Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעיה שמציקה לי כבר שנתיים. יש לי פונטו 1996 שקניתי לפני 3 שנים עם מדחס דפוק ומעבה שיש עליו כתם.

הבאתי מדחס חדש לפני כשנתיים ושיפצתי את מערכת המזגן, החלפתי מדחס חדש של דנסו, את כל היחידה הפנימית פירקו (מאדה) יחד עם כל הדשבורד והחליפו מייבש, טרמוסטט וכל הדברים האלה חוץ מהמעבה. עדיין יש עליו כתם בצד ימין של הרכב, נאמר לי מהמזגניסט שפעם כנראה הייתה בריחת גז ובגלל זה נוצר הכתם. מאז המזגן עבד טוב אך בעיקר מחוץ לעיר.

בשעות הראשונות של הבוקר המזגן מקפיא! אפילו בעיר. בשעות של שיא החום אפשר להרגיש שהוא מוציא אויר רגיל. אך בנסיעה מעל 80 קמ"ש הילוך 5 הוא מתחיל לקרר מאוד. עשו לי בדיקת לחצים והכל תקין, גם המאוורר פועל במהירות השניה.

מה הבעיה? אני יכול להבדיל כשהמזגן מקרר וכשהוא לא. כשהוא ממש מקרר טוב יש ריח כזה של גז\פלסטיק כמו במזגן בבית. כשהוא לא אין שום דבר, כאילו שמתי על איוורור. ניסיתי למדוד טמפ' מהתריס המרכזי של המזגן וזה היה בסביבות ה20C

בבוקר וכשאני מרגיש את הריח המוזר הזה זה יכול להיות באזור 10-15C.

יש לציין שיש קומבינה בתריס של האויר מבחוץ אך התריס הזה סגור. כך שלא אמור להיכנס אויר מבחוץ. גם הכתם על המעבה קיים.

אם אני מחליף מעבה מה זה יתן? הרי בבוקר המזגן מקפיא. אם אני יחליף אותו תחושת הקרור לא אמורה לגדול אני חושב. המזגן סה"כ מקרר מצוין מחוץ לעיר.

כמו כן, מה הם 2 החלקים שהקפתי בתמונה?

הצינור הזה קר כשהמזגן דולק, האם הוא מעביר את הגז? והדבר השני הוא מין קופסא שחורה שיושבת מתחת לפילטר אויר. האם זהו קיר האש?

1.JPG

פורסם

לדעתי התקלה לא במעבה עצמו.

בנסיעה מהירה הרוח שנוצרת מהנסיעה מקררת את המעבה ותהליך הקרור תקין.

בנסיעה איטית המעבה מקורר ע"י המאוורר של הראדיאטור. (לרכבים מסוימים יש מאוורר יעודי).

בדוק אם המאוור של הראדיאטור מתחיל להסתובב מיד ברגע שאתה מדליק מזגן.

אם המאוורר לא מתחיל לעבוד מיד התקלה נובעת בדרך כלל מממסר (RELAY בלשון בעלי המקצוע) או הפיקוד לממסר המפעיל את המאוורר כמו כן יש לוודא שנגד המהירויות תקין.

אם המאוורר מתחיל לעבוד מיד קרוב לוודאי שמדובר בנגד מהירויות תקול (ממוקם על המאוורר) .

בהצלחה

ואל תשכח לרשום בשרשור את הפתרון כשתתקן את המזגן

פורסם

כשאני מפעיל את המדחס אני מרגיש שהוא פועל, הרכב גם מאבד טיפה כוח ונעשה כבד, המאורר מתחיל להסתובב במהירות ראשונה ואחרי כמה שניות במהירות השניה. לא חסר גם גז

אבל בשעות 6-7 בבוקר אפילו כשהרכב עומד המזגן מקפיא. בגלל זה לא נראה לי שזה קשור לעמידה\נסיעה

בשיא החום הוא מקרר רק מחוץ לעיר. נעשה גם ניקוי רדיאטור (לא יודע אם זה קשור למזגן ממש). אבל מחשיד שהטמפ' בתריס היא גבוהה כל כך

פורסם

ממליץ לבדוק שהמאוורר מצליח להזרים אוויר בקלות בין הצלעות של המעבה.

נהוג להצמיד דף נייר או קרטון 10X10 ס"מ למעבה (מבחוץ!!!) ולוודא שהנייר נשאר צמוד (כמובן שמבצעים זאת כאשר המאוורר פועל).

כדאי גם להשוות לרכב דומה את עוצמת זרימת האוויר של המאורר אולי אצלך הוא פועל בספיקת אוויר חלקית.

פורסם

תעשה ניסיון, סע בשעות הבוקר בלי מזגן כלל כוון את בורר הסרקולציה לשאוב אוויר מיתוך הרכב , סע קודם עם חלונות פתוחים, אח"כ סגור אותם, תפעיל את האוורר בלי מיזוג כוון את הבורר לקור ותראה אם אתה מקבל אוויר חם , תפעיל את המדחס ותכוון את הבורר לחום ומאוורר בפול עוצמה, ותראה אם אתה מקבל אוויר חם או פושר,

הבדיקה הזו בעצם באה לבדוק את הבידוד בין היחידה של החימום ובין היחידה של הקירור ייתכן ואתה מקבל מיקס של אוויר חם וקר ולכן אתה בחום לא מצליח להתקרר ברכב.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

בדקתי כרגע, על איוורור הוא מוציא אויר רגיל, כשאני מכוון את הבורר לחצי אדום חצי כחול האויר כבר חם ובאדום עד הסוף חם מאוד. כשהמדחס פועל האויר קר אבל כשהוא באדום הוא לא פושר. הוא חם. ההבדלים הם לא משמעותיים עם מדחס פועל וללא מדחס כך שאני מרגיש כמעט את אותה עוצמת החום באדום עד הסוף.

התריס ששואב אויר מבחוץ סגור, הוא לא עובד בכלל, עשו איזה קומבינה שהוא תמיד ישאר סגור. איפה הוא נמצא בדיוק? והאם כשהמדחס פועל וזה על האדום עד הסוף אני אמור להרגיש אויר כמו על איוורור?

פורסם

אני מבין שהמזגן מקורי, אצלי בפונטו היה מזגן לא מקורי והיתה תופעה כמו אצלך בבוקר ובערב היה מקפיא ובצהרים היה מוציא אויר קר בדרך כלל רק בנסיעות מהירות.

הלכתי לאשר מזגנים מבני ברק הוא החליף לי את הרדיאטור של המזגן (החיצוני) ורמת הקירור עלתה מאוד הוא אמר שהרדיאטור היה סתום .

פורסם

כן המזגן מקורי, הוא זה שביצע לי את כל ההחלפה של הרכיבים בזמנו.

הרדיאטורים עברו ניקוי ושטיפה עקב התחממות של הרכב בעבר כך שזאת לא הבעיה אני מניח

פורסם

ניסית להכנס למרכז שירות של פיאט?

עם כל הכבוד למזגנאים, בד"כ במרכז שירות שרואה 10-15 פונטו על בסיס יומי, ולפני 5-6 שנים ראה 30-40 פונטו על בסיס יומי - יש קצת ניסיון עם הרכב.

יש 1001 דברים שאפשר לחשוד בהם - תן למקצוענים אמיתיים לטפל במזגן ותגמור עם הצרה הזו.

פורסם

הלכתי, אף אחד לא יודע מה הבעיה. בבדיקות לחצים וגז הכל בסדר. המדחס חדש

סתם אני זורק 200 שקל כל פעם לבדיקה, אמרו שיש כתם על המעבה אבל אני לא מבין למה הוא יכול להיות תקול אם המזגן כן מקפיא בבוקר ובערב, מה אם אני יחליף אותו הוא יקרר עוד יותר? הוא גם לא דולף

פורסם

יש לבדוק לחצים בזמן התקלה ולא במצב "מעבדה" שהרכב מוצל וקריר יחסית.

אין מצב שהמזגן לא יקרר והלחצים יהיו תקינים אלא אם כן ברז או מדף עירבול דולף, אך זה לא מסתדר עם העובדה שבבוקר המזגן כן מקרר.

כנראה יש בעייה בספיקת המאוורר מנוע או שהוא מסתובב הפוך, אולי יש עוד מאוורר שאמור להיות מופעל יחד עם פעולת המזגן והוא אינו תקין.

גש למזגניסט או מוסך שמכיר את הרכב ומערכת המיזוג שלו.

פורסם

דניאל בתור כנאי עם נסיון עשיר אני איתך בכיוון של מאוורר שעובד בכיוון הפוך.

אגב כמה מאווררים יש בפונטו?

במידה ויש יותר מאחד דהיינו 2 יש סיכוי שאחד לא מסתובב לכיוון הנכון ונוצר קצר אוויר.

לפי כל התסמינים הבעיה היא רק בקירור הגז דהיינו בעיה עפ המאווררים.

אגב מאווורר שיושב על המעבה או הרדיאטור בצד הקדמי שלו אמור לדחוף אוויר ומאוורר שיושב ממש בין המנוע לרדיאטור אמור לינוק אוויר.

[החתימה הוסרה כיוון שלא עמדה בכללי הפורום. אנא קרא את הכללים.]

פורסם

יש רק מאורר אחד. המזגן הוא מקורי וכשאני שם את היד הוא זורק אויר חם לכיוון המנוע

אם הוא היה עובד הפוך הייתי מניח שהרכב אמור להתחמם לא?

פורסם

בדגם פונטו שלך קיים מדחס בעייתי שיש בו מנתק פנימי של זרימת הקרר (גז) עקב התחממותו, דבר שגורם לפרקי זמן ארוכים מדי שאין דחיסת קרר במע'.

הבדיקה מתבצעת תוך כדי ששעוני לחץ מחוברים

למע' וכשרואים שהלחץ נופל בודקים אם מגיע זרם הפעלה אל מצמד המדחס (אם כן, אז הניתוק הפנימי פועל ואואם לא מגיע זרם אז יש גורם חיצוני אחר שמנתק המדחס).

כמובן שיתכנו עוד סיבות נוספות לתקלה כדוגמת דלת כניסת אויר חיצוני שנשארת תמיד במצב "אויר חיצוני" בגלל מנוע הסרבו שמפעילה והוא פגום.

בתוך תא הכפפות שבדשבורד מימין, יש דלתית קטנה שניתנת לפתיחה ודרכה ניתן לראות את פעולת דלת כניסת האויר ע"י לחיצה על לחצן מיחזור אויר.

בברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...