Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך הZX וולקן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאון -

לא התכוונתי, חלילה, להיכנס למספרים ולכיס של פותח השרשור.

כשהוא רשם שאין לו משכורת נורמאלית, הנחתי שמשמעות הדבר היא שהוא לא מכניס הרבה כסף ושהוא מעוניין ברכב שעלות האחזקה שלו לא תהיה גבוהה מדי.

וולקן יכולה להיות בעלת עלות אחזקה שנתית ממוצעת למדי של אלפי שקלים בודדים.

וגם יכולה בשנה אחת לעלות הרבה הרבה יותר.

ככה זה, זה רכב בעל נטיות ספורטיביות ונוהגים בו בהתאם. לא כולם שמרו עליו, לא עולם טיפלו בו, לפעמים שמו חלפים לא מתאימים ואילתורים.

הרכב הוא מדהים, אבל לטעמי פוטנציאל התקלות בו גבוה מזה של דייהטסו שרייד מאותה שנה - ולו בגלל מורכבות הרכב ומערכותיו ביחס למקביל ואופי הנהיגה בשניהם.

אני בדעה אחת עם נתן.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מציע לך להתעדכן במחירי החלפים של הוולקן לפני שאתה קונה אותה.

תתפלא עד כמה החלקים "המשותפים" פתאום נהיים ייחודיים לאוטו הספציפי.

לדעתי אתה עומד לפשוט את התחתונים עם התחזוקה שלה - ולא בגלל שזו סיטרואן אלא בגלל שזה רכב שהחלקים שלו מתומחרים ללא פרופורציה ל-10 אלף ש"ח שהוא עולה לרכישה.

תוסיף את מה שנאמר לגבי צורת הנהיגה בו ב-17 שנה האחרונות ועוד תקלות שאופייניות לרכבים מזדקנים בכללי - ותקבל מכה כואבת לכיס בתוך חצי שנה.

פורסם

אפשר דוגמא לחלקים ה"יחודיים" שלה.

ואם אפשר פירוט במיוחד אם הם שונים מנגיד , לא יודע , ZX 1.6.

וכמובן מחירם.

כי אולי אני לא מכיר במיוחד ZXים ו306ים...

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אל תפחידו אותו, רוב החלקים משותפים, וזמינים אצל ג'אן למשל כמעט תמיד.

בכל זאת נראה לי שהבחור צריך להבין שלהחזיק וולקאן - כמו כמעט כל רכב אחר בסגנון יכול לעלות כמה אלפי שקלים.

זה לא הרכב הכי הכי זול בעולם לתחזוקה.

פורסם

הבנתי (:

בקיצור אסור להאמין לאף אחד.

התחלתי להבין את זה אחרי רכב שפספסתי שנה שעברה אחרי כל הבולשיט שהכניסו לי לראש

תודה לכולכם

פורסם

אתה לוקח את הדברים לא נכון.

איו פה עיניין של להאמין.

כל מי שכותב רוצה לעזור לך.

לכל אחד יש פרספקטיבה אחרת.

לאחד תיקון מזדמן של 2000 או 3000 ש"ח מידי פעם זה לא מחיר גבוהה כדי לזכות להינות עם חלום נעורים ישן רגע לפני שהוא נעלם מהעולם ומשאיר אותנו עם הגההים חשמליים ובקרות משונות. ולכן אם מישהור ישאל אןתי האם לקנות וולקן התשובה שלי ברורה -כן!!!!!! ומהר לפני שיגמר!

לאחר שסופר כל שקל ו"הפתעה" של 3000 ש"ח יכולה לגרום להשבתה זמנית של הרכב לא הייתי ממליץת זה יגרום לו עוגמת נפש, במקרה הזה הייתי ממליץ על סוברו לאונה 1.6 מתחילת שנות ה 90 ששם החלפת מנוע אפילו היא לא סיפור גדול מידי.

שוב, אנחנו לא יודעים בדיוק מה מצבך ומה אתה רוצה.

שורה תחתונה, יחסית לספורטיביות וולקן שמורה ומטופלת ניא פשוטה וזולה להחזקה, יש מספיק מוסכים שיודעים לטפל והרבה דברים אפשר לעשות לבד.

מצד שני , זאת לא לאונה, שרייד או פיאסטה. בכל זאת רכב ספוטיבי, 2.0 ליטר, מאובזר, מחושמל ואתה מצפה ממנו שיהיה בובה להנות ממנה ולא גרוטאה שנוסעת מ A ל B?

רק אתה יודע ומחליט! אף אחד לא מכניס לך דברים לראש, אתה בוחר מה יכנס. תקשיה למי שנראה לך שהמין את הצרכים שלך ןיודע על מה הוא מדבר מנסיון אישי.

יש פה לא מעט אנשים שענו לך וברור שיש או הייתה לה וולקן או דומה לה.

בהצלחה,

נתן.

פורסם

מתוך כתבה באתר "אוטו":

"עלויות: מלבד הדגשים הכלליים המצוינים מעלה, מנוע ה-1.9 ל' רגיש מאוד להזנחה ונוטה לפתח סדקים בבלוק האלומיניום, שגורמים בסופו של דבר להחלפתו בעלות גבוהה (יותר מ-6000 ש^ח). צמת החשמל מתוכננת רע ואינה שורדת את השנים: מים הנוזלים עליה ממערכת הקירור גורמים לקורוזיה בחיבורים ולזיופי מנוע. חיישן סיבובי המנוע רגיש במיוחד לנזק בעקבות כך (עלות החלפת צמה כ-1000 ש''ח), ולעיתים קשה לאבחן חיישנים משובשים בעקבות מערכת מחשב מיושנת. מנוע ה-2.0 ל' אמין יותר אך דורש גם הוא טיפול מסור (על מנוע ה- 16V, ראו ב-306). יש לשים לב במיוחד לנזילות שמן ממחזירי השמן במנוע. הסרן האחורי מפתח חופשים ואכילת מסבים. החלפתם בזמן בכמה מאות שקלים תחסוך שיפוץ סרן בכמה אלפים. משאבת הדלק נוטה לשבוק חיים ועלות החלפתה לחדשה (לא מקורית) עומדת על כ-600 שקלים. מערכת המזגן עלולה להיות רגישה גם היא, במיוחד לנזילות. יש לבדוק שצינורות המזגן וכן צינורות המים לקירור תקינים. צינורות החימום עלולים לסבול מתלאות השנים ועלותם כ-400 ש''ח. נזילות שמן מההגה משמעותן טיפול לבולם ההידראולי ולעיתים גם למסרק, בעלות של בין 600 ל-1400 ש''ח. תושבות המנוע נקרעות בתדירות גבוהה עקב עומס יתר. בנוסף, בעיות חיווט גורמות לכשל במאווררי הרדיאטור בעקבות נתקים הנובעים מקורוזיה במחברי החוטים. עלות תיקון היא מאות בודדות לטיפול במערכת החשמל".

מעבר לכך כבר שמעתי על צינורות ייחודיים שעלותם מאות שקלים.

כבר היה פה בחור עם XSI שהתלונן על צינור יניקת אוויר שעלותו 900 ש"ח.

האמת, שגם אני נתקלתי במשהו כזה בקסארה דיזל - צינור ה"כ שעלותו 770 ש"ח. אבל מה - בניגוד לוולקנים, אני יכלתי לגשת לפירוקיה ולגמור את הסיפור ב-150 ש"ח לצינור משומש. לא נראה לי שזה אפשרי בוולקן.

זהו - מכאן זה תלוי ברוכש. אם הוא מוכן לשעבד לאחזקת רכב סכום קבוע מדי חודש, אז יאללה לקנות. אם הוא מעדיף רכב שיהיה חסכוני בהוצאות - זה לא הרכב.

פורסם

כל הדברים שכתובים פה לא שונים כמעט מכל ZX אחרת עם מנוע XU .

אותו בלוק אלומיניום,אותה מערכת קירור,אותו סרן אחורי והדבר העיקרי מדובר ברכב ישן עם הרבה ק"מ שעבר הרבה ידיים.

אותו דבר בדיוק בZX 1800 ו1600 .

זה לא רכב למי שמחפש אמינות מוחלטת וברור שיהיה צריך לתחזק ולהשקיע ומי שלא יכול לעמוד בזה שלא יקנה גם ZX 1600 או 1800.

ביחס להשקעה הרכב נוסע מעולה,מאובזר יחסית ונוח אבל לא צריך לעשות ממנו חללית ביחס לכל ZX אחרת.

רוב חלקי הגוף ותא הנוסעים כמעט זהים ולא בעייה למצוא ביד 2 ZX לפירוק.

פורסם

לא מדויק -

בוולקן חלק מהנהגים ינהגו בצורה אחרת מאשר בZX האחרות ואם אני לא טועה, צמת החשמל ב2.0 מסובכת יותר מאשר הצמות האחרות.

ובנוסף, אף אחד לא אמר שלטפל בZX 1800 ישנה זה כמו לטפל בפיאסטה ישנה.

שוב, אם יש כסף לתיקון תקלות (וזה לא שיש הרבה! אבל כשיש, יש - כמו בכל רכב עם נטיה ספורטיבית שנוסע כבר 15 שנה) זה רכב משובח.

כשאין כסף לתיקון תקלות, אז מתחילים לאלתר, לחסוך באיכות החלקים ובטיפולים וזה גורר עוד תקלות בטווח הארוך וחוזר חלילה (וכל זה במקרה הטוב)

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם

נתן, מה שאמרתי בקשר לחוסר אמונה זה נוגע לאנשים שאני רואה יום יום ומספרים לי סיפורים על ימין ושמאל כדי לא לרכוש את הרכב ולא חלילה חברי הפורום שמסבירים מלמדים ועוזרים הרבה!

מצטער על אי ההבנה

פורסם

אכן משנת 93 (אם אני לא טועה) המנוע הוא 2.0 ולא מאלומיניום, גם מערכת ההזרקה השתנתה לפי דעתי.

למרות שבשעת ההחלפה מומחים חיבבו יותר את מנוע ה 1.9 אני אישית מעדיף את ה 2.0.

פורסם
נתן, מה שאמרתי בקשר לחוסר אמונה זה נוגע לאנשים שאני רואה יום יום ומספרים לי סיפורים על ימין ושמאל כדי לא לרכוש את הרכב ולא חלילה חברי הפורום שמסבירים מלמדים ועוזרים הרבה!

מצטער על אי ההבנה

אם תמשיך להקשיב לכל סיפור ש"מומחה" מספר לך תגמור עם סובארו לאונה בצבע לבן (כי הבורדו מתקלקלת יותר...)

במשך יותר משנתיים החזקתי וולקן 2 ליטר, האחזקה שלו לא שונה מרכב אירופאי אחר בשנתונים ההם וזה אומר שצריך להשאיר כסף בצד לתיקון יקר פעם בכמה זמן, אין מה לעשות.

סה"כ יופי של רכב שכמו ה-306 מזדקן בכבוד, דווקא הוולקן זכתה בשנותיה הראשונות לבעלים עדינים ומבוגרים (בוגרים?) יחסית כי אין לה את הסקס אפיל של אחותה לבית פיז'ו. כשהמחיר התחיל לרדת אחרי כמה שנים היא הפכה לאופציה טובה וזולה יותר משמעותית מה-306XSI. היום ההבדלים ביניהם מבחינת מחירי שוק הם נמוכים יחסית ולכן כדאי מאוד לחפש גם 306XSI. חבר מכר אחת כזו שמורה מאוד סביב ה-15K.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...