Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת בלמים כל 10K?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דרך אגב ... רוצה דוגמא?

לאנטיס אוטומטיות ... מגיעות ל30 על הברזל ... קורולע ... לפי כמה וכמה מקורות מחליפות רפידות קבוע ב15K אצל נהגים רגילים לגמרי.

:mm_yeah:

:cry::cry:

אצלנו הבלמים מוחלפים בקורולה 2003 כל 15K

ואתם צריכים לראות איך אימא שלי נוהגת :twisted:

כל פעם על 80 בנתיב ימני. :roll:

האמת שהרפידות החדשות הן נטולות איזה חומר שמונע שחיקה בגלל תקנות זיהום אויר חדשות.

הרמן.

מה לעזאזל הקשר ,בשם כל הקדושים, בין חומר מונע שחיקה לתקנות זיהום אוויר? :shock:

:-)

פורסם
דרך אגב ... רוצה דוגמא?

לאנטיס אוטומטיות ... מגיעות ל30 על הברזל ... קורולע ... לפי כמה וכמה מקורות מחליפות רפידות קבוע ב15K אצל נהגים רגילים לגמרי.

האמת שהרפידות החדשות הן נטולות איזה חומר שמונע שחיקה בגלל תקנות זיהום אויר חדשות.

הרמן.

כשאותו חומר מונע שחיקה הוא אסבסט, יש קשר..

לפחות ככה טען הקצין רכב :roll:

אותו אדם שלא הבין למה אחרי 15K הוא מחליף לנו רפידות, אני טוען שזה בגלל שהשתמשו ברפידות של אופניים.

אבל אם אני לא היחיד (לא רק במגזר הליסינגי..), אז אני מצטער קצין הרכב.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

כי לקורולע יש הרבה חסרונות וזה עיניו אחר אלי... אבל זה מה יש :\

( עם דלק חינם ... וכן הלוואי על הS16 אמינות של קורולה )

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

שקניתי את האוטו החלפתי רפידות ודיסקים

מקוריים

הרפידות החזיקו מעמד 18 אלף ק"מ , בנהיגה משולבת ולעיתים ספורטיבית

לא השתמשתי בבלמים בברוטליות בנסיעה יום יומית .

יש רכבים שמחזיקים פחות ויש יותר ויש נהגים שמשתמשים יותר בבלמים

או פחות וזה ממש לא קשור לנהיגה ספורטיבית , קרובת משפחה שלי גומרת

ברקסים על ימין ועל שמאל כל עצירה שלה זה 2 מטר לפני רמזור.

יש ויש , חבל על הויכוח.

פורסם
דרך אגב ... רוצה דוגמא?

הרמן.

איפושהוא פה מילת המפתח היא אסבסט. אני לא מקשר אותה לכלום כי אני לא יודע רבות עליה. אולי החברה שמתמצאים בחומרים יפרטו לנו פה את הסוד של החומר הזה ואיך הוא קשור לזיהום אויר.

א. זאת התשובה מיוניון מוטורס חביבי

ב. נראה את מצבך בטיפול 15K :twisted:

הרמן.

נ.ב

אריאל אני כבר אחרי שתי תלונות רשמיות אצל היבואן על הבלמים. תתכונן - אתה הבא בתור. ואני אוסיף סמיילי כנגד שלך - :roll:

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

עוד גורם לשחיקת בלמים ורפידות ,אני גר כ-100 מטר מהים ולא נוסע ברכב כל יום .

ישנה תופעה של החלדת צלחות הבילום (דיסקים) שבתורם גורמים לבלאי מואץ של הרפידות.

מה שקורה הוא שבצד שפונה אל הים (בחניה) ישנה שחיקה חזקה ולא סימטרית ברפידות הבילום החיצוניות גם מאחורה וגם מקדימה כך שבכל גלגל נשארת לי רפידה אחת חדשה ורפידה אחת גמורה וכל זה רק בצד שפונה אל הים ,צלחות הבילום בצד השני נשארות חדשות ואינן 'טוחנות' את הרפידות.

פורסם

ברכב של ההורים שלי הברקסים השמיעו רעש תוך 12 אלף ק"מ בערך והוחלפו והאוטו היה חדש (פחות משנה על הכביש).

מה זה בדיוק נהיגה ספורטיבית?

סליחה על הבורות

פורסם

אני רואה שאני במצב לא כל כך רע כמו שחשבתי אצלי רפידות מחזיקות בערך 15K .

אל תשכחו שלא כל רעש מהבלמים אומר שהם גמורים לפעמים זה שחיקה לא אחידה שגורמת לרעשים.

פורסם

אל תישכחו כי מי שנוהג ברכב אוטומט ונוהג גם הוא ב"אוטומט" או משתמש רק בברקס בירידות, סופו שיחליף ברקסים כל 10K...

לא מתאים לך להחליף כל 10K ברקס, תתחילו להאט עם ההילוכים, ולא לרדת על הברקס...

עוד דבר, תשימו רפידות טובות ולא של "רפידות עזה", בצורה כזו תשמרו על הדיסקים/תופים ולא תחליפו כל שני וחמישי רפידות...

אולי הן טיפה יותר יקרות אבל זה שווה את זה (יכולת בלימה משופרת, אורח חיים ארוך יותר וכו').

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
אני רואה שאני במצב לא כל כך רע כמו שחשבתי אצלי רפידות מחזיקות בערך 15K .

אל תשכחו שלא כל רעש מהבלמים אומר שהם גמורים לפעמים זה שחיקה לא אחידה שגורמת לרעשים.

לפי מה החלטת , אחמד היקר , שהוא באמת עוצר על הברזל?

יש מצב שזה סתם רעש?

תראה , בלאנטיס, עם נהיגה -בוא נקרא לה לצורך העניין - לא עדינה , הקדמיים מחזיקים 20K , וזה ברכב אוטומטי ימח שמו וזכרו.

אפשרות ב' - שיוריד את הרגל מהברקס בזמן הנסיעה :idea:

פורסם

בשיטת המספרים של פאשה (ז"א שלי :)):

1. TB - לא תמיד רעש מתכתי בזמן הבלימה מעיד על שחיקת הרפידות. רפידות של היום, נטולות אסבסט, יכולות להשמיע מגוון שלם של רעשים - צווחות, שריקות, חריקות וכו'. במיוחד רפידות מקוריות של PSA. חפש בספר הרכב שלך - בסקסו שלי יש אפשרות לבדוק את מצב הרפידות ללא פירוק גלגלים - אך לא בכל הדגמים.

2. מהירות שחיקת הרפידות תלויה במספר רב של גורמים - לפי חשיבות יורדת:

* מצב מכאני של מע' הבלימה - אם משאבות תפוסות או מסילות של הקאליפרים מלוכלכות/עקומות, אזי הרפידות לא יחזרו למקומם וישחקו במהירות שיא.

* סוג וסגנון נהיגה - בלימות קצרות וחזקות עדיפות על בלימות ארוכות וחלשות (בגלל התחחמות והתפוררות של החומר), נסיעות בין-ערוניות עדיפות על פקקי מרכז תל-אביב, רכב ידני עדיף על אוטו' בגלל בלימת מנוע.

* הרפידות עצמם -גודל (תלוי ברכב), חומר חיכוך (לצערנו, עוד לא המציעו תחליף זול ואיכותי לאסבסט :( שלאט לאט נאסר השימוש בו בגלל מחלות קשות ביותר שנגרמות לאנשים הבאים במגע איתו), איכות ייצורם.

אך סה"כ אין נוסחת פלא ובדרך כלל לכל רכב יש מרווח החלפה שמוגדר ע"י הייצרן (הוא לא מופיע בספר הרכב ולא בהוראות למוסכים - אך לפי נתון זה ייצרנים מחשבים דרישות לייצור חלפים)...אחר כך אנחנו מגלים את דיוק החישובים האלה על בשרינו.

3. מנסיון האישי שלי (סגנון הנהיגה שלי לא השתנה במיוחד ב 10 שנים האחרונות):

* פיאט אונו 60: החלפת רפידות כל 10K, מדי פעם 20K (נדיר מאוד); צלחות כל 20-30K; החלפת נעלי בלימה + חריטת תופים ב110K (רכב הושבת ב170K)

* אימפרזה 1.6 אוט': רפידות ב60K, הוחזר לליסינג ב88K

* לנטיס 1.6 אוט': קיבלתי רכב עם 22K, החזרתי עם 35K, לא החלפתי כלום, לא ידוע אם הוחלף לפניי

* סקסו VTR: רפידות קידמיות החלפתי ב 70K וב85K, החלפת צלחות ב70K וחריטה ב85K (כולל אימון אחד במסלולים וכמה וכמה נסיעות "טובות"), מאחור החלפת רפידות וחריטת צלחות ב70K.

P.

• תוכן חדש...