Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6171 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם וצהרים טובים! אני מעוניין להכין סושי בעצמי וכבר מצאתי 2 סרטים שמדריכים מ א-ת את כול שלבי הכנתו של הסושי.דבר אחד מציק לי,הדג צריך להיות טרי ככול הניתן ולא מבושל.עכשיו את הבעיה של הטריות פתרתי אני מכיר חנות טובה שאני די סומך עליה ויש לו דגים טריים כול הזמן.אך ממה שאני קורא ברשת זה מאוד מסוכן לאכול דג ללא כול בישול כי יש בו פרזיטים\חיידקים\וירוסים\ועוד חלאות שאני לא מעוניין שיכנסו לגוף שלי.

מצד שני יפנים אוכלים את זה כבר אלפי שנים וכנראה אם הם אוכלים את זה כול כך הרבה זמן אז כנראה שזה לא השד לא כזה נורא כפי שמתארים אותו.

אך אני עדיין מעט חושש מלאכול דג נא,האם מישהו יכול לשפוך קצת אור על הדברים?

האם יש מישהו שמבין בזה ויכול להסביר לי את כול הקטע של סושי ודג לא מבושל? האם מישהו יודע איזשהיא דרך איך שהו לבצע פסטריזציה ללא פגיעה באיכותו של הסושי?(מלבד שימוש בוואסבי וחומץ אורז שהם אנטספטים טבעיים.)

תודה רבה לכול המגיבים,כול הסבר\רעיון\הצעה יתקבלו בברכה:D

נ.ב

למי שמעוניין להוריד את הסרטים האלה יש לי אחד בעברית ואחד אוסטרלי(גאד המבטא שלהם מחריד).מי שירצה אני אשלח לו את הלינקים.

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם

במקום דג רגיל - קנה מעושן.

(לדוגמא סלמון מעושן) - הטעם שונה , אבל זו הפשרה לדוגמא שאבא שלי עושה כשהוא עושה בגלל העניין הנ"ל

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

גם חשבתי על זה,אך זה פוגע במתכון המקורי של הסושי.אני רוצה לדעת אם אפשר שלא להתפשר,ואם לא אז לפחות להכיר את הסיכונים.

פורסם

היפנים לא אוכלים סושי אלפי שנים.

הסושי כמו שאנחנו מכירים אותו הוא בערך בן 100 שנים, הסושי שקדם אותו, מקורו בסין, וגם הוא לא בן אלפי שנים (1600 אם אני זוכר נכון). הוא בכלל דג משומר באורז שלקח שנתיים להכין אותו.

בכל מקרה, אם הדג טרי, אין לו "ריח של דגים" ואתה סומך על החנות אז כנראה שהוא יהיה בסדר. אתה מסתכן בקילקול כיבה.

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

בתור טבח סושי,

אתה תמיד יכול לצרוב את הדג, לעשות פאנקו\טמפורה, לשים סלט טונה (מבושלת, עם בצל ירוק קצוץ דק ומיונז) ועוד מליון דברים.

אולי לא קוראים לזה סושי, אבל זה בהחלט טעים.

אבל לדעתי, אין לך מה לפחד מדג טרי.

פורסם

איך אתה אוכל את הבשר שלך ?

אתה מעשן ?

איפה אתה גר ?

על כל פעולה שאתה עושה בחיים שלך אני יכול למצוא לך מחקר באינטרנט שיבהיל אותך ויגיד לך שיש לך עוד יום וחצי לחיות.

אם הדג באמת טרי ואתה סומך על החנות, ב-ת-א-ב-ו-ן ! :)

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

שני דברים שאמורים כביכול להדאיג אותך:

1. טריות הדג - בתאוריה, אם הדג טרי, נכנס לקירור מיד לאחר תפיסתו וגם נוקה מייד ולא שהה בחום בחוץ, סביר להניח שהכול בסדר. מעשית, כמעט שום דג שתפס ונמכר במדינת ישראל לא עובר את התהליך הזה, רוב הדגים שנתפסים או ששוכבים מתים ברשת כמה שעות (וחום המיים בימים אלה הוא בערך 30 מעלות) או ששוכבים בארגזים לאחר שיצאו מהמיים. לכן, אני דווקא ממליץ ללכת לכיוון של דגי סלומון שמייבאים לכאן במכולות קירור ממדינות סקנדינביה ,אני מניח ששם הקפידו קצת יותר על ההיגינה של הדג ושם בכל מקרה תמיד קר. כמו שכבר אמרו כאן, שיטה טובה לראת אם הדג טרי זה להריח אותו, לבשר דג טרי לא אמור להיות ריח חריף אלה ריח מעודן של ים.
  2. טפילים - למספר דגים בים התיכון יש טפילים בדמות תולעים או זחלים של תולעים. מדובר בדרך כלל בדגים שנתפסו בים הפתוח ולא גודלו בכלובים. את הטפילים אפשר לראות אבל אי אפשר לסמוך על זה. הדרך הטובה ביותר להימנע מטפילים היא להקפיא את הדג לטמפרטורה של -30 מעלות או לחמם אותו ב 60 מעלות ל-5 דקות (בשני המקרים כל הטעם הטוב בורח). אכילה של טפיל כזה יכולה להיות לא נעימה בכלל .

נשמע נורא ?

מצד אחד כן, לא היית רוצה לקבל קלקול קיבה מדג מקולקל או להידבק באיזה תולעת במעיים.

מצד שני, אפשר לבטל חלק גדול מהסיכונים עלידי צריכה נבונה של דגים ופירות ים (כמו למשל לא לקנות דגי ים תיכון) .

מצד שלישי, תהיה בטוח שרוב מסעדות הסושי בארץ לא נוקטות בכלכך הרבה אמצעי זהירות לפני שהם מגישים לך מנה.

פורסם

אתם צודקים לגבי שעל כול דבר אפשר למצוא מחקרים שמוכיחים כמה שזה לא בריא.(ואני עם האהבה שלי לאופנועים אז בכלל..)

ובמידה ואני קונה דג בריכה(דניס) האם גם לו יש טפילים?

ותודה לך על ההצעה של דג סלומון ממדינות סקנדינביות!

בעיה היא שבחנות שאני כביכול סומך עליה הוא מביא הכול מהים(חוץ ממושט ובורי אין לו שום דבר מדגי בריכה),ואני לא ממש מכיר עוד מקום שאשכרה מוציא לי דגים מהמקרר או שהדגים באמת"קבורים" אצלו בערמת פתיתי שלג.הרוב מה שראיתי זה שהם שוכבים להם על המדפים ויש עליהם זבובים.

ותגדיר "צריכת דגים ופירות ים נבונה" הרי אם אני מבשל אותם לא אמור להיות לי שום בעיה לא?

כפי שכבר פתחתי שרשור מקודם אני מתכוון לרכוש שרימפס טרי וגם אולי קלמרי ואותם אני מתכוון לבשל,איתם אין שום בעיה לאחר בישול נכון?

תודה על התגובות אני אקנה בחנות את הדג הכי טרי שיש לו ואקווה לטוב:D

פורסם

ותודה לך על ההצעה של דג סלומון ממדינות סקנדינביות!

מצטער שאני סוטה מהנושא אבל אומרים סלמון ולא סלומון ובעברית אומרים בכלל אלתית.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

קודם כל אין שום סיבה לביקורת השלילית על הסושיות בארץ. אלא אם כן בדקת...

בתור טבח שמתעסק גם בסושי, אני יעיד שיש דגש רב מאוד בשימור נכון של הדגים, מכמה סיבות:

1) מרכיב מאוד יקר - ולא ניתן להשתמש בו כשהוא מקולקל, מכיוון שניתן להבחין בקלקול בקלות רבה.

2) מוניטין של מקום זה דבר קדוש, ומכיוון שסושיות מכוונות לאוכל ברמה של "מסעדה" ולא FAST FOOD הם חייבים לשמור על אחד כזה.

אני דווקא היתי פוחד יותר מהבורגרים, כי אותם צורבים על הגריל ולכן הם יכולים להיות לא הכי טריים ולא תבחין בכך.

בעניין הסושי - אל תקנה שום דג חוץ מטונה או סלמון. שימוש בדגים ומאכלי ים אחרים נפוץ במזרח, אבל לא בטוח שאתה תתלהב מהטעם. מה עוד שלסלמון ולטונה יש טעם הרבה יותר עשיר גם בהיותם נאים.

הפתרון האולטימטיבי לטעמי - לסושי בבית הוא צריבת סלמון או הטונה. כמו כן ניתן להשתמש בסלמון מעושן[בהחלט שידרוג מעניין].

בהצלחה.

• תוכן חדש...