנסוע נסיעות רגילות זה לא.

אם לדעתך לומינה עונה על הדרישות שלך, קנה אותה. הפגוש עשוי מפלסטיק כדי לספוג אנרגייה, במהירות קטנה לא קורה לו כלום. לכל רכב נורמאלי מאחורי הפגוש מפלסטיק יש מוט ברזל. גם בדלתות יש מוטות ברזל כדי להגן מתאונת צד. ב306 שלך גם אמורים להיות התקני בטיחות כאלה. 

• תוכן חדש...