Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6169 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי אז ככה

אתמול חבר סיפר לי משהו שהיה נשמע לי מאוד מוזר, אם כי יש הגיון בדבר.

ברחבי הארץ פזורים אלפי רמזורים, שמתחלפים רק כאשר עומד רכב על ה"משקל" (שדה אלקטרו-מגנטי?).

יכול להיות שלא כולם יבינו על מה אני מדבר, אז תנו לי להמחיש לכם בדוגמא:

בתור רוכב קטנוע (לשעבר) יצא לי לעמוד המון ברמזורים שלא מתחלפים עד שבא אוטו.

כמובן שלפעמים זה קורה תוך 2-3 סיבובים של הצומת, אבל לפעמים אפשר להתייבש שעה.(אי אפשר לדעת מתי יבוא האוטו..)

פשוט בתור רוכב דו גלגלי זה ידוע שיש רמזורים שלא מתחלפים אם לא עומד רכב לפני קו העצירה.

עכשיו, עד כאן די מבאס, אבל אתמול שמעתי משהו הזוי !

אם אחרי סיבוב אחד של הצומת לא הגיע רכב,(משמע אתה תקוע במקום), יש אפשרות "להפוך" את הרמזור לתמרור עצור ולחצות את הצומת, כשהרמזור אדום! (לא כשיש מכוניות שמפריעות לחציה בטוחה, שהרי ההתיחסות היא כמו ל"עצור" ועלינו לתת זכות קדימה בכל מקרה)

הבנתי מהחבר שזה רשום מפורשות בחוק.

מישהו כאן יכול לאשר? לשלול?

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תבינו, לא חלמתי את זה בלילה.

שמעתי את זה מאופנוען שרוכב כבר 15 שנה.

לתגובה הראשונה זה נכון שהאדום הוא אדום, אבל תבין שיש אפשרות להיתקע לילה שלם באותו רמזור!

לגבי המצלמה, היא בוודאי לא חושבת ככה, העניין הוא שאם זה רשום מפורשות בחוק יש לך אחלה קייס ללכת לבית משפט ו"להפוך" את ההחלטה של המצלמה בנוגע אלייך.

פורסם

לחלק מרמזורים יש חיישן. אופן פעולתו לא ידוע לי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יש דרגות התיחסות:

כשאין רמזורים יש להתיחס לשוטר שמכוון את התנועה.

כאשר אין שוטר ואין רמזורים מתיחסים לתמרורים המוצבים בצומת.

זה שהחבר חצה צומת באור אדום זה לא הופך את זה לחוקי, ואין חוק מסוג זה.

*בדרך כלל נתקלים בתופעה שתארת במקומות בהם לא חולפות מכוניות בלילה, ולכן סבב הרמזור הירוק לא מתחלף, יש כאלו שחוצים את הרמזור באדום, יש כאלו שיחצו את הרמזור עם הקטנוע במעבר החציה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אופן פעולתם פשוט מאוד!

שמגיע רכב הרמזור מתחלף (כמובן שלא מיד לוקח כמה שניות)

הבעיה שאופנועים וקטנועים הוא לא קולט החיישן המדובר!

לכן ברמזורים עם חיישן רוכבי הדו"ג תלויים בכך שיהיו רכבים נוספים שמחכים איתם לאותו כיוון נסיעה, אחרת הרמזור לא יתחלף.

עריכה:

רמזור הופך להיות תמרור עצור רק במקרה והוא לא תקין, ואין שוטר שמכוון את התנועה.

והשאלה הנשאלת- האם בפירוש חופשי של החוק אפשר שרמזור זה אינו תקין, משום שאינו מתחלף ומעקב את רוכבי הדו"ג אשר מנסים לחצות את הצומת?

פורסם

לפי מה שאני זוכר מהשיעורים של ה50 סמק שעשיתי, אמרו לי שאם קורה לך מצב כזה, אתה יכול

לגרור את האופנוע בידיים ולעבור במעבר חצייה לצד השני.

פורסם
לפי מה שאני זוכר מהשיעורים של ה50 סמק שעשיתי, אמרו לי שאם קורה לך מצב כזה, אתה יכול

לגרור את האופנוע בידיים ולעבור במעבר חצייה לצד השני.

מה זה נראה לך אופניים?!:lol:

מה קורה שאתה נתקע עם גולדווינג?

נתקעתם ברמזור אדום עם שדה מגנטי?

1. בידקו שאין מצלמות.

2. לעבור באדום תוך הקפדת כללי בטיחות (להסתכל ל-2 הצדדים...) או לעבור עם האופנוע דרך המעבר חצייה.

כעיקרון אין לזה פיתרון חוקי, אבל אם ייתפוס אותך שוטר, תגיד בפרצוף למה "עברת באדום".

זה מה שאני תמיד עושה כבר יותר משנה.

ואני חייב להודות שמי שהגה את הרעיון להשים שדות מגנטיים הוא חתיכת דביל, בדק את זה על מכוניות אבל על דו"ג הוא לא בדק, צריך להיות מטומטם באופן קיצוני על מנת לא לחשוב על זה.

"אמור לי מי הם חבריך ואומר לך באיזה מכונית אתה נוהג." -הנרי פורד.

"הרי את מגודשת לי במפתח זה כדת פורשה וישראל".

פורסם
מה זה נראה לך אופניים?!:lol:

מה קורה שאתה נתקע עם גולדווינג?

נתקעתם ברמזור אדום עם שדה מגנטי?

1. בידקו שאין מצלמות.

2. לעבור באדום תוך הקפדת כללי בטיחות (להסתכל ל-2 הצדדים...) או לעבור עם האופנוע דרך המעבר חצייה.

כעיקרון אין לזה פיתרון חוקי, אבל אם ייתפוס אותך שוטר, תגיד בפרצוף למה "עברת באדום".

זה מה שאני תמיד עושה כבר יותר משנה.

ואני חייב להודות שמי שהגה את הרעיון להשים שדות מגנטיים הוא חתיכת דביל, בדק את זה על מכוניות אבל על דו"ג הוא לא בדק, צריך להיות מטומטם באופן קיצוני על מנת לא לחשוב על זה.

סמיילי לא חבל לחטוף קנס או שלילה על כזאת שטות תחשוב על דרך חלופית או תמתין לאיזה רכב יותר פשוט ויותר בטוח.

אה! וכנראה זה שהגה את הרעיון אף פעם לא רכב בחייו על אופנוע כי הוא סופרחנון :lol:

פורסם

בחוק זה לא כתוב.

אם הרמזור מקולקל ומישהו יעבור באדום ויצולם, הוא בונה על זה שבית המשפט יתחשב בו, אם כי הוא לא חייב להתחשב.

כיוון שאין לדעת מה תהא התוצאה, מי שעובר באדום, לוקח על אחריותו גם את האפשרות שימצא אשם.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...