Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

LCD נגד פלזמה - קרב הענקים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6051 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כן יש מסך רחב , וגם איכותי ויקר :cool: - צריך לראות ולהתרשם ,

תן קפיצה לחנות

http://www.lasercity.co.il/sg_products~32.htm

כנס לדיון הנ"ל וראה תגובות , ואפשרויות - בגדול , לדעתי עדיף כיום פלסמה איכותית - ומי שאוהב מקרן אחורי גם יש אפשרויות טובות

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=271429&highlight=%D7%90%D7%97%D7%95%D7%A8%D7%99

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

בקישור למעלה (כלומר, בקישור מהקישור) אפשר לראות דוגמא מעולהאיך עובדים עליכם בעיניים אלו שרוצים למכור לכם LCD

קודם לא סיפרו לכם שחשיבות הרזולוציה היא פונקציה, בעיקר, של גדול המסך והמרחק שלכם ממנו. תשבו במרחק מעל 3 מטר ממסך "42 ולא תראו הבדל בין HD Ready או Full. מה לעשות, פרטים נעלמים עם המרחק.

ועכשיו ננתח את הבולשיט:

1. פקסליםבפלזמה גדולים משמעותית מהפיקסלים בLCD ולכן כשמסתכלים על המסך ממרחק קצרניתן לראות שהתמונה אינה אחידה אלא בנויה מפיקסלים

באמת?

מי רואה טלוויזיה מטווח קצר?

במילים אחרות, זה בכלל לא רלוונטי.

2. בשידורי HD, ברוב המוחלט של המקרים, LCD ייתן תמונה יותר טובה מפלזמה בצורה משמעותית, על זה כמעט ואין ויכוח. צריך גם לזכור שרוב הפלזמות הסטנדרטיות לא תומכות בשידורי FULL HD בכלל.

באמת?

אולי תיתן יותר פרטים אבל איכות תמונה היא לא רק פרטים. מה לגבי איכות השחור? טווח דינמי? ועוד...

ועל הקשר בין פרטים למרחק כבר דיברנו.

3. צריבה – גם על הבעיה הזו לא התגברו עדיין, המסכים נצרבים. במידה ומשאירים את המסך על תמונה קבועה או אפילו על ערוץ שבו יש סמל קבוע בצד ימין למעלה, מספיק אפילו לכמה שעות, ברגע שמעבירים לערוץ אחר, נשאר סימן על המסך.

בשתי מילים בולשיט!

אז למה ממליצים מוכרים על LCD?

כי דווקא שם שולי הרווח טובים יותר.

ולמה יש מעט יצרני פלזמה?

כי LCD זולות יותר לייצור.

ושלא יעבדו עליכם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
הרבה אנשים מחברים היום מדיה סנטר לטלויזיה, פלאזמה תהיה טובה יותר גם במקרה הזה?

קודם כל, תלוי איזו LCD ותלוי איזו פלאזמה ותלוי ברזולוציה של החומר המשודר. עקרונית, כל מסך נראה יותר טוב כשהוא מקבל שידור שקרוב יותר (או בדיוק כמו) הרזולוציה "הטבעית" (Native) שלו. עם זאת, צריך לזכור שמעבר לטכנולוגיית הפאנל והרזולוציה שלו יש משמעות גדולה מאוד לטכנולוגיות עיבוד התמונה המופעלות.

להורים שלי יש Loewe 32 שמבחינת איכות תמונה (צבעים, שחור, יכולת עקיבה בתנועה, תחושת תלת-מימד) נראית טוב יותר מכל פלאזמה טובה עד טובה מאוד שאני מכיר, עם שידורי טלוויזיה. זה לא קשור למסך, זה קשור לעיבוד התמונה הדיגיטאלי.

פורסם

זה הכי מעצבן שאנשים שלא מבינים מתווכחים ומצודדים ב LCD, למה? "כי המוכר אמר"

בשנים האחרונות וגם היום, פלאזמה זה המכשיר שבו רואים טוב יותר, אין פה בכלל ספק (כמובן יש דגמים יותר\פחות טובים ויצרנים יותר\פחות טובים, אך זה ככה גם ב LCD).

שלא תטעו, יכול להיות מצב שב LCD X יראו יותר טוב מפלאזמה Y אבל אם לוקחים דגמים מקבילים\באותה קטגוריה, הסיכויים לכך הם לא גבוהים.

בכל אופן, אני תמיד ממליץ לאנשים לראות לפי ראות עיניהם, ללכת לחנות ולבחון את כל המכשירים בלי יוצא מהכלל (וכמובן לשים לב איזה תכנים משודרים בחנות ולבחון את הטלוויזיה בכל שיטת שידור), אם הם רואים טוב יותר ב LCD - שיבושם להם.

פורסם

3. צריבה – גם על הבעיה הזו לא התגברו עדיין, המסכים נצרבים. במידה ומשאירים את המסך על תמונה קבועה או אפילו על ערוץ שבו יש סמל קבוע בצד ימין למעלה, מספיק אפילו לכמה שעות, ברגע שמעבירים לערוץ אחר, נשאר סימן על המסך.

בשתי מילים בולשיט!

הרגעת אותי, סתם הכניסו אותי לסרטים שזה אכן קורה. אז אני רגוע עם הפלאזמה שלי.

"כל היציע עכשיו משתולל...:multi::angel::onfire:"

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

זכרתי את השרשור הזה והחלטתי לתת חו"ד אחרי מעבר מפלאזמה 42 אינץ' (של ג'נסיס) ל-LCD 52 אינץ' של פיליפס.

שידורי טלויזיה:

הפלאזמה עולה על ה-LCD בכל פרמטר,בפלאזמה אין מריחות תמונה,הצבעים יותר נאמנים למקור,ב-LCD הצבע השחור לוקה בחוסר פרטים,יש מריחות ואיכות תמונה נמוכה משמעותית ביחס לפלאזמה.

2.סרטי DVD- אני מתייחס רק לסרטים מקוריים ולא לצרובים, האיכות טובה מאוד,כמעט ולא מורגשות מריחות בתמונה ב-LCD, ועדיין, בפלאזמה איכות תמונה לטעמי תיהיה יותר טובה.

3.BLUE RAY\PS3 ושות'- האיכות מדהימה,באמת חוויה,אני מתייחס פה רק ל-LCD כי הפלאזמה שלי לא היתה FHD או אפילו HD READY ובכלל היתה פלאזמה די מג'וייפת.

שורה תחתונה,

הדעות שלי טרם רכישת ה-LCD נשארו אותו דבר בדיוק גם לאחר רכישת ה-LCD, הפלאזמה עולה עליה בכל פרמטר אפשרי, ואני אומר את זה גם בהשוואה של טלויזיות פלאזמה מול טלויזיות ה-LED שחלק מהחברים שלי הצטיידו, בטלויזיות ה-LED בחלק מהמצבים איכות התמונה יותר נמוכה אפילו מ-LCD רגילה,אבל בהחלט מדליק הקטע של לתלות טלויזית LED בגודל 50 אינץ' ועובי של 2.5 מ"מ.

אני קניתי את ה-LCD שלי רק בגלל שהפלאזמה שלי היתה מיושנת וללא אפשרות לצפייה ב-HD (בניגוד ליתר הרכיבים בקולנוע הבייתי שלי) וצצה לי הזדמנות לשדרג ל-LCD טובה וגדולה יותר במחיר מצחיק,וכמובן מתוך ידיעה של המגרעות של LCD (וכאמור,יש לא מעט),אבל בתור אחד שמוכן להתפשר על איכות שידורי הטלויזיה ולשפר משמעותית את איכות הצפייה ב-PS3\בלו ריי\DVD העיסקה היתה משתלמת.

אם יש לכם את הכסף,לכו על פלאזמה ואל תתפתו למוכרים בחנויות שמוכרים סיפורים.

אגב,בעניין הצריבה של מסכי פלאזמה,שטויות,כבר מזמן התגברו על זה,אפילו בפלאזמה שלי,שהיא לא מהחברות המובילות (בכלל,נראה לי הפלאזמה שלי זו היתה היחידה שג'נסיס יצרה...) לא היו צריבות של סמלים של ערוצים וזה למרות שהייתי צופה לרוב באותם 2-3 ערוצים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מוסיף למה שנאמר מעליי:

אינני איש מקצוע בתחום ואינני מתיימר להיות אחד כזה - אך לפי שבוע הזדמן לי להחליף, במחיר מצחיק, את ה LCD בסלון (37") לפלאזמה של סמסונג בגודל 42". למרות שאני צופה בשידורי טלויזיה בחיבור הכי פשוט והכי מעפן שקיים, איכות התמונה בפלאזמה עולה על זו של ה LCD ברוב הפרמטרים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אז למה ממליצים מוכרים על LCD?

כי דווקא שם שולי הרווח טובים יותר.

ולמה יש מעט יצרני פלזמה?

כי LCD זולות יותר לייצור.

ושלא יעבדו עליכם.

סיכום חד וברור של העיניין, לא צריך להסביר יותר טוב מזה.

פורסם
למרות שאני צופה בשידורי טלויזיה בחיבור הכי פשוט והכי מעפן שקיים, איכות התמונה בפלאזמה עולה על זו של ה LCD ברוב הפרמטרים.

תחליף לחיבור טוב (S-Video, לפחות). ההבדל משמעותי.

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
זה הכי מעצבן שאנשים שלא מבינים מתווכחים ומצודדים ב LCD, למה? "כי המוכר אמר"

בשנים האחרונות וגם היום, פלאזמה זה המכשיר שבו רואים טוב יותר, אין פה בכלל ספק (כמובן יש דגמים יותר\פחות טובים ויצרנים יותר\פחות טובים, אך זה ככה גם ב LCD).

.

בדיוק במילים האלה חבר שלי שמע את המוכרים בשקם אלקטריק (ב- 2 סניפים שלהם), כאילו הם מתוכנתים אוטומטית למכור רק LCD (ובנוסף אמרו: מי שקונה פלאזמה מתפשר).

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6051 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...