Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכולם,

אני מצטרף חדש שאינו חזק בתחום המכני ולכן רציתי להתייעץ, לאחר שלא מצאתי שאלה דומה בפורום.

ברשותי קליאו B שנת 2002, בעלת 76,000 ק"מ שמטופלת במוסך מורשה מאז שהיא אצלי (42000).

במהלך טיפול 75000, נמסר לי מהמוסך המורשה כי יש להחליף משאבת ברקס והדבר דחוף כי זה נושא בטיחותי, הסכמתי והמשאבות הוחלפו.

לאחר עשרה ימים לערך, קיבלתי שיחת טלפון מחברתי שטענה כי הרכב אינו נוסע, כאשר לוחצים על דוושת הגז הרכב מגיב כפי שהיה מגיב ללחיצה על דוושת גז כאשר הבלם יד מתוח. גררנו את הרכב למוסך.

הנציג של המוסך אמר כי הרפידות נפלו (הדבק נחלש) וטען כי זה נגרם "מעייפות החומר", אך המוזר הוא שהוא הציע לי לעשות את העבודה ללא חיוב על זמן עבודה וחייב אותי רק בעבור הרפידות (300 ש"ח כולל מע"מ) ובנוסף היה לחוץ מאד.

שאלותי לחברי הפורום הנכבד :

1. האם יש קשר בין המקרים ?

2. האם עבדו עלי ?

3. האם זהו מחירם האמיתי של הרפידות ?

פורסם

לא רואה קשר ישיר וברור בין שני העבודות שבוצעו אך בכל זאת, המוסך היה נדיב באופן מחשיד, אז כדאי שנבין איזה משאבת בלם הוחלפה, המרכזית או משאבת אופן, אם במשאבת אופן עסקינן, אז איפה, בבלמים קדמים או אחוריים?

תעלה העתק חשבונית מהתיקון הקודם, זה יוכל לעזור, כמו כן שאל אתהמוסך האם מדובר בבעיה בבלמי תוף אחוריים, מה שנראה לי יותר סביר, או ברפידות הקדמיות.

פורסם

היי daniell,

בדקתי את הקבלות,

פירוט העבודה של החלפת משאבות :

עבודה - ה"ה של 2 משאבות אופן אחוריות (פ"נ)

חלפים - 'מש' בלם גלגל אחורי, 'אום דרם אח'

פירוט העבודה של טיפול בבלמים

עבודה - חרית בלמים אח' ללא חיוב

חלפים - 4 X חריטת תופ'+4 נעל

ודבר מוזר נוסף, היום התקשרו אלי מקרסו לשאול איך איך היה הטיפול האחרון שלי במוסך, במסגרת סקר.

תודה מראש

פורסם

נירא לי לא סגרו איזה משהו, משהו כמו בורג ניקוז אוויר או צינור המוביל למשאבה אחורית ולא היה לחץ בבלמים.

כבר היה סיפור דומה לאבא של חבר שלי שהוא במקרא עובד במוסך מורשה של רנו איפשהו באזור צפון,

כשהיה לי קליאו הוא כבר ידע לטפל לי בבעיות בעיניים סגורות בנאדם תותח ברנו.

אבל אפילו בנאדם מבין עניין ברנו שכח פעם אחד לסגור אום הסוגר את הדיסק בילום על הצירייה וההלקוח נסע

ואחרי חצי שעה הרכב חזר בלי גלגל אחד ובלי דיסק, והמוסך אמר שמשהו שהברגה של הצירייה הייתה שחוקה.

למזלם של המוסך הבנאדם לא היה מבין הרבה ברכבים וככה הם ניפנפו מעצמם את האחריות, והלקוח התמים שילם על כל התיקון.

ולפותח השרשור אפילו שאתה לא מבין ברכבים, לפכות עניין פשוט אתה צריך לדעת שבבלמים אין כזה דבר "דבק".

זה כיאלו שיגידו לך "בוא אני ידביק לך עם דבק מגע יד למקום או רגל"

תשמור על הש....רכב, והוא ישמור אלייך :roll:

פורסם

היי wwnw,

האם לדעתך או אחרים אשר קוראים את השרשור, יש קשר ישיר ומחייב בין המקרים?

במידה וכן, האם אני יכול להוכיח את זה באיזשהוא אופן חד משמעי?

אני פשוט רותח כיוון, שנמאס לי מעבודות חאפריות. ידוע לי שיש המון בעלי מקצוע רציניים שמבינים שמילה שלהם זה קודש ללקוח שלרוב אינו בעל ידע מקצועי ויקבל כל המלצה שלהם, אך משום מה אני תמיד בוחר לא נכון, לצערי.

פורסם

יתכן ויש קשר, רפידות נעלי הבילום לא כל כך מהר נפרדות מהדבק שלהם. יתכן כי לא בוצע כוונון נכון של נעלי הבילום בעבודה הקודמת, אך עכשיו שהוחלפו החלקים אין דרך להוכיח זאת. בקיצור, מאוחר מידי כנראה.

אולי אם תתעקש מול בעל המוסך על העניין: מדוע מהרו לתת לך זיכוי על העבודה אם לא היה להם מה להסתיר.

פורסם

לא יתכן שאחרי שעשרה ימים לפתע נעלי הבילום מתבלים/מתפרקים לא סביר .

התפרקות נעלי בילום נגרמת מהרכבה/כיוון לקוי בפרק זמן קצר.

פנה למנהל המוסך שיתן לך הסבר מקצועי איך נעלי בילום מתפרקים לאחר 10 ימים כאשר הבלמים נבדקו ונמצא רק נזילה ממשאבות אופן .

פורסם
ממתי מדביקים את הרפידות בלם?

אותי זה גם מעוד מעניין ממתי מדביקים רפידות, גם עם מדביקים אז כנירא את החומר שבולם לתושבת שכבר ניכנסת למקום שלה... אבל מה הסיכוי שזה יצא מהדבק שלו, אני לפכות שומע על זה פעם ראשונה, איפה יצרו את הרפידות במקלט מתחת למוסך?

פורסם

רפידות על נעלי בילום אחורים מדביקים באמצעות דבק מיוחד שמתקשה בתנור חימום. כפי שציינתי, נדיר מאוד שרפידה מתנתקת אך בהחלט לא בלתי אפשרי.

אם זה קורה אז לרוב זה עקב חום גבוה מידי בתופים הנוצר עקב רגולאז' לא נכון של נעלי הבילום או תקלה אחרת הגורמת להווצרות חום רב בבלמי התוף, כגון משאבות אופן תפוסות, התקנה לא נכונה וכו'.

פורסם

guyos2 שלום

שמי אריה ואני נציג היבואן ( קרסו מוטורס ).

מאחר ומדובר לפי דבריך במרכז שירות מורשה שלנו אשמח לדעת במי מדובר ולבצע בדיקה מולו .

מאד חשוב לנו להבין באופן כללי מה קרה , ללמוד ולהשתפר.

אשמח אם תוכל לתת לנו ייותר פרטים לתיבת הדואר [email protected]

אני צריך פרטים להתקשרות עימך + מספר הרישוי + שם מרכז השרות ותאריך הכניסה לטיפול אליו.

המון תודה ולהשתמע

אריה ( קרסו מוטורס ).

פורסם

ואוו אחרי מה שנכתב פה לפני אני מרגיש כבר שהמקום היחידי בעת כל בעיה ברכב אני צריך לפנות רק לפורום :lol:

אריה תודה! שנכנסת לפורום לי זה נתן ממש ארגשה טובה על הלב, בתקווה שתוכל לעזור לכל בעלי הרנו :-D

פורסם

עדכונים רבותיי, עדכונים,

שלחתי מייל לנציגות קרסו כפי שאריה ביקש.

היום חזר אלי נציג וסיפר כי תחקרו את הנושא לעומק, כולל פירוק והרכבה של משאבות ברכב זהה ע"מ לבדוק האם ייתכן כי אכן נגרם נזק בשל הטיפול.

כמו-כן הוא הוסיף שהוא השתכנע כי הרפידות לא התנתקו עקב הטיפול, אך מודע לבעייתיות המצטיירת בשל סמיכות המקרים.

אני מבחינתי אמרתי שאין לי יותר מדי מה לעשות כיוון שאיני בעל מקצוע, אלא לסמוך על דבריו ובכל אופן הדגשתי כי אני שמח לראות שישנה בקרה מסוימת על התהליכים השונים ברנו. גם אם אשמים או לא טוב לדעת שיש תהליך מסודר.

לבסוף הוספתי כי אני מקבל את הדברים שאמר אך לא בלב שלם ומיד לאחר מכן הציע הנציג לתת לי הנחה בגובה התשלום אשר שילמתי במעמד הטיפול הבא. מבחינתי - פייר.

זהו בגדול,

תודה לכל מי שתרם.

מקווה שלא אצטרך יותר להעזר בפורום, אך במידה ואצטרך אדע כי יש למי לפנות.

• תוכן חדש...