Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יאריס 08 - בעיית מזגן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

רכשתי את היאריס החדשה לפני כשנתיים (הדגם שקדם ליאריס 100) ומההתחלה היתה בעית ריח רע שיוצא מהמזגן כאשר הוא על מצב איוורור פנימי.

כשפניתי למוסך הכניסו לי אוויר עם ריח וניסו לשכנע אותי שאין שום ריח.

לאחר שריח ה"בושם" עבר כמובן שב הריח הלא נעים..

לאחר כמה זמן, התחילו לטפטף מים אל תוך האוטו - על רגלי הנוסע שליד הנהג וממש נוצרה שלולית.

הגעתי למוסך שוב, הם טענו שהיתה סתימה במזגן ולאחר מכן שוב הכניסו אוויר בלחץ,

לאחרונה שוב היו מים ושוב נסעתי ועברתי את אותה הפרוצדורה.

אני אובד עיצות, למי אני יכול לפנות אם במוסך המורשה והמרכזי לא נותנים לי טיפול - הרכב עדיין באחריות כמובן.

תודה מראש.

פורסם

הבעיה והפתרון פשוטים, נקוז המים של המזגן סתום ומים עומדים ולחות רבה גורמים לעובש ולריח רע.

הפתרון הוא לפתוח את הניקוז ולברר את גורם הסתימה כדי שלא תתרחש שוב ולנסות לטפל בהצטברות העובש בעזרת תרסיסים יעודיים.

אם המוסך המרכזי אינו פותר את בעיית לשביעות רצונך התלונן למרכז שירות הלקוחות של היבואן, רצוי בדוא"ל או מכתב רשום.

פורסם

אני מניח זה בדיוק מה שהם עשו - פתחו את הניקוז ויצאו הרבה מים מתחת לרכב, כששאלתי למה נוצרת הסתימה לא היתה לבחור שטיפל בי תשובה לתת.

היכן מצטבר העובש בדיוק?

פורסם

יש כנראה לכלוך או עלי שלכת בתא מאייד המזגן, לחץ אויר רק מסיר זמנית את הסתימה עד לפעם הבאה שהם יגלשו ויכסו את פתח הניקוז. כנראה שיהיה צורך בפירוק חלקי או מלא של בית המאייד וביצוע ניקוי יסודי.

עובש מצטבר על המאייד עצמו ובבית המאייד עקב תנאים של רטיבות ולחות גבוהים שמאפשרים את התפחותם, אם יפרקו את בית המאייד החוצה פעולת הניקוי של העובש והבקטריה יהיו פשוטים יותר.

כדאי לבקש מהמוסך לבחון את מיקום מסנן האויר של המזגן, בתנאים רגילים לא אמור לחדור עלים או לכלכוך לבית המאייד.

פורסם

כששאלתי לגבי המסנן - פילטר,

נאמר לי שלא מותקן פילטר ביאריס החדשה - יכול להיות דבר כזה?

תודה.

פורסם

לפי הפרטים שמסרת, קיים ברכבך פילטר למזגן הרכב , מיקומו ליד המפוח של מערכת האיוורור ברכב קרוב לצד שמאל של מושב הנוסע בקונסולה המרכזית.

איזה כייף לי :)

פורסם

לפי תגובה של המוסך המורשה של טויוטה אין ברכב פילטר וגם לא מתקינים...

אני אבדוק את זה בעצמי!

היכן אתה בודק את הפרטים ?

אני אוכל לבוא אליהם עם זה אולי?

תודה.

פורסם

ייתכן שהרכבים שנמכרו בארץ הם ללא פילטר מזגן, או בדגמים ללא בקרת אקלים (במידה וקיימים דגמים כאלה).

בכול מקרה מצורפים שני קבצים מאתר של ייצרן הפילטרים MANN שבהם מצויין שקיים פילטר מזגן לכול הדגמים של יאריס שנמכרו בנפח מנוע 1.3L.

בדוק שוב פעם מול נציג טכני או במחסן של טויוטה, בקש שיבדקו לפי מספר הרכב האם קיים פילטר לרכישה.

יאריס2.pdf

יאריס 1.pdf

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...