Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כידוע יש לי טויוטה יאריס T ורציתי להכניס לרכב באקטים.

מישהו הציע לי שני באקטים אבל איןם להם אפשרות קיפול.

אז השאלות הן:

יש אפשרות לשם באקטים שלא מתקפלים מבלי שזה יפריע לכניסה אחורה?

מומלץ בכלל לשם באקטים שלא מתקפלים? או מה מומלץ מה לא???

מה דעתכם על לשם באקט במושב הנהג בלבד? (מכוער אבל זול יותר ושימושי יותר)

יום משובח לכם

ניב

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נסה לחפש לך מושבים מתקפלים איכותיים שהם לא באקטים.

משהו בסגנון המושבים שיש ב TYPE R או מושבי ריקארו למינהם.

גם יותר נוח ברהב, גם מספק בהחלט וגם קצת יקר יותר.

אם בכל זאת אתה רוצה באקטים (סטייה מוזרה אני חייב לציין) יש מנגנונים לקיפול של מושבי באקטים , אם אני לא טועה, ל DAVID , מנהל פורום טכני, יש זוג כאלה למכירה.

פורסם

ניב

אסור לשים באקטים שלא מתקפלים ברכב ללא קשת הגנה שתמנע את קריסת הגג במקרה של התהפכות, משום מקריסה כזו תפצפץ את ראש הנהג, במקום בו כסא מתקפל יקרוס תחת לחץ הגג 'וישכיב' את הנהג.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ניב

אסור לשים באקטים שלא מתקפלים ברכב ללא קשת הגנה שתמנע את קריסת הגג במקרה של התהפכות, משום מקריסה כזו תפצפץ את ראש הנהג, במקום בו כסא מתקפל יקרוס תחת לחץ הגג 'וישכיב' את הנהג.

קיימים באקטים מאושרים לשימוש כביש, כשבתכנון שלהם נלקחה בחשבון אפשרות הקריסה.

לבאקט יש אחיזה עדיפה על כל מושב ספורטיבי איכותי (בעיקר בפלג הגוף התחתון) ככל שיהיה על חשבון איכות חיים ונוחות, יתרון נוסף הוא העדר הבידוד בין הישבן לכביש בזכות שכבת ריפוד צנועה - מרגישים טוב מאד מה קורה שם למטה - לטוב או לרע.

סיוט או תענוג ? בעיני תענוג, אבל הרכב לא משמש לנסיעות יומיות, גם בנסיעות ארוכות אני באופן אישי לא סובל.

קיימים מתאמים לבאקטים המאפשרים קיפול הבאקט כולו לפנים, אני רכשתי 2 סטים מקוריים של קוברה ובשניהם מנגנון האבטחה של קיפול המושב לפנים היה לקוי.

חיסרון נוסף במנגנון נובע מגובה הבאקט שמופרע ע"י תקרת הרכב במהלך הקיפול ובפועל אופצית הקיפול כמעט ולא קיימת...

אני משתמש כיום במתאם רגיל ללא קיפול, כלומר אין גישה לספסל האחורי.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם
כידוע יש לי טויוטה יאריס T ורציתי להכניס לרכב באקטים.

מישהו הציע לי שני באקטים אבל איןם להם אפשרות קיפול.

אז השאלות הן:

יש אפשרות לשם באקטים שלא מתקפלים מבלי שזה יפריע לכניסה אחורה?

מה דעתכם על לשם באקט במושב הנהג בלבד? (מכוער אבל זול יותר ושימושי יותר)

יום משובח לכם

ניב

אהלן ניב.

קודם כל,לפני שבוע שבועיים היתי בחיפה וראיתי סיביק מדהים (כחול)-אומרים שהוא שלך לשעבר.האוטו מדהים.

שנית-באקט,מעצם היותו באקט,אינו מתקפל.הוא קבוע.יש אופציה לקפל אותו לכניסת נוסעים מאחור באמצעות מתאמים.

באקט בודד אכן מכוער להפליא,אבל עושה את העבודה.

אם אתה "מאותגר משקלית" (מה שנקרא באנגלית BATATA),היתי לוקח סט כיסאות מתקפלים טובים ממכונית שמגיעה איתם כסטנדרט (ר' אימפרזה) ובונה מסגרות לפי הזמנה.

מעבר לזה-יש כיסאות מעולים מבחינת תמיכה-כמו הספארקו טורינו או הקוברה SIDEWINDER- יש להם מקומות לריתמות והם תומכים היטב.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

הבאקטים מאוד נוחים, בילתי איתם נסיעות ארוכות ויצאתי כמו חדש (לעומת המושבים הקודמים בהם כל נסיעה היתה נגמרת בכאב גב). יש מושבי ספורט של ספארקו, ריקארו (אספיר החלו ליבא אותם לאחרונה) וOMP שהם דומים לבאקט אבל מתכווננים. הקוץ בעליה הוא המחיר המאוד יקר שלהם והעובדה שהם לא עומדים בתקן FIA (אם אתה מתכוון להתחרות עם האוטו). דרך אגב, אם אתה קונה כיסאות משומשים בדוק את שנת היצור, לפי התקן צריך להחליף את המושבים האלה כל 5 שנים.

second is the first looser

פורסם
...לעומת המושבים הקודמים בהם כל נסיעה היתה נגמרת בכאב גב

אני עדיין זוכר :lol::lol:

אבל היה אדיר :!::wink:

אבל עכשיו עם הבאקטים של ספארקו, חווית הנהיגה מתעצמת הרבה יותר...

הבדל עצום פשוט והבאקטים לדעתי משפרים רבות את יכולת השליטה ברכב.

second is the first looser

פורסם

אהלן ניב.

קודם כל,לפני שבוע שבועיים היתי בחיפה וראיתי סיביק מדהים (כחול)-אומרים שהוא שלך לשעבר.האוטו מדהים.

אז קודם כל אני נרגש.

לא ידעתי שהיתה לי סיביק ואם כן אז אולי לקחו את הסקודה שלי לשעבר ועשוט לה שיפוץ רציני (אני בעצמי חשבתי לצבוע אותה בכחול אבל זה לסיבה אחרת (-: ).

בכל אופן תודה על התשובות.

קיבלתי בינתיים שתי הצעות אחת לרכוש באקט OMP HA 636 משומש ב 1000 ש"ח.

השניה לרכוש שני באקטים של ספרקו ב 2500 ש"ח.

כיוון שאני עדיין לא חושב על לסגור את החלק האחורי של הרכב שלי, אני די חושב ללכת על ה OMP הבודד.

נדווח בהמשך ...

פורסם

[ OMP הבודד.

ניחא.

יעבור לו.נמצא לו איזה ספארקו כוסית....

שנית-יש גם באקטים נוחים מאוד.

באקט גם הרבה יותר מחבר אותך לרכב ומאפשר לך לעשות דברים יותר קיצוניים.

זה גם מה שנקרא STATE OF MIND (לא הקטע עם הבדידות..)- או כמה קיצוני אתה מוכן לקחת את ההובי שלך.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

באקטים ניתנים לכיוונון - נקראים ריקליינרים.

זה להשכלה כללית....

מתאמי הקפצה (המרימים את הכסא מעלה) ניתן לקנות אצל יובל מלמד מספרקו.

אפשרי לבנות לבד אצל מסגר בעל ידע ויש בת"א אחד כזה שידוע לי עליו אם תהיה מעוניין

כל טוב

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

זה להשכלה כללית....

כל טוב

אל תערבב מושגים :!:

באקט זה באקט וריקליינר זה ריקליינרר

באקט כיחידה לא ניתן לכיוונון אף פעם, הכיוונון מתבצע באמצעות המתאם בלבד ואפשרויות הכיוונון הם לרוב קדימה-אחורה בלבד, יש גם מתאמים שמאפשרים זווית ואפילו גובה.

באקט

speed.jpg

ריקליינר

monza.jpg

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

זה להשכלה כללית....

כל טוב

הייתי פוחד ללכת למסגר בשביל כזה דבר.

עם כל הכבוד מדובר בעניין בטיחותי מדרגה ראשונה ולא הייתי מרגיש בטוח כשאני יושב בכיסא המחובר למסילות דרך מתאם שהכין מסגר ללא כל תו תקן בטיחותי.

יצא לי לשבת על המושבים הספורטיביים (לא באקטים) של רקרו באולם התצוגה וקיבלתי הדגמה של האחיזה הצידית במושבים אלה.

פשוט הפכו אותי למצב של כ-80 מעלות כשאני חגור בכסא ונשארתי ישוב בכסא כשהישבן והירכיים שלי שמרו על מגע עם המסעד.

פעל עלי כח צד קרוב ל-1G עם כח לחיצה אפסי כלפי המסעד.

ללא ספק זהו מצב קיצוני בהרבה מכל מצב שהרכב שלך יכול להביא אותך אליו מבלי להרים גלגלים מהכביש :wink: וזאת בגלל שווקטור הכוחות ברכב הוא תמיד 1G כלפי מטה + (במקרה קיצוני) 0.7G אולי אבל ממש אולי 0.8G אם יש לך מספיק כסף וביצים.

• תוכן חדש...