Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6163 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה אחרי חיפוש ממושך מצאתי רכב שעומד להגדרות שלי

1.רכב משפחתי(-אנחנו זוג המצפה לילד בקרוב).

2.בטחותי.

3.בגאז' גדול.

4.קלומטרז' נמוך.

5.מחיר סביר.

אז כמו שמופיע בכותרת מדובר על פוקוס 2007 מליסינג יד ראשונה(-יתכן מרופא-היה אצל שירותי בריאות כללית8))

עם 37K ק"מ.

רציתי את דעתכם על הרכב באופן כללי ועל הרכב הזה ספציפי, מה גם שבבדיקה שחברת הליסינג עשתה הופיעו כמה דברים:

1.סרן קידמי ומערכת היגוי-לתקן זוית היגוי(-קראתי בפורום שזה דבר נפוץ וזה שטויות,כמובן יש לסדר אבל לא צריך להילחץ,נכון?)

2.קפיצים-בולמי זעזועים קידמיים נוזלים- מה זה אומר??בחברה אמרו שסידרו את זה,זה משהו קריטי אם זה ברכב שנסע רק 37 ק"מ?

3.ליקויים בעלי משמעות נמוכה-פגיעה/תיקון מילוי חומר דופן אחורי בצד ימין,תיקוני פחחות וצבע,הוחלפו חלקי מרכב מחוברים בברגים-הבנתי שאלו דברים סטנדרטים ברכבי ליסינג אחרי 3 שנים,נכון?אתם רואים משהו מיוחד?

4.ליקויים בעלי משמעות שולית-פגיעות/מעיכות מרכב תחתון,תיקוני פגיעות בפגושים,סימני פירוק והחלפה-מה זה אומר??זה חריג?(פגיעות מרכב תחתון?)

5.הערות כלליות-לבדוק מקוריות במשרד הרישוי(-?),אין אחריות אביזרי חשמל אלקטרוניקה מזגן וחיישנים- זה אומר שהם לא בדקו את זה בכלל?

למטה מופיעה הערה : יש לבדוק החלפת רצועת תזמון וזמני טיפולים ע"פ הוראות יצרן.- מתי מחליפים רצועת תזמון?

ובהיסטוריית טיפולים שקיבלתי מופיעים 2 טיפולים: 15000 -ינואר08

1.החלפת דיסקיות/רפידות בלם קידמי

2.וצלחות בלם קידמי(-2. יחידות)

טיפול שני 29000(-25/2/09)

1.שוב החלפת דיסקיות/רפידות בלם קידמי

2.חריטה קו (2 יחידות)-מה זה אומר?מה זה בכלל?

ברשיון רכב הופיע שורה:"משועבד לבנק לאומי"= זה בגלל חברת הליסינג???

מה אתם אומרים?אני רוצה וצריך לקחת את הרכב לבדיקה משלי השבוע ,אבל לפני כן רציתי לראות אם אתם רואים משהו בעייתי שאני לא רואה,היות ואני לא מבין בנושא אלא בפרטים בגדול נראים לי טובים עד טובים מאוד, אני צודק או שזו רק הרגשה של הדיוט?....אודה לכם מאוד על העזרה.

יובב

פורסם

שלום לך

חוץ מסעיף

"4.ליקויים בעלי משמעות שולית-פגיעות/מעיכות מרכב תחתון,תיקוני פגיעות בפגושים,סימני פירוק והחלפה-מה זה אומר??זה חריג?(פגיעות מרכב תחתון?)"

הכל נראה ונשמע שיגרתי ותקין,

1. שטויות באמת.

2. שטויות, ואם יסדרו מה טוב.

3. וודא שהיקף התיקונים אינו גדול במיוחד, גם אם לא באמת נורא עלול להפריע לך במכירה.

4. לא בדיוק בטוח, אם מדובר פשוט בתחתית הרכב, אולי המשמעות נמוכה אבל זה עלול להצביע על אופי שימוש קיצוני, הרי איך רכב יכול להפגע בתחתיתו?

5. אני חושב שבודקים ולא נותנים אחריות, גם אתה יכול לבדוק את זה.

אני חושב שמדובר בחריטות דיסק, עניין שיגרתי לחלוטין.

השיעבוד הוא בגלל הליסינג\מימון אם העסקה כשרה ולא מדובר בתרמית.

אתר מועדון השלוש - מאזדה 3.

פורסם

אם זאת הבדיקה של חברת הליסינג - אני הייתי מחפש רכב אחר. בטוח יש רכבים נוספים במגרש.

מטרידה אותי העובדה שהבולמ"ז נוזלים אחרי 37K קילומטר בלבד. מטרידה אותה העובדה שלרכב הוחלפו בלמים בתדירות קצרה כל כך ומטרידה אותי העובדה שהוחלפו חלקי מרכב ויש סימני פגיעה במרכז התחתון.

נכון, אלו לא סיבות לפסול את הרכב וחלק מהדברים אפשר לתקן (ובוודאי יתקנו לך בחברת הליסינג) אבל הכל ביחד מתחבר לכדי תמונה לא ממש חיובית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

למה עניין הבלמים מטריד אותך?

רכב שעבר 37K ק"מ בשלוש שנים עבר אותם, כמעט בודאות, בנסיעות עירוניות קצרות עם שימוש רב בבלמים.

דווקא נתוני הפגיעות והבולמים הנוזלים, כמו שציינת, מטרידים כי הם מצביעים על שימוש גס ברכב.

הרכב הזה הוא דוגמא יפה לזה שקילומטראג' נמוך לא מעיד על רכב שמור כמו שהרבה נוטים לחשוב.

פורסם

אני דווקא חושב שלא מדובר על משהו דרסטי.

בהנחה שמדובר בחברה גדולה ואמינה, בהנחה שאתה רואה כל תיקון ותיקון שנעשה, אין מניעה לרכוש את הרכב.

נושא בלמים דווקא מסתדר טוב עם הק"מ הנמוך יחסית. מכות כאלו ואחרות, וסימני מעיכה בתחתית יכול להיות מכל מדרכה

מזדמנת. יכול להיות שבגלל זה גם הבולמים נוזלים.

בכל מקרה אני קניתי פוקוס עם 60,000 (וזאת פוקוס נקיה ומטופלת מאין כמוה - רכב שלא הגיע כלל למכירה במגרש)

וגם שם נמצא בולם ימני קדמי נוזל - פשוט החליפו את שניהם. זאת לא סיבה לפסול.

שוב, בהנחה שמדובר על חברה גדולה ומוכרת, ובהנחה שגם אתה תיקח לבדיקה, שיוחלפו הבולמים, ובהנחה שהמחיר טוב (לא מאמין שיורידו לך משהו משמעותי - באזור ה10%), זאת קניה טובה בהחלט.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

דבר ראשון מדובר באחת מחברות הליסינג הגדולות מה גם שהם נותנים לי שנה אחריות.(-צריך באמת לבדוק מה כלול באחריות)דבר שני באמת לא נתתי לכם חיווי על המחיר כרגע הצלחתי לקבל הנחה של 13% על הרכב(-מהמחירון)ובנוגע לבדיקה אני בטוח אעשה בדיקה באחד המכונים כך שאוכל לדעת יותר לעומק מה מצבו של הרכבאבל אם אני מבין נכון אז בעניין הבלמים אתם לא רואים כבעיה רצינית אלא הפגיעות במרכב התחתון....עוד דבר בנוגע לבלמים,בשני הטיפולים הופיע שורה של צלחות/רפידות בלם, אם זה החלפת צלחות אז זה יותר רציני מסתם רפידות ,לא?כי אם אני זוכר נכון כמעט כל טיפול שאני עושה לרכב הפרטי שלי מחליפים את הרפידות ,כמו כן אני חושב שיש לזכור שמדובר בשני טיפולים על פני 3 שנים

פורסם

זה שיש החלפה של צלחות בילום זה אינדיקציה (משוערת בלבד) שהרכב לא היה אצל נהג עם מודעות גבוהה מידי לרכבו.

צלחות בילום מחליפים בד"כ אם הן מתעקמות (לא סביר) או שהרפידות נגמרו ובסיס המתכת שלהן פשוט גרס את צלחת הבילום עד כדי כך שלא ניתן היה לחרוט ולישר אותה ולכן הוחלפה. מצב כזה מלווה בקולות גריסה מכוון הבלמים וירידה משמעותית ביכולת הבלימה של הרכב כך שנהג עם איזו שהיא מודעות לרכב שלו היה מבחין בזה...

פורסם

מה שאתה מציין מסביר גם את נושא החריטה שמופיע בטיפול השני, אני צודק?אם כן אז מדובר בנהג מגושם (-שדפק את המרכב התחתון במדרכות) ולא מקצועי(-ששחק את הבלמים עד בלי די) אבל שלא צבר הרבה שעות נסיעה (-קילומטרז' נמוך)וכל זאת השערה בלבד.

פורסם

13% מתחת לאיזה מחירון? רכבי ליסינג נמכרים הרבה מתחת למחירון, על אחת כמה וכמה רכב שעבר תאונה כזו או אחרת.

נשמע שהשד לא כזה נורא במקרה שלך (למרות שממש לא הייתי סומך על בדיקה שנעשתה ע"י חברת הליסינג), אבל המחיר צריך לרדת עוד.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

Guest ספורטמוטורי
פורסם

מכוניות מליסינג אלה מכוניות מאנשים שממש אבל ממש לא אכפת להם אם יתקלקל או ייטחן או ייקרע,ממילא הם מחליפים את האוטו כל שלוש שנים,והם לא משלמים על תקלות,אה ויש אחריות.

זה בדיוק כמו לקנות פרה זקינה וחולה,היא תוכל לשמש אותך אך לא הרבה ובכלל צריך השקעה והתיחסות רצינית כדי לחלוב וכו..,ופה אתה רק מתחיל בהשקעה.

תתרחק.

פורסם

סלח לי מר ספורט מוטורי,

אולי ממרומי האודי החדשה (אם זה הרכב שלך בסמליל) קל לזרוק דברים כאלו. הרבה יותר פשוט להכנס לסוכנות ולקנות.

הדברים קצת יות מורכבים.

כולם קורעים את הרכב? לא יודע מאיפה סיפורי הפוגי האלו. לא אתן לך דוגמא רחוקה של חברים/ מכרים.

רק המשפחה שלי אישית" אני נסעתי על פורד פוקוס שהחזרתי עכשיו מליסינג עקב חוסר כדאיות כלכלית, בחברה לא האמינו למצב הרכב, מוזיאון על גלגלים. אשתי נוסעת על 308 מליס חדשה לחלוטין מה היא מבינה, לא יודעת אפילו להפעיל טיפטרוניק, נוהגת רגוע חולון - ר"ג כל השבוע, אבי ואימי, שניהם עם ליסינגים (פוקוס וקורולה), תראה איך הם נוהגים תתפלץ, באיזי בסבבה, הרכבים מטופלים טיפטופ, נשטפים פעם בשבועיים כמו שעון, נכון יש כמה שריטות בטמבונים מחניה אבל זהו. אה, שחכתי, אשתי ואימי עובדות באותו חברה בר"ג והאוטו כל היום בחניון תת קרקעי....

הרכבים הנ"ל נוסעים את הרוב המוחלט של נסיעותיהם עם אדם אחד, אין ילדים שילכלכו/יגרמו נזקים ברכב.

אני בטוח שכאשר ימכרו את הרכב הממצאים יהיו "חריטות בלמים" ואולי "פגיעות בחלקי מרכב/ שפשופים" וכל השאר, כי נכון שהאוטו בילה את רוב ימיו בנסיעות בגוש דן, ופעם בשנה לצפון או לאילת.

אשתי ואימי כבר "חונכו" שלא לזרוק את הרכב בחניה בכל פינה, שלא לעלות על מדרכות אלא באיטיות רבה והלאה והלאה.

אין בדברים אלו בגיון המלצה לגבי הרכב הספציפי המדובר פה, אבל קביעתך כי כל רכבי ליסינג מוזנחים ע"י בעליהם, רחוקה

כמרחק מזרח ממערב.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

ברוב הליסינגים יש השתתפות עצמית וגם מחייבים על נזק.

נראה לי שרכב ספציפי שימש כג'יפ עירוני לטיפוס מדרכות.

לאוו דווקא עקב יחס מזלזל מצד בעלים. יש הרבה מקומות במרכז שצריך לטפס מדרכות. זה גורם לשפשופים בגחון ופגיעה במתלים.

גם פוקוס שלי הייתה כזאת.

פורסם

דבר ראשון אני שמח לראות פה תגובות ודעות שונות בנוגע לקניית רכב מליסינג, ברור שיש סיכון מסויים כשקונים רכב שהיה בליסינג אבל לא לשכוח שזה אמור להתבטא במחיר(-כל רכב לפי המצב שלו )

בכל זאת לבסוף לקחתי את הרכב היום בבוקר לבדיקה בטסט ליין בי-ם , וצירפתי לכם את הבדיקות ,על פניו לא ראיתי בבדיקות משהו חריג, גם לא ראיתי משהו שלא ראיתי בבדיקה של חברת הליסינג גם מהשיחה שלי עם הבוחן הוא אמר כי אין שום בעיה ברכב ושזה רכב טוב הפגיעות שהוא ראה במרכב הם שוליות ולא רציניות "בסה"כ רכב טוב"(-ציטוט)

אחרי שקיבלתי את חוות דעתו רציתי לראות את חוות דעתכם המלומדת

בדיקה1.jpg

בדיקה2.jpg

בדיקה3.jpg

פורסם

אני אישית לא "מת" על קניית רכב מליסינג/השכרה וכיו"ב.

אבל - הבדיקה שערכת נראית בסדר.

אם הנך מתכוון לרכוש את הרכב - בקש מחב' הליסינג שיחליפו את הבולמים הנוזלים/החשודים כנוזלים + האחריות (תבדוק

על אילו מכלולים בדיוק).

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...