Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברצוני לקנות רכב (לא חדש) שישמש אותי למשך כשנה-שנתיים (לפחות זה הצפי נכון לעכשיו). למרות שיש לי כסף גם לרכב חדש יותר, אני מעדיף לקנות משהו זול כי אני לא מתכוון לעבוד בזמן הקרוב ורכב זול יתן לי אפשרות להתבטל יותר זמן (להתבטל = להשקיע בלימודים בלי לעבוד :-D ).

חשוב לי שהרכב יהיה אמין יחסית, קטן (לחנייה בת"א) אבל לא פצפון, שלא יאבד יותר מדי מערכו בשנתיים הקרובות, ועם שוק סביר שיהיה אפשר למכור אותו אח"כ. כמובן שנוחות וחווית הנהיגה חשובות.

(אני יודע שזה אולי נשמע כמו דרישות בשמיים אבל ברור לי לחלוטין מה אני מקבל בסכומים שאני מוכן להוציא)

אחרי כמה ימים של חיפושים ננעלתי על שתי אופציות שונות (או שלא כ"כ).

1) מיצובישי קולט 1600 1996 ידנית. 190,000 ק"מ. יד שלישית. מבקשים עליה 17000, אולי אפשר להוריד עוד 1000. יש איזושהי רכות או רפיפות בידית הילוכים.

2) פג'ו 306 XR 1600. ידנית 1996. 130,000 ק"מ. יד שנייה (הראשונה הייתה אבא של המוכר). מבקשים עליה 10500, אולי אפשר להוריד 1000. צריך לסדר כמה דברים קטנים (ידית וינקרים ומגב אחורי), ודוושת הגז מרגישה לי טיפה קשה, כאילו סגרו שם איזה בורג חזק מדי.

שתי המכוניות שמורות מבחינה אסטתית גם חיצונית וגם פנימית. שתיהן מטופלות ומרגישות לי בסדר מבחינה מכנית (אני ממש לא מומחה וכמובן שאקח אותן לבדיקה).

אשמח לקבל המלצות ודעות. מבחינתי הקולט יותר אטרקטיבית בעיקר בגלל חווית הנהיגה, אבל ה306 קצת פרקטית יותר מבחינת גודל תא מטען והדלתות האחוריות. מה גם שהיא יותר זולה.

כל דעה תתקבל בברכה.

ירון.

פורסם

המיציבושי יותר מהנה לנהיגה ויותר חזקה, גם האמינות שלה (כמו סופר לנסר) ממש טובה, המנוע יכול לחיות גם עד 400K ולא למות.

כמובן הפג'ו יותר חסכוני אבל הרבה פחות אמין, בכל מקרה גם הסכום הוא די שונה תלוי עד כמה אתה גמיש בתקציב שלך.

בכל מקרה אם אתה לא רוצה בסוף את הפג'ו אני מעוניין והשמח למספר בפרטי

פורסם

טוב... לקחתי את שני הרכבים לבדיקה ואופטימי לא יצאתי. אבל הבנתי מפוסטים בפורום שרוב מה שכתוב בדו"ח זה כסת"ח ובטח שרכב בן 13 לא יצא תקין לגמרי. בכל זאת, אשמח לשמוע את דעתכם (בעיקר המבינים :-) ) לגבי הדו"חות.

המיצובישי קולט:

מנוע:

בלוק מנוע: בלאי יתר, נזילת שמן, נזילת שמן בין המנוע לגיר, רעש אביזרי מנוע/רצועה/מותנים וגלגלות. נזילת מים, החלף תומכים, תצרוכת שמן מהצילינדרים, לתיקון

מערכת תיזמון: רעש יתר, החלף רצועות זימון לפי הוראות יצרן

ראש מנוע: רעש יתר, נקישות/רעש יתר בגל זיזים, נקישות יתר/דטונציה, רעש שסתומים

מערכת קירור:

מערכת קרור מנוע: קורוזיה וסימני נזילת מים מחיבורים, רעש ממאורר, קורוזיה, צינורות פגומים, לתיקון.

מערכת דלק:

מערכת דלק והצתה: בדוק/תקן מיחשוב הזרקה/חישנים/מחברים, לתיאום

סרן קידמי ומערכת היגוי:

מיתלה קידמי: מרווחי יתר, נקישות יתר, לתיקון.

מיתלה אחורי: החלף תומכים, מרווחי יתר, רעש יתר, לתיקון

מערכת היגוי: נקישות יתר, גלגל הגה פגום, לתיקון

קפיצים:

בולמי זעזועים: בלאי יתר

שלדת מרכב:

גג: משמעות גבוהה, נזק בגג, חלודה, איכול רקבונות בגג, סימני חומר מילוי

מצב פנימי, חלקי פלסטיק פגומים, מושבים פגומים, לתקן ריפוד כללי

צבע מרכב: צבע כללי לא תקין, פגום/ניזוק, סימני מילוי חומר

תקוני מרכב: משמעות נמוכה, סימני פגיעה, תקוני מרכב וצבע, מעיכות/מעוך/שריטות בצבע+פגמים, סימני מילוי חומר, נזק בפנלים, נזק לפגושים, חלודה/איכול/רקבונות במרכב

עמודים: משמעות גבוהה, נזק בקורות/עמודים, סימני פגיעה

מערכת בלמים:

בלמים קדמיים: לתקן צלחות/דיסקים/תופים

צמיגים:

צמיגים לא תואמים

העברת כח:

תיבת הילוכים ידנית: חריקת הילוכים, נקישות יתר, נזילת שמן, לתקן מנוף/דוושה/בורר, שילוב לא תקין. לתיקון

מצמד: הפרדה לקויה, רעידות יתר לתיקון

גל הנעה/ציריות: מרווחי יתר, רעידות, לתיקון

דיפרנציאל: רעש יתר, נזילת שמן, לתיקון

הם כתבו שההספק הוא 66.8 כ"ס במקום 90, למרות שהבנתי מהפורום שעד שנת 96 הקולט נותנת 113 כ"ס

הפג'ו 306

מנוע:

בלוק מנוע: בלאי יתר, נזילת שמן, נזילת שמן בין המנוע לגיר, רעש אביזרי מנוע/רצועה/מותחנים וגלגלות, החלף תומכים, תצרוכת שמן מהצילינדרים, לתיקון

מערכת תזמון: החלף רצועת זימון לפי הוראות יצרן

ראש מנוע: נקישות/רעש יתר בגל זיזים, נקישות יתר/דטונציה, רעש שסתומים, לתיקון.

מערכת שמן: דליפות יתר, מדיד שמן פגום/חסר

מערכת קירור:

מערכת קירור מנוע: קורוזיה וסימני נזילות מים מחיבורים, קורוזיה

מערכת דלק:

מערכת דלק והצתה: בדוק/תקן מיחשוב הזרקה/חישנים/מחברים לתיאום

סרן קידמי ומערכת היגוי:

מתלה קידמי: נקישות יתר לתקן/לכוון

מתלה אחורי: רעש יתר, החלף תומכים

מערכת היגוי: נקישות יתר, לתקן/לכוון

שלדת מרכב:

שילדת מרכב משמעות נמוכה: סימני פגיעה לפנים, סימני פגיעה קורת רוחב קדמית, מעיכות

גג: משמעות גבוהה, נזק בגג, סימני מילוי חומר, חלודה, איכול רקבונות בגג, מעיכות

מצב פנימי: שמשה קידמית הוחלפה, חלקי פלסטיק פגומים, לתיקון מראות פנימי/חיצוני

צבע מרכב: צבע כללי לא תקין, פגום/ניזוק

תיקוני מרכב משמעות נמוכה: סימני תיקון מרכב, סימני פגיעה לפנים, סימני פגיעה מאחור, מגן אבנים אחורי פגום/מעיכות, פח חזית פגום/הוחלף, נזק בפנלים, נזק לפגושים.

מערכת בלמים ללא פירוק גלגלים

בלמים קדמיים: לתקן רפידות, לתקן צלחות/דיסקים/תופים

צמיגים:

צמיגים וגלגלים: רעש יתר במיסבים

העברת כח:

תיבת הילוכים ידנית: חריקת הילוכים, רעש יתר, נזילת שמן, לתקן מנוף/דוושה/בורר, לתיקון, לשיפוץ כללי, נקישות יתר

מצמד: הפרדה לקויה, רעידות יתר, לתקן/כוון

גל הנעה/ציריות: לתקן ציריות, החלף גומיות מגן לציריות, רעידות יתר

דיפרנציאל: רעש יתר, נזילת שמן

הספק יצא 57.6 כ"ס במקום 98.

הבוחן אמר שהגיר ממש חייב תיקון/החלפה ושהוא במצב נוראי.

אשמח לפרשנות יותר נורמאלית של הדו"חות הפסימיים

תודה

פורסם

מספיק סעיף אחד בשביל לשלול את שני הרכבים על הסף: מצב הגג.

סביר מאוד שהקולט בילתה מעט זמן הפוכה. לפיג'ו מכה בקורת רוחב קדמית.

תמשיך לחפש.

פורסם

אגב, לגבי הפג'ו, האם מדובר על פגיעות שילדה שהמוכר אמור לדעת מהם? הוא טען שהשילדה נקייה, אם היא לא הבדיקה עליו.

פורסם

העניין של הגג הוא כזה קריטי?

אני באמת לא מבין גדול אבל מהבחינה הזו שתי המכוניות נראו לי בסדר גמור, ולא באמת הבנתי על מה מדובר.

ושאלה כללית, לעין לא מנוסה כמו שלי שני הרכבים נראו בסדר גמור ואתה אומר שנפלו בצורה נחרצת בבדיקה. הבדיקה די יקרה (מעל 400 ש"ח) וזה נראה לי טיפה מגוכח לקחת ערימת רכבים לבדיקה. איך אפשר לבצע סינון ראשוני יותר טוב?

פורסם

זהירות ארוך !

בודקים מרווח בין חלקי הפח.

בין מכסה המנוע לכנפיים, בודקים שהמרווח בשני הצדדים שווה , וגם מרווח בין המכסה מנוע לכנפיים שיהיה שווה לכל אורך המכסה , מהפנסים עד לשמשה.

כנ"ל בבגאז', ואותו דבר בין הדלתות.

רכב שלא עבר תאונה המרווח יהיה שווה. בכל מקרה שהחליפו חלקי פח הרווחים לא יהיו שווים.

בדוק את הברגים של הכנפיים מתחת מכסה המנוע. אם אין סימנים של מפתח משושה מסביב לבורג על הפח, כנראה שלא החליפו כנף.

פרק בעדינות את הגומיות מסביב החלונות, בדוק שהכל מקורי ואין החלמות.

בדוק בסביבת הגלגל הרזרבי בתוך הבגאז', תראה שהפח ישר ולא גלי. (מצביע על כך שהרכב לא חטף מכה מאחורה)

ברוב כמעט מוחלט של המקרים אם כל הבדיקות האלה עברו, אז הרכב כנראה לא עבר תאונה.

אם אתה רוצה להיות בטוח, קח את הרכב לפחח , תן לו 50 ש"ח , שיעבור תחת הרכב ויגיד לך אם הייתה תאונת שילדה.

מצב מכני את לא יכול לבדוק, חוץ מבולמים , תנדנד את הרכב מכל בולם, אם הרכב לא מתנדנד , לא ברח שמן, והבולם תקין,

השמן גורם להתנגדות, ואם הוא נזל מהבולם הרכב יתנדנד.

תעשה סיבוב על הרכב, אם הקלאץ' מפריד גבוה , תאלץ כנראה להפרד מעוד 1000 ש"ח +/- , אלא אם מדובר בכיוון שלא עשו טוב.

מעבר לזה, רק מוסך ייתן אינדיקציה, קומפרסיה כדי לבדוק לחצים שוויה ובדיקה של נזילות.

קח בחשבון שבמכון בדיקה רואים נקודה ירוקה של נוזל קירור שבמקרה נשפח לך, אז ישר זה מקוטלג כ "נזילת משהו".

שמן והזעות תמיד תראה מתחת למנוע ברכבים בשנתון הזה.

בשורה תחתונה, כל רכב בשנתון הזה שתקנה יצריך יישור קו של כמה אלפים.

הדבר היחיד שאתה יכול לבדוק לפני שאתה זורק 400 ש"ח אלו הדברים הפשוטים שכתבתי למעלה.

בהצלחה.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

או פשוט קח איתך מישהו שמבין - בטוח אתה מכיר אחד כזה שיוכל להתלוות אלייך ולעזור לך בסינון ראשוני.

אם אתה מכיר מוסך אמין זו גם אופציה טובה, לרוב זה יקח סכום סמלי בהבנה אתה תטפל את הרכב שתרכוש אצלו בסופו של דבר.

ישנם לא מעט רכבים מהשנים הללו במצב טוב פי כמה ממה שאתה לקחת לבדיקה.

פורסם

גם לפיז'ו יש פגיעה בגג.

אני לא יודע איזה "מזל" יש לך שנפלת על שני רכבים שעשו עמידת ראש. אתה אמרת שאתה רוצה רכב שגם יהיה לך קל למכור בעוד שנתיים אז תדע שאף אחד מאלה לא יהיה קל למכור. ועוד לא דיברנו על שאר הבעיות (בולמ"ז בקולט וגיר בפיז'ו).

אני מציע לך תמשיך לחפש ותחתים אנשים שאם המנוע או הגיר או השסי הרוסים אז הבדיקה על חשבון המוכר. ככה זה דרך הכי טובה לסנן. אתה תגלה איך אנשים פתאום נזכרים בתאונות.

זה אפילו קצת משעשע כמו הצגה - מה לעשות תמיד צריך לראות את הדברים המצחיקים בחיים:-D

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם

ולגבי ההספקים בקולט, אכן ב96 113 כ"ס. 97 ומעלה, ירדו ל90 כ"ס.

צריכת הדלק מאוד גבוהה כשמדובר בגיר אוטומט, בידני אני לא יודע מה המצב, שמועות אומרות שטוב בהרבה.

כשכותבים שיש בקולט דטונציה, מדובר בכסת"ח? וכל ההערות לגבי ראש מנוע? דברים נפוצים?

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

אני אישית לא מוכן לשלם למכוני הבדיקה סכומים כאלה על רכבים במחיר כזה נמוך.

זה לא הגיוני והמידע שתקבל הוא בד"כ לא רלוונטי.

מכונאי ופחח מקצועיים ואמינים יתנו חוות דעת טובה.

בדוק איזה חלונות הוחלפו ע"י בדיקת היצרן (מקורי או לא), אם הוחלף בדוק מדוע.

בדוק ברגי חיבור דלתות, האם פורקו (לפי מצב הבורג).

בדוק צבע הדלתות הפנימי בחור שממנו יוצא הציר, דלת מקורית תגיע לרוב עם צבע הרכב, השוואה בין הצדדים תועיל.

בדוק פח גלי מתחת לשטיח האחורי בתא המטען.

בדוק רתוך כנפיים, ריתוך מקורי נראה שונה.

בכל מקרה ה 306 הרבה הרבה הרבה יותר מהנה לנהיגה (אין מקום להשוואה) וכמובן גם הרבה יותר נוחה.

חפש רכב שטופל היטב (שווה לשלם יותר) ותהנה מרכב אמין.

מנוע ה 1.4 יפתיע אותך לטובה בסחיבה שלו, נסה אותו. ה 1.8 מצויין, את שניהם תוכל למצא במחירים טובים.

בהצלחה,

נתן.

• תוכן חדש...