Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

היום בבוקר נסעתי עם רכבי לקומפיוטסט בטירת הכרמל לבצע טסט לרכב כבכל שנה.

השנה הרכב חוגג 15 שנה ולכן ידעתי כי לצורך הטסט אזדקק לאישור בלמים.

לפני כמה ימים נסעתי למוסך בו אני מטפל ברכב ובקשתי מהם לבדוק עבורי את הבלמים ולהמציא לי אישור בלמים לטובת הטסט.

הכל טוב והכל תקין עד שהגעתי למכון הטסטים שציינתי בהתחלה.

נגשתי למשרד לשלם עבור הטסט והגשתי לה את טופס הרשיון, ביטוח החובה ואישור הבלמים.

הפקידה מצדה החזירה לי את טופס אישור הבלמים ואמרה לי כי האישור הזה לא מתקבל אצלהם.

שאלתי אותה מה הכוונה והיא אמרה לי כי האישור לא מתקבל אצלהם כי הם בעצמם מבצעים בדיקת ואישור בלמים וזה יעלה לי 100 שקלים נוספים.

אני הייתי המום מהתשובה שקבלתי והזעזעתי מהחוצפה בה הם מנסים לגזול כסף מאנשים ויצאתי משם אל מכון הטסטים שבעל המוסך שלי המליץ לי, מ.מ.מ ע"י משרד הרישוי בחיפה.

שם כמובן לא אמרו לי דבר לגבי אישור הבלמים וקבלו אותו ללא בעיה.

לבעלי המקצוע כאן בפורום, האם מה שהם עושים חוקי?!

הייתכן דבר כזה כי הם לא מכבדים אישור בלמים חוקי לגמרי עם חתימה וחותמת של מוסך מורשה?

היכן ניתן להתלונן על המעשה שלהם?

תודה ובברכת טסט קל ונעים לכולנו!

ארז.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

משרד התחבורה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

שלום.

משהוא פו לו ברור ואסביר.

על פי חוק אסור למכון רשוי לנהל או להחזיק מוסך ואסור חד משמעי לנפק אישורי בלמים או רכב מיושן.

זה נוגד את החוק!!! כי זה מהווה ניגוד אינטרסים ביןן המכון למוסך.

משהוא פו לא ברור, מה שכן יכול להיות זה שהמוסך שניפק את האישור מופיע ברשימה "שחורה" במכון הרשוי ועל פי החלטת מישרד התבורה אסור לבעל ההסמכה במוסך להנפיק ולחתום על אישורי בלמים

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בני תקרא טוב ואל תדבר שטויות.

במכון מ.מ.מ האישור תקין ותקף אז לא רשימה שחורה ולא חגורה שחורה.

פשוט ניסיון ציני ומכוער לסחוט כסף.

המכון והמוסך לידו לא תחת שם זהה , כך "שהכל בסדר" . כך עובדת מדינת הקומבינה.

חוץ מזה טירת הכרמל לא שייכת למדינה:-)

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

תפנה לכלבוטק או כלבודק אך שלא קוראים לזה שיעשו להם פרסומת בטלויזיה!

חבל שסגרו את התוכנית יצאתה צדיק!

כל מכון רישוי ש"מכבד" את עצמו מחזיק במוסך כדי שהאנשים לא ילכו רחוק הם"דואגים" ללקוח.

פורסם

היי בני,

לא רשימה שחורה ולא נעליים.

הפקידה לא בדקה במחשב שוב דבר או עשתה את עצמה עובדת או בודקת משהו.

הגשתי מסמכים, היא ראתה את טופס אישור הבלמים ומיד החזירה לי אותו ואמרה כי הם לא יכולים לקבל אותו.

ממש פשוט כפי שרשמתי. לא פחות ולא יותר.

אני הייתי המום מזה, ועוד אחרי שחשבתי שהם מכון הוגן נוכחתי לגלות עד כמה הם לא.

תודה על התגובות.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

יש מכונים עם מוסך סמוך, שלא "ממציאים" סעיפים לכלכל את המוסך. אין מה להסחף. הם באמת דואגים ללקוח.

משכנתא זה קל

פורסם

EREZ WOLF - אני מקווה שתתלונן על הנושא במשרד התחבורה.

FITCH - ייתכן שיש גם פיות וחדי קרן, אבל מה זה קשור? במקרה הזה חד משמעית, לפי הסיפור כמובן, המכון נהג באופן פלילי.

פורסם

מישהו יכול להסביר לי פעם אחת ולתמיד, מה זה בדיקת בלמים? למה צריך אותה? האם מכון רישוי לא מבצע אותה לכל רכב? האם הבדיקה שהם עושים לא מספיק טובה או הבוחנים לא מספיק מוכשרים ולכן צריך לבדוק במוסך.

תודה.

פורסם

בימי הביניים היה אציל באחוזה ומסביב לאחוזה גרו הוסלים - הנתינים.

האציל וחבורתו הגנו על הנתינים והם מצידם סיפקו לאציל את כל צרכי מחייתו . אפילו את זכות הלילה הראשון של הכלה החסודה

עד היום המשטר חושב שאזרחיו - נתיניו זקוקים לאומנת, ולא בטוח שהם ידעו לדאוג לעצמם, לכן יש חוקים מוזרים שמטרתם להגן על האזרחים מפני עצמם.

אישור בלמים או טסט פעמיים בשנה מוטלים על הנתינים שידם אינה משגת לרכוש רכב מודרני, וייתכן לפי דעתו של האציל - הממשלה לא תיקנו את רכבם כיאות. לכן נדרשת בדיקה יותר מקיפה מאשר סתם עליה על המסלול ולחיצה על דוושת הבלם.

יש צורך לוודא שאכן עובי הרפידה הוא כזה שלא יקרוס במהלך השנה / חצי שנה בו הרכב נמצא בשימוש . לכן נדרש האישור .

אה וחוץ מזה צריך כיסוי תחת במקרה של תאונה חס וחלילה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

הסיבה היא פשוטה - בטסט לא מפרקים גלגל לבדוק את מצב הבלמים, לכן עושים את זה במוסך ומקבלים אישור.

אחרי 20 שנה על הכביש צריך גם אישור רכב מיושן, שבו המוסך עושה בדיקה כללית לרכב ורואה שאין משהו בעייתי.

תיאורטית - נפלא.

במציאות - נפלא למוסכניקים.

פורסם
הסיבה היא פשוטה - בטסט לא מפרקים גלגל לבדוק את מצב הבלמים, לכן עושים את זה במוסך ומקבלים אישור.

האישור הזה לא ברור לי, הרי יש בטסט את המכונה שבודקת את הבלמים של הרכב, מקדימה וגם מאחורה.

:roll:

פורסם
במציאות - נפלא למוסכניקים.

אם יש לך מכונאי קבוע (וברכב בן 20 שנה כנראה שיש לך אחד כזה:wink: ) אז בדרך כלל הם לא גובים כסף על הבדיקות האלה, בטח ובטח אם הכנסת את הרכב למוסך לתיקון כל שהוא ועל הדרך אתה צריך גם את האישור.

פיליפ,

בעקרון, אתה צודק בהחלט.

תכלס בשטח, בא המחוקק ואומר לך "שמע, זה רכב ישן, אני לא יודע איך אתה מתחזק אותו, אני לא יודע אם הוא רואה בכלל מוסך או שאתה מתקן אותו עם ג'אפקה ופטיש על המדרכה, אז פעם בשנה אני דורש שבעל מקצוע יוריד גלגלים ויוודא שהכל בסדר במערכת כל כך חשובה ובטיחותית".

ברכבים בני 20 שנה הוא דורש שאותו בעל מקצוע יעיף מבט על כל האוטו ויוודא שהוא תקין ובטיחותי ואתה יודע מה, עם כל הטרחה שבעניין עבורי (יש לי 3 רכבים מיושנים,2 משופרים למשעיי), אני חושב שהעניין הזה סופר חשוב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

פעמיים הלכתי לצורך האישור למוסך פרטי שהוא גם חבר הפורום ולא טרחו להוריד את הגלגלים.

כשהלכתי למוסך מורשה יבואן שהוא גם סוכנות דרשו לאשפז את האוטו לכל היום.

• תוכן חדש...