Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו קליאו B שנת 2000'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אני מעוניינת לרכוש רכב אוטומט עד 30000 ש"ח והציעו לי רנו קליאו B שנת 2000 נפח מנוע 1400,עם 114K ב 25000 ש"ח. המוכר טוען שמכנית האוטו מושלם ולכן מעט מעל למחירון. מה אתם אומרים? כמובן שאקח לבדיקה אך האם "שווה" בכלל? קראתי פה שהצרפתיות לא כ"כ אמינות וגם רציתי לדעת אם מישהו מכיר מבחינת צריכת דלק. האוטו יצטרך לבצע כ 4 פעמים בשבוע נסיעות אשדוד- ת"א, ואני אהיה היחידה ברכב (בדר"כ)

תודה רבה רבה!

פורסם

אני כותב כאן מנסיון שלי (עם מגאן אוטומטית) , נסיון של קרובת משפחה (שהיתה לה קליאו 1.6 אוט', שנת ייצור דומה), ונסיון של חבר (עם מגאן אוט') -

א. איני מוצא סיבה לשלם מחיר מעל למחירון לסוג הרכב הזה. היה לקרובת המשפחה קשה למכור (זה היה ממש לאחרונה והרכב היה במצב שמור למדי).

ב. האוטו מושלם או לא - צריך לוודא זאת בבדיקה במכון לפני הקניה.

ג. והכי חשוב לטעמי (לפחות) - במודלים משנות הייצור הללו, לא הייתי נוגע ברנו אוטומטית. לצערי לא אוכל להמליץ לך על הנ"ל,

מפני שהתיבה האוטומטית היא נקודת תורפה מבחינת הסבירות לתקלות (שיכולה לגרור הוצאות כספיות שאינן נמוכות), ותקלות

יש בתיבה זו (אולי לא בכל הרכבים, אבל הבעיות - בהחלט לא נדירות). אם תחליטי לקנות - אני הייתי לוקח את הרכב למכון בדיקת

גירים, שמתמחה בסוג הנ"ל.

אני יודע שבוודאי יהיו חולקים על דעתי, אבל רק ב"סביבתי" שופצו/תוקנו 3 גירים כאלה.

alfa 156 2.5.

פורסם

שלום לבחורה הנחמדה,

כמה דברים - בשנת 2000 לא קיימת רנו קליאו אוטומטית עם מנוע 1400. האוטומטיות היו 1600 והידניות 1400.

שנית המחיר גבוה מאוד. אני קניתי רכב בדיוק כזה, גם עם קילומטרז' דומה, ובמחיר דומה למה, שמבקשים ממך היום, אבל זה היה לפני יותר משנתיים.

עם כל הכבוד, לא נראה לי, שהאוטו שלי שווה היום יותר מ 17000-18000 ש"ח.

צריכת דלק עירונית 1 ל 10, בינעירוני - 1 ל 14, אם נוסעים ממש ממש רגוע.

אמינות, במיוחד של הגיר האוטומטי, זה אכן נושא בעייתי קצת, ואני כבר אחרי שיפוץ גיר, שעלה יקר.

חוץ מזה, רכב נעים, כייפי ונוח לנסיעה, ת"א-אשדוד זה שטויות, וזה לא אתגר לשום רכב.

שורה תחתונה - ב 30000 ש"ח ניתן לקנותת אוטו חדש יותר מקליאו שנת 2000, לדוגמה, את אותה קליאו חדשה בשנתיים-שלוש.

פורסם

אני בעלים של קליו B 1.4 גיר רגיל. הרכב מגלה ב3 שנים שהוא אצלי אמינות מופלגת.

קליו משנים הללו בדגם אוט' הייתי מתרחק. לא פעם שמעתי על בעיות גיר ברכב זה אצל חברים ומכרים.

מאילו שנים הקליו אוט' התחילו להיחשב לממוצעות מבחינת אמינות?

תודה.

פורסם

אני בעלים של קליאו 1.4 ידנית 99.

אחלה אוטו. תתידשי אבל בשופ פנים ואופן לא אוטומטית. רק ידנית מהסיבות הבאות:

פגיעה באמינות

סירוס של המנוע ופגיעה בביצועים

פגיעה בהנאה מהנהיגה

צריכת דלק גדולה יותר

תיקונים יקרים יותר

קני קליאו 1.4 ידנית בין השנים 99-2000. בשנת 2001 הוחלף המנוע למנוע 16 שסתומים. על הנייר זה מנוע חזק יותר ומודרני יותר. בפועל הוא הרבה פחות אמין (1.4 בשנים 99-2000 נחשב לאחד המנועים המוצלחים ביותר של רנו אי פעם) והוא הסיוט של כל המכונאים. גם הם לא מכירים אותו מספיק טוב וגם הטיפול בו הוא סיוט מבחינתם (כדי להגיע לחלק מסויים במנוע צריך לפעמים לפקרק חצי אוטו. הם מתעמבנים, עושים עבודה דפוקה ואת משלמת הרבה יותר על שעות העבודה). מה גם שלשנתונים 99-2000 ישנם שפע של חלקי חילוף זמינים.

הציצי בהודעות הקודמות שלי אם תרצי אינפורמציה נוספת ו/או פני אלי בפרטי.

בהצלחה.

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים..

אז ככה. אני יודעת שלרכב ידני יש המון יתרונות הן מבחינת הביצועים, צריכת דלק ובלאי גיר אבל זה ממש בעייתי לי.. אני נוסעת המון בשעות העומס וכל הזמן להעביר ראשון- שני אני נגנבת מזה...בכל אופן נראה לי שאני אוותר על הקליאו ואלך לכיוון של פונטו ספייס.

שוב תודה רבה :-P

• תוכן חדש...