Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ארה"ב: 15 שנות מאסר לאדם שנשך אצבעו של שוטר

בית משפט בניו ג'רזי שבארצות הברית גזר עונש מאסר של 15 שנה על אדם שנשך את אצבעו של שוטר וגרם לקטיעתה. האיש בן ה-30 הורשע בתקיפה אלימה, התנגדות למעצר ואיומים.

התובעים מסרו כי הוא נשך את אצבעו של השוטר כשנעצר במהלך קטטה שפרצה בקזינו.

(מתוך YNET)

עכשיו אני קורא את זה, ולאחר מכן אני קורא חדשות מהארץ, ופשוט לא מבין למה אצלנו מערכת המשפט שונה כל כך.

למה בן אדם שהרג יכול להישלך רק לשנתיים לכלא?

למה בן אדם שדרס כי היה שיכור יכול להישלך רק לשנתיים לכלא?

מה זה העונשים האלו?

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

פורסם

ישראל בתחתית דירוג מדד השלום למדינות השלוות בעולם

קונפליקטים מתמשכים, יציבות פוליטית, ביטחון חברתי והשקעה בצבא הם חלק מהפרמטרים שבאמצעותם מדרג המכון האוסטרלי לכלכלה ושלום את רמת השלווה של מדינות העולם. בראש הטבלה: איים מרוחקים עם אקלים קר. האם מפליא שישראל הגיעה למקום השלישי מהסוף?

מתוך:

http://www.mako.co.il/spirituality-popular_culture/Article-fbf6c50a3aac221004.htm&sCh=5fdf43ad8df07110&pId=1903531448

מי רואה עתיד ורוד לילדיו בארץ ישראל?

פורסם

במדינות מסוימות בארה"ב מודגם היטב עיקרון ה-ZERO TOLERANCE

שהאמריקנים די מתגאים בו. זה די קיצוני, לפעמים,

וממש לא מתאים לסחבקיות המזרח-תיכונית.

הייתי בהחלט שמח לקבל משהו באמצע, או יותר נכון,

שפשוט יקיימו את החוק כפי שהוא כתוב - הן השופטים והן המשטרה.

הבעיה היא לא בחוק, הבעיה באכיפה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אבל כנראה שזה לא עובד.

אם כמעט אחוז מהאוכלוסיה מאחורי סורגים (במספרים, יותר משני מיליון!), איך זה שרמות הפשע שם לא יורדות?

מה שכן, המניע להחמרה בענישה הוא פוליטי. אנשים בוחרים במי שמחמיר בעונשים למרות המחיר הגבוה לאחזקת אסיר.

תכלס אני בעד:twisted:

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

לי דוקא נדמה, שלמדינה כמו ישראל - שיטת ענישה כזו, היתה מצליחה (להרתיע).

אני לא חושב גם שיש לנו הרבה ברירות (ראו כמה מעשי רצח היו בתקופה האחרונה)

alfa 156 2.5.

פורסם

בישראל זה כן היה עובד.

זה צריך לעבוד כאן בתור מנגון ה"שעיר לעזאזל". הרי הרבה פושעים ועבריינים המשטרה לא יכולה לתפוס ולהפליל,

אבל אם למשל בידיה הוכחות ברורות נגד אדם ששדד מכולת או סניף דואר למשל, צריך לתת לו עונש מקסימלי.

לאט לאט הדבר ירתיע את אותם העבריינים שלמשטרה אין יכולת לתפוס.

(כמובן שנכון ועדיף לחברה שהשוטרים יעשו את כל המאמץ לפרק אירגוני פשע בישראל, אך כשכל המשפחות הגדולות מקושרות איכשהו לממשלה הדבר לא כל כך קל)

פורסם
אבל כנראה שזה לא עובד.

אם כמעט אחוז מהאוכלוסיה מאחורי סורגים (במספרים, יותר משני מיליון!), איך זה שרמות הפשע שם לא יורדות?

מה זאת אומרת לא עובד?

מה בדיוק לדעתך אמור לעבוד פה?

נראה לך שענישה כל שהיא מורידה את רמת הפשע?

עונש מוות לא מרתיעה אנשים מלבצע עברות שמקבלים עליהן עונש מוות אז אתה חושב ש X שנות מאסר ירתיעו מישהוא?

מה ש"צריך לעבוד" הוא אחר לגמרי, אם מישהוא רוצח בארה"ב בנסיבות מחמירות (רצח מיכאל קרפ הוא דוגמא מצוינת), אני יכול להיות רגוע לחלוטין שהכלבים האלה לא יראו יותר את אור השמש, הם יחטפו "LIFE WITHOUT PAROLE" ללא שום חופשות ואני יכול להיות רגוע לחלוטין שלא אחותי הקטנה ולא הבת שלך יתקלו בהם מחר בסמטה חשוכה.

בארץ ישראל היקרה לעומת זאת, יש סיכוי טוב שאחותי הקטנה תיתקל בכלבים השוטים האלה עוד 15 שנים וזה בדיוק מה שמפריע בענישה קלה, לא ההרתעה.

דוגמא נוספת לפילוסופיה האמריקאית של "הרחקת גורמי הפשיעה מהציבור" אתה יכול לראות בעיקרון ה "3strikes out",

בא המשחוקק ואומר שאם מישהוא מורשע בבית דין 3 פעמים אז קודם כל זה לא בטעות, ומעבר לזה, הוא כנראה בחר בעבריינות כקריירה ולכן אין לו מקום בין אנשים נורמטיבים.

במדינות רבות בארה"ב היום 3 הרשעות בבית דין (אפילו על גניבה פעוטה של מסטיק בקיוסק) ולשופט אין שום ברירה, הוא חייב להטיל עליך מאסר עולם!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לדעתי לא מוגזם ולא נעליים, תקיפת שוטר, גרימת נכות לשוטר, 15 שנות מאסר עונש הולם.

הלוואי והיה עונש כזה בארץ ומרחיק הרבה פושעים מהרחובות, הלוואי.

הדוגמה של בגירה מעולה.

רק עכשיו תפסו פדופיל שהיה כבר במאסר, השתחרר ותקף שוב, ובכמה מקרים כאלה כבר ניתקלנו.

פורסם

הנה נתונים מדאיגים:

בישראל יש סכך הכל 22,725 אסירים

ו-1325 אסירים בגין עבירות מין

הנתונים נכונים ל(9.03.09)

מדו"ח שנכתב על ידי הסנגוריה הציבורית בסוף שנת 2007 עולה:

מתוך 1,181 עברייני מין בבתי הסוהר, נכתב בדו"ח, רק 40 (כ-3%) זכו לקבל ב-2006 טיפול ושיקום בתוך בית הסוהר

כלומר:

א) בגלל שהענישה בישראל קלה יחסית לעבירות מין בסופו של דבר הרבה עבריינים משתחררים מהכלא

ב) בישראל כמו שאתם רואים העבריינים האלו לא עוברים שוב תהליכי טיפול ושיקום בתוך בתי הסוהר.

כלומר:

הם יוצאים מהכלא, אחרי שעברו 0 טיפולים, וחוזרים לעשות את מה שעושים.

מסקנות:

אם כבר אין תקציב \ רצון \ אמצעים שונים בכדי לטפל באסירים האלו ולשקם אותם, צריך לכלוא אותם לשנים רבות מאוד. מה זה נותן לחברה שלאחר מס שנים בודדות העבריין יוצא מהכלא ומתחיל את המסע שלו מחדש?!

פורסם

הרגע נחשפתי לעונש שעדיין לא הכרתי במערכת בארה"ב, פדופילים משוחררים מהכלא (לאחר שריצו את עונשם) ונשארים תחת השגחת קצין מבחן לכל החיים ועל כל מעידה פדופילית מפעילים להם באופן אוטומטי, על תנאי של מאסר עולם!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
הרגע נחשפתי לעונש שעדיין לא הכרתי במערכת בארה"ב, פדופילים משוחררים מהכלא (לאחר שריצו את עונשם) ונשארים תחת השגחת קצין מבחן לכל החיים ועל כל מעידה פדופילית מפעילים להם באופן אוטומטי, על תנאי של מאסר עולם!

ככה זה צריך להיות!

הלוואי ויום אחד זה יגיע לפה.

כן כן בארה"ב יש חוק שבמידה ומבצעים את אותה עבירה 3 פעמים ונתפסים - מאסר עולם.

אני זוכר שגם בארץ הייתה הצבעה על זה לא מזמן, 3 עבירות חמורות 15 שנות מאסר או משהו בסדר גודל כזה, לא זוכר אם זה עבר או לא.

• תוכן חדש...