Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני בכיתה י"ב ושמתי עין על איזו סובארו ג'סטי 1990 ידנית בלי טסט (טסט אחרון 2009) ב1000 שקל.

כסיפרתי לחברים הם גם התלהבו והסכימו להשתתף בהוצאות. (+2 חברים = 333 כל אחד)

הסיבה שאנחנו רוצים לקנות את המכונית היא שאנחנו רוצים להבין יותר בתיקון מכוניות ואולי בעתיד להפוך אותה למכונית משותפת כזו.חוץ מזה, שאני אוהב להתעסק עם דברים כאלה ולפרק ולהרכיב דברים.

אני לא יודע בדיוק מה המצב של האוטו (יום ראשון אני אדע.)

מה אתם אומרים ? כדאי ? מה אני צריך לדעת לפני שאני קונה?

פורסם

אני רוצה להוסיף שהאוטו לא ייסע חוץ מבחנייה שהוא נמצא בה, לפחות עד שהוא יעבור טסט ונעשה ביטוח צעיר. (לא עושים שטויות,יש רשיון לכולנו.)

פורסם

נראה לי שזו יכולה להיות אחלה דרך להתחיל ללמוד, אם יש רקע תיאורתי בסיסי (אם אין, לא בעיה למצוא באינטרנט וללמוד ליישם תוך כדי).

השאלה היא עד כמה ה333 ש"ח קריטיים לך לדברים אחרים. אם זה כסף שאתה יכול להרשות לעצמך להוציא, לך על זה. לדעתי, התנסות מגניבה ומעניינת. בעיקר עם חברים.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

בלי טסט אי אפשר לעשות העברת בעלות, ואז לא תוכלו להעלות חזרה את הרכב על הכביש.

אם אין לכם חניה פרטית מהר מאוד תגלו שהשכנים והעירייה לא ממש אוהבים רכבים חצי מפורקים שעומדים זמן רב ללא תנועה ויגררו לכם את הרכב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
בלי טסט אי אפשר לעשות העברת בעלות, ואז לא תוכלו להעלות חזרה את הרכב על הכביש.

אם אין לכם חניה פרטית מהר מאוד תגלו שהשכנים והעירייה לא ממש אוהבים רכבים חצי מפורקים שעומדים זמן רב ללא תנועה ויגררו לכם את הרכב.

אתה רציני?

אז אולי אפשר להחתים אותו על איזה הסכם (זכרון דברים) שבכל רגע שנרצה, לאחר הקנייה, נעביר בעלות?

פורסם

כן, נהוג לעשות זכרון דברים במקרים כאלו. חשוב שהניסוח יהיה מפורט היטב (יש נוסחים לדוגמא באינטרנט).

בעיקרון נשמע לי רעיון נחמד מאוד, והג'אסטי גם מתאימה למטרות כאלו מכיוון שהיא פשוטה מכאנית ולא ממוחשבת מדי.

רק קחו בחשבון שההוצאות לא נגמרות ב-1000 ש"ח. כלי עבודה, חלפים (אפילו שיחסית זולים בג'אסטי), מוסכים לדברים שאסור לגעת בהם לבד (מערכות בלימה למשל), 2 טסטים בשנה, ביטוח נהג חדש, דלק... כל אלו יעלו פי כמה וכמה מעלות הרכישה.

אם זה מתחלק ב-3 אז זה לא נורא, אבל זה שיקול כלכלי שאי אפשר לעשות במקומך.

לפחות אין ירידת ערך :)

פורסם

אבל למה דווקא ג'אסטי?

אולי תיקח רכב שמוגדר כרכב אספנות? סביר להניח שגם יהיה יותר פשוט מכאנית , וגם התחזוקה הרבה יותר זולה (בעיקר מכיוון הביטוח).

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
אבל למה דווקא ג'אסטי?

אולי תיקח רכב שמוגדר כרכב אספנות? סביר להניח שגם יהיה יותר פשוט מכאנית , וגם התחזוקה הרבה יותר זולה (בעיקר מכיוון הביטוח).

לפי מה שאני יודע, ותאמין לי שזה לא הרבה, חלקים לרכבי אספנות קשה למצוא וגם אם מוצאים זה יקר הרבה יותר מחלקים לג'סטי שיש בכל מקום. לא?

אז יום ראשון אני ידבר עם המוכר ונקדם עניינים.

אגב, איפה יש מדריכים לטיפול ותיקון ג'אסטי ?

פורסם
תחכה שהמחיר של הברזל יעלה ותמכור אותו לפי 1.60 שקל לקילוגרם.

נשמע מצחיק אבל אנשים מכרו ככה המון רכבים בתקופה של הברזל.

כמה מקבלים על ג'אסטי 1992 ?

פורסם

אם תשפצו אותה אפילו ברמה סבירה - תקבלו עליה הרבה יותר במכירה לפרטי.

לג'אסטי יש מחירי שוק די מופקעים ביחס לפיאט אונו, 205 וכו'. סטודנטים עדיין מחפשים אותה.

פורסם

הרעיון יפה - אבל לא ממליץ ליישם אותו.

יש את כל ההוצאות הנוספות - וזה אלפי שקלים של רישוי, ביטוח, תיקונים. ווהרבה זמן (אם לבד) - במקום בגרויות? לא כדאי.

נגיד שהיא תסע כמו פרארי חדשה - יתחילו ויכוחים על חלוקת הזמן. תהיה תקלה, חליל התאונה-מי יתקן? איך תחלקו הוצאות דלק? זה מתכון לערעור החברות.

אוטו, גם ב-1000 שח - זה רכוש, שיש עימו הנאה אבל גם הרבה חובות. לא כדאי לחלוק עם שותפים, ודאי לא עם חברים.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

אל תקח את זה קשה מדי, כל מה שאתה הולך לקנות עם החברים שלך זה משחק לתקופה של סוף בית ספר לפני צבא.

אם יש לכם את הכסף להשקיע שהוא לא מי יודע מה סכום גדול, קנו ותשתעשעו בו, פרקו, תרכיבו, תלמדו על החלקים ומה היעוד שלכם.

את הרכב לדעתי אתם כבר לא תחזירו לכביש וגם זה נורא מיותר כי תיהיה השקעה כספית גדולה.

תצברו נסיון על חלקי המנו ותוך כדי תוכלו למכור חלקים לא רלוונטים כדי להרוויח כסף להמשך פרוייקט הלמידה שלכם או כדי להחזיר את ההשקעה. תמכרו חלקים פנימיים פלסטיקה וכאלה וחלקי פח מראות וכו', השאירו את המנוע והמשיכו ללמוד עליו.

רצוי להיעזר במדריכים מתאימים לאוטו ואפילו באנשים שמבנים (אבא, חברים מבינים, או מוסכניקים שאתם מכירים ומוכנים לעזור לכם).

חשוב לזכור! יש למצוא לרכב חניה פרטית או מקום בו הרכב לא יפריע לשכנים או לנוף של המקום אחרת הוא יגרר ויהפוך למטרד כספי בשבילכם.

בהצלחה.

צח

• תוכן חדש...