Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש לנו אחת מודל 2005 עם 100K ק"מ והנתון הוא אמיתי (רכב חברה ויש נתונים מדוייקים)

מצטרף.

נוהג על מאליבו 2007 מזה למעלה משנתיים(עשרות אלפי קמ' בשנה) והנתונים דומים לאלה של שי. אצלי בשיוט נינוח כ 12.5 קמ' לליטר , בעיר כ 8-9 קמ' לליטר(רגל קלה כמובן ונסיעה מנהלתית לגמרי) ובנסיעה מעורבת כ 10-11 קמ' לליטר.

המאליבו חסכונית בהשוואה למנועים של 2 ליטר עד כמה שזה נשמע מוזר(וזה אכן די מוזר).

"נשים. אי אפשר לחיות איתן. אי אפשר לשלוח את כולן לקנדה"

(משנתו הסדורה של אל באנדי)

פורסם

אתם בטוחים שאוטו עם מנוע של 3,500 באמת יכול לעשות יותר מ1:10?! יש דבר כזה?

גם אוטו שכבר שלוש שנים על הכביש?

לא יודע למה, אבל זה קצת נשמע לי מוגזם.

ובכל מקרה, מה האגרת רישוי של המאליבו? וכמה עולה בה נאמר מקיף לנהג צעיר (וותק 3 וחצי שנים על הכביש)?

ובעניין הפאסאט, יש גרסאות של בנזין? משום מה אני לא מתלהב מסולר, גם אגרת רישוי גבוהה יותר וגם רעש מנוע מציק... או שאני טועה?!

ובעניין ההונדה - האמת נראה לי רכב מפנק, אבל לא יקר מידי לאחזקה? מה עלויות הביטוח שלו? לאיזו קבוצת רישוי הוא שייך בכלל? ומה בעניין הסחירות שלו? כי האמת שלא מצאתי יותר מידי כאלה ב"יד 2".

פורסם

ברור שיש פאסאט בנזין.

אבל רצית רכב מנהלים עם צריכת דלק נמוכה (אמיתית).

פאסאט TDI אוטומטי צורך ליטר סולר לכל 13-14 ק"מ.

פאסאט בנזין אוטומטי לא עובר את 1:10.

אגרת רישוי לרכב בנזין ודיזל (באותה קבוצת רישוי) זהה .

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
מצטרף.

נוהג על מאליבו 2007 מזה למעלה משנתיים(עשרות אלפי קמ' בשנה) והנתונים דומים לאלה של שי. אצלי בשיוט נינוח כ 12.5 קמ' לליטר , בעיר כ 8-9 קמ' לליטר(רגל קלה כמובן ונסיעה מנהלתית לגמרי) ובנסיעה מעורבת כ 10-11 קמ' לליטר.

המאליבו חסכונית בהשוואה למנועים של 2 ליטר עד כמה שזה נשמע מוזר(וזה אכן די מוזר).

ב- UMI אמרו לי שיש אפילו מדווחים על 14 , אבל לצורך השוואה מול המתחרות (B4,407,סופרב,סונאטה,אקורד. בפורד אני לא נוגע וקאמרי 3.5 יש לי בעבודה-בפקקים של לגוס עושה מיכל ליום-לא משנה כמה התקדמת.) יעצו לי לחשב 10.

אני לא יודע, אצלנו הוא עושה עד עכשיו ( בסביבות 5000 ק"מ ) ממוצע של פחות מ-8.

וידוע שהמיתוס של "המנוע צריך להיפתח " מת מזמן. התיעצתי בטובי המהנדסים.המנוע ותיק (פלדה,-טמפ די קבועה-,עוד עם מוטות שסתומים,- לא שרשרת/חגורה) ויוצא מוכן עם הטולרנצים הסופיים.

לא אשתי ,שנוהגת בו בד"כ ולא אני בגיל של לחיצות. כנראה שאנחנו נוהגים כמו שאתה קורא מנהלתי.קנינו אותו בגלל נוחיות ,בטיחות ושקט-בעיקר שקט.

13 ?

פורסם

הבנתי, טוב לדעת...

אם ככה מה בדיוק החסרונות של הדיזל בפאסאט אם אפשר לדעת? אוטו חלש יותר? רועש יותר? אשמח לקצת פרטים.

ולגבי המאליבו - אני לא יודע למי להאמין, אתם נוגדים פה אחד את השני. מה עושים? :)

בכל מקרה, איך המאליבו מבחינת אמינות? עלויות חלפים? איך היא מרגישה על הכביש?

פורסם
הבנתי, טוב לדעת...

אם ככה מה בדיוק החסרונות של הדיזל בפאסאט אם אפשר לדעת? אוטו חלש יותר? רועש יותר? אשמח לקצת פרטים.

הנתונים של haimy אכן שונים מאלה שלי ושל שי אבל יש לשים לב שמבקש המידע לא דיבר על מאליבו מהדור האחרון אלא מהדור הקודם שאליו שי ואני מתייחסים במידע.

יש לי יותר מתחושה שנעשו שינויים במנועי המאליבו בדגמי 2008 ואילך (העובדה שהמנוע חוזק ל 219 כ"ס זה כבר רמז להתעסקות אתו ב GM)ואולי כאן מקור ההבדל ו/או בעובדה שהמאליבו החדשה כבדה ביותר ממאה קג' מזאת שבשנתונים הקודמים. המאליבו החדשה צורכת כנראה יותר מאלה משנתוני 2005, 2006, 2007. חבל שכך.

האגרה השנתית לטסט כ 2000 ש"ח

הביטוח המקיף לנהג ותיק וללא תאונות וכו'(נהג יחיד ברכב) 3500 ש"ח ואפשר להשיג בפחות(!).

לי לא היו תקלות כלשהן ומייחסים למנוע ולגיר אמינות מופלגת. ראיתי מאליבו מהשכרה/ליסינג בזמן שאני מגיע לטיפולים וכו' עם ארבע מאות אלף קמ' ויותר ללא נגיעה בגיר או במנוע. הטיפולים לא יקרים לטעמי (550-600 ש"ח טיפול קטן או סביב 900 ש"ח לטיפול יותר גדול).

לנהג "רגוע"/"משפחתי"/לא "ספורטיבי" המאליבו היא מעל ומעבר. נסיעה שקטה, נינוחה ומפנקת ועדיין המון כוח זמין לכל עקיפה או זינוק מרמזורים. למחפשים נהיגה "אתגרים" וכו' כדאי לחפש מענה במקומות אחרים, בדגש על דגמי המאליבו עד 2008.

"נשים. אי אפשר לחיות איתן. אי אפשר לשלוח את כולן לקנדה"

(משנתו הסדורה של אל באנדי)

פורסם

מבחינת אמינות עד היום (100K ק"מ מודל 2005 מהראשונות שעלו על הכביש בארץ) 0 תקלות וטיפולים זולים (המחירים שדני נתן הם למוסכים מורשים) טיפול "גדול" כולל רפידות בלם קידמיוןת עלה לי 1200 ש"ח בלבד.

מבחינת הרגשה היא חזקה מאוד אבל הגה מאוד לא מתקשר. זה לא רכב לנהגים ספורטיביים אלא לנהגים מיושבים שאוהבים רכב חזק בהאצות ביניים.

המושבים שטוחים יחסית ולא תומכים. יש כאלה שאוהבים את זה אבל אישית אני סובל מהם בגלל פציעה ובעייה במפרק הירך אבל אבא שלי מאוד מרוצה מהם (אדם בן 70 שנסע איתה לאילת וחזרה באותו היום, לא עשה עצירות התרעננות והגיע רענן לחלוטין).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הבנתי.

ובכל זאת, מה המומלץ מבין היפניות? מזאדה? סובארו? הונדה?

משום מה משהו בתוכי אומר לי שרק היפניות אמינות ולא כדאי להתעסק עם השאר.

פורסם

משום מה משהו בתוכי אומר לי שרק היפניות אמינות ולא כדאי להתעסק עם השאר.

בלעת סטיגמא? :lol:

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...